Lost

Cevap: Lost

Dizinin en büyük sorunu izleyicilerin her şeye cevap aramasıydı :) Senaristler ellerinden geldiğince açıkladılar ama tatmin etmedi çoğu kişiyi. Adamlar X'in nedeni Y, Y'nin nedeni Z dediler, millet bu sefer peki Z nereden geldi demeye başladı :asd: Şu ada olayı buna en büyük örnek mesela. Jacob'ın falan nasıl büyütüldüğünü vs açıkladılar, bu sefer işte şu taşlı bilmem neli kuyuyu kim yaptı, o içirilen suyu ilk kim buldu diye sorular geldi. Yahu nereye gidecek bunun sonu, adamlar onu açıklasa bu sefer o açıklama nasıl oldu diyecekler :D

thewire-daniels.jpg

Broyles burda hangi roldeydi yahu lostu bitirdim ama hatırlamıyorum dizide..

Sadece Desmond reis in "si yu in enadır layf brada" deyişi için bile izlenebilecek dizi.

Benim gibi büyük bir Stephen King hayranı olan J.j. Abramsın dizi finali beni pek şaşırtmadı. Kara Kule'yle falan direkt bağlantılı çünkü.

Daha sonra çektiği "Fringe" de yine Stephen babanın Tepki isimli romanındandır, saygılar:tiphat:

Broyles burda hangi roldeydi yahu lostu bitirdim ama hatırlamıyorum dizide..

Sadece Desmond reis in "si yu in enadır layf brada" deyişi için bile izlenebilecek dizi.

Benim gibi büyük bir Stephen King hayranı olan J.j. Abramsın dizi finali beni pek şaşırtmadı. Kara Kule'yle falan direkt bağlantılı çünkü.

Daha sonra çektiği "Fringe" de yine Stephen babanın Tepki isimli romanındandır, saygılar:tiphat:

Tılsım kitabındaki "Jack Sawyer" isimli karakter buraya da yansıtılmış olabilir mi acaba ? Orada da Jack Sawyer diğer dünyaya gezinti yapıyor,orada da herkesin ikizi var. İsim olarak aşırı rastlantı bir durum mevcut zaten malum. Kara Kule'yi saymıyorum zaten,büyük benzerlikler mevcut. Ayrıca 3. sezonun başlangıcında Juliet elinde bir Stephen King kitabı tutuyordu.

Tılsım kitabındaki "Jack Sawyer" isimli karakter buraya da yansıtılmış olabilir mi acaba ? Orada da Jack Sawyer diğer dünyaya gezinti yapıyor,orada da herkesin ikizi var. İsim olarak direkt alıntı yapmış. Kara Kule'yi saymıyorum zaten,büyük benzerlikler mevcut. Ayrıca 3. sezonun başlangıcında Juliet elinde bir Stephen King kitabı tutuyordu.

Ayberk abi öncelikle:tiphat:

Zaten Stephen King yazdığı bütün eserlerin kara kuleyi tamamlamak için olduğunu söyler. Yani her kitabında çok büyük ihtimalle ortak ya da benzer bir karakter ya da konu işleyişi vardır. Kitaptaki Kara Kuleyi dizideki ada gibi yorumluyorum biraz. O yüzden dizinin sonuna dair tahminim farklıydı. Son sahnesi ilk sahnesiyle birebir olacak Jack!in adada gözünü açma sahnesiyle son bulacak diye tahmin etmiştim. Öyle olmadı. Ama belki de olmuştur, kesin birşey söylemediler zaten. Onlar adadan kurtuldu Jack öldü mantığı pek uygun gelmiyor bana.

Ama dediğin gibi "Tılsım" bu konuda biraz daha ön plana çıkar. Jack Sawyer muahhbeti, paralel evrenler vs. O yüzden Lost'u farklı bakış açısıyla izledim o öldü bu kaldı durumlarının pek birşey ifade etmeyeceğini tahmin ediyordum çünkü "bundan başka dünyalarda var":) Hatırlarsan bu Kara Kule'de Jake'in sözüydü. Desmond un lafıyla çok benzer.

