Cevap: Resmi Lionel Messi Başlığı

Messi şu yaşıyla şimdiden büyük iş başardı ve Barcelona efsaneleri arasına yazdırdı ismini. Ama Messi'yi Maradona ile kıyaslamak çok saçma. Maradona takım formsuz olsa bile tek başına kurtarıyordu takımını. Ama bu özellik Messi'de yok gibi. Lider bir oyuncu değil kesinlikle. Bence Maradonayla kıyaslamak son derece yanlış.

Messi bile bi maç kötü oynayınca egolu, bencil efsane olamaz denmeye başlandı:D:D:D

Messi bile bi maç kötü oynayınca egolu, bencil efsane olamaz denmeye başlandı:D:D:D

" Bi " maç oynayınca değil.

Bak orada ne demişim , maçları . -lar ,- ler eki var değil mi ? Yani çoğul eki. Çoğul ekinin görevi nedir? Nesnenin birden çok olduğunu anlatır.

Önceki senelerdeki gibi , topla kaleye yüklendiğinde boş arkadaşlarını görmek yerine artık bahsettiğim pozisyonların %90ını kaleye vurmasından.

Maçları dikkatlice izlersen boşta olan arkadaşlarının , Messi'nin bu davranışından sonra isyan ettiklerini , ellerini sinirlerinden iki yana vurduklarını falan görebilirsin.

Saçma gözlemler bunlar. Bunu Maradona'da mutlaka yaşamıştır. Saha içinde her zaman olabilecek şeyler.

Bu arada birşey belirtmek isterim. Beyler, futbol artık eskisi gibi temposuz bir oyun değil. Fizik gücü en önemli etken. Önceden fizik gücü olmayan adamların sadece tekniğinin olması bile yeterdi. Ama artık öyle değil. Artık Mourinho'dan sonra savunma yapmayı da hemen hemen her takım öğrendi. Günümüz futbolunda Messi gibi hayvanımsı adamlar bile tek başına seni kupaya götüremez. Şöyle Maradona - Messi değişikliği yapsaydık zamanda, herşeyi eminim daha iyi anlardık. Ama o da mümkün değil. Messi her zaman takımının tamamlayıcısı olacak ve biz de zaten öyle görmeyi umuyoruz. Egoist olmasını değil. Ronaldo'nun frikikleri, fiziği Messi'den iyi deniliyor ya, emin olun hiçbir şey ifade etmiyor.

Pardon , neresi saçma anlayamadım ? :)

Ayrıca Maradona'nın her yaptığı doğru mu kabul ediliyormuş ?

Saçma gözlemler bunlar. Bunu Maradona'da mutlaka yaşamıştır. Saha içinde her zaman olabilecek şeyler.

Bu arada birşey belirtmek isterim. Beyler, futbol artık eskisi gibi temposuz bir oyun değil. Fizik gücü en önemli etken. Önceden fizik gücü olmayan adamların sadece tekniğinin olması bile yeterdi. Ama artık öyle değil. Artık Mourinho'dan sonra savunma yapmayı da hemen hemen her takım öğrendi. Günümüz futbolunda Messi gibi hayvanımsı adamlar bile tek başına seni kupaya götüremez. Şöyle Maradona - Messi değişikliği yapsaydık zamanda, herşeyi eminim daha iyi anlardık. Ama o da mümkün değil. Messi her zaman takımının tamamlayıcısı olacak ve biz de zaten öyle görmeyi umuyoruz. Bunu artık anlayın. Ronaldo'nun frikikleri, fiziği Messi'den iyi deniliyor ya, emin olun hiçbir şey ifade etmiyor.

Pardon , neresi saçma anlayamadım ? :)

Ayrıca Maradona'nın her yaptığı doğru mu kabul ediliyormuş ?

O zaman sadece Maradona değil, tüm futbolcular yaşamıştır diyelim. Hatta Cruyff topu alıp 18'in içine yardırırken elbet bir kez top kaptırmıştır değil mi? Arkadaşları sinirlenmiş olabilir yani. Futbolun içinde olan şeyler. Saçma şeyler üretmeye çalışıyorsun.

