Londra mı, Barcelona mı?

ikisi de değil... toscana...

araba kiralarsan floransa ile birlikte birçok kenti gezersin... siena, pisa, san gimignano, san miniato. monteriggione, radda in chianti... hepsi birbirine yakın ve gezilesi kentlerdir... yollar süper... yemekler süper... tarih ve kültür süper...

ama nereye gidersen git tek şehre bağlı kalma derim... bir güzergah belirle, bir araba kirala, yola çık... tur şirketlerinden uzak dur... lonely planet'in guidelarından birini al... kaybolursan dert etme... gezmenin en iyi yolu kaybolmaktır...

iyi yolculuklar...

birisi kırmızı haptır diğeri ise mavi.

Barcelona uçağını kaçırdık. Avantajlı tarife vardı. Dün satın alacaktım. Ama tükenmiş malesef :(

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

İtalya diyince ilk iş Pisa diyenlere ne kadar gülüyorum anlatamam.

Tap

Nedenini sorarsanız topu topu 4 tane bina ve deniz var şehir o yani. 2 saatte bitiyor.

Tap

İtalya diyince ilk iş Pisa diyenlere ne kadar gülüyorum anlatamam.

Tap

pisa-leaning-tower-illusion.jpg

Herşey bu poz vb pozlar için :)

İşim olmaz çok lame. :D

Bu arada Milano'ya gitmek de sapırsaçma bir tercih. Harcanan paraya inanılmaz yazık.

Tap

Bir İtalya değerlendirmesi alabilir miyiz Empak'cım senden? Gidilmeye değecek yerler vs vs gibi önerileri bulunduran bir yazı fena olmaz hani :)

Bir İtalya değerlendirmesi alabilir miyiz Empak'cım senden? Gidilmeye değecek yerler vs vs gibi önerileri bulunduran bir yazı fena olmaz hani :)

Floransa bir numara. Ama sağlam bilgili gelmek lazım ya da rehber olmalı kuru kuruya gezilirse keyifsiz olur.

Venedik 1.5 numara diyelim. Cok klise bir yer artik.

Siena iki numara. İtalya'nin en fazla turist alan sehri ama Turkiye'de Ergin Ataman'dan baska bir cagrisim yapmiyor.

Como gölü 2.5 numara. Ben daha gitmedim belki güzel değildir.

Roma uc numara. Overrated sehir, gorulecek yerler birbirine cok yakin ama yine de cok guzel. Ama asiri abartilmasi sinir bozucu. Vatikan gorulmeli. Pisa'yi buraya ekleyelim. Vasat sehir.

Pompei, Vesuvvius, Cinque Terre, Napoli (Yiyorsa), Lecce, Perugia (Ehhh) Sicilya ve Etna da gorulmeli tabi.

Tap

Sana bu kararsızlıkla anca Istanbul yolu gözüktü :D.

Kuzeyden sırayla gideyim o zaman. İskandinavya'yı aşalım. :D

Hamburg: Abartılan bir şehir ama gidilebilir, hayalkırıklığı olmadı. St. Pauli güzel yer, HafenCity hoş, Reeperbahn biraz şişiriliyor ama partileri çok övüyorlar ben bıktığım için gitmedim. Alster gölü güzel mekan tam oturup bira açmalık. Ulaşım harika ötesi, S-Bahn ve U-Bahn sabah 4'e kadar çok harika bir programla çalışıyor. Fiyatlar da Avrupa ortalamasında.

Kopenhag: Kesinlikle çok güzel şehir. Gidilmesi lazım. Rosenborg Palace mükemmel bir yer, Nyhaven kartpostallık, Christiana diye bir hippi kasabası (mahallesi de denilebilir) var ki eğer uzaksanız bu işlere çok enteresan gelecektir. The Little Mermaid ve çevresi çok şık, cennet gibi resmen. Bunlar dışında eğlence merkezleri ve alışveriş için çok güzel yerler var. Aşşşşşırı pahalı kesinlikle cepte para yokken gidilmemeli. Bisiklet ya da yürüyerek tüm şehir 2-3 günde görülebilir.

Tap

Ulan daha ne alternatifi 924 kere fikir değiştirdin zaten haziran geldi bile.

Daha Temmuz sonuna kadar çok var :D Mutlaka bir yerde karar veririm.

Her zaman aklımın bir köşesinde Paris'e gitmek var ama çekiniyorum:)

Hiç olmadı Üsküp'e, memlekete gidicem:D

Geri
Üst Alt