# Lukas Podolski

Cevap: # Lukas Podolski

Poldi heiß begehrt

Türken baggern weiter – der FC blockt

Von CHRISTIAN KNOP und MARKUS KRÜCKEN

Poldi (r.) klatscht die Bergheimer Spieler ab.

Poldi (r.) klatscht die Bergheimer Spieler ab.

Foto: Dahmen

Istanbul/Köln –

Galatasaray Istanbul und Lukas Podolski (26). Wenn es nach den Türken geht, ist das Thema längst nicht durch!

„Wir müssen nur mit den FC-Verantwortlichen an einen Tisch kommen, dann ist der Deal schnell durch“, heißt es aus Istanbul. Dabei hatten die Kölner Bosse die offizielle Verhandlungsanfrage bereits abgelehnt.

Doch das wollen die Türken nicht wahrhaben. Zumal Poldi schon oft erwähnte, dass ihn das Ausland reize. Sie werben mit einem Traumangebot um ihren Wunschspieler, der den zu Atletico Madrid abgewanderten Arda Turan ablösen soll. EXPRESS fragte erneut bei Geschäftsführer Claus Horstmann nach: Werden Sie schwach? „Nein. Wir sind nicht verhandlungsbereit und haben uns klar geäußert.“

Deshalb kann „Gala“ sich langmachen, wie es will. Die Tür bleibt zu. Aus finanziellen Gründen schlecht für Podolski, dem ein Netto-Gehalt von vier Millionen Euro geboten wird. „Ich weiß, dass Gala mich verpflichten möchte. Der FC hat sich zu diesem Thema geäußert und positioniert. Mehr ist dazu nicht zu sagen“, so Poldi zum EXPRESS.

Nach seinem überstandenen Infekt joggte Poldi Dienstag erstmals wieder. Am Abend schaute er dann mit Kumpel Nassim beim Pokalspiel seiner Kreisliga-Truppe des FC Bergheim 2000 gegen Erftstadt vorbei.

Köln nün önemli gazetelerinden express pek yallan söylendigine rastlamadim ,

Kesinlikle podolski nin kölnde kalacagini yaziyorlar , Kölnde ki borsa ya da teklif reddetildigini bildirmisler

bu defa kapdan dönmeyecek gibi geliyor bana transfer, sabaha aciklanir bu transfer.

Forlan Dünya kupasının en iyi oyuncusu seçilen oyuncu galiba.Kariyeri Hagi ve Carlostan bile daha parlak olan Forlan

Hakkaten diyecek bişey yok.Bunları nasıl yazıosunuz anlamıyorum.Carlos dedigin adam gelmiş gecmiş ne kupa varsa almış bi adam.Forlan kim?Carlos dunyanın gelmiş gecmiş en iyi sol bekleri arasında gosteriliyor.Belkide en iyisi.Bari şoyle şeyler yazmayın.

Gerçekten helal yönetime güzel transfer peşindeler..

Podolski'de bu aşamaya gelinmişken hala Forlan'ı isteyenleri de anlamıyorum. Forlan dediğiniz adam 33-34 yaşında yani yolun sonunda bir oyuncu. Üstelik performansı da son 1 yılda hayli gerilemiş durumda. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama 6 milyon euro istediği söyleniyordu. Hatırlarsanız gelmek istemediği yönünde açıklamaları da vardı. Biraz Türkiye'yi küçümser havadaydı. Ayrıca sadece forvet mevkiinde kullanılabilecek bir oyuncu. O bölgede Baros ve Elmander yeterli gözükürkeni, yabancı sınırlaması sıkıntı yaratıyorken ve daha pek çok mevkiye ihtiyaç varken Forlan çok lüks ve gereksiz bir transfer olur. Oysa Podolski öyle değil. Hem daha 26 yaşında ve önünde uzun yıllar var. Hem de forvet oynayabildiği gibi sol kanatta da oynayabiliyor. Yani Arda'dan boşalan yeri layıkıyla doldurabilecek biri. Gelmek için de naz yapmak bir yana hevesli olduğu söyleniyor. Bunun yanı sıra Baros ve Elmander'in de alternatifi konumunda. Yani istersen koy forvete orada oynasın ki o bölgede Baros'tan bile etkili olabilir. Maliyet açısından da Forlan'a nazaran daha ucuz. Ayrıca Alman disiplinine sahip. Güney Amerikalılar gibi laylaylom bir hayat tarzını benimsemez muhtemelen. Bu yüzden Podolski biçilmiş kaftan. Alırsak yılın transferi olur bana göre..

