Küme Düşme Senaryosu

Evet düşmeyiz . Ama nasıl düşmeyiz. Ana avrat sövdüğümüz o federasyonun düşmememiz için bize bir destek vermesi ile düşmeyiz. Bu kadro gerçekten ama gerçekten çok kalitesiz. Kötü değil. Ama ciddi anlamda bir kalite eksikliği var.

Hani eskiden Sneijder vardı. Gitti maç dediğimiz anda , fitil ateşlenmesi gereken anda çıkardı çat diye atardı , maçı bize döndürürdü. Selçuk vardı. Şimdi takım öndeyken bile güvenemiyoruz. Gerçekten o tecrübe eksikliği belli oluyor. Şu takımın adını , formasını , renklerini değiştirsek , beyaz bir tişörtle sahaya çıkartsak düşmenin ilk adayı olur .

Ben ''normal şartlarda '' bu takımın gerçekten küme düşeceğini düşünüyorum . Ama Galatasaray olmadan Süper Lig'in bir anlamının kalmaması nedeniyle düşmemize izin vermeyeceklerini düşünüyorum . Ve en kötüsü de bu maalesef.

2000'e kadar olan süreçte doğan taraftarlar belki de en şanslı taraftarlardır. UEFA kupasını gördüler , süper kupayı gördüler 3.yıldızı , 4.yıldızı 2012-13 sezonunda Avrupa macerasını , Fatih Hocanın şampiyonluklarını vs. her şeyi gördüler. Ben de bu süreci bir ucundan yakaladım. 2010'daki o malum seneyi az buçuk hatırlarım. Ama bu sezon gerçekten ileride Galatasaray ile ilgili anlatacağımız en kötü sezon olacak. Ve maalesef ki ben buna gerek ekrandan gerekse statda şahit oldum.

Ama ne olursa olsun gerçekten ''Başka Galatasaray yok.''

Konuyu açan abimin bakış açısı cidden doğru. Biz eğer zaten küme düşmeyiz diye bakarsak bu takım küme düşer. Bu zamana kadar takım düzelir diye geldik. Ama mevcut durumda bambaşka şeyler konuşuyoruz. Yazının başında söylediğim gibi . Evet düşmeyiz , ama düşmemek için neleri feda edeceğiz acaba ? Kaç senemizi , kaç paramızı , hangi haklarımızı ...

Hemen Torrent gitmeli ve yerine sezon sonuna kadar Bulent hoca gelmeli.

Düşmeyiz vs diyenler var. Olaya farklı gözle bakarsak arkadaşlar eğer bizim oyun ve puan ile düşeceğimiz belli olursa tff bizi kurtarırmı? bence imkansız. Tff izin vermez diyenler ne içiyor bilemedim. Düşürürürler arkadaşlar öyle bir düşürğrlerki siz bile kabullenirsiniz. Ligin son periyodu alttaki takımlar hep çıkış yapar ve rahat takımlardan bolbol puan alırlar. Bizim kalan maölarımızın çoğu düşme hattında oynayanlarla ve derbiler duruyor daha. Bu alttaki takımlara yenilirsen vay haline.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Düşsek de 3 kuruşluk rezil ligin değeri tamamen sıfırlansa. Ancak düşüremezler. Şikeci feneri nasıl düşüremedilerse Galatasaray'ı da düşüremezler.

Düşmekten öte son haftalarda düşme tehlikesinden kurtulmakta berbat bir durum. Yönetim olayı hafife alıyor. Her takıma karşı eziliyoruz. 2. lig düşme adayına elendik, Tuzla'dan 6 yedik.

2 maça başkan iffye ultimatomu verecek sonra düzeleceğiz

images-168.webp

Olacak olandir, malesef.

"Bu ateş ufleyerek sonmez"e karsi intikam pesinde Kus Nihat ve ekibi. Gs'yi asla affetmeyecegim diyordu zaten. Malesef Baskan olacak zat sike surecinin aktorlerinden Ali Koc'a ve Kus Nihat'a yag cekme pesinde geciriyor zamanini. Bu adami baskan diye secenler utansin. Nur yuzlu, tam bir gs beyefendisi canimiz Esref Baskanimiz var iken...

Düsmeyiz ya okadar da degil, nekadar kötü olursak olalim, TFF araya girip elbet bizim lehimizde hakem hatalari yaptiracak ki düsmeyelim. Cünkü Galatasarayisz veya diger büyüklerlersiz bir Lig olamaz. Normal bir Fedarasyon olsaydi Türkiyede, büyüklerin neredeyse hepsinin lisansi iptal olurdu zaten borclar yüzünden.

düşmeyiz = hallederiz

Benim bu konudaki düşüncemi bir çok konu altında paylaşmışımdır.

Çoğu arkadaşımızın dediği gibi bende böyle bir şeyin olmayacağını savunuyorum. Dahiane pas oyunumuz ve muazzam kadromuz yüzünden değil, TFF 'nin hiç bir büyük camiayı o pozisyona sokacak cesareti olamaz Türkiye'de. (Zaten olsaydı öyle dürüst bir düzen - bizim 15 civarı puanımız yenmezdi hakemlerden)

Fakat TFF'nin başı zaten bizi çok sever , elinede bundan daha iyi bir fırsat geçemezdi herhalde. Eğlenebildiği kadar eğlenecek. Bunu kabul ediyorum ben açıkçası. Zaten "Hakemide, federasyonuda oyununla yeneceksin" mantalitemin çıkış noktası bu. Yeni bir olay değil her zaman bu tarz işler vardı ama 10 kişi bile kalsak taraftarın verdiği gaza sahadaki takım maçları çevirirdi , hakeme etki ederdi ya da korkuturdu falan.(belki bazı dönemlerde lehimize bile olmuştur - pek hatırlamıyorum ama).

Taraftarın yapması gereken burdan itibaren maçlar özelinde yıkıcı değil yapıcı olarak takıma moral basması gerekir. Küfredince, yuhlayınca tamam tepki göstermek hakkıdır her taraftarın ama kulübün her haltı twitter malzemesi olmuş iken , boş kafalı medya adamlar senle 7/24 uğraşır olmuş iken, ilgi çekmek isteyen herkes Galatasaray'a sallar iken yapmamak lazım. En önce taraftarın korkmaması/paranoyak olmaması lazım bu konuda. Çünkü bu şekilde dışarı görününce her gs-düşmanının ekmeğine yağ sürülmüş oluyor. TV'de vs çıkıp "küme" konusunu dillendirebiliyor.

Tabii ki bu yönetim, bu oyunu görünce nasıl sakin kalsın taraftar. %100 katılırım doğrudur ve haklıdırda ama kulüp üzerinde bu kadar göz ve artniyet varken buradan takımı çıkaracak en büyük etken gene taraftardır. 3 -4 maçlık galibiyet serisi bambaşka yere götürür - stadı doldurmaya başlar gene vs.

He diyelimki yanıldık, hakikaten bu senaryo realiteye dönüşüyor o zaman ne olur sorusunada cevabım : taş taş üstünde kalmaz , seçim garantilenir , floryanın kapılarına taraftarlar yığılır günlerce tepki gösterir. ne yazıkki bunlar hep fenevbaaçi camiasının davranış biçimleri ama en kötü senaryoda bizde görürüz. Ama sanmıyorum.

Aklınızdan çıkarın şu küme düşüncesini bence.

Ya nere düşüyoruz saçma sapan konular açmayın 7-8 hafta sonra fenerin üstünde bitirir miyiz diye konuşmaya başlarız.

Silinmesi gereken bir konu ne düşmesi burayı fblisi bjklisi düşman medyası herkes okuyor onlara güldürüp malzeme vermeye gerek yok adı geçen adamlar alınırsa fbnin üzerinde bile bitiririz ligi düşme falan konuşulmamalı

SM-A127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt