# Lucas Biglia

Cevap: Lucas Biglia Galatasaray'da (mı)?

Bu iş bitmedi efendim. Resmi bir imza atılmadı ve büyük olasılıkla da gerçekleşmeyecek bu transfer. Klüpler kendi aralarında anlaşmasına rağmen Biglia Türkiye’ye gelmeyi reddetmiş. Klübünde kalmak ve önümüzdeki sezon İngiltere’de oynamak istiyor.Avrupa’daki bonservis bedellerinde meydana gelen düşüş sayesinde en iyi teklifi veren ve klübüyle anlaşan biz olmamıza rağmen Biglia’yı ikna edemedik. Özellikle Insua konusunda Hagi’nin takındığı tavrın rahatsız ediciliği, Türkiye’nin cazip bir ülke olmaması ve en önemlisi Galatasaray’ın önümüzdeki sezon şampiyonlar ligine katılma şansınız çok ama çok az olması bu transferin olumsuz sonuçlanmasındaki etkenlerdir. Çok zor bir ihtimal ama çok yüksek yıllık ücret karşılığında anlaşılırsa belki Biglia Galatasaray’da oynar ama hiç zannetmiyorum. Daha önceden yukarıda yazmıştım ancak pek dikkate alan olmadı. Lütfen resmileşmeyen transferleri buraya aktarmayın. Sizin itibarınız kimseyi ilgilendirmez ama insanları yoktan yere umutlandırmaya da hakkınız yok.

alinti

He

Transfer döneminde babama bile inanamam ama doğruysa iyi transfer.

Kaan Cengis, ofansif özellikleri daha iyi ve takımın yaratıcılığına çok büyük katkı yapabilecek oyuncu eksikliği olduğuna katılıyorum ve böyle bir transferin Biglia transferini daha anlamlı kılacağını düşünüyorum. Bu tip bir oyuncu eksikliğinin, Biglia transferini gereksiz kılması yanlış olacaktır. Çünkü Biglia gibi bir oyuncuyada ihtiyaç var. Bahsettiğiniz türde bir oyuncu alındığında, orta alanda ona en büyük desteği Biglia gibi bir oyuncu sağlayacaktır. Üstelik takımın geriden top çıkarma konusundaki basiretsizliğini göz önüne aldığımızda bunun önemi daha açık hale gelecektir. Bunu da Biglia'nın iyi bir şekilde yaptığını söyleyebilirim. Top hakimiyetinden ne kast ettiğini anlayamadım, ancak kolay top kaybeden bir oyuncu değil. Top kendisine geldiği sırada nereye oynayacağını kestirip, çok hızlı bir şekilde topu ayağından isabetli bir şekilde çıkarabiliyor. Topsuz oyun bilgisinin de çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Buna ise katılabilmem mümkün değil. İki oyuncu arasındaki tek farkı fiziksel yönden göstermeniz doğru değil bence. Polak, oyunda mücadeleci yapısı ve fizik gücü ile ön plana çıkabilen bir oyuncu. Pek iyi sayılmayacak teknik yeteneği ve iyi şutları vardır. Biglia ise teknik kapasitesi daha iyi olan, oyun görüşü Polak'tan çok iyi olan ve orta sahadaki pas alışverişini başlatan, yönlendiren bir oyuncu.

Renktaş benim demek istediğim Biglianın tabiki önemli özellikleri var..Fakat bizde Cana gibi defansif anlamda o bölgeyi kaplayan bir adam varken daha farklı özelliklere sahip oyuncu alınabilirdi..Aslında problem birazda Canadan kaynaklanıyor..Cananın biraz daha sorumluluk alıp topu sağa sola veya önüne atıp defans ve orta saha arası organizasyonunu yapması gerekir.Yani Cana bunu tam anlamıyla yapamadığı için Biglia şu an için faydalı olacaktır..Ama Cananın bu özelliği olsa Biglia tamamen ,yüzde yüz hatalı transfer olur..Ama cana bu konuda oldukça zayıf..Mesela Annan vardı oda bunu çok iyi yapıyordu..Fakat Annanda Cana gibi sert ,o bölgeyi doluracak kadar iyi değil..