Forlan'ın tutumu belli adam yatmaya gelir hakikaten de.Ama işin kalite boyutuna gelirsek bırakın herşeyi bir kenara hayatınızda kaçtane Forlan gibi adam geldi takımımıza arkadaşlar bu ne doymazlık Drogba'yı falan bekler olduk herkese burun kıvırır olduk.Avrupa kupalarına mı gidiyoruz da ben bilmiyorum.Futbolcu 6 değil 16 da ister normaldir yani.Siz düşünün futbolcusunuz bazı başarılara öyle ya da böyle doymuş bazı şeylere vakıf olabilmişsiniz.Yaşınızda bi hayli olmuş piyasanızda düşmeye başlamış hafiften.Ben yağlı bir kapı bulayım da sarfettiğim eforun yüzde 25'ini sergilerim Avrupa'da da mücadele etmeyeceğim yatar paramı alırım arkadaş demez miyim?E gayet tabi söylenesi bir cümle topluluğu.Adamı bu riske girerek alacaksın alırsan,he ben bu trene binmem dersen almayacaksın.Ama Podolski öyle mi?Adam 2 takımda oynamış topu temeli Bundesliga'da.Ama bakın milli takım kariyerine istikrar abidesi tank gibi tam bir Alman topçusu.Sürat var istikrar var disiplin var teknik var dikine gidişleri var arada.Bakmayın Köln'de olduğuna gayet iyi topçudur.

Ama en üzüldüğüm nokta da kim gelirse gelsin bazı şeyler kökleşip,ruh kazandırılmadıkça hiç bir zaman bir başarı sağlamak mümkün olamayacak.Vizyon var,imkan var,gerekli insanlar var ama eksik olan birşeyler var mutlaka.Bir türlü belimizi doğrultamıyoruz kaos ortamı hakim taraftar arasında kimse dillendirmese de başarıyı geçtim Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı bile dörtgözle bekliyoruz.Umarım Podolski ve bunun gibi futbolcular alınır.Böyle oyuncuları sadece lig savaşı verecekken almak gerçekten güzel fazla yorulmadan ama takımla kaynaşarak birbirlerine uyum sağlamaları için büyük fırsat.İvme kazanıldığında bu takımın önünde kimse duramaz yeter ki süreklilik sağlansın.Umudumuz kırılsa da bazen güveniyoruz sizlere her zamanki gibi.Bizi güldür GALATASARAY'ım.

Isin ozeti su .. Podolski kimine gore yeterli heyecani vermez ,kimine gore bomba olur falan filan .. Bu elestirilere elbette saygi duyulmali .. Ama Keita ya da Forlan gibilerle kiyaslamak komedi olur , biri futbolcu ,komple futbolcu ,otekiler futbola benzeyen seyler oynamaya calisan ve en kisa ifade ile "tirt" oyuncular. Belki biraz diego bunun disinda tutulabilir ama o da 5 metre kare icinde ve cok buyuk maliyetle oynayan birisi. Dolayisiyla podolskiyle bunlari karsilastirmak mumkun degil bile..

Hagi ve Jardelden sonra yani uzun bi aradan sonra ilk defa bir futbolcu beni heyecanlandırdı. Umarım Podolski gelir. Çok beğendiğim bir oyuncu.

