LL H:13 | Barcelona 5-0 R.Madrid | 29 Kasım | El Clasico | Maç Sonucu

Cevap: LL H:13 | Barcelona 5-0 R.Madrid | 29 Kasım | El Clasico | Maç Sonucu

Yahu şuan duvarımda 2006 Ronaldinholu-Eto'olu Barça posteri asılı. Diğer taraftan Real'i Zidane-Ronaldo-Raul-Figo-Carloslu kadrosuyla hatırlarım ve sempati duyarım. Yani ikisine de eşit yaklaşıyordum ama son dönemlerde burada öyle yorumlar okudum ki sırf o üyelere inat Realli olunur. :D

Yahu futbola laf atmıyor kimse. Gelip Franco uşakları diyen, Viva Barça diyen tipler mevcut. Oldukça fazla hatta. Katalan gibi hareket etmeye gerek yok. Futboluna kimse laf atamaz zaten. Gelip çocuk çocuk hareketler yapıyorlar yahu.

Olayı sadece Barcelona tarafından bakıyorsun. Bak mesela ben, bu arkadaşın fikrine mantıklı bir şey yazdım ve bana verilen cevaba bak. Ortada ne Katalunya vardı ne de başka bir şey.

Katalunya aşkı ile yanıp tutuştuğun için ne anlatsam boş .

Bende hoşlanmıyorum, bu tartışma da oldukça itici gelmeye başladı ama madem böyle bir ayrışma var aramızda, bu iticiliği yapanlar sadece Barcalılar değil.

Olayı sadece Barcelona tarafından bakıyorsun. Bak mesela ben, bu arkadaşın fikrine mantıklı bir şey yazdım ve bana verilen cevaba bak. Ortada ne Katalunya vardı ne de başka bir şey.

Bende hoşlanmıyorum, bu tartışma da oldukça itici gelmeye başladı ama madem böyle bir ayrışma var aramızda, bu iticiliği yapanlar sadece Barcalılar değil.

Franco Mranco işlerine girilmese inan benimde yazma isteğim olmaz bu şekilde .

Bu arkadaştan kastın benim galiba. Ben sana cevap vermedim o postta. :)

Ayrıca senin yazdığın cevabı okudum, yazacak fazla bir şey yok. Yine aynı şeyleri eveleyip geveleyeceğiz.

Evet, Galatasaray'ın kötü durumda olması diğer takımlara yönlendiriyor olabilir insanları. Burası mantıklı ama mantıksız olan Katalan ırkından bir insanmış gibi mesajlar atılması, lafın dönüp dolaşıp Franco'ya gelmesi.

Yahu beyler,

Gelip ''ezdik lan'' derseniz sorun olmaz. Veya ''n'oldu lan, hani eziyordunuz'' derseniz sorun olmaz. Ama ''Franco'nun uşaklarını tokatladık'' diyip, altına Messinin gol olduğu için sevinirken arkada görünün Ronaldo'nun üzüldüğü fotoyu koyarsanız gülerim işte.

Gelip bence Barça gelmiş geçmiş en iyi kulüp derseniz, tarihi en iyi olan kulüp deseniz sorun olmaz. Ama Madrid'i Kasımpasayla bir tutarsanız sorun olur. Messi ve diğerleri derseniz sorun olmaz ama gelip Ronaldo'yu Ardayla falan kıyaslarım derseniz sorun olur.

Bir tarafı öveceğim diye diğer tarafı bişeyin bişeyine sokmaya gerek yok anlatmak istediğim o. Kimse futbol açısından yaklaşmıyor olaya. ''foruma giremediniz'' diyen vardı yahu. Madrid yenildi diye foruma giremeyecekmişim, yüzüm yokmuş falan. Madrid kimdir, Barça kimdir agalar? Ek olarak ayrımcılığı burda %99'luk kesim olan Barçacılar yapıyor.

