Laurel Hubbard: Olimpiyat Oyunların İlk Trans Sporcusu

Arif Ulu

Baba Gündüz
_119000733_d204b086-433e-444c-a2b8-1cf1457b38bd%20(1).webp

Yeni Zelanda Olimpiyat Komitesi, Laurel Hubbard’ın, 23 Temmuz’da başlayacak Tokyo Olimpiyatları için 87 kilogramda yarışmak üzere Kadın Halter Milli Takımı’na seçildiğini açıkladı.

2012 yılından önce erkekler kategorisinde mücadele eden Hubbard, “Yeni Zelandalıların bana verdiği destek nedeniyle minnettarım” dedi.

hubbard.webp

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2015 yılında kurallarını değiştirerek trans sporcuların testosteron seviyeleri, belirli bir seviyenin altındaysa kadınlar kategorisinde yarışmasına izin vermişti. Ancak 2016 Rio Olimpiyatları’nda yarışan trans sporcu olmamıştı.

laurel-hubbard-reuters-e1624275989304.webp

Aynı kategoride madalya için yarışacak Belçikalı halterci Anna Vanbellinghen, geçen ay Hubbard’ın kadınlar kategorisinde yer almasının diğer sporcular için ‘haksızlık’ olacağını, bunun ‘kötü bir şakaya’ benzeyeceğini söylemişti. Vanbellinghen trans bireylerin haklarını sonuna kadar savunduğunu ancak onlara, başkalarınınkinin feda edilmesi uğruna hak verilmemesi gerektiğini savunarak, “Halterde antrenman yapan herkes bu durumun eşitsizliğe neden olacağını bilir” demişti.

Saçmalık, bir de madalya alırsa ağır saçmalık.
Eşitlik için bir yerlerini yırtan kişiler eşit olmayanlarla yarışıyor.

Herkesin seçimi kendine ama bunu da avantaja döndürmek diğer sporculara yapılan haksızlık.

Gscimbom mobil

Aşırı saçmalık ya. Sen düşün hayatı ada bir spora hayatindan ödün ver gel şampiyonaya. Bir tane kendini kadın hisseden erkek çıksın seni yenip madalyaları alsın nerde eşitlik var burada. Bundan sonra erkekler kategorisinde başarılı olamayanlar gitsin ben kendimi kadın hissediyorum desin alsınlar ilaçları kadınlarda madalya alıp ödüllere konsunlar. Kadın sporuda bitsin.

gaylerin yaşamaya ve yarışmaya hakkı yok mu arkadaşlar kendinize gelin?

iyi bari forumada üye yapmayalım def edelim hepsiini

Çinli Lİ hamfendi yı favori olarak görüyorlar
Screenshot_20210727_183525.webp

Aşırı saçmalık ya. Sen düşün hayatı ada bir spora hayatindan ödün ver gel şampiyonaya. Bir tane kendini kadın hisseden erkek çıksın seni yenip madalyaları alsın nerde eşitlik var burada. Bundan sonra erkekler kategorisinde başarılı olamayanlar gitsin ben kendimi kadın hissediyorum desin alsınlar ilaçları kadınlarda madalya alıp ödüllere konsunlar. Kadın sporuda bitsin.
Madalya için trans olurmuydun ?

Madalya için trans olurmuydun ?
Ben yapmazdım. Ama dünya'da bu durumu kullanmayacak insan var diyebilir misin? İşin ucunda en başta para var ne kadar şampiyon olursan o kadar ödülü var. Sponsorluklar, popülerlik. Sonuçta temsil ettiğin branş da olimpiyat ya da dünya şampiyonu oluyorsun.

uluslararası olimpiyat komitesi denen üçkağıtçı ve yolsuz oluşumun bir rezilliği daha... şaşırdık mı?

Geri
Üst Alt