Isin ozeti su .. Podolski kimine gore yeterli heyecani vermez ,kimine gore bomba olur falan filan .. Bu elestirilere elbette saygi duyulmali .. Ama Keita ya da Forlan gibilerle kiyaslamak komedi olur , biri futbolcu ,komple futbolcu ,otekiler futbola benzeyen seyler oynamaya calisan ve en kisa ifade ile "tirt" oyuncular. Belki biraz diego bunun disinda tutulabilir ama o da 5 metre kare icinde ve cok buyuk maliyetle oynayan birisi. Dolayisiyla podolskiyle bunlari karsilastirmak mumkun degil bile..

Forlan bu söylenenlerin hangisini hak edecek bir şey yaptı çok merak ediyorum.Forlan her bakımdan,futbolculuk olsun,kariyer olsun,örnek alınacak kişiliği olsun o "komple" denen tabire tam oturuyor.Paragöz olma meselesine takıldık biz,haksız da sayılmayız tabi Katar muamelesi görmek istemiyoruz ama ligin durumuna açıp gözünüzü bir baksanız?Kim koşarak gelir bu lige Allah aşkına?Hangi büyük oyuncu?Forlan Podolski'den daha büyük bir isim,paragöz olması da bunu değiştiremez.Hangisi daha iyi transfer desen tabi ki Podolski o da yaşından dolayı.

Forlan bu forumda o kadar yerin dibine sokuldu ki millet 35 yaşındaki Balotelli'den bahsediyor sanırsın.O adam ne kadar tutar bilmem.Ama gelir topunu oynar,elinden geleni de yapar.Öyle yan gelip yatacak bir adam değildir.

Podolski bence gelmiştir. Şeref Aydın transferin bittiğini duyurdu. Hayırlı olsun. Şimdi orta sahaya yaratıcı bir oyuncu daha almak lazım. Sabriyle falan olmaz bu işler. Tek yol Arshavin:)

Podolski'yi istemeyenler forvet ve/veya sol açığa kimi koymayı planlıyorlar bu kadrodan sorması ayıp olmasın?

Lukas Podolski

1 haftadir icimi icime sigdirmayan, mutluluktan saga sola kufur ettirmemi saglayan oyuncu(sanirim siyirdim).

sahsi gorusume gore son yillarda ofans bolgesi olarak gerceklestirdigimiz en iyi transferimiz.

Srfydn - #749432 - 25 Ağustos 2011 09:29

Yeni gördüm :)

OLEY BE :)

Forlan bu söylenenlerin hangisini hak edecek bir şey yaptı çok merak ediyorum.Forlan her bakımdan,futbolculuk olsun,kariyer olsun,örnek alınacak kişiliği olsun o "komple" denen tabire tam oturuyor.Paragöz olma meselesine takıldık biz,haksız da sayılmayız tabi Katar muamelesi görmek istemiyoruz ama ligin durumuna açıp gözünüzü bir baksanız?Kim koşarak gelir bu lige Allah aşkına?Hangi büyük oyuncu?Forlan Podolski'den daha büyük bir isim,paragöz olması da bunu değiştiremez.Hangisi daha iyi transfer desen tabi ki Podolski o da yaşından dolayı.

Forlan bu forumda o kadar yerin dibine sokuldu ki millet 35 yaşındaki Balotelli'den bahsediyor sanırsın.O adam ne kadar tutar bilmem.Ama gelir topunu oynar,elinden geleni de yapar.Öyle yan gelip yatacak bir adam değildir.

Forlan bu solediklerimizi hak edecek bir sey yapmadi ise , istenmeyi hak edecek de bir sey yapmadi.. Forlan kimdir ya ? Hasbel kader garip garip maclarla bir noktaya gelmis kucuk bir milli takimin vasifsiz oyunculari arasinda forvet olma avantaji ile ismi duyulmus herhangi bir oyuncu..

Zaten bunlari ozellikle forlan icin yazmadim.. Keita , lincoln , misimovic ve benzerleri icin de gecerlidir bunlar.. Artik boyle kalite fukarasi , yasi gecmis , paradan baska dusuncesi olmayan oyunculari doldurmasak ...

