Kırılmadık rekor bırakmadı eşşolusu.

La Liga'da tek bir sezonda 8 hat-trick yapan ilk futbolcu

La Liga tarihinde 150 gole ulaşan en genç futbolcu.

Şampiyonlar Liginde Jose Altafini (1962/63) ile birlikte tek bir sezonda 14 gol atan iki futbolcudan biri.

Şampiyonlar Liginde dört sezon arka arkaya gol kralı olan tarihteki tek futbolcu.

Arka arkaya 4 sezon Hugo Sanchez ile birlikte La Liga’da 35 gol barajını aşan tarihteki ikinci futbolcu.

La Liga'da bir sezonda oynanan iç saha maçlarında attığı 35 golle bunu başaran ilk futbolcu oldu.Daha önceki rekor 27'şer golle Zarra ve Baltazar ikilisindeydi.

Litmanen, Crespo ve Henry gibi yıldızlardan sonra 7 Şampiyonlar Ligi deplasmanında gol atan 4.oyuncu.

Altın Ayakkabı ödülünü 100 puanla kazanan tarihteki ilk oyuncu.

İspanya Süper Kupasında 8 gol atan tarihteki ilk futbolcu.

Tek bir sezonda 73 gol ve 29 asist yapabilen tarihteki ilk futbolcu.

Barcelona tarihinde Cesar Rodriguez’e ait 13 hat-trick rekorunu geçen ilk futbolcu (23 hat-trick ile)

Şampiyonlar Liginde bir sezonda 2 hat-trick yapan tarihteki ilk futbolcu.

24 yıl 9 ay 10 gün ile Şampiyonlar Liginde 50 gole ulaşan en genç futbolcu.

Mallorca karşısında alınan 5-0’lık galibiyette üç gol atan Messi, Barcelona tarihinden en hızlı hat-trick yapan futbolcu (17 dakika)

Brezilya karşısında hat-trick yapan tarihteki 9.futbolcu.

French Puşkaş’ın arka arkaya üç sezon 40 golün ardından bu rekora ulaşa ikinci futbolcu.

FİFA Dünya Kulüpler Kupasında Denilson Martins Nascimento’dan sonra 4 gol atan ikinci futbolcu.

Samuel Eto’o’nun ardından art arda 7 lig maçında gol atan ikinci futbolcu.

Şampiyonlar Ligi'nde Inzaghi ile birlikte 3 hat-trick yapan ikinci futbolcu.

Attığı 73 golle bir sezonda en çok gol atan futbolcu olan Messi, Archie Stark'ın 1924/25 sezonunda attığı 70 golü tarihe gömdü.

La Liga tarihinde bir sezonda 50 gol atan ilk futbolcu.

Lionel Messi, bir takvim yılı içerisinde La Liga, Copa del Rey, UEFA Süper Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, İspanya Süper Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 6 farklı kulvarda gol atıp asist yapma başarısı gösteren ilk oyuncu.

Michael Platini ile birlikte FİFA Ballon d'Or ödülünü üç kez üst üste kazanan tarihteki ikinci oyuncu.

Adam daha 25 yaşında futbolu bıraktığında kırılması imkansız rekorlar bırakacak.

Şurası yanlış gibi geldi.Benim bildiğim geçen sezon 18 maç arka arkaya gol atmıştı Messi.

Samuel Eto’o’nun ardından art arda 7 lig maçında gol atan ikinci futbolcu.

bir zamanlar ciddi ciddi insan olmadığını düşünüyordum ama artık eskisi gibi oynayacağını düşünmüyorum

o istatistikler eski zaten. platini'yi falan gecti. adam zor seyleri siradan hale getirdigi icin begenilmemeye baslandi son donemde de onun yapabildiklerini yapacak baska bir oyuncu zor yetisir. goze hos gelen calimlar atmayabilir ama oyun zekasi, dar alandaki akilli hareketleri, bitiriciligi ozellikle muazzam otesi.

$

Aldığı 4 altın topun 2´sini büyük organizasyonlarda sahneye çıkamamasına,damga vurmamasına rağmen çok gol atıyor diye kazanan futbolcu.Özellikle 2010 yılında altın topu kazanması fiyaskoydu.Bu senede verilirse Messi´nin ödülü almak için rüşvet falan verdiğini düşüneceğim.

Gelip nancy i birinci lige çıkarsın sonra konuşalım :D

Envoyée depuis mon Samsung Galaxy Note 2 avec Tapatalk 2

cr 7 filistinlilere destek verdiği günden itibaren farklı gözle bakmaya başlamıştım.. ilk sarıyı ronaldo'ya verdim...

Son 2 sezondur ciddi performans düşüklüğü yaşayan, futbol oynama hevesini yitirmiş görüntüsü veren futbolcu.

Aşık oldugunu düşündügüm futbolcu

adamın koşu mesafesini 8 km'ye indirdikleri dönemden beri belli zaten bir şeyler olduğu, mücadele etmekten uzak bir futbolcu haline geldi son dönemde. zira şu video zaten çok şeyi gösteriyor, bu görüntünün hiç gündeme gelmemiş olmaması çok garip zaten.

Geri
Üst Alt