# Lucas Rodrigo Biglia

Cevap: # Lucas Rodrigo Biglia

Gelde gulme simdi. Bu hikayeye kendini de inandirmis durumdasin ya helal sana :D

kewell gibi bir adama sahada koşması bile mucize demek komiktir doğru.

Ayrıca bu yıl kewell fizik gücünü ve kondisyonunu %25 arttırmış.İdeale ulaşacağını düşünüyorum ben pujolun antrenman taktikleriyle ;)

tam tersi kewell bir yıl daha yaşlandı vede sakatlığı sarılıkmı gutmu olduğu bilinmeyen ama her halükarda sahada koşması bile mucize olan bir oyuncudur,kewell bu yıl normal şartlar altında en fazla 20/30 dakika sahada kalabilir..

Seni düşüncene saygım sonsuz ama kewell geçen seneye göre yani bize gelmeden önce bu kadar da koşamazdı hele şimdi süper bir kondüsyon yüklenecek yeni ekip süper sen kuşkulanma kewell 90 dakika bile sahada kalır.

Adam onca sene İngiltere'de oynadı, Liverpool'da falan. Bi allahın kulunun da aklına gelmedi Puyol'un yapacağını yapmak. Orda gelişmedi burda gelişicek. Kewell iyi futbolcudur ama dinamik değildir. Tamam bizim futbolcumuz çok da iyi bu adam ama anlamsız şekilde zayıf yönünü inkar etmek gereksiz. Gören de Kewell'dan değil de Maluda'dan bahsediyoruz sanıcak.

Sağ açığı Kewell'a emanet edersek sezon içinde sık sık sıkıntı yaşarız. Şimdi siz Kewell bütün sezon haftada 3 maç sağ açık oynayacak ve orda hem defansif hem ofansif olarak hiç bir zayıflık göstermeyecek mi diyosunuz?

Adam onca sene İngiltere'de oynadı, Liverpool'da falan. Bi allahın kulunun da aklına gelmedi Puyol'un yapacağını yapmak. Orda gelişmedi burda gelişicek. Kewell iyi futbolcudur ama dinamik değildir. Tamam bizim futbolcumuz çok da iyi bu adam ama anlamsız şekilde zayıf yönünü inkar etmek gereksiz. Gören de Kewell'dan değil de Maluda'dan bahsediyoruz sanıcak.

Sağ açığı Kewell'a emanet edersek sezon içinde sık sık sıkıntı yaşarız. Şimdi siz Kewell bütün sezon haftada 3 maç sağ açık oynayacak ve orda hem defansif hem ofansif olarak hiç bir zayıflık göstermeyecek mi diyosunuz?

Bence kewell ı biraz sezon sonu maçlarına göre değerlendirmişsin. Son maçlarda bütün takım düştü, kewell çok daha fazla düştü. Ama sezon başında böyle değildi, gayet iyi hatırlıyorum dinamikti. Şimdi kewell kanattan götürür orta yapar, sağ-sol ayak şut çeker, kafa vurur, araya oynar. Temposunu biraz daha yükseltirse bize yeter. Ayrıca herkesin bahsettiği gibi bir 4-3-3 oynayacaksak bir kanat adamı gibi sürekli ileri-geri yapmasına gerek kalmaz. Biraz daha fazla ilerde kalır.

İngiltere de oynarken kondüsyonunu yada fiziğini geliştirmeye vakit bulamadı sakatlıklardan. Sürekli sakatlandı. Hatta o sene doğru düzgün maç oynamamışken 2005 deki finalde ilk onbşr başladı. 25 de falan sakatlandı. Yine sezon içinde çok sakatlık geçirdiği ikinci finalede 65 de girdi. Baya dağıtmıştı milanın sağ tarafını. Rafa onu finallere saklıyor falan diyordu liverpool taraftarı. Yani özel bir oyuncu. Daha iyi olacağını düşünüyorum

Kim gelecekse gelsin artık... Midem bulandı şu transfer muhabbetlerinden...

Bu yazına genel olarak, özellikle de Arda ile ilgili bölümlerine katılıyorum. Emre'yi koş koş koş diye diye bu hale getirdiler. Arda zaten o mevkide oynayan bir adam için üstün defans özelliklerine sahip. Daha fazla geriye çekip adama defans yaptırıp sıradan bir orta saha oyuncusuna çevirmenin alemi yok. Sol açığa koyup serbest bırakmak bu sezon yapılacak en iyi transferdir.

