Burada mesele bir futbolcuya saldırılmış olması, bu bizim futbolcumuz., başka takım futbolcusu da olabilirdi. Yapanın yanına kâr kalırsa, ve gerçek anlamda bir bedel ödemediği görülürse bunun arkası kesilmez ve daha beter girişimler yaşanır. Hepimiz biliyoruz ki ifadesi alınıp serbest kalacak ve adam takipçi sayısı kasmış olacak ve bu bir çoklarına kötü örnek olacak. Tabiiki cezalandırmanın gerçek anlamda kanunlar çerçevesinde yapılması doğru olanı ama ben bir ceza alacağına inanmıyorum. Umarım yanılırım.
Yanlis anladin, dedigine katiliyorum, adalete guven yok (benim sahsen yok).
Ben bunu GS-FB ya da X takim /renk/camia gibi cerceveye daraltilmasindan rahatsizim. Bu toplumsal sorun.
Kucukcuk kizcagiza cektiren haci hocalarla , davasi icin toplanan it surusuylr ayni kategoride benim icin. Bunlarin hepsine ne yapsan az. Hepsi topumu geren, umudunu sonduren, istegini olduren asalak ve parazitler.esas "terorist" denecekse illa bu tiplerdir. Bak insan diye bile bakmam-o derece gaddarimdir. Cezayi ama toplum olarak kesmeliyiz, taraftar ve renklere bagli olarak degil.
Ben sadece olayi spor cercevesine sikistirirsak hata yapmis oluruz, bir cok tepe insanin istedigi gibi daha da kucuk olcekte kutuplasiriz. Bu olmamasi lazim.
Bu tur adamlar bu amac uzerinden on plana cikariliyor. Beyinsiz biri cikar der "iyi olmus, kari gibi atlayip edip fenerlilerin sinirine dokunmasaydi oda" diyerek. Bu aptalca dusuncede de sosyal medyada destek bulur. Bunun tohumunu aziz dikti, ali koc yaydi... Sonra lube gibi berna lacin gibi kadinlarda ortaya cikar, kongrelerde mikrofon gorup 2 dk sohret icin agzina geleni soyleyen tipler de cikar.
Toplumsal bu problem renklere sicramamali, ordan donus yok. Benim karsi oldugum detay bu.
Edit: benim gorusumde cunku gun gelecek, renkler taraftarlar vs nin bir durmasi gereken gunler yasanacak. Boyle yipratilirsa o gun anlasilacak insanlari tuttugu takim(eglence sebebi yahu) uzerinden degerlendirmeler yuzunden yapilan hatalar.