# Lukas Podolski

Cevap: # Lukas Podolski

Podolskinin geleceğini sanmıyorum gelse müthiş transfer olur orası ayrı

google'da lukas podolski nazi selamı yaz renkdaş cıkan sayfalara bakarsın arjantin macında penaltıdan sonra :) yeni bir olay degil 20li yaşlarındayken..

ya allah askina bunlara takilmayin kendisi neymis allahin polanyalisi o mu nazi selami verecek, podolski nuri nin konustugu almancanin yarisini konusamuyor

Arkdaşlar aylardır takip ediyorum fakat yorum yazmıyorum ama hakikaten dayanamadım cunku aramızda podolski yi beyenmiyen arkadaslar var...Gerçi ben buna olumlu yonden bakıyorum ve Ünal Aysal baskanımıza sonsuz tesekkur ediyorum bizim cıtamızı hangi boyutlara getirmiş.eskiden caruscalara heinzlara pintolara sevinioyrken simdi podolski diye kimsenin tartışmayacagı bir oyuncuyu gelsinmi gelmesinmi diye biz tartışıyoruz Tsekuurler Baskan Tesekkurler Fatih Hoca

Podolski türk düşmanı oldugunu herkes biliyor fakat bizim içimizdeki bu türk düşmanından medet umuyor ve kurtarıcı gözüyle bakıyor ilginc ne durumlara düştük bu adam transfer olsun fenr,bjk,ts bütün maclarda ıslıklar ve küfür eder haklılarda sahsen ilk bende ederim..

İlk de seni dövsünler tribünde o zaman. Nuri barıştık dedi. İyi arkadaşız dedi. Daha ne uzatıp duruyorsunuz. Tutturdunuz bir Türk düşmanı hikayesi. Olsa bile buraya gelir, fikri değişir gider.

Sanki ligimizde oynayan tüm yabancılar Türkiye aşığı ya...

transfer gündemine her giren futbolcuya sevgi gösterisi yapmak mutluluk veriyorsa sevin sen

İlk de seni dövsünler tribünde o zaman. Nuri barıştık dedi. İyi arkadaşız dedi. Daha ne uzatıp duruyorsunuz. Tutturdunuz bir Türk düşmanı hikayesi. Olsa bile buraya gelir, fikri değişir gider.

beyler fazla uzatmayin bence ben bu konuda yorumumu yaptim.

kisaca podolski aradigimiz sol kanat degil haa ama türkiye icin yeterli ama avrupada önde bize katki yapacak futbolcu degil

Podolski türk düşmanı oldugunu herkes biliyor fakat bizim içimizdeki bu türk düşmanından medet umuyor ve kurtarıcı gözüyle bakıyor ilginc ne durumlara düştük bu adam transfer olsun fenr,bjk,ts bütün maclarda ıslıklar ve küfür eder haklılarda sahsen ilk bende ederim..

İşte Türkiye'nin içler acısı hali.

Podolski yi begenmiyoruzya ne diyeyim .

M.Sarp geçsin sola o zaman .

Adamin degeri 15 Milyon Euro ve Alman Milli Takimi'nin banko oyuncusu.

Gecen sene lesh Köln takimi ile bile Bundesliga'da 13 gol atmis.

Almanlar bile imkansiz falan diyor, bizimkiler begenmiyor.

Podolski gelirse son derece başarılı olur, takımımıza cuk oturur ve ligde 15 golden aşağı düşeceğini sanmıyorum.

alman futbolunu senelerdir takip ederim arkadasin dedigi gibi fazla abartilacak bir futbolcu degil.

irkciligi birakin kenara zaten konu olamaz ama öyle avrupa ve dünyasampiyonluklara bakarak

aldanmayin alman milli takimda iyi görünebilir zaman zaman gol atiyor, alman millit takimda

bunu yapmak zor degil. cok iyi bir futbolcu olsa bayernden kölne transfer olmazdi adamlar

kölne kakaladik diye bayram yapti.

Iste ben bunu belirtmek istedim simdiye kadar, adam iyi topcu, ama Galatasaray'a 10 Milyona gelecek yildiz oyuncu degil, zaten Fatih Terim"in otoritesini kaldiramaz.

Almanya Milli takiminda kendisi sol acik oynar, Avrupa ve Dünya sampiyonalarinda oynar ve grup maclarinda Polonya gibi rakibe iki gol atar, o kadar.