Ek olarak 2- Ronaldo'nun yenildiği, kupadan elendiği için ağladığı resmi koyanlar, aklı sıra ergen gibi bununla dalga geçen kişiler

football53.jpg

bu maçı tamamen unutmuştur. Sitemim ona abi. Adam akıllı futbol tartışalım isterim ben. Ben Barça'yı sevmiyorum diye Franco'nun uşağı oluyorsam, hatta bu genelleme yapılıp tüm Madridlilere deniyorsa, Barçalılar için genelleme yapılıp bölücü Katalanlar, ıyyy piiis denilebilir.

Forumdaki barça taraftarının %99luk bir kesmi ayrımı yapıyor, sorun o işte.

Yahu beyler,

Gelip ''ezdik lan'' derseniz sorun olmaz. Veya ''n'oldu lan, hani eziyordunuz'' derseniz sorun olmaz. Ama ''Franco'nun uşaklarını tokatladık'' diyip, altına Messinin gol olduğu için sevinirken arkada görünün Ronaldo'nun üzüldüğü fotoyu koyarsanız gülerim işte.

Gelip bence Barça gelmiş geçmiş en iyi kulüp derseniz, tarihi en iyi olan kulüp deseniz sorun olmaz. Ama Madrid'i Kasımpasayla bir tutarsanız sorun olur. Messi ve diğerleri derseniz sorun olmaz ama gelip Ronaldo'yu Ardayla falan kıyaslarım derseniz sorun olur.

Bir tarafı öveceğim diye diğer tarafı bişeyin bişeyine sokmaya gerek yok anlatmak istediğim o. Kimse futbol açısından yaklaşmıyor olaya. ''foruma giremediniz'' diyen vardı yahu. Madrid yenildi diye foruma giremeyecekmişim, yüzüm yokmuş falan. Madrid kimdir, Barça kimdir agalar? Ek olarak ayrımcılığı burda %99'luk kesim olan Barçacılar yapıyor.

Ek olarak 2- Ronaldo'nun yenildiği, kupadan elendiği için ağladığı resmi koyanlar, aklı sıra ergen gibi bununla dalga geçen kişiler

football53.jpg

bu maçı tamamen unutmuştur. Sitemim ona abi. Adam akıllı futbol tartışalım isterim ben. Ben Barça'yı sevmiyorum diye Franco'nun uşağı oluyorsam, hatta bu genelleme yapılıp tüm Madridlilere deniyorsa, Barçalılar için genelleme yapılıp bölücü Katalanlar, ıyyy piiis denilebilir.

Forumdaki barça taraftarının %99luk bir kesmi ayrımı yapıyor, sorun o işte.

O Ronaldo´nun ağlayan resmini koyanlar bilmiyor ki Ronaldo daha henüz 19 yaşında bir ergendi ve kendi evinde, böyle büyük bir turnuva da finalde kupa şansını kaybetti .O durumda olsa o resmi koyanlar ağlamasın bakalım , hani millet çok delikanlı ya .

Ya bırakın bu işleri boşverin beyler:asd:,reis iyileşmiş diyolar,bu hafta ilk 11 de çıkar,sizce mustafa sarp ın takıma dönmesiyle kötü gidişe son verebilir miyiz:asd:

Franco Mranco işlerine girilmese inan benimde yazma isteğim olmaz bu şekilde .

Ben burada sana Franco'nun uşağı dedim mi? Ya da bütün Real'liler Franco'nun uşağıdır dedim mi? Hayır. Sende bana Katalan aşığı diyemezsin, işte ben de burada siyasi hiçbir içerik belirtmemişken böyle bir geri dönüş aldım.

Bu arkadaştan kastın benim galiba. Ben sana cevap vermedim o postta. :)

Ayrıca senin yazdığın cevabı okudum, yazacak fazla bir şey yok. Yine aynı şeyleri eveleyip geveleyeceğiz.

Evet, Galatasaray'ın kötü durumda olması diğer takımlara yönlendiriyor olabilir insanları. Burası mantıklı ama mantıksız olan Katalan ırkından bir insanmış gibi mesajlar atılması, lafın dönüp dolaşıp Franco'ya gelmesi.