O zaman sadece Maradona değil, tüm futbolcular yaşamıştır diyelim. Hatta Cruyff topu alıp 18'in içine yardırırken elbet bir kez top kaptırmıştır değil mi? Arkadaşları sinirlenmiş olabilir yani. Futbolun içinde olan şeyler. Saçma şeyler üretmeye çalışıyorsun.

Mesele topu kaptırması değil hocam. Anladın sen ama anlamamazlıktan geliyorsun.

Messi o üstün yeteneklerini kullanıyor , dediğin gibi yardırıyor ama son pozisyonda sağındaki solundaki arkadaşları boşken , kaleye vuruyor . Geniş zaman kullandım dikkat edersen çünkü bunu bir kez değil bir kaç kez yaptı maç başına. Egosu gittikçe büyüyor, büyütülüyor.

Dünya Kupası maçlarını izleyipte bunu saptayamamış olmanın iki sebebi vardır. Ya körsündür ya da Messi'ye garip kere garip bir sempati duyuyorsundur.

Messi'yi seviyor olman onun hatalarını ört pas etmen gerektiği anlamına gelmez.

Ayrıca savunduğun , sevdiğin , idol olarak gördüğün bir futbolcunun yaptığı saha içi hatalarına saçma demekde iyiymiş. Ya cevap ver ya da tespitlere laf söyleme. :)

Mesele topu kaptırması değil hocam. Anladın sen ama anlamamazlıktan geliyorsun.

Messi o üstün yeteneklerini kullanıyor , dediğin gibi yardırıyor ama son pozisyonda sağındaki solundaki arkadaşları boşken , kaleye vuruyor . Geniş zaman kullandım dikkat edersen çünkü bunu bir kez değil bir kaç kez yaptı maç başına. Egosu gittikçe büyüyor, büyütülüyor.

Dünya Kupası maçlarını izleyipte bunu saptayamamış olmanın iki sebebi vardır. Ya körsündür ya da Messi'ye garip kere garip bir sempati duyuyorsundur.

Messi'yi seviyor olman onun hatalarını ört pas etmen gerektiği anlamına gelmez.

Ayrıca savunduğun , sevdiğin , idol olarak gördüğün bir futbolcunun yaptığı saha içi hatalarına saçma demekde iyiymiş. Ya cevap ver ya da tespitlere laf söyleme. :)

Messi'nin hatası olsa söyleyebilirim, ama ben Messi hayranlığımdan onun hatalarını bilerek söylemiyorsam, bu oran aynı şekilde senin Ronaldo'yu Messi'den daha iyi görerek ilginç şeyler ortaya atman ile eşit düzeydedir. Messi'nin hatası olmuştur elbet, mesela geçen sezon süper kupa finalinde uzatmalarda Shaktar'lı bir oyuncuya hafiften kafa salladı. Orada hatası vardı. Ama sen çıkıp boşta arkadaşı varken kaleye vuruyor, egosu büyüyor dersen karşı çıkarım. Her oyuncu takım arkadaşlarına böyle şeyler yaşatabilir. Hatta dün GSCimbom halı saha maçında 2 defa boşta olan Mesut'a pas vermedim. O da bana kızdı. Ama sonra 2 gol attım. Mesut'ta attı, geçti bitti. Maçtan sonra tebrik ettik birbirimizi. Bunun gibi yani, umarım anlatabilmişimdir.

Anlatabildin anlatabildin ama benim Ronaldo'yu Messi'den üstün gördüğümü nereden çıkardın ? İkisininde birbirinden üstün yönleri var. İkisi arasında bir tercih yapacak olsam Ronaldo'yu seçerim bu hem onun hemde benim karakteristik özelliklerimden kaynaklanmakta. Birini birinden üstün görmemden değil.

Neyse.

Benim kabul edemediğim onun kafa sallaması gibi durumlar değil. Orası zaten beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren - bir futbolsever olarak - oynadığı futboldur. Söyleyebilirim diyorsun ama söyleyemiyorsun işte. Messi , belkide omuzlarındaki yükle , belkide kahraman olma sevdasıyla bu kupada ; Kaleye 30 metre ve daha yakın mesafede topla buluştuğu pozisyonların %90ında kaleye gitti.

2 ,3 sene önceki Messi gibi sürekli topu arkadaşlarıyla buluşturan Messi değilde , Sürekli kaleye giden bir adam gördüm ben.

