Baris Akgun
Kırmızı Üye
- 30 Kasım 2008
- 1.332
- 0
- 1.306
Cevap: Lincoln İstanbul'da
Hocam ben de senin dedigin seyi soylemeye calisiyorum. Devir artik cift yonlu oynayabilen orta saha oyuncularinin donemi. Lincoln gibi defansi sifir, hep ileride takilan oyuncular azaldi artik.
Saydığın takımlar liberolu sistem oynamıyor artı orta sahalarına öyle adamlar var ki herbiri 10 numara oyunkurucu adeta Liverpool'u ele alalım.Gerard ve X.Alonso varken ne gerek var 10 numaraya?
Barcelona Xavi, Iniesta,Messi varken ne oyun kurucusu ne 10 numarasından bahsedilebilir ki Puyol bile Türkiye'deki orta sahalar kadar teknik ve oyun kuruyor.
10 numara illa ki forma arkasında mühür gibi 10 yazan değil oyun kurma görevi olandır.Nedved 11 numara giyiyor diye farklı birşey mi hayır.Rosicky 10 numara değil mi?
Çok teknik önlibero ya da hem ofansta hem defansta kusursuz oynayan orta saha oyuncuların varsa oynarsın oyun kurucusuz artı liberosuz.Ama ön liberon ver sağa ver sola oynuyor ara pası nedir habersizse mecbursun 10 numara oynatmaya.
Biz kaliteli orta saha oyuncularımız olmadığı sürece mecburuz oyun kuruculu sisteme aksi takdirde kaos futbolu oynuyoruz, hengame oluyor sahada.Şu hataya düşmeyin Galatasaray'ı şu takımlarla karşılaştırmayın biz orta sikletiz saydıklarınız ağır siklet.
Hocam ben de senin dedigin seyi soylemeye calisiyorum. Devir artik cift yonlu oynayabilen orta saha oyuncularinin donemi. Lincoln gibi defansi sifir, hep ileride takilan oyuncular azaldi artik.