Londra mı, Barcelona mı?

Fransa'ya bir gün mutlaka gidicem zaten. Fransızcayı da basit olarak öğrenmeye başlamıştım bi ara. Hart hurt şeklinde konuşabilirim sanırım. Ama ilerletmek şart tabi. Bir de birşey sorucam abi, senin seyahat ederken bilet, otel vb olaylarını nerden ayarlıyorsun? Hangi site?

skyscanner.com, booking.com bunlar ayarlamak için, tripadvisor ise baş ucu uygulamamız.

telefon, tablet neyin varsa bunları güzelce yüklüyor yanından ayırmıyorsun.

Ulan beni Londra'dan sogutmayin. :D Ne güzel seviniyorduk.

Temmuz'da oraya gidecegim nasipse.

Londraya gideceksen Epl maçları zamanı gideceksin şimdi gitmen bence yanlış olur Barcelona iyi olur

Gezmeye çok erken yaşta başlamış biri olarak fikrim;

Londra'nın özellikle pahalı olduğunu belirtmem lazım.Beni de küçükken ablam götürmüş idi ve dönüşte ''Beni batırdın haylaz'' dediğini hatırlıyorum.Londra'ya tatilde huzuru arayan ve parası çok olup harcamaya meraklı tiplerr gidiyor genelde.

Barcelona ise akdeniz insanının da verdiği sıcaklık ile daha hareketli bir yer idi(Geçen yıl gitmiş idim.)Tabi ben ekimde falan gittim.Sen yaz için diyorsun sonuçta.Daha güzel olur bence.Diğer renkdaşların da dediği gibi oradan da İbiza'ya doğru akmak güzel olabilir tabii.

Çok uzun ve saçma yazmış olabilirim okurken kusura bakma lütfen renkdaş.

Benim düşüncem Barcelona'yı tatil rotan olarak seçmen daha iyi olur.

Fransa'ya bir gün mutlaka gidicem zaten :) Gitmem şart.

Fransızcayı da basit olarak öğrenmeye başlamıştım bi ara. Hart hurt şeklinde konuşabilirim sanırım. Ama ilerletmek şart tabi. Bir de birşey sorucam abi, senin seyahat ederken bilet, otel vb olaylarını nerden ayarlıyorsun? Hangi site?

Bu durumun aksine Fransa Paris'te hiçbir sorun yaşamadım. İngilizceyi gayet konuşuyorlar. Konuşmuyorlar diye bir durum yok. Diğer Fransız şehirlerini bilmem tabii ki.

Fransa'ya bir gün mutlaka gidicem zaten :) Gitmem şart.

Fransızcayı da basit olarak öğrenmeye başlamıştım bi ara. Hart hurt şeklinde konuşabilirim sanırım. Ama ilerletmek şart tabi. Bir de birşey sorucam abi, senin seyahat ederken bilet, otel vb olaylarını nerden ayarlıyorsun? Hangi site?

fransa'da daha dogrusu paris'te hic sorun cekmezsin. paris'in her yerine cok kolayca metro ile ulasabilirsin. ben cok rahat gezdim. üstelik orasi biraz istanbul gibi insanlar gece gec saatlere kadar geziyorlar ve hepsi de cok iyi niyetli insanlar. kap kac, laf atma vs. hic rastlamadim :)

milano da cok kolaydir gezmek icin... sadece 3 metro hatti var zaten :) örnegin milano katedralinda inersen direk merkezdesin, oradan bir sightseeing otobüsüne binip, ilk izlenimlerini edebilirsin. ama yazin gitme sakin cok sicak oluyor :)

keza prag (cek cumhuriyeti) de cok basit metro sistemine sahip. ama baya ufak bir sehir ve yalniz gitmeni tavsiye etmem :D

fransa'da daha dogrusu paris'te hic sorun cekmezsin. paris'in her yerine cok kolayca metro ile ulasabilirsin. ben cok rahat gezdim. üstelik orasi biraz istanbul gibi insanlar gece gec saatlere kadar geziyorlar ve hepsi de cok iyi niyetli insanlar. kap kac, laf atma vs. hic rastlamadim :)

milano da cok kolaydir gezmek icin... sadece 3 metro hatti var zaten :) örnegin milano katedralinda inersen direk merkezdesin, oradan bir sightseeing otobüsüne binip, ilk izlenimlerini edebilirsin. ama yazin gitme sakin cok sicak oluyor :)

keza prag (cek cumhuriyeti) de cok basit metro sistemine sahip. ama baya ufak bir sehir ve yalniz gitmeni tavsiye etmem :D

Prag'a yalnız gitmeyi bırak asla gitmem :D

O zaman Paris'e giden birini bulmuşken vize, bilet, otel vs vs durumları sana sormam lazım :)

Nasıl hallettin renktaş bunları? Zorluk çıkardılar mı vizede falan?

Prag konusunda neden öyle dedin Gökay? Hatunlar mı?

Vize süreci ile ilgili bir sürü şey anlatılır da yalan dolan. Ben kendim başvurdum hep giden tipleri görsen anlarsın niye bu kadar zorluk çıkarttılar muhabbeti döndüğünü. Tip derken görünüş kas etmiyorum yani. Baya konuşarak ikna yöntemi ile vize almaya gelenler var.

