Levent Tüzemen: "Kulübü Sneijder yönetiyor"

Yönetir tabi aslan parçası. Çok seviyoruz Sn. Wesley Benjamin Sneijder hazretlerini.

bu haberi yapan, yaptiran ve bize okutanlara yaziklar olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selçuk tayfası delirdi yedeğe çekilecek diye medya ve forumda bir taraflarını yırtıyorlar. Son 2 sezondur kalçasını rakibe yaslayarak faul aldırmaktan başka bir halta yaramayan adam hala bu takımda kalıyorsa ona dua edin. Sağa sola bok atacağınıza herif biraz çabalasın, futbol oynamaya çalışsın.

Onu bunu bilmem sneijder selcuk ayni anda oynadigi an takim bunu kaldiramiyor ikisinden biri yedek kalacaksa oda selcuk olmali ama bana kalsa ikisinide yedek birakirdim selcukun yerine de jong girer takima sneijderin yerine josue denerdim

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk

Şu şu kadar gol atmış, bu şu kadar asist yapmış. Olum sayıları kenara bırakın la göz var hepimiz maçları izliyoruz.Sneijder şuan iyi değil, geçen sezonda iyi değildi. Yani muhteşem oynadığını falan iddia eden yoktur sanırım. Ama adam en azından çabalıyor ki adama uygulanan o kadar yıldırma çabasına rağmen (Medya ve Yönetim'den)Selçuk ne yapıyor Allah aşkına? Topu alıyor durduruyor, geri dönüyor. Topu alıyor durduruyor, yanına veriyor. Topu alıyor yavaşlıyor rakibe kendini yaslayıp faul aldırıyor. 2-3 yıldır Maçların %90'nında böyle. Asıl görevi defans ile hücum arasında bağlantı kurmak olan adam ileriye pas atmadıktan sonra sezonda 8-9 tane gol atıp asist yapsa ne, yapmasa ne?

Son düzenleme:
Galatasaray yönetimi, ücretinde "Feda" demediği ve indirime gitmediği için kaptan Selçuk İnan'a "mobing" uyguluyor... Tarz olarak da "Selçuk formsuz. Selçuk kötü oynuyor" şeklinde algı operasyonu yaptırılıyor. Aynı uygulama nedense Sneijder'e yapılamıyor... Selçuk kötü de Sneijder çok mu iyi?

Sneijder ile alakasi olmayan bi durum. Dogruysa mesele yonetimin basiretsizligi.

Geldiği yıl oyundan çıktığında dönemin başkanı Ünal Aysal'a soyunma odasından telefon açıp, "Ya Terim.. Ya ben" diyen Sneijder değil miydi? Mancini ve Prandelli döneminde ipleri elinde tutan Selçuk-Burak ikilisini istemeyen Sneijder değil miydi? Riekerink'i, Galatasaray'ın başına Sneijder hoca yapmadı mı? Mevcut yönetimi yerden yere vuran Sneijder değil miydi?

Zlatan Ibrahimovic'in Galatasaray'a geldigi kadar dogru haberler bunlar.

Feda konusunda başta Hasan Şaş olmak üzereeski oyuncuları örnek gösteren yöneticiler bugünSelçuk'tan indirim bekliyorlar ama yürekleri Sneijder'e "Ücretinde feda yap" demeye yetmiyor.
Ilk madde

Selçuk İnan, son 5 yılda 3 şampiyonluk yaşadı, üç Türkiye Kupası kazandı, 4 Süper Kupa'yı da kaptan olarak kaldırdı. Selçuk; Galatasaray'da Avrupa maçları dahil 218 maç oynamış, 50 gol atarken 54 de asist yapmış.
Sneijder ise 146 maçta 40 atıp 29 asist yapmış... Bu ikiliden hücuma kim daha yakın oynuyor; Sneijder değil mi? Ama; Selçuk daha fazla gol atmış ve verimli olmuş...
1, Selcuk'un istatistiklerinin yarisi duran toptan. Ayrica Selcuk bir donem cok daha iyi bi takimla oynamisti. 2, Istatistik hersey degil. BJK ile olan Super Kupa maci miydi neydi, tam hatirlayamayacagim, Sneijder ciktiktan sonra top oynamadik. Ki kotuydu Sneijder.

İki yıllık sözleşmesi olan 32 yaşındaki Sneijder'in maç başları dahil Galatasaray'a maliyeti 9 milyon Euro olacak. O Sneijder, Ocak 2016'dan bu yana diz sakatlığını tam çözmüş değil. Bu net görünüyor... TTArena'da önceki sezon Volkan Demirel'e attığı efsane gollerinden ikincisinde yaptığı uzun mesafeli deparı bu sezon yapabilir mi? Asla... Çünkü doktorların, "Ameliyat şart" talebini reddeden Sneijder dizini güçlendirerek ve maç içinde duran topları kullanarak, ikili mücadaleye fazla girmeyerek oynamaya çalışıyor. Dizinin izin verdiği güçle şut atabiliyor. Mesafe hesap etmeden toplara mermi gibi vuran Sneijder'in 10 Şubat 2016'daki kupadaki Akhisar maçından bu yana gol atamaması tesadüf mü?

Herif kariyerinde kosmadigi kadar kosuyor yaslandigi halde, sallama. Ki zaten bence it gibi kostugu icin sut cekecek enerjisi de kalmiyor, hatta paslarina bile yansiyor.