Ben orada Okan'ı kastetmiştim. Madem üstüne alındın üstte yazdığım mesajı yineliyorum; Burada o dediğiniz "ergenler" bile burada Real sempatizanlarına "Franco'nun uşakları" dememiştir. Böyle bir şey varsa kanıtlayın, bir daha bu konuyla ilgili yorum yapmayayım. Çünkü bu ağır bir suçlamadır, ne anlama geldiğini bilmeden söylemek daha büyük suçtur. Ha ben burada Real ile Barcelona'nın tarihsel gerçekliğinden bahsettim, neden tuttuğumdan da bahsettim. Tarihsel gerçeklikten bağımsız bir nedenden ötürü Barcelona'yı desteklediğimi de söyledim, sınırlarımı aşmadım. Sınırlarını aşan varsa cezalandırılması için de her şeyi yaparım.

Üşenmeyip geçmiş maç konularını da şu 137 sayfayı da araştıracağım Adem. :D

Ben burada sana Franco'nun uşağı dedim mi? Ya da bütün Real'liler Franco'nun uşağıdır dedim mi? Hayır. Sende bana Katalan aşığı diyemezsin, işte ben de burada siyasi hiçbir içerik belirtmemişken böyle bir geri dönüş aldım.

Ben orada Okan'ı kastetmiştim. Madem üstüne alındın üstte yazdığım mesajı yineliyorum; Burada o dediğiniz "ergenler" bile burada Real sempatizanlarına "Franco'nun uşakları" dememiştir. Böyle bir şey varsa kanıtlayın, bir daha bu konuyla ilgili yorum yapmayayım. Çünkü bu ağır bir suçlamadır, ne anlama geldiğini bilmeden söylemek daha büyük suçtur. Ha ben burada Real ile Barcelona'nın tarihsel gerçekliğinden bahsettim, neden tuttuğumdan da bahsettim. Tarihsel gerçeklikten bağımsız bir nedenden ötürü Barcelona'yı desteklediğimi de söyledim, sınırlarımı aşmadım. Sınırlarını aşan varsa cezalandırılması için de her şeyi yaparım.

Hani insanlar seni sinir eder ve sen sinirini ilk gördüğü masum insandan çıkarırsın ya abi:)Kusura bakma .

Üşenmeyip geçmiş maç konularını da şu 137 sayfayı da araştıracağım Adem. :D

O zaman insanlara böyle bir sorumluluk yüklemeyin, otorite olmayın. :)

Bana güvenin, biri çıkıp; "sen Franco'nun uşağısın" yazdığını görseydim, onu mutlaka raporlardım ki görmedim. Franco'nun uşağısın demek açık açık küfür etmekle eş anlam taşıyor benim için.

Ayrıca kimse Viva Barcelona falan bu laflara kızmasın. Çünkü bir şey yok bunda, burada "Hala Madrid" diyenler de vardı, bunlara da laf edin.

Madem otorite olacaksınız, tarafsız olun. Refik'in dediği gibi burada bir hata varsa -ki bence yok- bu sorumluluk tek taraflı değildir.

Casillas: ''Barcelona modadır, moda da gelip geçicidir.''

Barcelona mirastır, miras hocadan öğrencisine geçer. Bunu idrak edemeyenler mavi bir ibrikle beyinlerine soğuk su vursun.

Johan_Cruyff_imparte_instrucciones_Guardiola%2B%25281%2529.jpg

“Cruyff ve Rexach ilk olarak bize bu yolda nasıl oynayacağımızı gösterdi. Bu demektir ki biz onlara sadığız ve onları takip ediyoruz. Bu felsefeye ihanet etmemeliyiz. Şimdi bu felsefe uzun bir süre bu kulübe yerleştirilmiş oldu."