Sorun çıkarmaya müsait yapısını, sürekli tartışılan istikrarsızlığını ve konsantre olmamasını geçtim. Eğer ki Podolski sol kanat için düşünülüyorsa, bizim aradığımız tipte bir oyuncu mudur ? Takımda Arda'nın olmasına rağmen yaratıcı oyuncu eksikliğinin fazlasıyla hissedilmesi, Olympiakos maçında bu eksikliğin tavan yapması Podolski'nin o bölge için uygun oyuncu olmadığını gösteriyor. Fatih Terim çeşitli varyasyonlar üzerinden takıma hücum ettirebilen bir teknik direktör değil. Rakibi zor durumlara sokarak, top kayıplarına mecbur bırakarak oyuncuların kişisel becerisini ön plana çıkaran ve bu şekilde skor yaratan takımlar oluşturuyor. Bu yüzden aranan oyuncunun oyun kurucu-sol açık gibi bir oyuncu olması gerekiyor bence. Podolski ne bu tipte bir oyuncu, ne de kişisel becerileriyle pozisyon yaratabilen bir oyuncu. Zaten onu değerli kılan milli takımda gösterdiği performans. Alman milli takımının oynadığı futbola baktığımızda da, otomatikleşmiş bir anlayış var. Kim ne zaman nerede olacağını biliyor. Kime ne zaman top geleceğini bütün oyuncular ezberlemiş durumda ve bu pozisyonlar sürekli çalışılan varyasyonlar üzerinden gerçekleşiyor. Ben sezon başlangıcından itibaren tranfer politikasının haklı bir şekilde değişebileceğini söylemiştim ama artık değişmekten öte, süreçlerin zorlu olmasından dolayı bıkkınlıkla süre gelen bir sıkıntı var.

Lukas Podolski hakkında forumda son 1 gündür zaten gerekli kadar yazdım neden alınması gerektiğine şimdi yazıyorum.Podolski Baros'un oyun içi disiplini, saha içi zekası(pozisyon bilgisi) itibari ile bir üst modeli olmak ile birlikte,dinamik,süratli olması gibi pek çok özelliği de elimizde bulunan statik kanat oyuncularına(Kazım var zaten bir tek nerdeyse) nazaran öne çıkan bir özellik. Bitiricilik konusunda sıkıntıları olduğundan ve teknik kapasitesi çok üst düzey olmadığından dolayı kariyerinin başında forvet iken kısa süre için de sol forvet olarak 4-3-3'ün solunda oynamaya başladı.Bu yüzden istatistikleri de son yıllarda düşüş içinde olabilir.Gerçi geçen sezon da ligde 13 gol 8 asist ile oynamış ,Almanya ile 2 gol 3 asistlik performans sergilemiş.

Ve bana göre tıpkı Baros gibi var olan potansiyelini kulup takımlarında göstermekte zorlanıyor.Bunun sebebi belki bu maçlara iyi motive olamayaşından kaynaklı olabilir.Bu bir dezavantaj ama iyi motive eden teknik adamların altında başarı gösterme ihtimali çok yüksek bir isim, ki Low de aynı bu kategoride bir hoca olduğu için Almanya Milli Takımında 2 seviye yukarıda performansı var.

Kısaca Podolski'nin bizde başarılı olma ihtimalini arttıran özellikler

1)Süratli

2)Ligimiz için yeterli fizik kondüsyon özelliğine sahip

3)Pozisyon bilgisi pek çok Alman gibi yüksek

4)Asist özelliği mevcut

5)Hem sol forvet hem de forvet özellikleri olması ndeniyle 2 mevkiye açığımızı kapatabilecek bir isim

Dezavantajları

1)İyi motive edilmesi gerekiyor.(Hem taraftar hem hoca gerekli desteği vermeli ona)

2)Teknik kapasitesi Arda kadar değil,ama dediğim gibi bu açığı sürati ve pozisyon bilgisi ile kapatması muhtemel

Kıssadan hisse,Podolski Baros'un 4 yıl daha genç,daha süratli,yırtıcı bir versiyonu gibi ama onun kadar bitirici değil.Ama adamı biz zaten sol açığa alıyoruz ve adam orda bile 13 gol 10 asist kariyer ortalaması ile oynuyor istatistiği beğenilmediği Alman Bundesligada.Alman Milli takımında 26 yaşında 90 kere milli olmuş bir isim.Bu yüzden gelmeli o da bizi istiyorsa...

Son söz : Selçuk,Muslera,Eboue gelsin diye en çok mesaj yazdığım 3 isimdi,Podolski de 4.cüsü.Ben kendi adıma onun gelmesinden mutlu olurum.İnşallah gelirse oynadığı futbolla tıpkı İLK SEZONUNDA Kİ BAROS GİBİ BURADA ONU İSTEMEYEN HERKESİ de mutlu eder,belki biraz utandırır.Ha gelir başarısız olursa İSTEMEYEN HERKES HATIRLATSIN BUNDAN SONRA BANA.

Köln macinda oynuyor mu acaba suanda?

Geri
Üst Alt