Top hakimiyetinden kastım bu çok önemli sonuçta çoğu maçı kapanan takımlara karşı oynuyoruz..Ve burada dar alanda bileklerine hakim ,gerektiğinde rakibi ekarte edip top sürebilen analamında söylemiştim..Bu konuda Rosickyi örnek verebilirim..Çokda rahat alınabilir..

Mesela Kendi kendime Colmanı Bigliaya tercih ederim diyorum,Daha sonra Biglianın daha hızlı ve genç olduğunu düşününce hayır o0lmaz diyorum.:).Yani Colmanın top hakimiyeti ,top sürüşü ,top saklaması falan daha iyi mesela..Orta saha ve forvet arasındaki bağlantıyı daha iyi sağlar...

Aslında gerçekten bu konuların tarifi zor..oyuncu transfer ederken Bireysel anlamda fiziksel ve teknik anlamda oyuncu analizini iyi yapmak gerekiyor..Mesela çoğu kişi biglia için hem defansıf hem ofansif iyi bir oyuncu diyor..ama ne kadar iyi..Dünyada o kadar çok futbolcu varki bu şekilde oynayan ama sadece oynuyorlar işte...

Jan Polak konusunda evet yaş farkı var..Fakat Polağında oyun bigisinin iyi olduğunu düşünüyorum..Biglia evet teknik fakat benim teknik analiz anlayışım farklı..Yani sadece ayak içini iyi kullanıyor çok yumuşak vuruyor diye ben sırf bu yüzden teknik demem ..Teknik olan adamda top hakimiyeti,baskı altında top saklaması ve rakibi ekarte edip top sürmesi ne derece iyiyse benim içinde o adam çok tekniktir...Tabi bunu fiziksel yetenekleri itibariyle sık sık yapan adamlar vardır..Ortalama bir şekilde yapanlar vardır..Birde az az yapanlar vardır..Mesela Colman zaman zaman yapıyor bunu fakat Bigliadan bunu beklemek zor..

Kısacası şöyle mesela elimizde Cana ve Rosicky var..Bende diyorum ki diğer alınacak oyuncu daha çok Canaya benzeyen değil Rosickye benzer veya ona yakın olsun istiyorum...

Cana yı hepimiz çok daha iyi bekliyorduk,mevcut performansını yeterli bulmuyorum.Ofansa ve pas trafiğine katkısı zaten yok stil olarak;defansif olarakta göbekte geniş bir alanı etkili bir şekilde parselleyebilen bir oyuncu değil,defansın hemen önünde statik ve hamlelide olmadığı için rakibe paldır küldür dalan biri (kaldı ki kendiside performansını beğenmediğini ifade ediyor,daha iyi olacağını ümit etsekte garantisi yok)...Cana böyle olunca yanında oynayacak diğer 2 orta saha oyuncusununda defans-pas organizasyonu-ofans yönünden eksiksiz,çok sağlam adamlar olması gerekiyor.

Biglia ise 3 yıl önce kendisinden beklenenlerin azını karşılayabilmiş,takım oyununa ve pas organizasyonuna yatkın olsa da hem hücuma hemde defansa katkısı vasatın çok üzerine çıkamayan bir futbolcu.Hele Cana-Biglia nın yanına klasik 10 numara hiç olmaz;Cana nın hücuma,10 numara (onca denemeden sonra tiksindiğim bir tabir) nın defansa katkısı olmayacağı için,değil Biglia,Xavi olsa yine defans-hücum hatları kopuk bir takım izleriz ki,bünyem kaldırmaz bu durumu...

Adam bugün kaptan olarak maça çıkmış. Öyle veda gibi durum da yok :D Kısacası fazla ümitlenmemek lazım.

Cana yı hepimiz çok daha iyi bekliyorduk,mevcut performansını yeterli bulmuyorum.Ofansa ve pas trafiğine katkısı zaten yok stil olarak;defansif olarakta göbekte geniş bir alanı etkili bir şekilde parselleyebilen bir oyuncu değil,defansın hemen önünde statik ve hamlelide olmadığı için rakibe paldır küldür dalan biri (kaldı ki kendiside performansını beğenmediğini ifade ediyor,daha iyi olacağını ümit etsekte garantisi yok)...Cana böyle olunca yanında oynayacak diğer 2 orta saha oyuncusununda defans-pas organizasyonu-ofans yönünden eksiksiz,çok sağlam adamlar olması gerekiyor.