Ayberk abi öncelikle:tiphat:

Zaten Stephen King yazdığı bütün eserlerin kara kuleyi tamamlamak için olduğunu söyler. Yani her kitabında çok büyük ihtimalle ortak ya da benzer bir karakter ya da konu işleyişi vardır. Kitaptaki Kara Kuleyi dizideki ada gibi yorumluyorum biraz. O yüzden dizinin sonuna dair tahminim farklıydı. Son sahnesi ilk sahnesiyle birebir olacak Jack!in adada gözünü açma sahnesiyle son bulacak diye tahmin etmiştim. Öyle olmadı. Ama belki de olmuştur, kesin birşey söylemediler zaten. Onlar adadan kurtuldu Jack öldü mantığı pek uygun gelmiyor bana.

Ama dediğin gibi "Tılsım" bu konuda biraz daha ön plana çıkar. Jack Sawyer muahhbeti, paralel evrenler vs. O yüzden Lost'u farklı bakış açısıyla izledim o öldü bu kaldı durumlarının pek birşey ifade etmeyeceğini tahmin ediyordum çünkü "bundan başka dünyalarda var":) Hatırlarsan bu Kara Kule'de Jake'in sözüydü. Desmond un lafıyla çok benzer.

Bayağı oldu benim Kara Kule maceram :) O yüzden bazı şeyleri hatırlayamıyorum fakat aynen ben de bu şekilde düşünüyorum Ahmet,iyi açıklamışsın ölüm mevzusunu özellikle.

Diziyi ilk bitirdiğimde Araf diye düşünmüştüm ama sonra kozmik bir dünya olduğu ihtimali kafama daha çok yattı. Zaten Abrams "hem ölü hem değiller" diye birşey söylemişti. Yani bunun tek bir sonuca bağlanması zor fakat paralel dünya dersek birçok soruya yanıt veririz bana göre. Araf'ta çok açık kapı kalır,çok basite kaçarız. Madde her iki evrende de varlığını sürdürüyor yani. Mesela Jack hem ölü hem değil gibi...Tılsım okuyanlar bunu daha iyi anlayabilir. Orada ikizler var,mesela kahramanın annesi ölüm döşeğinde orada farklı,orası diyar gibi gibi...Kozmik bir evrendi son sahne Lost'ta.

Bayağı oldu benim Kara Kule maceram :) O yüzden bazı şeyleri hatırlayamıyorum fakat aynen ben de bu şekilde düşünüyorum Ahmet,iyi açıklamışsın ölüm mevzusunu özellikle.

Diziyi ilk bitirdiğimde Araf diye düşünmüştüm ama sonra kozmik bir dünya olduğu ihtimali kafama daha çok yattı. Zaten Abrams "hem ölü hem değiller" diye birşey söylemişti. Yani bunun tek bir sonuca bağlanması zor fakat paralel dünya dersek birçok soruya yanıt veririz bana göre. Araf'ta çok açık kapı kalır,çok basite kaçarız. Madde her iki evrende de varlığını sürdürüyor yani. Mesela Jack hem ölü hem değil gibi...Tılsım okuyanlar bunu daha iyi anlayabilir. Orada ikizler var,mesela kahramanın annesi ölüm döşeğinde orada farklı,oraı diyar gibi gibi...Kozmik bir evrendi son sahne Lost'ta.

En önemli kısım bu zaten. Belki bomba patlamasında hepsi öldü diğerlerinin hikayesine öyle bir etkisi oldu oradan devam ettiler vs.

Şimdi yolculuk var benim abi çıkmam lazım ama sonra kesinlikle konuşalım senin gibi adamı her zaman bulamıyorum:)

En önemli kısım bu zaten. Belki bomba patlamasında hepsi öldü diğerlerinin hikayesine öyle bir etkisi oldu oradan devam ettiler vs.

Şimdi yolculuk var benim abi çıkmam lazım ama sonra kesinlikle konuşalım senin gibi adamı her zaman bulamıyorum:)

Aynen zaten orada da zaman kavramı yoktu.Bu iş çözülmüştür :))

Bilmukabele Ahmet,her zaman :)

reis :(

Dizi bittikten sonra, günleri çok kötü geçiyor

2010’da sona eren Lost dizisinde Dr. Jack Shephard karakterini canlandıran Matthew Fox, ABD’nin Oregon Eyaleti’nde alkollü araç kullanırken yakalandı.

