Evet düşmeyiz . Ama nasıl düşmeyiz. Ana avrat sövdüğümüz o federasyonun düşmememiz için bize bir destek vermesi ile düşmeyiz. Bu kadro gerçekten ama gerçekten çok kalitesiz. Kötü değil. Ama ciddi anlamda bir kalite eksikliği var.
Hani eskiden Sneijder vardı. Gitti maç dediğimiz anda , fitil ateşlenmesi gereken anda çıkardı çat diye atardı , maçı bize döndürürdü. Selçuk vardı. Şimdi takım öndeyken bile güvenemiyoruz. Gerçekten o tecrübe eksikliği belli oluyor. Şu takımın adını , formasını , renklerini değiştirsek , beyaz bir tişörtle sahaya çıkartsak düşmenin ilk adayı olur .
Ben ''normal şartlarda '' bu takımın gerçekten küme düşeceğini düşünüyorum . Ama Galatasaray olmadan Süper Lig'in bir anlamının kalmaması nedeniyle düşmemize izin vermeyeceklerini düşünüyorum . Ve en kötüsü de bu maalesef.
2000'e kadar olan süreçte doğan taraftarlar belki de en şanslı taraftarlardır. UEFA kupasını gördüler , süper kupayı gördüler 3.yıldızı , 4.yıldızı 2012-13 sezonunda Avrupa macerasını , Fatih Hocanın şampiyonluklarını vs. her şeyi gördüler. Ben de bu süreci bir ucundan yakaladım. 2010'daki o malum seneyi az buçuk hatırlarım. Ama bu sezon gerçekten ileride Galatasaray ile ilgili anlatacağımız en kötü sezon olacak. Ve maalesef ki ben buna gerek ekrandan gerekse statda şahit oldum.
Ama ne olursa olsun gerçekten ''Başka Galatasaray yok.''
Konuyu açan abimin bakış açısı cidden doğru. Biz eğer zaten küme düşmeyiz diye bakarsak bu takım küme düşer. Bu zamana kadar takım düzelir diye geldik. Ama mevcut durumda bambaşka şeyler konuşuyoruz. Yazının başında söylediğim gibi . Evet düşmeyiz , ama düşmemek için neleri feda edeceğiz acaba ? Kaç senemizi , kaç paramızı , hangi haklarımızı ...