- 16 Haziran 2010
- 205.982
- 158.676
- 6.838
Lucas Torreira, GSYİAD söyleşisine katıldı.
Lucas Torreira: "Ben fikstür açıklandığı zaman ilk önce Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarına bakıyorum."
Lucas Torreira: "Galatasaray'da 'şampiyon' dışında kelimeye yer yok."
Lucas Torreira: "4 senede inanılmaz başarılara imza attık. Daha fazlasını istiyoruz. Her sene ayrı bir mücadele ve ayrı bir meydan okuma. Bu sezon daha fazlasını kazanmak için açlıkla mücadele edeceğiz."
Lucas Torreira: "Galatasaray bayrağını Şampiyonlar Ligi'nin en tepesinde göstermek istiyoruz."
Lucas Torreira: "Bu sene biraz üzgünüm. Tek kaldım gibi. Muslera gitti, ayrı bir öneme sahipti benim için. Tam bir kaptandı. Icardi de zaten takım ve benim için ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Takım arkadaşından öte. Çok büyük liderler ve oyunculardı ikisi de. Onların ayrılığı üzücü olsa da aslolan Galatasaray'dır. Bir gün benim de maceram sona erecek. Ama acısa da Galatasaray'ın parçası olmaktan vazgeçmeyeceğim. Onlar da vazgeçmiyorlar..."
Lucas Torreira: "Türk futbolu gerçekten gelişim gösteriyor. Salah gibi, belki önceden ismini duyduğumuz zaman asla buraya geleceğini düşünmediğimiz oyuncular bile burays geliyor, lig gelişiyor, şampiyon olmak da zorlaşıyor. Bu sezon, geçtiğimiz 4 sezondan daha zor olacak. 5'te 5 yaparak tarihe geçmek istiyoruz.""
Lucas Torreira: "Çok çalışmak, saygı göstermek. İyi bir insan olmak. Asla pes etmemek… Aslında baktığımızda ben bunların hepsini yönetimimize, hocamıza ve çalışanlara karşı gösteriyorum. Bize para ödüyorlar ve biz bir iş yapıyoruz. Bunun bir profesyonel yönü var.İyi karaktere, değerlere sahip olmak, asıl önemli şeyin bu olduğunu düşünüyorum.”Geldiğimden bu yana taraftara yüksek aidiyet hissediyorum."
Lucas Torreira: "Okan Buruk futbol sektöründe tanıdığım en iyi insanlardan.Bana çok fazla empatiyle yaklaştı. Kadro çıkarma konusunda kendisi uzman."
Lucas Torreira: "Babam hastaneydi ve biz şampiyon olmak için sahaya çıkıyorduk. Yansıtmamaya çalışıyordum. Takım arkadaşlarım hep yanımda oldular."
Galatasaray senin için ne ifade ediyor?
Lucas Torreira: "Bir kelime yetmez. Kendimi en kıymetli hissettiğim yerlerden. Burası hayatımı değiştirdi. Müteşekkirim."
Lucas Torreira: "Bu formaya, bu taraftara karşı da inanılmaz bir aidiyet hissettim ve bu kulüpte ayrı bir aşk yaşıyoruz. Her kaybettiğimiz maçta da çok fazla acı çekiyorum. Bu yüzden her maçta elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum ve sahaya tamamen karakter koymaya çalışıyorum."