Cevap: Lost
Şöyle bir genelleme yapalım.
Ada aslında gerçekti. Basında veya halk arasında kulaktan kulağa gezen, ada rüyaymış, 6 sezon kandırılmışız olayı tamamen gerçek dışı.
Tek gerçek, adanın gerçekliği, gerçekten uçak düştü ve gerçekten kazadan kurtulup hayatta kaldılar.
Gerçekten, Dharma ve "Diğerleri" ni keşfettiler.
Adanın varlığının sebebini anlayamadığım konulardan biri ve bu konuda türlü teoriler var.
Fakat kesin olan şey, adanın bir
koruyucuya ihtiyaç duyduğudur.
Jacob'tan kesinlikle koruyuculuk olayında ilk değil, ondan öncede koruyucular vardı ve Hurley'de sonuncu olmayacak.
Bu bir babadan oğula yetki devri gibi...
Zamanla Jacob'a rakip (Duman) oluştu ve onu öldürmek istedi.
Fakat kendisi Duman'ı direkt öldüremiyordu çünkü adanın bazı kuralları vardı. (Anlayamadığım konulardan biri daha, bu kurallar neden var)
Jakob, Dumanı kendi öldüremediği için başkalarına öldürtmek gibi bir plan yaptı.
Adaya, Dumanı öldürebilecek farklı karakterde insanları Dünya'dan toplayarak (çocukluklarından itibaren takip etti) adaya getirdi.
Jacob, adaya Dumanı öldürtmek için insan getiriyordu ve Duman'da ölmemek için gelen insanları öldürüyordu.
Aslında 6 sezonu bu çekişmeyi seyrederek geçirdik.
Bu olay, bu şekilde sürüp gitti. Ta ki Richard gelene kadar.
Richard, Jacob'a, eğer bu planın işe yaramayacağını söyledi.
Duman'da Jacob'ın planının farkındaydı. Sanki Jacob kendisiymiş gibi, Jacob'ın getirdiği insanlardan biri olan Ben ile iletişim kurdu. Ben'i kandırdı. Ben, Duman'ı Jacob zannediyordu. Adaya gelen insanları, Ben'in liderliğini yürüttüğü "Diğerleri" ne öldürtmek için yönlendiriyordu.
Aslında Dharma (neden varolduğu net olarak belli değil), Jacob'ın adaya Duman'ı öldürtmek için getirdiği insanlardan bir kısmıydı.
Dharma farklı değildi.
Benim anladığım, Jakob, Dumanı öldürebilecek yetenekte sadece Jack'i düşündü.
Hurley'i ise Jack sonrası koruyucu olacağını bir şekilde biliyordu. (Sadece önsezim)
Jack ise kendi kişiliğinden dolayı, herkese yardımcı oluyordu.
Kate-Sawyer ikilisini adadan kurtardı ve Hurley'e hayatındaki hiçbir zaman dolduramadığı eksikliği
doldurmasına yardımcı oldu. Adanın koruyuculuğunu Hurley'e devretti.
Jacob, Hurley'i bu nedenle bu karakteri adaya getirdi.