Messi'nin hatası olsa söyleyebilirim, ama ben Messi hayranlığımdan onun hatalarını bilerek söylemiyorsam, bu oran aynı şekilde senin Ronaldo'yu Messi'den daha iyi görerek ilginç şeyler ortaya atman ile eşit düzeydedir. Messi'nin hatası olmuştur elbet, mesela geçen sezon süper kupa finalinde uzatmalarda Shaktar'lı bir oyuncuya hafiften kafa salladı. Orada hatası vardı. Ama sen çıkıp boşta arkadaşı varken kaleye vuruyor, egosu büyüyor dersen karşı çıkarım. Her oyuncu takım arkadaşlarına böyle şeyler yaşatabilir. Hatta dün GSCimbom halı saha maçında 2 defa boşta olan Mesut'a pas vermedim. O da bana kızdı. Ama sonra 2 gol attım. Mesut'ta attı, geçti bitti. Maçtan sonra tebrik ettik birbirimizi. Bunun gibi yani, umarım anlatabilmişimdir.

Neyse, sen öyle düşünüyorsan saygı duyarım. 2-3 sene öncesi değil, bu sene Barcelona'da 15 maçta Messi'yi izleseydin topu arkadaşlarıyla nasıl buluşturduğunu, ya da bu sezon yine senin dediğin gibi bencillik yapıp tüm şutları kaleye vurarak 47 gol atabildiğine tanık olurdun.

Barça performansından bahsetmiyorum.

Ona sadece :tiphat: yapılır.

Ben bu Dünya Kupasındaki performansından ve yaptıklarından bahsediyorum.

Bundan önceki Arjantin performansı iç açıcı değildi, ama bu Dünya Kupası'nda Messi yine eleştiriliyorsa sorun var demektir. Bu karakterini daha da olgunlaştırdığını gösterir.

Bence bu karakterinin ( - ) yönde geliştiğinin yani normalden,beklenenden farklı bir şekilde geliştiğinin göstergesidir.

Üstündeki baskıyada bağlayabilirsiniz bunu başka bir şeyede.

Öncelikle Messi Ronaldo gibi 40-50 metreden bunu yapsa dediğine katılırım ama bu değil.Messi genelde önünü boşalttığında ceza sahası yayında şut girişiminde bulunur ki bu tarz şutlarıyla çok gol atmıştır.Gelir gelir köşeye plaseyi atar.Bazen boşta olan adamlarada vermemiş olabilir herkesin oyun görüşü xavi kadar gelişmiş değil elbete. :)

Gerektiğinde , gördüğünde pasını veriyor Messi mesela Almanya'ya karşı Rooneye attığı bir pas var yetişemedi Rooney.

Yani böyle bir şey yok.

1528843_uReaderBig.jpg

Öncelikle Messi Ronaldo gibi 40-50 metreden bunu yapsa dediğine katılırım ama bu değil.Messi genelde önünü boşalttığında ceza sahası yayında şut girişiminde bulunur ki bu tarz şutlarıyla çok gol atmıştır.Gelir gelir köşeye plaseyi atar.Bazen boşta olan adamlarada vermemiş olabilir herkesin oyun görüşü xavi kadar gelişmiş değil elbete. :)

Gerektiğinde , gördüğünde pasını veriyor Messi mesela Almanya'ya karşı Rooneye attığı bir pas var yetişemedi Rooney.

Yani böyle bir şey yok.

olm bu arada messi hangi maçta rooney e pas attı lan:D

sigpic5641_1.gif

He Really Needs Nothing Else To Enter Soccer's History .:. He's Better Than No One And He Is Also Incomparable With Previous Legends .:. His Style Is Completely Unique, Actually In The Future We Wont Say That We've Seen The Second Maradona Or Other Champion, Because He's Realy Himself, The Argentinian Wizard, Lionel Messi!

aksini iddia edenmi var lan:asd:,adam portekiz maçlarında orta sahadan şut atmaya kalkıyodu:asd:,gerçi d.k da messi de istenilen performansı tam olarak sergileyemedi ama oyun içinde ronaldo dan 50 kat daha efektifti,defanstan top falan alıp kaç kere oyun kurmaya çalıştı,yani milli takımda da gördükki,messi ronaldo dan her halükarda daha iyi:D

Geri
Üst Alt