lucid rüya görme tekniği

Cevap: Lucid Rüya Görme Tekniği

İyi de hacı, bunu nasıl yapıyorsun, teknik demişsin de.

Bunu ben de sordum da bişey demedi. İnsanın başına ömrü boyunca 1-2 defa gelebilir böyle bişey ama rutine nasıl bindirilir önemli olan bunun cevabı. Rutine dönüşmüyorsa bi cacığı yok bu işin.

Çok ilginç şeyler oldu.Orkun burda mısın anlatmam lazım?

Ben bu Orkun'dan tırsmaya başladım lan. Adam düşük ket vuruyor, kendini rüyada kontrole diyor. Dakikalarca falan diyor bir de. Rüyalar en fazla 8 sn.'dir diye biliyorum ben. Rüyaları bile uzun adamın.:o

İnsanın bilinci yarı açıkken dakikalar sürmesi kadar abes birşey yok.

Hacı dünden beri diyorum konu kilit Orkun'dan tırsmaya başladım :D

Beyler Dikkat edin...

Karabasan basabilir Rüyanızı...

Demedi demeyin...

Ölebilirsiniz...

Geçen gidiyordum ben...:)

Abi karabasan 6-7 kere geldi başıma.

Yok öyle şey. O da rüya. Sadece hareket edemiyorsun, konuşamıyorsun.

Beyler rüyalar gerçek zamana göre 8sn'dir doğru.

Ama rüyadayken bu size daha uzunmuş gibi gelir.

Günaydın beyler.

Kimi mesajları okudum, Lucid rüya tekniği hakkında sorular olmuş. Aslında bu konuda kitaplar var, internette kimi makaleler var, alın okuyun ama ben özetle şöyle anlatabilirim.

1. Uyandıktan sonra kendi kendinize "şu an rüyada mıyım acaba?" gibi sorular sorun. Düşünün, hatta bunu kanıtlamak için parmağınızı, elinizin ortasından geçirmeye çalışın. Olmayınca rüyada olmadığınızı anlarsınız zaten.

2. Ve bu üstteki maddeyi bir tik haline getirmeniz lazım. Yani beyin buna alışmalı, "rüyada mıyım, değil miyim?" sorusunu hergün kendinize sorun sıklıkla. Bir süre sonra paranoya yapabilir ama dikkat.

3. Yatarken çok yorgun olmayın ve kaslarınızın olabildiğince en rahat pozisyonda yatın.

4. İlk başlarda olurda kendinizi rüyada kontrol edebileceğinizi fark ederseniz, kendinizi rahat bırakın, zihninizi rahatlatın. Çünkü kendinizi kasarsanız, rüyadan çıkarsınız. Küçük şeyler düşünmeye çalışın.

5. İşin mantığı şu, beyninizinde "rüyada mıyım?" sorusu alışkanlık hale gelmelidir. Sonradan insanın yarı uyanık, yarı uyuyor halde olduğu REM seviyesine ulaştığınızda, ister istemez bunu kendinize soracaksınız ve rüyada olduğunuzu hissedeceksiniz. Tahminen gözlerinizi ve uyumakta olan bedeninizi hissedersiniz ama görüntüyü yaşamaya başlarsınız. Bu konuda gittikçe dahada tecrübe kazanırsınız ve beyin bu duruma dahada alışmaya başlar, böylelikle gördüğünüz rüyaların süresi gittikçe artar. Yanlız kendinizi yarı uyanık, yarı uyanır halde bulduğunuzda, uyanmaya çalışmayın, çünkü bilinciniz yarı açık olduğu için direk uyanırsınız ve rüya sona erer.

Beyler rüyalar gerçek zamana göre 8sn'dir doğru.

Ama rüyadayken bu size daha uzunmuş gibi gelir.

Bahsettiğim de o. Mesela 8 sn'lik bir rüyada insanlar rüyasını anlattığında o kadar şey nasıl yaşanır diyebiliyoruz. Ama adamın bilinci yarı açıksa onun yaşadığı zaman gerçek zamandır. Kaldı ki, dakikalarca görüyorum demesi gerçek zamana göre dakikalara denk gelir.

Nereden bakarsan bak, saçma.

Bahsettiğim de o. Mesela 8 sn'lik bir rüyada insanlar rüyasını anlattığında o kadar şey nasıl yaşanır diyebiliyoruz. Ama adamın bilinci yarı açıksa onun yaşadığı zaman gerçek zamandır. Kaldı ki, dakikalarca görüyorum demesi gerçek zamana göre dakikalara denk gelir.

Nereden bakarsan bak, saçma.

Dakikalarca göremez kimse.

Bilimadamlarınca kanıtlandı 8 sn diye.

Rüyadayken çok hızlı yaşıyoruz olayları aslında.

Uzunmuş gibi geliyor ama topu topu 8sn.

Sertaç ya ben yanlış yazmışım yada sen yanlış anlamışsın hocam. :)

Alper demek istediğimi anlatmış, evet bilinç yarı açık. Ama aynı zamanda bilinç yarı kapalı.

Bak şunu anlatabilirim,

Bir keresinde hafif gözlerim açıldı ve saate bakmıştım 10.20'idi.

