Kuzey Kore’de Kot Giymek Yasaklandı!

Ulan kılışlar hep senin yüzünden... :D

Atatürkçü değilmişsin zaten,o zaman sorun yok tamam.Ben Atatürkçü biliyordum kusura bakma. :)

LDP biraz değil tam senin kafada bence.Senin istediğin sistem ekonomik olarak sağ,siyasi olarak sol.Ekonomik olarak liberal olacak ama siyasal olarak da hümanist ve enternasyonal,anladım seni. :)

LDP benim kafada gibi görünüyor ama şimdikiler gibi iktidara gelene kadar çeşitli trenlere binip sonra inmeyeceklerine tam güvenmiyorum henüz :D

+ dediğim gibi kazanma şansları yok.. olsa gözümü kırpmadan oy veririm yine de..

ben anlıyorum seni merak etme :) ama işte neyse ne.. geçmişte belli dönemlerde milliyetçilik ülkelerin ayakta kalabilmek için seçtikleri yollardan biriymiş.. lakin bilgi çağında artık insanları ırk ile, din ile bir arada tutmaya çalışmak zamanında gerisinde kalmaktır bence..

Atatürk bugün yaşasaydı milliyetçi olmazdı.. adamın 100 yıl önceki fikirleri zamanının ötesindeydi.. aradan geçen 100 yıla rağmen bir adamın fikirleri (heleki Atatürk gibi zeki bir adamın) hiç değişmezdi diyen varsa bence kendinden şüphe etmeli..

günümüz dünyasında artık toplumsal huzur özgürlükler ile, kim ne kadar farklı olursa olsun birbirine saygı ile, ve insanların bireyselci damarlarını tatmin etmelerine müsaade etmek ile, farklılıklarından dolayı kimseyi dışlamamak ile sağlanır.. bu devirde milliyet, din v.s hep fasafiso.. en azından dünyada böyle..

insanlarımıza kendi bireysel özgür ortamlarını sağlamalı, karınlarını doyurmalı ve dışlanmış hissettirmemeliyiz.. modern devletler için artık ayakta kalmanın yolu budur.. bunları sağlamazsak biri milliyet bahanesi ile, diğeri din bahanesi ile kopar gider..

Elbet bazı konularda düşünceleri değişirdi,karma ekonomi yerine daha liberal bir modeli esas alabilirdi mesela.Ancak milliyetçilik özelinde bırak olmamayı daha da pekişirdi.Kaçınılmaz çünkü ülkenin şu durumuna baktığında başka bir kurtuluş yolu yok.Burası ABD değil,burada bir ana kurucu unsur var en başta.Her ülkeyi,toplumu kendi dinamikleri çerçevesinde yorumlamak gerekir.ABD'yi esas alıp global bir yorum yapmak çok yanlış olur.Onların dinamikleri şartları farklı buranınki farklı.

peki bu yasaki delen kisilerin cezasi neymis? kesin idamdir

Elbet bazı konularda düşünceleri değişirdi,karma ekonomi yerine daha liberal bir modeli esas alabilirdi mesela.Ancak milliyetçilik özelinde bırak olmamayı daha da pekişirdi.Kaçınılmaz çünkü ülkenin şu durumuna baktığında başka bir kurtuluş yolu yok.Burası ABD değil,burada bir ana kurucu unsur var en başta.Her ülkeyi,toplumu kendi dinamikleri çerçevesinde yorumlamak gerekir.ABD'yi esas alıp global bir yorum yapmak çok yanlış olur.Onların dinamikleri şartları farklı buranınki farklı.

ABD'ye hiç gittin mi bilmiyorum ama Sarper Amerikan olmanın ne kadar vurgulandığına inanamazsın. American Dream, Amerian Uniqueness, Light on the Hill efsaneleri, her yer bayrak vs. Kendi sınırları içerisinde bu kadar milliyetçi bir yapı az bulunur. Ama Allah var adamlar çaktırmadan yapıyorlar bu işi :)

ABD'ye hiç gittin mi bilmiyorum ama Sarper Amerikan olmanın ne kadar vurgulandığına inanamazsın. American Dream, Amerian Uniqueness, Light on the Hill efsaneleri, her yer bayrak vs. Kendi sınırları içerisinde bu kadar milliyetçi bir yapı az bulunur. Ama Allah var adamlar çaktırmadan yapıyorlar bu işi :)

Hayır,sen gittin mi başkan? :D

Milliyetçilik farklı vatanseverlik farklı,onlarınki vatanseverlik bence.

Hayır,sen gittin mi başkan? :D

Milliyetçilik farklı vatanseverlik farklı,onlarınki vatanseverlik bence.

Ben birkaç hafta kaldım. Uzun süre kalanlar da onu söylüyorlar. Patriotism diyorlar kendileri ama bence ötesi. Çünkü sadece vatan sevmiyorlar. Kendi değerleri dışındaki değerleri aşağılama da var mesela. Ben Türk Milliyetçliği içinde hiç duymadım böyle birşeyi.