Sen internet sitesinden belgeleri okuyup tamam ettikten sonra sıkıntı çıkma ihtimali sıfır.

GSK bir de sen hakkaten gözünde büyütüyorsun her gün o kadar yol yapan adamsın. Aradaki sınırlar gerçek değil nihayetinde gene dünya toprakları üzerinden devam ediyorsun. Farklı dilde konuşuyorlar ama insanlar da aynı, şehirler de normal binalardan falan oluşuyor. Gidince ee aynısı diyeceksin ilk yani :D Bir kere gittikten sonra hep farklı yerlere gitmek isteyeceksin zaten.

Prag'a gidip de saatlerce övmeyen insan tanımadım. 1. Prag, 2. St. Petersburgh buraya gidenler 3 ay falan övüyor.

Prag'a yalnız gitmeyi bırak asla gitmem :D

O zaman Paris'e giden birini bulmuşken vize, bilet, otel vs vs durumları sana sormam lazım :)

Nasıl hallettin renktaş bunları? Zorluk çıkardılar mı vizede falan?

ben tc vatandasiyim ama almanya'da kaliyorum...trenle gitmistim cok rahat :)

vize sorunu falan hic yasamadim

otellerde minimum 4 yildizli otellere bak veya otel zincirlerini tavsiye ederim...digerleri pek temiz olmayabilir :)

ayrica otel bakarken direk tren istasyonun oradan al (--> Gare de l'Est), carsiya havaalanina gidip gelmesi kolay olur, hemen civarinda bir sürü büfeler, dönerciler falan da var ac kalmazsin :)

yalniz dikkat et, paris asiri derecede pahali.. lokantalari falan :)

seine nehrinin üzerinde mutlaka gemi turu yap (hemen eyfel kulesinin yaninda)... acayip güzel oluyor :)

paris muhtesem bir sehir... cok begenmistim... istanbul'u görene kadar favori sehrim paris'ti :)

Vize süreci ile ilgili bir sürü şey anlatılır da yalan dolan. Ben kendim başvurdum hep giden tipleri görsen anlarsın niye bu kadar zorluk çıkarttılar muhabbeti döndüğünü. Tip derken görünüş kas etmiyorum yani. Baya konuşarak ikna yöntemi ile vize almaya gelenler var.

Sen internet sitesinden belgeleri okuyup tamam ettikten sonra sıkıntı çıkma ihtimali sıfır.

GSK bir de sen hakkaten gözünde büyütüyorsun her gün o kadar yol yapan adamsın. Aradaki sınırlar gerçek değil nihayetinde gene dünya toprakları üzerinden devam ediyorsun. Farklı dilde konuşuyorlar ama insanlar da aynı, şehirler de normal binalardan falan oluşuyor. Gidince ee aynısı diyeceksin ilk yani :D Bir kere gittikten sonra hep farklı yerlere gitmek isteyeceksin zaten.

Üstad benim en büyük sıkıntım dil sorunu. İngilizce'yi tam bilmiyorum. Tarzanca modeli durumundayım. Ondan bir çekimserlik var zaten :)

Prag konusunda neden öyle dedin Gökay? Hatunlar mı?

prag'a giden "icip s.cmaya" gidiyor.. yalniz tadi olmaz. ayrica pezolar, malcilar, hayat kadinlari cok dolasiyor orada... allah muhafaza kafa zil zurna sarhosken kacirilabilirsin basina olur olmaz seyler gelebilir :)

ama normal gezmek icin cok güvenli bir sehir (yanlis kisilere catmadigin sürece)... zaten polis sürekli tur atiyor carsinin icinde ve malcilari da takip ediyorlar.

ama hatunlari var ya............. OFFFFFFFFFFFFFFFFFFF OFFFFFFFFFF :ask:

Paris-Barcelona-Londra-Prag-Amsterdam 5'lisine görmüş biri olarak en tekin olmayan yer cidden Prag:D Oraya da arkadaş grubu ile gitmiş idim.Ben de Gökay gibi tek başına gitmeyi kesinlikle tavsiye etmem.
Zaten tek başına gidersen dönüşün olmayabilir maazallah:D

GSK çok sıkışırsan bir hediyelik eşya dükkanına dal banko Türkçe biliyordur güzel altyapı kurmuş bizimkiler :D

Slav ülkelerindeki tüm hediyelik eşyacılara "meraba abi" demeyi hep aynı kişi mi öğretti merak ediyorum. Türk diyince meraba abi diyorlar otomatik.

Üstad benim en büyük sıkıntım dil sorunu. İngilizce'yi tam bilmiyorum. Tarzanca modeli durumundayım. Ondan bir çekimserlik var zaten :)

Ya onlar da tam bilmiyor işte. Bak bizim arkadaş çat pat biliyor senin gibi. Ben baya biliyorum. Otelde falan benim borum ötüyor ama sokakta arkadaş estiriyordu. "Go, (yanındaki binayı tut), (eliyle mavi pantalonu işaret et) (uzaktaki binayı göster)" şeklinde yol tarif eden vardı.

Manası, ilerideki mavi binanın orada.

@Gökhan Sertkaya Hiç tavsiye etmem Londra'yı.

Barcelona'yı bilmem de tatile İngiltere'ye gelinmez :D Londra'da sıkıcı bir şehir. Hele geceleri hep olay filan oluyor.

Geri
Üst Alt