Kimse Premier Lig kalitesiz demiyor zaten

Premier Lig elbette kaliteli Lig ama harcadıkları paraya oranla bana göre çok başarısız bir Lig..
Şimdi olayı şöyle anlatayım.. Günümüz futbolunda artık pas oyunu çok önemli.. çabuk düşünmek, çabuk düşünerek pas atmak vs.. Siz diyorsunuz ki Premier Lig çok zorlu bir Lig..
evet zorlu bir Lig ama neden zorlu Lig ? çünkü hiçbir takımın Kendine ait bir oyun sistemi yok.. herkes gününde olursa yeniyor yada kötü oldugunda yeniliyor..
Buda Premier Ligi sizin gözünüzde zorlu yapıyor.. eğer premier lig gerçekten zorlu bir Lig ve ''Harcanan paraya oranla'' kaliteli bir olsaydı, hersene Şampiyonlar lgini bir ingiliz takımı mutlaka kazanırdı..
ama gördüğünüz üzere ingilizlerin kendi liglerinde oynadığı oyun Avrupa futboluna yetmiyor.. çünkü kendilerini bu konuda hiç geliştiremediler.. Mesela Almanya ve İspanya Ligi pasa dayalı oyun oynuyor.. ama Premier Lig hala paldür küldür futbol oynuyor.. Oyuncular kendi kafasına göre takılıyor maçlarda..
çünkü net bir sistemleri yok.. buda premier ligi İspanya ve Almanya ligine oranla başarısız kılıyor.. son 10 yılda harcadıkları parayla bir ülke kurulur... mesela Dün Premier Ligde bir maç izledim Watford maçıydı galiba tam hatırlamıyorum; rakip takımın oyucusu yürüyerek gol atıyor.. savunma öylece seyredıyor.. tek maç değil her maçta bu böyle oluyor.. işte bu tür hataları avrupada yaptığın zaman affetmıyorlar ve her sene eleniyorsun...
Kimse premier Lig kalitesiz demiyor ama harcadıkları paraya bakarsak çok başarısız bir futbol var ortada...