En guldugum olaylardan biri de , ornegin Drogba dan bahsedilirken "Chelsea filancayi alinca Drogba bize kalir" tipi soylemler .. Baska forveti alinca Drogba bosa cikiyosa demek ki adam daha iyisini aliyor ,sen ise artiga tamah ediyosun demektir.

Ama podolski gibi bir adami para arttirmana ragmen zar zor bir noktaya getiriosan , demek ki degerli birini koparmaya calisiyosun demektir.

Forlan bu solediklerimizi hak edecek bir sey yapmadi ise , istenmeyi hak edecek de bir sey yapmadi.. Forlan kimdir ya ? Hasbel kader garip garip maclarla bir noktaya gelmis kucuk bir milli takimin vasifsiz oyunculari arasinda forvet olma avantaji ile ismi duyulmus herhangi bir oyuncu..

Zaten bunlari ozellikle forlan icin yazmadim.. Keita , lincoln , misimovic ve benzerleri icin de gecerlidir bunlar.. Artik boyle kalite fukarasi , yasi gecmis , paradan baska dusuncesi olmayan oyunculari doldurmasak ...

En guldugum olaylardan biri de , ornegin Drogba dan bahsedilirken "Chelsea filancayi alinca Drogba bize kalir" tipi soylemler .. Baska forveti alinca Drogba bosa cikiyosa demek ki adam daha iyisini aliyor ,sen ise artiga tamah ediyosun demektir.

Ama podolski gibi bir adami para arttirmana ragmen zar zor bir noktaya getiriosan , demek ki degerli birini koparmaya calisiyosun demektir.

Vay be...

Katıldığım noktalarda var katılmadığım noktalarda var.Forlan konusunda hala hatalar var bence Cavani-Suarez gibi forvetler arasında bence hala en iyisi o Milli Takımında Forlan'ın ilk halinide son halinide hatırlıyorum.Kendini çok geliştiren ve sürekli çalışan bir adam.Onun dışında takımların artığı filan bence yanlıştır.Hagi Barcelona'nın artığı mıydı bize geldiğinde.Drogba'da öyle değil.Takımlar artık kendisine eskisi kadar yarar sağlamaz diye düşünürse oyuncularını gönderirler ama buna artık demek çok kaba ve yanlış bir tabir bence.Podolski konusuna katılıyorum çok değerli bir oyuncu alıyoruz.

Artik soz konusu takimda oynayamayan manasinda degil . Kurtulunmak istenen manasinda .. Onu ozellikle kullandim , cunku bu oyuncular biyik altindan postalanmak istenen ama bu esnada da klube para biraksin denen oyuncular..

Mesela Arda oyle miydi ? Degildi , klup de tutmak istedi teknik direktor de .. Bir de bunlari gectigimizde bu oyuncularin kadromuzdan def ettigimiz mehmet battallardan , musa cagiranlardan farki yok gozumde .. Katki vermeyecegi zaten garanti de , bir de milyonlara mal olacaklar .Nereden biliyorum , gecmisteki bilimum bu gibi transferlerden beklentilerin duzeyi ve o beklentilerin neticede gerceklesme yuzdesinden ..

felipeler , lincolnler , misimovicler , keitalar , pintolar , almaguerler ... gecmise bakmadan forlanlari , diegolari kovalardan akibetin 90% ayni olacaktir..

ama stumpf , falco gotz , gutschow orneklerine bile baksan bir alman oyuncunun yine 90% ne kadar katki verebilecegini on gorebilirsin ..

Hoşgelmiştir, gelişiyle sevindirmiştir ancak Podolski-Kazım-Baros ileri üçlüsünde kim topu ileriye taşıyacak, pozisyon yaratacak, topun ileride kalmasını sağlayacak? Beraberinde bana bu soru işaretini de getirmiştir. Selçuk da statik oynayan bir oyuncu, orta sahada Diego gibi bir oyuncumuzun olması hiç fena olmazdı ama yabancı kontenjanı elimizi kolumuzu bağlıyor maalesef. Bu sezon bunun eksikliğini çok çekeceğiz gibi.

Geri
Üst Alt