Biglia ise 3 yıl önce kendisinden beklenenlerin azını karşılayabilmiş,takım oyununa ve pas organizasyonuna yatkın olsa da hem hücuma hemde defansa katkısı vasatın çok üzerine çıkamayan bir futbolcu.Hele Cana-Biglia nın yanına klasik 10 numara hiç olmaz;Cana nın hücuma,10 numara (onca denemeden sonra tiksindiğim bir tabir) nın defansa katkısı olmayacağı için,değil Biglia,Xavi olsa yine defans-hücum hatları kopuk bir takım izleriz ki,bünyem kaldırmaz bu durumu...

Tabi ya.Bende öyle düşünüyorum Biglia hakkında, zaten Jupiler Ligini TRT veriyor her hafta maçını izliyorum, vasat mı vasat birisi.İstemiyorum ben bu transferi.

Fazla umutlanmayin bence.

Anderlecht-Lierse maçindan sonra Belçika basinina açiklama yapti. Devre arasinda transfer olmak istemedigini soyledi, hiç bir kulüp ile temas içinde degilmis. Hazirana kadar Anderlecht'te kalip sampiyon olmak istedigini söyledi.

.

Tabi ya.Bende öyle düşünüyorum Biglia hakkında, zaten Jupiler Ligini TRT veriyor her hafta maçını izliyorum, vasat mı vasat birisi.İstemiyorum ben bu transferi.

Ay özür dilerim,bir futbolcu hakkında kanaat sahibi olmak için 50 tam maçını izlemek gerektiğini unutmuşum...kötü olduğunu da söylemedim gerçi de,neyse sen takıl...

Ay özür dilerim,bir futbolcu hakkında kanaat sahibi olmak için 50 tam maçını izlemek gerektiğini unutmuşum...kötü olduğunu da söylemedim gerçi de,neyse sen takıl...

Yahu Burak izlemediğin bir oyuncu hakkında nasıl bu kadar başarılı atıp tutabiliyorsun?

Ben imza attığına inanmıyorum, scout "büyük ihtimal bitti" duyumunu alıp yazmış bence. İnşallah olur.

Ben Biglia'nın geleceğini zannetmiyorum açıkçası.Yıllardır Belçika Ligi ve Anderlecht'e gayet uyum sağlamış o sistemde başarılı maçlar çıkarmış bir adam.Avrupada olmayan ligde tüm iddaasını kaybetmiş sadece adı olan bir Galatasaray'a gelmez.Ama gelirse iyi transfer olur.

Yahu Burak izlemediğin bir oyuncu hakkında nasıl bu kadar başarılı atıp tutabiliyorsun?

En az 8-10 maçını izlemişimdir.Benim için yeterli ki çok az oyuncuda yanılmışımdır.Ayrıca ilk yazımı dikkatli okursan,kötü demediğimi,1.sınıf olabilecek gözüyle bakılırken olamadığını söylüyorum,olabilse 24 yaşında Türkiye sözkonusu dahi olamazdı zaten...Peki sen Cana ve bir ''10'' ile orta sahayı toparlayabilecek çaptamı görüyorsun Biglia yı?

Scoutgs kaçtır tutturamıyor.Scoutgsnin de güvenilecek yeri kalmadı..

Biglia'da yalan oldu galiba. :o

Adam açıklamış hiç bir yere gitmiyorum diye.Biz de yönetimden transfer bekleyip heyecan yapıyoruz.Suç bizde.

yazın rosicky ile ledasmayıda almıştık demi biz ScoutGs açıklamıştı onlarıda :D

Böyle hataya niye girdiler ozaman, onu anlamadim.

Bu haberde yalan çıkarsa, ScoutGs tamamen patlar. :D

Boşuna ümitlenmeyin derim.

Gönderilecek adamı son maçında kaptan olarak sahaya çıkarmazlar :D adam maç sonu açıklamış sene sonuna kadar burdayım diye.

Geri
Üst Alt