Ben birkaç hafta kaldım. Uzun süre kalanlar da onu söylüyorlar. Patriotism diyorlar kendileri ama bence ötesi. Çünkü sadece vatan sevmiyorlar. Kendi değerleri dışındaki değerleri aşağılama da var mesela. Ben Türk Milliyetçliği içinde hiç duymadım böyle birşeyi.

Şimdi hangi değerleri aşağılıyorlar o da var,din falansa konu zaten milliyetçilik dışı kalır direk.Her ayrımcılığa milliyetçilik damgası vurulması da ayrı bir bilgi karmaşası.

O değil de abi ben Mehmet abinin milliyetçiyim ama Türk milliyetçisi değilim demesine takıldım. "Afedersiniz Ermeni" milliyetçisi olabilir mi kendileri?

Hakkaten milliyetçiyim ama Türk milliyetçisi değilim demekle ne kastetti? :D

Milliyetçiyim ne zaman demişim, nerenizle okuyorsunuz.

Milliyetçi damarım var dedim, kendimi Türk milliyetçisi olarak tanımlamıyorum. Sırf kendimi MHP cenahıyla yanyana koymamak için yüzyıllık milliyetçiliğe, ulusalcılık kılıfı takmayı gerekli görmüyorum.

Ermeni falan öyle esprileri kaldıracak bir yapım yok.

Milliyetçi damarım var dedim, kendimi Türk milliyetçisi olarak tanımlamıyorum. Sırf kendimi MHP cenahıyla yanyana koymamak için yüzyıllık milliyetçiliğe, ulusalcılık kılıfı takmayı gerekli görmüyorum.

Haklısın,kusura bakma da o kadar sinirlenmene gerek yoktu.Damarın tuttu herhalde. :)

Abi o Ermeni atfı sana değildi yahu 'Afedersiniz' diyen kişiye idi :)

Amerikalılık bir ırk olmadığı için yüceltilmesini doğru buluyorum..

Amerikalı olmayı = farklılıklara saygı duymak, fikir özgürlüğüne inanmak olarak tanımlayan Amerikalılar tanıyorum.. eğer belli değerleri tanımlıyorsa yerinde.. sonuçta liberal demokrat da olsan buna bir isim, bir maske bulman gerekir..

bazı amerikan çomarlarının farklılıkları aşağıladığı bir gerçek ama %99'u birbirinden farklı olan bir ülkede bence çok az problem çıkıyor..

3 milyon suriyeli geldi diye buradaki ayrımcılığı görünce kızılderililer hariç herkesin birbirine yabancı olduğu bir ülke olan ABD müthiş olumlu bir seviyeye gelmiş derim.. daha kat etmeleri gereken yol var tabi ama iyi yoldalar bence..

Amerikalı olmayı = farklılıklara saygı duymak, fikir özgürlüğüne inanmak olarak tanımlayan Amerikalılar tanıyorum.. eğer belli değerleri tanımlıyorsa yerinde.. sonuçta liberal demokrat da olsan buna bir isim, bir maske bulman gerekir..

bazı amerikan çomarlarının farklılıkları aşağıladığı bir gerçek ama %99'u birbirinden farklı olan bir ülkede bence çok az problem çıkıyor..

3 milyon suriyeli geldi diye buradaki ayrımcılığı görünce kızılderililer hariç herkesin birbirine yabancı olduğu bir ülke olan ABD müthiş olumlu bir seviyeye gelmiş derim.. daha kat etmeleri gereken yol var tabi ama iyi yoldalar bence..

Çomar tanımın nedir acaba?Merakımdan soruyorum,her milli hassasiyet taşıyan herkes çomar mıdır sana göre?

Başta Türkiye komünistleri olmak üzere tüm dünya komünistleri yoldaş Mao Zedong'un şahsında Marksizme Leninizme yönelen modern revizyonist Troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist cepheyi de yerle bir edecektir. Yaşasın Marks, Engels, Lenin, Stalin ve Mao Zedong yoldaşların ışıklı yolu.

Kusura bakma ama tarihsel oalrak olaylara bakmyorsun hiçbir zaman. Sadece güncel kesitlerle yorum yapıyorsun. Amerikalılığın oluşmasında katledilen, mallarına el konulan yerliler üzerine bina edilmiş, milyonlarca Afrikalının emeği üzerne edilmiş zenginliği bölüşerek tabiki sorun çıkmaz. Üstelik Trump'ın Latinleri ve müslümanları toplama kamplarına göndermekten bir dirhem aşağıda vaatlerle prim yaptığı ülkeden bahsediyoruz

Çomar tanımın nedir acaba?Merakımdan soruyorum,her milli hassasiyet taşıyan herkes çomar mıdır sana göre?

farklılıkları aşağılayan, belli grupları dışlayan (misal gay, lezbiyen, ateist, ermeni v.s.) ve ötekileştiren, kendini nimetten sayarken diğerlerini küçük gören herkes çomardır..

bi zahmet çomar kelimesine de alınmayıversinler yukarıda saydıklarımı yaptıktan sonra.. çünkü yukarıda saydıklarımı yapan insanı tanımlamaya bir kelime lazım.. çomarı beğenmediysen alternatif bir kelime önerebilirsin :D

Geri
Üst Alt