anıl tatar'ın başka bir forumda yazmış olduğu mesaj.umarım buraya eklemem sorun olmaz kendisi için.belki aynı mesajı forumada eklemiştir ama buraya kesin eklemeliyim.liselerde ders kitaplarında yer alması lazım bu yazı.
''lincoln'ün ayağa düşürdüğü galatasaray'ı ve diğer futbolcuları savunuyor bence bu güzel adam.
Teknik direktörlüğünü hiç beğenmiyorum. Evet benim kafamdaki oyun sistemiyle alakası yok, değişiklikler konusunda geç kalıyor ve yanlışlıklar yapıyor. Ama galatasaray'ı ve galatasaray'ı 2 senedir ayağa düşüren bu lincoln'e yapılması gerekeni yapıyor kesinlikle. He yapılış yolu yanlış. Ben olsam direkt kadro dışı bırakır, her maç sonu bu işkenceyi çekmezdim.
Oynattığı futbolu beğenmeyebilirsiniz, yaptığı tercihleri beğenmeyebilirsiniz. Bunlar olabilecek şeyler. Fakat her daim istediğini yapan bu adama karşı aldığı tavır yüzünden kaptan'a hakarete varan sözler sarfetmek saçmalığın daniskasıdır. Her fırsatta kafasına estiğini yapıyor yahu. 2 senedir düzelir, gelir oynar, lincoln'dür dedik durduk. Bu seneki 10 maç muazzam oynadı gerçekten. Tam oldu dedik. Yine saçmalamaya başladı. Hele en son brezilya'ya gidiş tamamen saçmalık. Nasıl olur da adama haklı denir gerçekten anlamıyorum. Burası dingonun ahırı mı? Buraya herkes istediği gibi girip çıkabilir mi? Bu nasıl terbiyesizliktir?
Benim takımımda baros var, kewell var. Lincoln kim yahu? Kim yani? Ne yapmış? Baros'un, kewell'ın bile ki en yüksek ego sahibi insanlar onlar olmalı, sorun yaratmadığı, takımı için, arması için, forması için ve kendi takım arkadaşları için oynadığı bir yerde lincoln kim? Nedir onu ayıran? Hagi sorunsuz adam mıydı? Sorunlu olmasa uefa finalinde kırmızı yer miydi? Ama bütün takım arkadaşları onu sahiplendi. O koşmasın biz koşarız dediler. Neden? Hagi takımı için döktü terini. Okan için şut çekti, suat için pas verdi, capone için gol attı. Böyle olunca ne aldığı para sorun oldu, ne de takımda sorun.
Ben hagi'nin babasının vefatından sonra çıkıp gol attığını görmüşüm. Bu profesyonelliği alkışlamışım, bu takım olma sevdasını sevmişim. Hagi oyundan çıkarken hiç mi laf etmedi? Lucescu'ya bağırıp çağırmadı mı? Ama o hagi. Kendini ispat etmiş. Buna rağmen egosunu dizginleyip kulübeye oturmuş mu? Oturmuş. Demek ki takımın kendisinden büyük olduğu bilincine varmış. Lincoln ne yapmış? Maç 1-1, takımı 10 kişi. Kondüsyon eksiği artık dilleri dışarı çıkarmış. Takımın en ufak moral kaybına tahammülü yok, kenara bir bakıyor;
sezon başı takıma geç katılan, devre arası geç katılan, sürekli nazı, kaprisi çekilen, dünya'nın parasını bir gün bile gecikmeli almayan adam hocasına bağırıp çağırıp, sahayı terk ediyor.
öte yandan ise artık almadığı kupa kalmamış kewell, savunma oyuncusunun atılması sonucu ben savunmaya geçebilirim diye sorumluluk alıyor. Biz ise lincoln niye çıktı diyoruz.
çok iyi yapıyoruz çok. Arda bacağı delik oynar, kewell stoperde elinden geleni yapar, kariyeri 10 tane lincoln edecek baros hamburg savunmasını paramparça eder. Bizim beyefendimiz sağda solda trip atar, biz ona bağırırız. Aferin bize.
Lincoln'ü bülent korkmaz kaybetmemiştir. Ona hakettiğinden çok fazlasını veren taraftar ve yönetim kaybetmiştir.
Karşılıksız aşk da bir yere kadar gider.''