Küme Düşme Senaryosu

Hasan Çatalca

Cezalı
Aslan Üye
Evet arkadaşlar, bu yaşıma geldim ve yaşamımın mottosu her zaman şu oldu "her zaman en kötüsü olacakmış gibi hazırlan ama en iyisinin olması için azami çaba göster"

bugüne kadar bu motto ile başarılı oldum diyebilirim. hayatın ne zaman nereden vuracağı belli olmaz ve her türlü olumsuzluğa hazırlıklı olmalıyız.

şimdi en kötü senaryoyu düşünüyoruz ve küme düştüğümüzü varsayıyoruz.

yaşabilecekler nelerdir sizce? GALATASARAY gibi bir dünya markası küme düşerse neler olur? ben şahsen yıllardır, galatasarayımın en şaşalı dönemlerinde bile maça gitmeyen birisi olarak trabzonspor maçında maçtaydım (bunda maç biletlerinin uygun fiyatlarda tutulması da etken oldu tabii ki). enteresan bir şekilde önümüzdeki diğer maçlara da gitmeyi düşünüyorum çünkü takım iyi olduğunda herkes maça gider, destek olur. kişisel olarak tuhaf bir huy belki fakat totale baktığımızda nasıl bir tepki olur? neler yaşanır? ilginç bir şekilde muhtemel bir düşme vakasının bize yaracağını düşünüyorum. hatırlayacağınız gibi borussia dortmund klübü de 2000'li yılların başında iflas ettikten sonra bu noktalara geldi.

böyle bir senaryoda neler yaşanır?

gerçekleşmesi imkansız senaryo
3 büyüklerin hiçbiri lig dü şe mez, aksi takdirde bitmekte olan ligin tabutuna da son çivi çakılmış olur. bunu da yapamazlar.

Her şeyden önce TFF bunu göze olamaz, geçiniz.

arkadaslar...

fenerlilerin 7 sülalesi ile konken oynayayım. onları geçiniz. yaşadıkları rezillikler ve şaibeler ortada.

burada biz bizeyiz ve ben bir fikir tartışması açmak istiyorum.

bir an için bunu düşünelim. takımımız gerçekten kötü ve maalesef ışık vermiyor.

arkadaslar...

fenerlilerin 7 sülalesi ile konken oynayayım. onları geçiniz. yaşadıkları rezillikler ve şaibeler ortada.

küme düşecek derecede kötü bir oyun olmadığı için rahatım 2 transfere ilk 7 ye oynar takım

arkadaslar...

maclar kötü denk geldi

terimde olsa böyle bi sonuc cıkacaktı

kolay maclarda ekibimiz toparlanır

maclar kötü denk geldi

terimde olsa böyle bi sonuc cıkacaktı

kolay maclarda ekibimiz toparlanır
insallah diyorum fakat hangisi kolay maç?

alanya D
kayseri
göztepe D
rize
konyaspor D

ben içerideki kayseri ve rize maçlarında bizzat tribündeki yerimi alacağım sakatlık ölüm vs olmaz ise.

en az 5 tane ilk 11 transferi olmaz ise bu maçları zor alırız diyorum.

Mevzu bahsi bile olmamalı. Ürpertici düşünmek dahi istemiyorum bu senaryoyu. 😳

5/5 yapsan seneye Avrupa'ya gidiyorsun ligde öyle alt üst arasında çok fark yok Rize, Malatya ve Altay çok geride kaldılar onlarla üst arasında baya fark oluşuyor. Başakşehir ligin başında neredeydi şimdi nerede ufak bir seri yakalayan kendini üste atar.

fenerbahçe daha bir kaç yıl önce bitime 4 hafta kala düşme hattı ile 4 puan uzaklıktaydı oradan ligi 6. bitirmişlerdi, bir kaç maçlık seri yakaladığımız zaman bizde oralara çıkabiliriz. çünkü 3. takımla aramızda 11 puan fark var

Ne değişik insanlar var adam düşerse ne olur diyor millet düşmeyiz diye cevap veriyor. Sen bu ligde hangi takımı yenebilirsin şu halde. 2 maç daha kazanama potaya gireceğiz zaten. Potaya girince çömezlerin elleri ayakları titrer başkan da köşesinde ağlar.

Düşersek ciddi olarak küçülürüz ve çıkamadığımız her sene küçülme devam eder.

Konuyu açan arkadaşın fenerli olduğunu nasıl anlayamadınız

denizliye elen, tuzladan 6 ye, sonra iyimsiyer olalim öylemi, topcular bi silkelensin önce nerde olduklarinin farkina varsinlar. o kutsal forma herkese nasip olmaz, gidisat cok kötü, düsmeyiz diyende duygusal yaklasiyor mevzuya, gercek "look at the tabela".

gerçekleşmesi imkansız senaryo
3 büyüklerin hiçbiri lig dü şe mez, aksi takdirde bitmekte olan ligin tabutuna da son çivi çakılmış olur. bunu da yapamazlar.
Bu bizim dahil olmadığımız senaryodur renktaş. fb gibi oralarda sürünürsek bizi tekmeyle iterler kimse el uzatmaz öyle büyük takımmış dekoder satmaymış lig ve imajıymış bizi öttürürler aman bak

Geri
Üst Alt