Orta 3 lüye 1 yabancı gerektiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Bu bence Emena yada Appiah gibi bir adam olmalı. Bu bakımdan Mehmet Topuz'u kaçırmamız kötü oldu. Ama daha kötüsü 4-6 M arası bir bonservisle alınabilecek Özer'i kaçırmamız oldu. Çünkü hem orta sahaya hem de sağ açığa yeri geldikçe koyabileceğimiz bir isim. Şimdi Babel'in adı geçiyor 2-3 katı fiyata. Bence sağ açığı Kewell'a emanet etmek intihar olur. Çok sık sakatlanan bir oyuncu. Ayrıca kimi futbolculara ne kadar kondisyon çalıştırırsanız çalıştırın fizik gücü düşüktür. Kewell'ın defansif olarak o bölgede çok yetersiz kalacağını düşünüyorum oynadığı maçlarda. Mevcut kadro içinde kendisine alternatif Aydın olur. Bir de belki Rijkaard Lincoln'ü oraya adapte etmeyi deneyebilir. Elden çıkaramazsak mutlaka değerlendirmemiz gereken bir adam.

Dolayısıyla

Arda ------ Baros ------ Kewell

Kewell------------------Lincoln yada Aydın

şeklinde oluşuyor forvet hattı. Ama Baros'un alternatifi yok. Sakatlığı halinde orayı Yaser'e teslim edemeyeceğimize göre mutlaka bir transfer şart. Bu sorunu çözmek için de adı geçen oyuncular içinden örnek vermek amacıyla söylüyorum Remy ve Babel gibi hem sağda hem de göbekde oynayabilen bir hücumcu alınabilir. Bir taşla iki kuş vurmuş oluruz. En güzel çözüm bu görünmekte.

Orta sahaya gelince Mehmet Topal o sakat olduğunda da yedeği olarak Barış oynar. Barış'ın sezonun 2. yarısından itibaren özelliklede pas yüzdesi ve kalitesi bakımından mütiş bir gelişim göstereceğini düşünüyorum ama şimdilik onu yedek düşünüyorum. Mehmet'in önüne Ayhan her halükarda oynar. Uzun zamandır ciddi bir sakatlık yaşamıyor. Hem koşan hem de güzel pas yapan bir oyuncu. Bence Rijkaard'ın orta sahadaki kilit oyuncusu olur. İşte bunların yanına herşeyden biraz barındıran Emana veya Appiah tarzı bir adam alındımı takım orta saha bakımından çok güzel olur. Yani bence de transfer bütçesinin önemli kısmı bu mevkiye ayırılmalı. Linderoth'u var saymıyorum. İyileşeceğini de düşünmüyorum.

Emre Güngör savunmada umarım iyileşir hızlı atletik pas yüzdesi yüksek ve iyi bir defans oyuncusu. Şu an adı geçenlerden daha büyük katkı yapar dönerse. Semih kapalı kutu. Ama büyük sakatlık sorunları geçirmiş o yaşına rağmen. Ben olsam Servet'i kesinlikle vermem. Semih ve Emre Aşığın yanına esaslı bir yedek alırım. Sağ bek olarak Uğur artık dönmeli. Eğer bu mevkiye stoper de oynayabilen Neil gibi bir adam alınırsa tabiki 2,5 M EU yıllık ücret vermemek kaydıyla hem sağ bek hem de defansın göbeği sorunumuz çözülür. Ayrıca aynı tarz Hakan Balta sol bekte büyük avantaj. Bu sene ben Volkan'ın süpriz yapıp ilk 11 i kapacağını düşünüyorum. Alparslan kapalı kutu ama bu sezon bir maçta bize gösterdiği çok umut vericiydi. Maç içindeki büyülü anlardan bir tanesiydi. Bunu yaratabilecek potansiyel olduğu ortada umarım formayı o kapar.

Kaleci bence Leo iyidir.

Arda kısmında hemfikiriz. Sağ açık için Kewell'ı yazdım çünkü onun yedek olması benim içime asla sinmez, sahada varlığı bil güven veriyor. Ancak oynayacamadığı veya dinlendirildiği maçlarda iyi bir alternatifi olması şart, dediğin gibi hem Baros'a hem Kewell'a alternatif lazım. O da Halil veya Sercan olabilir yazdığım gibi. En uygun transfer onlardır diye düşünüyorum. Vaktim olsa uzun yorum yapardım ama şimdi malesef yok, devamını sonra tartışırız isterseniz.

