Kuntz: "Yunus Akgün'ün Galatasaray'a attığı golden sonra sevinmemesi çok değerliydi"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1653653826139.png

A Milli Takım TD Stefan Kuntz basın toplantısında açıklamalarda bulundu...

Stefan Kuntz:

"2024 Avrupa Şampiyonası dosyasını açmış durumdayız. Önümüzde kısa süre içinde oynayacağımız 4 maç var. 4 maçı da kazanma hedefimiz var. Uluslar Ligi üzerinden Avrupa Şampiyonası'na katılmak mümkün olabiliyor."

"Genç oyunculara bakıp, gelecekte bize nasıl yardımcı olabileceklerine bakacağız."

"Burak Yılmaz, milli takımı bıraktıktan sonra takımımız yeni bir hiyerarşi kazandı. Hakan ve Enes gibi isimlerin burada olması bize yeni düzen için fırsatlar tanıyacak."

"Yogayı ilk kez milli takıma getireceğiz. Oyuncular da bundan çok memnun. Zihinsel çalışma için de koçlarla birlikte olacağız..."

"PSG, Real Madrid'e teknik açıdan zayıf olduğu için kaybetmedi. Mental sebeplerden kaybetti. Biz de mental konusunda adımlar atıyoruz. Orkun Kökçü bu sezon 50 maç oynadı. İstediğimiz şey oyuncular mental olarak burada olmaları..."

"Yogayı devreye bu sebeple sokuyoruz. Mesela gevşetme yogası var. Bazı oyuncularımız uyku problemi yaşıyor. Yoganın buralarda yardımcı olmasını hedefliyoruz..."

"Yunus Akgün'ün Galatasaray'a attığı golden sonra sevinmemesi çok değerliydi. Milli takım oyuncusunun değerleri içinde bu saygı olmalı. O çok önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı ve aramızda. Bu yüzden çağrılmayı hakettiğini düşünüyorum."

"Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Umut Bozok ve Abdülkerim Bardakcı sakatlıkları sebebiyle bizimle olamayacak."

"Tiago Çukur için Watford'la görüştük. Onu 4 maç için takıma dahil etmenin doğru olduğuna karar verdik... Ferdi Kadıoğlu bize taktik farklılık imkanı sağlıyor. Fenerbahçe'nin bu sezon en iyi oyuncularından biriydi..."

"Orta sahada çok fazla oyuncum var. Orkun Kökçü, Konferans Ligi'nde finalde oynadı. Salih Özcan var, Dorukhan Toköz var. Bu isimlerin Mert Hakan'dan bir tık daha üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Aralarında çok küçük farklar oluyor, bunlara göre karar vermek durumunda kalıyoruz."

"Herkese, bir sorunuz varsa kapım size açık dedim. Başkanlar, teknik adamlar ve oyuncular... Hepsine. Kendilerini ifade etmelerini anlayabiliyorum ama bunun nasıl yapıldığı önemli. Karşıdakini itham etmeden iletişim kurmamız gerekiyor."

"Emre Mor'la iletişim halindeyim ve ona milli takım kapısını açık tutmak istiyorum. İrfan Can için de aynısı geçerli. Genç oyuncular üstünden bunu ifade etmek istemiyorum. Bir sorunuz varsa bize gelin. Münakaşa olmasındansa, bu şekilde daha iyi iletişim kuracağız."

"Kadro tercihinde benim için tek önemli kriter performans."

"Trabzonspor'u şampiyonluğu nedeniyle kutluyorum. Sivasspor'u da dün kazandığı kupa için tebrik ediyorum. Eski takım arkadaşım Rıza'nın kupayı kazanması beni mutlu etti. Fenerbahçe ve Konyaspor'u da kutluyorum."

"Bu akşamdan itibaren yeni bir bölüm açıyoruz. 2024'ü hedefledik. Takımı adım adım geliştirip ileriye taşımaya çalışacağız. Futbolda 2026'ya kadar düşünmek çok uzun bir süre. Doğru temeller kurarsak üzerine daha doğru şeyler inşa edebiliriz..."

"Bizim için bu maçlar 4'lü ve 3'lü sisteme geçişte belirleyici olacak. Takımı adım adım geliştirip ileriye taşımaya çalışacağız."

Asıl ufaktan burada FT ateşi yanıyorda farkında değil daha Türkiye

-Mert Hakan neden kadroda yok?

"Orta sahada çok fazla oyuncum var. Orkun Kökçü, Konferans Ligi'nde finalde oynadı. Salih Özcan var, Dorukhan Toköz var. Bu isimlerin Mert Hakan'dan bir tık daha üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Aralarında çok küçük farklar oluyor, bunlara göre karar vermek durumunda kalıyoruz."

Stefan Kuntz: "Bu akşamdan itibaren yeni bir bölüm açıyoruz. 2024'ü hedefledik. Takımı adım adım geliştirip ileriye taşımaya çalışacağız. Futbolda 2026'ya kadar düşünmek çok uzun bir süre. Doğru temeller kurarsak üzerine daha doğru şeyler inşa edebiliriz..."

Yoganın Kerem,Yunus ve özellikle Berkan üzerinde büyük etkisi olacağını ve önümüzdeki sezona bomba gibi gireceklerini düşünüyorum.

-Karagümrük'ün tepkisi hakkında:

Kuntz:

"Herkese, bir sorunuz varsa kapım size açık dedim. Başkanlar, teknik adamlar ve oyuncular... Hepsine. Kendilerini ifade etmelerini anlayabiliyorum ama bunun nasıl yapıldığı önemli. Karşıdakini itham etmeden iletişim kurmamız gerekiyor."

"Emre Mor'la iletişim halindeyim ve ona milli takım kapısını açık tutmak istiyorum. İrfan Can için de aynısı geçerli. Genç oyuncular üstünden bunu ifade etmek istemiyorum. Bir sorunuz varsa bize gelin. Münakaşa olmasındansa, bu şekilde daha iyi iletişim kuracağız."

ben anlamıom milli takımda yabancı nedir?

hem yabancı topçu yüzünden yerli futbolcu etkilnir diyip kriter koyuyorsun ama milli takımın başı yabancı. daha saçma olamaz.

Türk futbolu istese portekiz düzenine gelebilir sistem olarak- yıldız çıkarmak eğitime azma ve çalışkanlığa kalmış

Mert Hakan denyosu için nasıl Yunus'un sevincine ve saygısına vurgu yaptıysa "performans aradığım tek şey değil" deyip karaktersizliğini gösterebilirdi neymar tarzı yuvarlanmalarıyla

Mhy itini daha düne kadar kendi kulübü kusuyordu, 3-5 maç birşey mi gördüler ne yaptılar balık beyinliler. Çöpleri gündeme getiriyorlar fuzuli yere

Geri
Üst Alt