Londra mı, Barcelona mı?

İngiltere'ye gidiyorsanız ayrı da diğer ülkelerde Cem Yılmaz'ın dediği gibi, bir eziklik hissetmeyin dil konusunda onlar da "go go left go go" diye tarif ediyor :D

@Gökhan Sertkaya sendeki bazı sıkıntıların aynısı bende de var, yurt dışına çıkmak orda tatil yapmak çok zor gibi geliyor. O yüzden bir türlü plan yapamadım şimdiye kadar sen bir git gez bakalım arkandan senin tavsiyelerine göre bende planlarımı gerçekleştiririm inş:)

Ama Özgür'ün dediği gibi büyütmemek lazım bazı şeyleri, gidince herşey aynışmış ya niye sıkıntı yaptım dersin büyük ihtimal.

Sen Londra'yu filan boşver İtalya yap hem Empak'da orda kolaylık çekersin.

@Gökhan Sertkaya sendeki bazı sıkıntıların aynısı bende de var, yurt dışına çıkmak orda tatil yapmak çok zor gibi geliyor. O yüzden bir türlü plan yapamadım şimdiye kadar sen bir git gez bakalım arkandan senin tavsiyelerine göre bende planlarımı gerçekleştiririm inş:)

Ama Özgür'ün dediği gibi büyütmemek lazım bazı şeyleri, gidince herşey aynışmış ya niye sıkıntı yaptım dersin büyük ihtimal.

Sen Londra'yu filan boşver İtalya yap hem Empak'da orda kolaylık çekersin.

O zaman gitmeden biraz ing kasayım da psikolojik olarak rahatlayayım en azından :)

Ulan Mr. Brown, George falan içine ettiler ing derslerinin..

O zaman gitmeden biraz ing kasayım da psikolojik olarak rahatlayayım en azından :)

Ulan Mr. Brown, George falan içine ettiler ing derslerinin..

Büyük ihtimal ilk deneyimini yaşayınca mutlaka başka yerlerde görmek isteyeceksindir, böyle 1 hafta 1 hafta derken ingilizcende ciddi derece iyileşme olacaktır. Burda bir yere kadar öğrenebiliyorsun ama orda mecbura kalınca daha hızlı olur. Kaygıların uçaktan inince son bulur gibime geliyor(bende sıkıntılıyımdır ama böyle olur diye düşünüyorum:D)

Üstad benim en büyük sıkıntım dil sorunu. İngilizce'yi tam bilmiyorum. Tarzanca modeli durumundayım. Ondan bir çekimserlik var zaten :)

Tam ben işte renkdaş.Ben de gitmeden önce çok korkuyor idim hatta bana vize vermezler falan diyordum.Dilim de Tarzanca'dan beterli yani.Ama gittikten sonra öyle aham şaham konuşmaya gerek yok yani.Basit ve gerekli cümleleri kurduktan sonra bir sıkıntı olmuyor.Hatta sana bir anımı anlatmak istiyorum.;)

Rota:Paris

Gidilecek Yer:Aile ve Akraba ahalisine incik boncuk toplama yerleri

Dil:Tarzanca bile olamayan garip bir dil seviyesi:D

Girdim şimdi içeriye.Eyfel Kulesinin minyatürlerinden alacam bi 10-15 tane(Aile kalabalık).Ama zencilerle pazarlık yapmaktan korkuyorum ve dil de berbat.Neyse konumuza dönecek olursak girdim içeriye.Sarışın sevimli mi sevimli benim yaşlarda bir kız(bu arada 18 yaşında idim)

Ben:X Kız:Y

X:Hello

Y:Welcome

Y: What can I do for you?

X:ııı.I want to this one,please(This one:Eyfel Kulesi minyatürü)

Y:Here you are.

Y:Do you want anything else?

X:No.How much is that?

Y:20 euros,please.

X:Here's 20 euros

Y:Thank you very much and come again.

X::):D

Evliysen Londra, kız arkadaşın varsa Barcelona, kız arkadaşın yoksa yine Barcelona apaçiysen didim.

Repciysen Diyarbakır

tAp@tALk xD

Ben olsam Londra ya giderdim.Sırf mimarisi için bile görülmeye değer.