Arda 4-3-3 ün ilerei uç kanatlarında oynayabilecek bir adam değil bence...Golcü değil,Hızlı değil,ortalarıda çok iyi değil.Daha çok ortasahada düşünülmeli.

arda oynayamaz o bolgede cok cabuk yoruluyor

Bence çok rahat oynar.İyi antrenman yaptığında oyunda kalması süresi baya artıyor.Asıl bu taktikle oynarken çok fazla geri yardım etmek zorunda kalıyordu özellikle bu sene.Ümit millideyken de hücuma yönelik oynadığını hatırlıyorum.Çok rahat adam geçtiği için maç içinde çok daha fazla kaleciyle karşı karşıya kalabilir.Orta 3'lüde de çok rahat oynar ama gerektiğinde ileri de koyarsın.Biraz şut geliştirse fena olmaz tabii.Neeskens'in de dediği gibi çok yönlü oyuncular gerekiyor.Arda'da onlardan biri,hatta en iyisi. :)

Lucas Biglia? yanlış mı geldim?

bu benim adamim ya... :D

Topuza 5 basar bu 5 ))

Dilrerim bir an önce takimla beraber calismalara baslar, takimla derken Galatasaraydan bahsediyorum :p

Katılıyorum biraz daha sert ve sağlam şut çekmeye çalışmalı bu yönde uğraş vermeli.;)Yani Arda'yı bana göre kondisyonu iyi bir Arda'yı nereye koyarsanız koyun sırıtmadan çok rahatlıkla oynayabilecek yetenektedir;):).

Bence çok rahat oynar.İyi antrenman yaptığında oyunda kalması süresi baya artıyor.Asıl bu taktikle oynarken çok fazla geri yardım etmek zorunda kalıyordu özellikle bu sene.Ümit millideyken de hücuma yönelik oynadığını hatırlıyorum.Çok rahat adam geçtiği için maç içinde çok daha fazla kaleciyle karşı karşıya kalabilir.Orta 3'lüde de çok rahat oynar ama gerektiğinde ileri de koyarsın.Biraz şut geliştirse fena olmaz tabii.Neeskens'in de dediği gibi çok yönlü oyuncular gerekiyor.Arda'da onlardan biri,hatta en iyisi. :)

Ya tamamda abicim adam topu iyi saklıyor,adam eksiltiyor birde oyun zekası fena değil(ki kesinlikle beğenmediğimiz lincoln ün seviyesinde değil) onun dışında son vuruşları kötü,Orta yapamıyor,Şut çekemiyor,hızlı hiç değil...Dünyada o dediğin pozisyonda oynayan adamlara bak bir bakalım.Buna göre yorum yapmak lazım yoksa biz rijkaard ın kafasındakileri nereden bilebiliriz ki?Benim bunlardan çıkardığım kadarıyla rijkaard onu daha küçük bir alanda ve topla çok daha fazla oynayabileceği bir yer olan 4-3-3 ün ortadaki üçlüsünün en solunda kullanıcaktır...

Ya tamamda abicim adam topu iyi saklıyor,adam eksiltiyor birde oyun zekası fena değil(ki kesinlikle beğenmediğimiz lincoln ün seviyesinde değil) onun dışında son vuruşları kötü,Orta yapamıyor,Şut çekemiyor,hızlı hiç değil...Dünyada o dediğin pozisyonda oynayan adamlara bak bir bakalım.Buna göre yorum yapmak lazım yoksa biz rijkaard ın kafasındakileri nereden bilebiliriz ki?Benim bunlardan çıkardığım kadarıyla rijkaard onu daha küçük bir alanda ve topla çok daha fazla oynayabileceği bir yer olan 4-3-3 ün ortadaki üçlüsünün en solunda kullanıcaktır...

Arda orta yapamıyor :S.Bayağı farklı ozaman orta anlayışlarımız :):);):).

Gerçekten farklı...Ergün penbe yi onu geçtim uğur uçarı hatırla ve arda ile karşılaştır...

Ergün ile Arda'yı karşılaştıramazsın orta bakımından ama Uğur ile kısmi olarak karsılastırabilirim.Orta açamıyor diyorsun ve bana bu isimlerle karşılaştır diyorsun,ozaman sabriyle,üzülmezle vs ile karşılastır Arda'nın ne kadar iyi ortalar açtığını görebilirsin;):):).

Geri
Üst Alt