BASİT OYNA: Johan Cruijff'ün Evlatları

Neyse Okan sana katılmıyorum. Atışmalar olur, normaldir. Maç sırasında topikte değildim. Buradakilere ''Franco 'in uşağı'' yazmak ceza gerektirmeli eğer dendiyse. Ben hiç görmedim. Ama dün Real Madrid otobüsü taşlandı diye ırkçı mesajlar yazan Realliler ve Katalanlara falan laf edenler Ramos 'un tekmesine ''Helal olsun'' diyen kişiler yine. Ortada bir kutuplaşma olduysa %99 'a %1 olmaz.

2 takımda sürünsün, gebersin umrumda değil. Arsenal, ManU, Real, Barcelona, Bayern hiçbiri desteklemem. Bazı takımlara gıcık olmak gibi sempati duymak da normaldir. Ama etkiye tepki olayı. 10 tane aşırı Katalan varsa 10 tane de rahatlıkla sayacağımız aşırı Madrid 'li var.

Bu maçta olmasa bile forumda oldukça fazla hatırlıyorum bu Franco'nun takımını nasıl tutuyorsunuz, Franco'nun uşaklarını ezdik gibi lafları Adem. Yalan söyleyecek değilim yani. Futbol tartışacaksak sabaha kadar tartışalım ama Barçalılar gelip ayrımcılık yapacaksa bizde sadece resimlerle cevap verelim. Ona göre seçelim bir yöntem, bundan sonra öyle devam edelim. :D

Tatlı bir çekişmede sorun olmaz benim için. Kimseye de Franco'nun uşağısın demem, dediğimde koyarsınız resimleri... :D

"Hiçbir şeye gıcık olmadım Muhammet Gülhan arkadaşımızın Barcelona hakkında attığı postlar kadar." desem. :)

Neyse Okan sana katılmıyorum. Atışmalar olur, normaldir. Maç sırasında topikte değildim. Buradakilere ''Franco 'in uşağı'' yazmak ceza gerektirmeli eğer dendiyse. Ben hiç görmedim. Ama dün Real Madrid otobüsü taşlandı diye ırkçı mesajlar yazan Realliler ve Katalanlara falan laf edenler Ramos 'un tekmesine ''Helal olsun'' diyen kişiler yine. Ortada bir kutuplaşma olduysa %99 'a %1 olmaz.

2 takımda sürünsün, gebersin umrumda değil. Arsenal, ManU, Real, Barcelona, Bayern hiçbiri desteklemem. Bazı takımlara gıcık olmak gibi sempati duymak da normaldir. Ama etkiye tepki olayı. 10 tane aşırı Katalan varsa 10 tane de rahatlıkla sayacağımız aşırı Madrid 'li var.

Uzatmamak istiyorum ama son mesaj olacak sanırım bu konuda bu. :D Barcelona sempatizanları '' Franco karşıtlığı için Barçacıyım'' dediler, nasıl tutuyorsunuz Franco'nun takımını diyenler bile olmuştu geçmiş zamanlarda. Üşenmeyip araştırsam yeminle bulurum.

Ben Barça karşıtı değilim, Katalan karşıtıyım. Daha doğrusu Türk Katalanların karşıtıyım. 3-4 sayfa önce biri demişti bende tekrarlıyım. Bugün Katalanlara özgürlüüüük diye çoşan Türkler oraya gitse barınamadan 2 gün sonra tıpış tıpış ülkeye dönerler. Gerek yok yani. Barcelona taraftarı olun da Katalan olmayın. :)

Neyse, adam akıllı futbolu sabaha kadar tartışalım, hiçbir sorun yok benim açımdan.

Çok gereksiz bir tartışma çıkmış maç topiğinde. Burdaki kimse katalanda değil franco'nun uşağı da değil ama görüyorum ki konu çok alakasız yerlere gelmiş.

İsteyen Barca'ya sempati duyar isteyen Real'e... buna kimse bişey diyemez. Küfür veya hakaret edilmediği sürecede herkes sempati duyduğu takımı istediği gibi övebilir destekleyebilir.Bu konu fazla uzamamalı bence.

Elin cingan İspanyolları için birbirinizi yiyorsunuz la, hırbolaşmayın :lol:

Geri
Üst Alt