Tam ben işte renkdaş.Ben de gitmeden önce çok korkuyor idim hatta bana vize vermezler falan diyordum.Dilim de Tarzanca'dan beterli yani.Ama gittikten sonra öyle aham şaham konuşmaya gerek yok yani.Basit ve gerekli cümleleri kurduktan sonra bir sıkıntı olmuyor.Hatta sana bir anımı anlatmak istiyorum.;)

Rota:paris

Gidilecek Yer:Aile ve Akraba ahalisine incik boncuk toplama yerleri

Dil:Tarzanca bile olamayan garip bir dil seviyesi:D

Girdim şimdi içeriye.Eyfel Kulesinin minyatürlerinden alacam bi 10-15 tane(Aile kalabalık).Ama zencilerle pazarlık yapmaktan korkuyorum ve dil de berbat.Neyse konumuza dönecek olursak girdim içeriye.Sarışın sevimli mi sevimli benim yaşlarda bir kız(bu arada 18 yaşında idim)

Ben:X Kız:Y

X:Hello

Y:Welcome

Y: What can I do for you?

X:ııı.I want to this one,please(This one:Eyfel Kulesi minyatürü)

Y:Here you are.

Y:Do you want anything else?

X:No.How much is that?

Y:20 euros,please.

X:Here's 20 euros

Y:Thank you very much and come again.

X::):D

Tarzanca falan diyorsun da sen epey kasmışsın :)

Aynı durumda benim yapacağım konuşmayı yazayım sana.

-bonjour

-how much is it?

-hmm

-buy in

-merci

:)

Fransa'dasın oğlum. Biraz fransızca da konuşmak lazım. Hem hoşlarına gider :)

Tarzanc falan diyorsun da sen epey kasmışsın :)

Aynı durumda benim yapacağım konuşmayı yazayım sana.

-bonjour

-how much is it?

-hmm

-buy in

-merci

:)

Fransa'dasın oğlum. Biraz fransızca da konuşmak lazım. Hem hoşlarına gider :)

Orası hiç aklıma gelmemişti Gökhan.İlk gittiğim yer idi yurtdışında Paris.Acayip bir heyecan vardı içimde.Kendimi otele nasıl attığımı bile hatırlamıyorum.Naziklik olsun,jest olsun diye hoşlarına gidecek pek bir şey yapmadım.Sadece yurtdışına gidenlerden esas aldığım tavsiye şu idi:''Sıcak bir gülümseme yabancıları mutlu eder ama fazla abartma.Türk olduğun için sapık falan sanmasınlar!!!'' Bu tavsiyeden sonra genelde somurtmadım.Saçmaladığım zamanlarda bile sıcak bir gülümseme ile ortamı toparlamaya çalıştım.(İşe yarıyor bak!Test edildi:D)Nasip olur da bir daha gidersem senin dediklerini (Bonjour,Merci;)) cümlelerime katacağım.:)

Yok olm onların dilinle bir kelime edersen aha biliyor diye bıdı bıdı anlatmaya başlıyorlar lan o kadardı bitti benim dilim diyene kadar susmuyorlar :D

barcelona varsa isin ucunda london ,teferruattir....

avrupada eglence ariyorsanda Malta ,hem ucuz hem kalitelidir

Nereye gidersen git, tek başına gitme.

Tarihi çok seviyorsan italya'ya git. 6-7 günde çok rahat roma-floransa-pisa turu yaparsın.

Cıvıl cıvıl ortamları seviyorsan barcelona'ya git 4 gün yeter.

Londra'yı bilmiyorum, yorum yok.

Biraz daha yakın coğrafyalardan budapeşte-üsküp turu yapabilirsin. Ya da prag-viyana-bratislava olabilir. En az üstteki şehirler kadar güzeldir bunlarda.

En son ve en güzel tavsiye; temmuz ayında çok güzel bir deniz-plaj tatili yapmak istiyorsan benidorm diye bir şehir var ispanya'nın güneyinde, tereddütsüz gidebilirsin. Hem ibiza gibi saçma ve abartı fiyatlar yerine çok daha makul fiyatlar ödersin, hem de çok daha fazla eğlenirsin. Hatta buradaki 4-5 günlük tatiline +2 gün ekleyip 2 gün de valencia'da gezersin.

Londra'ya gecen sene gittim ve onun için Barca'yi seciyorum. Çok hoşuma gitti Londra ve kesinlikle bir kez daha gitmek isterim.

Geri
Üst Alt