Sneijder'in Kayseri maçında "Tank" gibi görüntü veren De Jong'u da aldırmasının nedeni Selçuk'u kulübeye çekmek ve kaptanlık bandını takıp Galatasaray'ı yönetmek.. İddia ediyorum; Selçuk-Tolga, Selçuk-De Jong oynar. Ama Tolga-De Jonk ikilisi asla verimli olmaz.
Galatasaray'ı yönetenleri uyarıyorum, Selçuk-Sneijder konusunda adaletli olmazlarsa, "Kaşyaparken göz çıkarmak" durumuna düşerler..

Iddiana osurayim. "Selcuk olmayan ikili verimli olmaz" de iste direk, ne ugrasiyon?

Galatasaray'da eski başkan Ünal Aysal, 11 futbolcunun sözleşmesini uzatırken döviz kurunu sabitleştirip Türk Lirası'na çevirmişti. 11 futbolcu sözleşmeye, "Kur sabitlemesi bir başka oyuncunun sözleşmesinin uzatılmasında delinirse biz da aynı kurdan alırız" maddesini koydurmuştu. Mevcut yönetim Hakan Balta'nın sözleşmesinin uzatırken döviz kurunu sabitlemeyi unuttu ve Selçuk, Balta gibi Euro kurundan alıyor. Şimdi yönetim kendi hatasını Selçuk'a "Feda yap" diyerek örtmeye çalışıyor.

Sneijder ile alakasi olmayan bi durum, yonetimin basiretsizligi yine. Ki yonetim kendi hatasini ortmeye calistigindan degil, Selcuk'un essek yukuyle para alip yan pas yapmakla mesgul oldugundan feda istiyor.

Armut

Suanki Sneijderin Selcuktan pek bir farki yok. Oyunu yavaslatiyor cok.

ikiside gitmeli.ikisine verilen yaklaşık 9 milyon euro maaşı daha genç ve yetenekli oyunculara verebiliriz.

15 dk evvel bodrum cilek beach club da pascal nouma ile kisa bir futbol sohbeti yaptim da tam ters fikirlerdeyiz

sneijder good player good player deyip durdu

o da sizden

Off fena laf soktu sneijderciler pascal gibi eli dalgasında bi halttan anlamaz laylaylom tipler dedi resmen dehşete düştüm. :/

Inter Sampioynlar Ligi, Italya Kupasi ve Italya ligi sampiyonu oldugunda Sneijder sadece 8 gol atip 15 assist yapmis. Örnegin Xavi o sezon daha iyi istatistikler yakalamasina ragmen Sneijder Avrupa'nin en iyi oyuncusu secilmis ve gerisinde Messi, Iniesta, Xavi gibi isimleri birakmis.

Demek ki hersey istatistik degilmis. Hele Sneijder gibi bir oyuncu icin asla.

Italya ligi dünyada en zor istatistik kasilan ligdir, o sezon 26 macda 4 gol, 8 assist Italya icin iyi bir istatistik.

Wesley Sneijder´de kariyeri boyunca, consistency ile övülen bir oyuncu olmamistir. Mesela kast ettigin senede, Sampiyonlar liginde 11 macta, 3 gol, 6 assist yapmistir. Yada Avrupa sampiyonasinda 8-9 macda 5 gol atmistir. Ve takimlari ile her alanda basarili olmustur.

Bu tip ödüller sadece individuell performansa bakarak degil, takimin da basarisini göz ederek veriliyor.

2009-2010 senesi Wesley Sneijder icin kariyer acisindan bir zirve, baska hic bir sezon, bukadar zirvede olmamistir. Bunda Mourinho´nun da büyük katkisi vardir. Ve bunun üzerinden artik 7 sene gecti. O sezon Millitio avrupanin en iyi forveti secilmisti, Raul Madrid´de banko oynuyordu. Tuncay hala en iyi türk oyunculari arasindaydi.

+ avrupanin en iyi futbolcusu secilmedi. O sezon en iyi orta saha secilmistir, Millitio da en iyi forvet.

Son düzenleme:
Selcuk Inan´in istatistikleri sisirilmis olabilir, dogrudur... Ama biri defansif orta saha, diger forvet arkasi. Sneijder birde sutu ve pasi ile ünlü bir forvet arkasi. Tabiki goller, ve assistler bekliyecen. En azindan Burak gibi bir kazmadan, fazla assist bekleyebiliriz.

Oguzhan Özyakup, öz anlamda bir 10 Numara, merkez orta sahada oynuyor. 9 Gol, 7 assist yapiyor gecen sene Besiktas´da... Bunun üzerine mac basina birde yaklasik üc top kesiyor rakipden. Oyunun iki yönünü de oynayabilmen gerekiyor. Oguzhan takimi da oynatiyor. Oguzhan hic defans yapmasa, forvet arkasinda oynasa, daha fazla gol atar, daha fazla assist yapar.

Sneijder defans yapan, rakip kovalayan bir oyuncu olsa, kimse sesini cikarmaz. Ama Sneijder bizde her türlü özgürlük anlayisi ile, forvetin arkasinda oynuyor. Takimi´da oynatamiyor, ki oynatsa, belirli tartismalar olmaz.

Iyi pas yapiyor, tek paslari, bos alana paslari, bunda onun üzerine yok. Ama bunun degeri 5 Milyon degil, 2 milyonda da degil.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt