# Lucas Biglia

Cevap: # Lucas Biglia

Hamit'e pası atan Sabri;

[video=youtube;NRyWdIBBBww]https://www.youtube.com/watch?v=NRyWdIBBBww[/video]

Şut konusunda da tekniği olduğunu düşünürsek, orada oynama ihtimali daha yüksek Sabri'nin. Kaldı ki Hagi takımın başına geldiğinden bu yana genellikle orada deniyor Sabri'yi..

Şunuda unutmamak lazım;

[video=youtube;ALXx2you6m8]https://www.youtube.com/watch?v=ALXx2you6m8&feature=related[/video]

Hamit'e pası atan Sabri;

[video=youtube;NRyWdIBBBww]https://www.youtube.com/watch?v=NRyWdIBBBww[/video]

Şut konusunda da tekniği olduğunu düşünürsek, orada oynama ihtimali daha yüksek Sabri'nin. Kaldı ki Hagi takımın başına geldiğinden bu yana genellikle orada deniyor Sabri'yi..

oynayabilir ama bence o bölgenin 1. adamı sabri olmamalı

zaten yıllardır sorun yaşadığımız sağbek bölgesini sabri 1-2 yıldır başarıyla götürüyo

sağbek alternatifimiz yok şuan için

İnşallah gelir hiç ümidim yok çunku bu yönetin ne futbolda ne baskette bir kere de istediğim bir adamı almamıştır, beni yanıltmazlar, sevindirmezler ısrarla.

Hocam sence Biglia gelmesi durumunda nerede oynar ya da nerede oynamalı?

1) Böyle bir diziliş mi;

--Culio--Biglia--

-----Cana------

2) Cana'yı defansta kullanıp böyle bir diziliş mi;

---Culio---X----

------Biglia-----

3) Yoksa yine Cana'yı defansta kullanıp böyle bir diziliş mi;

-----Arda------

--Culio--Biglia--

En mantıklısı ilki gibi duruyor ama o zaman da orta sahada yaratıcılık eksikliği çekmez miyiz?

Gerçi Barış-Sarp-Ayhan orta sahasını gören gözlere her orta saha yaratıcı gelir ya :o

oynayabilir ama bence o bölgenin 1. adamı sabri olmamalı

zaten yıllardır sorun yaşadığımız sağbek bölgesini sabri 1-2 yıldır başarıyla götürüyo

sağbek alternatifimiz yok şuan için

Serkan'da bu sene ciddi kıpırdanma var. Ben oynaya oynaya daha da gelişeceğini düşünüyorum. O konuda önyargılı bakmamak gerek Serkan'a bana kalırsa.

@Çağatay Biglia resmi olarak imza atsın inşallah o zaman düşünürüz nasıl oynatacağımızı :).

Hocam sence Biglia gelmesi durumunda nerede oynar ya da nerede oynamalı?

1) Böyle bir diziliş mi;

--Culio--Biglia--

-----Cana------

2) Cana'yı defansta kullanıp böyle bir diziliş mi;

---Culio---X----

------Biglia-----

3) Yoksa yine Cana'yı defansta kullanıp böyle bir diziliş mi;

-----Arda------

--Culio--Biglia--

En mantıklısı ilki gibi duruyor ama o zaman da orta sahada yaratıcılık eksikliği çekmez miyiz?

Gerçi Barış-Sarp-Ayhan orta sahasını gören gözlere her orta saha yaratıcı gelir ya :o

Çağatay 1 ve 2 numaralı dizilişler orta saha ve defansa bakan göbeğin dizilişleri; 3 numara ise orta saha ve hucuma bakan tarafın dizilişi yanlış görmüyorsam.

Bence 3 numara kesin. Yani ban kalırsa Arda playmaker, forvet arkası, serbest oynayacak. Orta göbek 2'li değil üçlü olacak, Kalli'nin ilk geldigine dönemine benzer şekilde, Culio-Biglia-Sabri gibi(dalga geçmeyin alın size 3 b2b adam, evet Sabri), önlerinde Arda serbest oyun kurucu, Pino 2.forvet. En ileride tutucu santrfor Baros gibi. Hagi normallerine fazla ofansif duruyor ama Cana önlibero oynarsa, tek seçenek 4'lu ya da 5'li orta saha Hagi bu, defansı sever bunu da yapabilir. Ama anladıgım Hagi de Cana'yı mecburiyetten on libero oynatıyor. Cana'yı sürekli stoperde görürsek şaşırmam.

selamun aleyküm bakıyorumda biglia konusu açılmış.varmı bir gelişme

-------Baros-------------

-------------Pino---------

Arda-Culio-Biglia-Sabri

Çağlar-Servet-Cana-Neill

--------Hayrettin :) ------

İlla 4-4-2 diyenlere;

----- Baros-----------

---------- Pino--------

----- Arda------------

--Culio-Biglia-Sabri--

Çağlar-Cana-Servet-Neill

yani diziliş farklı olsa da oyuncuların görevleri önemli, Arda da Pino da baros arkası oynayabilir ama görevleri bambaşka oyuncular, Pino istesen de istemesen de yapabildiği yaptığı şey bellidir. Arda'nın da öyle... Pino'dan bitirici nokta santrfor ya da beyin olmaz; hızıyla Baros'u rahatlacak, baros'un açtığı koşuyollarına depar atacak, savunmanın dengesini bozacak. Arda'da ister sol açık ister serbest oynasın, ister önlibero; Arda sahada oldugu surece bu takımın beynidir, aklını ayaklarına yansıtabilen

3 oyuncumuzdan biridir(Kewell ve Neill'la birlikte) Arda'nın yeri değişse de görevi değişmez.

4-3-2-1

Çağatay 1 ve 2 numaralı dizilişler orta saha ve defansa bakan göbeğin dizilişleri; 3 numara ise orta saha ve hucuma bakan tarafın dizilişi yanlış görmüyorsam.

Bence 3 numara kesin. Yani ban kalırsa Arda playmaker, forvet arkası, serbest oynayacak. Orta göbek 2'li değil üçlü olacak, Kalli'nin ilk geldigine dönemine benzer şekilde, Culio-Biglia-Sabri gibi(dalga geçmeyin alın size 3 b2b adam, evet Sabri), önlerinde Arda serbest oyun kurucu, Pino 2.forvet. En ileride tutucu santrfor Baros gibi. Hagi normallerine fazla ofansif duruyor ama Cana önlibero oynarsa, tek seçenek 4'lu ya da 5'li orta saha Hagi bu, defansı sever bunu da yapabilir. Ama anladıgım Hagi de Cana'yı mecburiyetten on libero oynatıyor. Cana'yı sürekli stoperde görürsek şaşırmam.

4-4-2 Diamond veya senin dediğin gibi 4-3-1-2 benim de görmek isteyeceğim dizilişler, kadro yapımıza daha uygun. Ama Hagi'nin de 4-3-3'ten vazgeçeceğini düşnmüyorum açıkcası.

52946_Galatasaray_SK.jpg

Sercan ve Romero olur / olmaz bilemem ama Baros döndüğünde İnsua çıkıp, şu şekil bir 11'e dönmemiz muhtemel gibi..

-------baros-------------

-------------pino---------

arda-culio-biglia-sabri

Çağlar-servet-cana-neill

--------hayrettin :) ------

İlla 4-4-2 diyenlere;

----- baros-----------

---------- pino--------

----- arda------------

--culio-biglia-sabri--

Çağlar-cana-servet-neill

4-3-2-1

gÜzel dİzİlİŞ.pİnonunyerİnİ beĞendİm

Sercan ve Romero olur / olmaz bilemem ama Baros döndüğünde İnsua çıkıp, şu şekil bir 11'e dönmemiz muhtemel gibi..

Orta sahaya Sabri yerine Cana'yı koy, Cana ile Biglia'nın yerini değiştir, Sabri'yi de Serkan'ın yerine koy al sana on numara kadro. :)

---------Baroş--------

Culio-----Arda------Kazım(Pino)

-------Biglia---Cana------

İnsua(Çağlar)----Neill-----Gökhan(Servet)-----Sabri

--------Aykut(Ufuk)----------

En uygun kadro bu bana göre. Culio ile Kazım içe girebilen adamlar,3 forvet gibi oynarız.Ortasaha da Cana defansı çok iyi yapıyor zaten,biglia b2b olarak oynayabilir,Arda zaten yaratıcılığı ve oyun zekası çok iyi olan bir adam.Defansta da Sakatlık durumuna göre rotasyon olur.

---------Baroş--------

En uygun kadro bu bana göre.

hocam ben 4-4-2nin daha yararlı oalacağını düşünüyorum zaten uzun zamandır adam gibi oynamıyoruz garanti daha çok pozisyona gireriz

---------Baroş--------

En uygun kadro bu bana göre.

Culio'yu sol içe koyun yahu; sol kanatta verimli olacağını sanmıyorum.

Ufuk

Sabri-Neill-Gökhan-Insua

Cana

Biglia--Culio

Kazım------------Arda

Baros

Geri
Üst Alt