Çalar saat hemen yastığımın yanındadır.

Sonra tekrar bi daldım ki Rem seviyesine ulaşıp, rüyayı yaşadıktan sonra uyandığımda, bir an kendi kendime "oha hiç bu kadar uzun sürmemişti" dedim. Sonra saate baktığımda, saat 10.22'ydi. Ama bana o kadar uzun gelmiştiki, sanki yarım saat sürdü.

Ve evet görülen tüm rüyaların uzunluğu kanıtlanmış şekilde 8 saniyedir. Ama bilinç tamamen kapalıyken veya yarı kapalıyken hocam kesinlikle sana daha uzun gelir.

Sertaç ya ben yanlış yazmışım yada sen yanlış anlamışsın hocam. :)

Alper demek istediğimi anlatmış, evet bilinç yarı açık. Ama aynı zamanda bilinç yarı kapalı.

Bak şunu anlatabilirim,

Bir keresinde hafif gözlerim açıldı ve saate bakmıştım 10.20'idi.

Çalar saat hemen yastığımın yanındadır.

Sonra tekrar bi daldım ki Rem seviyesine ulaşıp, rüyayı yaşadıktan sonra uyandığımda, bir an kendi kendime "oha hiç bu kadar uzun sürmemişti" dedim. Sonra saate baktığımda, saat 10.22'ydi. Ama bana o kadar uzun gelmiştiki, sanki yarım saat sürdü.

Ve evet görülen tüm rüyaların uzunluğu kanıtlanmış şekilde 8 saniyedir. Ama bilinç tamamen kapalıyken veya yarı kapalıyken hocam kesinlikle sana daha uzun gelir.

Abi ardarda birsürü rüya görmüşsün.

Bana bu sabah oldu.

Birbirinden karışık birsürü rüya gördüm.

Bilincim yarı açıktı.

Çünkü Televizyon açık kalmış :D.

Tamam kim dakikalarca rüya görüyorum diyorsa yalandır işte :D.

8 sn dir en fazla ve bu her insana uzun gelir. :b5:

İyide işte bende onu diyorum. Bak bir üstteki mesajımda da yazdım Alper. :)

Rüya 8 saniye sürüyor olabilir ama dedim ya bana sanki sürekli dakikalarca sürüyormuş gibi geliyor.

Ama ilk başlarda ciddi anlamda sadece saniyeler sürdüğünü hissedebiliyordum, anında bitiyordu rüya ve uyanıyordum.

Orkun aga, 8 sn.'den uzun rüya gören ölüdür. Demedi deme, bir doktora falan uğra derim.

Orkun aga, 8 sn.'den uzun rüya gören ölüdür. Demedi deme, bir doktora falan uğra derim.

Abi rüya değil o.

Orada uyanıksın ama dinlenir haldesin.

Hayal kuruyorsun ve görüyorsun.

Bunu da şurdan anladım.

Görüyorum birşeyden arkadan Fb marşı çalıyor küfrediyorum kapanmıyor.

Kontrol edebiliyorum rüyamı ben.

Kalktım baktım kuzen gelmiş Fb Tv yi açmış :D.

Sertaç hocam şaka yapıyor olabilirsin ama sanırım anlatamadım kendimi bir türlü. :)

Bir insanın uyurken gördüğü rüya 8 saniye olabilir ama bu gerçek zamana göre. Uyurken bu 8 saniye saha her zaman çok daha uzun gelir. Birde insan ard arda rüyalar görebiliyor işte o zaman sana sanki dakikalarca rüya görmüşsün gibi gelebiliyor. Ama hayır, yine 8 saniye. :)

Ben de onu diyorum, sen diyorsun ki 10.20'ydi sonra bir baktım 10.22'ydi. 2 dakika görmüşsün resmen.:D Dakikalarca falan sürdüğünü yarı açık bilinçle görüyorsan zaten normal zamanı yaşıyorsundur.:D Dürüst ol dostum, supernatural'ı izledin mi sen?

Sertaç hocam şaka yapıyor olabilirsin ama sanırım anlatamadım kendimi bir türlü. :)

Bir insanın uyurken gördüğü rüya 8 saniye olabilir ama bu gerçek zamana göre. Uyurken bu 8 saniye saha her zaman çok daha uzun gelir. Birde insan ard arda rüyalar görebiliyor işte o zaman sana sanki dakikalarca rüya görmüşsün gibi gelebiliyor. Ama hayır, yine 8 saniye. :)

Uyurken gördüğün rüya 8 saniye.

Ben anlattım bir önceki mesajımda.

Uyumuyorsun o rüyayı görürken.

Ben de onu diyorum, sen diyorsun ki 10.20'ydi sonra bir baktım 10.22'ydi. 2 dakika görmüşsün resmen.:D Dakikalarca falan sürdüğünü yarı açık bilinçle görüyorsan zaten normal zamanı yaşıyorsundur.:D Dürüst ol dostum, supernatural'ı izledin mi sen?

Arkadan Fenerbahçe marşları çalıyordu.

Delirdim abi rüyamda delirdim :D.

Fb Tv niye açılır benim evimde niye :D.

Geri
Üst Alt