Tutuklanan 45 yaşındaki ünlü oyuncu, kefaletle serbest kaldı. 10 yıldır evli olduğu Margherita Ronch’tan 2 çocuğu olan Fox, dizi bittikten sonra kötü günler yaşadı.

Geçen yıl bir kadın otobüs şoförüne vurmaktan hâkim karşısına çıkan Fox, kozmetik firması L’Oreal’in yüzüyken işi Gerard Butler’a kaptırmıştı.

milliyet

pek çok yabancı dizi izledim fakat bu diziyi izlemedim, çok çabuk popüler olmasından mı bilmiyorum bir ön yargım var saçma olsada :D izleyecek bir şeyim kalmadıgında arşive eklemeyi düşünüyorum :)

pek çok yabancı dizi izledim fakat bu diziyi izlemedim, çok çabuk popüler olmasından mı bilmiyorum bir ön yargım var saçma olsada :D izleyecek bir şeyim kalmadıgında arşive eklemeyi düşünüyorum :)

Hic durma, indirip izle bence en kisa zamanda. Zamaninda yeni bölümlerini beklerken o 1 hafta gecmek bilmezdi. Hatta imkanı olsa hafizamdan sildirip tekrar izlerim 6 sezonu birden:) (Ayni sey "The Prestige" icin de gecerli)

keşke şuan senin yerinde olsaydım.

hafızamdan lost silinse, s1e1 ile birlikte s6e18'e kadar ağzım açık ekrana kilitlensem.

lost'un ilk üç sezonunu bir anda izlemiştim ve o aralar çok güzekdi dizi sonrasında ise haftalık takip ettim, ilerleyen sezonlarla o kadar çok sebebi bilinmeyen olaylar olduki ve biz her hafta nedenler açıklanacak diye bir sonraki bölümü izledik ama bunların hiçbirini doğru düzgün açıklayamadan ve bunları saçma bir sebebe bağlayarak bitirdiler diziyi.

Özellikle son 2 sezonu izlediğime pişmanım. Son bölümü doğru düzgün anlamamama rağmen tekrar izleme ihtiyacı bile hissetmedim o derece.

Eternal Sunshine of Spotless Mind terksiniz :D

Hic durma, indirip izle bence en kisa zamanda. Zamaninda yeni bölümlerini beklerken o 1 hafta gecmek bilmezdi. Hatta imkanı olsa hafizamdan sildirip tekrar izlerim 6 sezonu birden:) (Ayni sey "The Prestige" icin de gecerli)

vay be o derece demek aynısını supernatural için ben hissediyorum. hemen başlıyayım ozaman indirmeye.

keşke şuan senin yerinde olsaydım.

hafızamdan lost silinse, s1e1 ile birlikte s6e18'e kadar ağzım açık ekrana kilitlensem.

hemen başlıyacagım bu diziye böylesi bir etkiye sahipse sağlam bir yapım demekki kendimi şanslı sayıyorum şuan yeni bir heycan :)

Lost'un özellikle ilk 3 sezonu harika. Ama ilk bölümünden en son bölümüne kadar harika olan tek dizi Prison Break

Lost'un eksikligini hala hissediyorum, Lost'un yeri dolmaz. The River var Lost'a benzer, ben cok begendim ama nedense tutmadi iptal olma ihtimali yuksek gibi. Ilk sezon sadece 8 bolumden olusuyor yanlis hatirlamiyorsam.

Lost'a benzer baska bir dizi var mi beyler?

Lost'un eksikligini hala hissediyorum, Lost'un yeri dolmaz. The River var Lost'a benzer, ben cok begendim ama nedense tutmadi iptal olma ihtimali yuksek gibi. Ilk sezon sadece 8 bolumden olusuyor yanlis hatirlamiyorsam.

Lost'a benzer baska bir dizi var mi beyler?

Prison Break'i izledin mi

Geri
Üst Alt