Maça Çıkmama Kararı Hakkındaki Görüşleriniz Neler?

Kabul edelim ki o terör ortamında, bu hakemlerle şampiyon olmamız mucize...Ama olay sadece bu değil...

Yıllardır Türk sporunun her branşında Fenerbahçe lobisinin siyasetten ve ekonomi çevresinden aldığı bir güç var. Her defasında istediklerini yaptırtıyorlar...Biz sadece açıklama yapmakla yetiniyoruz ki çoğu zaman yönetim taraftarın gücünü ya hissedemiyor ya da bilmiyor. Hoş biz de taraftar olarak ancak pc başından iş yapabiliyoruz,uygulamalı,hak koruyucu şeyler içine girmiyoruz. Böyle olunca spor alanında faaliyet gösteren federasyonlar Fenerbahçe korkusu veya sempatizanlığıyla veyahut Galatasaray düşmanlığıyla bize açık bir tavır alıyorlar. Çünkü biliyorlar ki Galatasaray ancak konuşur konuşur susar. Ama Fenerbahçe'nin tarafında olmazlarsa hem o koltuktan olurlar hem de taraftarlarının tepkisi nedeniyle sosyal olarak istenmeyen olaylar sebebiyet verir...

Bu düşünce ile federasyonlar hem futbol hem de basketbolda Fenerbahçe egemenliğinde...Şimdi alınan bu karar da durumun bir tezahürü...Yani bizi hiçe sayıp o hakemler verilmiş ve sahaları kapanmamış. Bizi konu mankeni yapmışlar bir nevi...Bunu siz içinize sindirebiliyor musunuz ? Radikal bir tepki koymadan,oraya kurbanlık koyun gibi gitmek açıkçası bana en az bazılarının "maça çıkmamak enayiliktir" söylemi gibi "enayilik" geliyor...

Yönetim açık ve net olarak "hiçbir takımın şüphe ile bakmadığı bir hakem verilmediği ve saha yaptırımı gerçekleşmediği takdirde maça çıkmayacağız" demeliydi,demekle kalmamalıydı hatta... Maalesef geç kaldı...Adamların hem sahası kapanmadı hem de verilen hakem bir skandal... Şimdi verilen karar zaten değişmez...Elimize bombayı verdi TBF ve Fenerbahçe...Ha biz böyle açıklama yapsak sahaları kapanır mıydı ? Tabii ki hayır,çünkü inandırıcılığımızı kaybettik ve en büyük neden belki de bizden korkmamaları. Türkiye'de zalimsen iş yaparsın bu kadar net...Fenerbahçe de bu şekilde Türkiye'de her daim işini götürecektir. Çünkü bunlara "dur" diyebilen hukuki bir yapı yok.

e nolacak o zaman? Bundan sonra fb maçlarına çıkmayacak mıyız?

Biri bana çıkıp adam gibi anlatsın.

Bu takım sahaya çıkmazsa ne değişecek? Kim adam olacak?

Bu tür bir hareketin getirisinden çok götürüsü olur. Bir sonraki sene hiçbir şeyin değişmediğini gördüğünüzde iş işten geçmiş olur.

e nolacak o zaman? Bundan sonra fb maçlarına çıkmayacak mıyız?

Maça çıkıp çıkmamak değil ki olay sadece, ilk yazdığım cümlede de söyledim. Kazanıp kazanmamak benim umrumda değil şu an haysiyetimizle oynanıyor resmen. Adamların bizi konu mankeni yapmasına sinirleniyorum. Kazansak muhteşem olur, fakat yedirmeyeceklerdir göreceksiniz. Ha orada tahrik edersin falan kendi lehine döndürürsün tamam...Bir de futbol gibi değil basketbol,sakın o son maçta Kadıköy'de kupa kaldırdığımız durumla karşılaştırmayın.Ayrıca can güvenliğini kim garanti edebilir ? Camekan bile kaldırılmış...Basketbol ateşli bir oyundur...Ergin Ataman boşuna demedi "can güvenliğimiz yok" diye...

Bu durum cok baska yönlere geldi... Hani anlatirlarya komutan askerleri geri dönülmiyecek bir göreve emir eder ve bu askerler de öleceklerini bilse bile o emri yerine getirir. öyle bir durum var gibi.. Oraya gidersek heleki birde öne gecersek neler olacagini hepimiz biliyoruz. statlarinda kupa kaldirdik elektrikleri kestiler sabaha kadar kupa bekledik icerde bunlarda disarda Istanbulu terör alanina cevirdiler... birde orda söyle 10-16 puan fark yaparsak acik acik söyliyelim arkadaslar bizim oyunculari teknik hekipi hayatta birakmazlar.

Can güveni yok ama yinede oynanmasi gerekiyor.

*dip not burda klavyeden rahat rahat ne yapilmasi seklinde konusuyorum ama bu karari almak bana düsmez düsmesini de istemem. Oraya oyuncuyu gönderen "yönetim/Baskan" oraya kendisi gidip ölmeyi de göz önünde bulundurmasi gerekir!

bak kardeşim

küfür veya hakaret ederek verdiğin cevap, cevap değildir

bu takım 40 küsür maç oynadı buraya geldi atamanı arroyosu taraftarı falan filan

sizin için bunu bir çırpıda silip atıp birilerini hükmen şamp yapmak kolay heralde

bizim için hiç de kolay değil tamam mı

aslanlar gibi takımımızı desteklemek için yönetim kurulu tam tekmil orda olmalıdır

BAŞTA SN AYSAL

ÇÖZÜM BUDUR

Lâ havle ve lâ kuvvete...

Amcan yaşındanım...

Ne kardeşi Berat'cım...
;)

Biri bana çıkıp adam gibi anlatsın.

Bu takım sahaya çıkmazsa ne değişecek? Kim adam olacak?

Bu tür bir hareketin getirisinden çok götürüsü olur. Bir sonraki sene hiçbir şeyin değişmediğini gördüğünüzde iş işten geçmiş olur.

Çıkınca ne değişecek nasıl gönlünüz el veriyor bu oynanan oyunlara adamlar bizi kullanıp atıyor takımın hocanın can güvenliği bile umurlarında değil.

Diyelim ki çıktık maça kazandık o salonda can güvenliğini kim sağlayacak futbol stadına da benzemez o anda yapabileceğin hiç bir şey yok bunların olmamasının garantisini kim verecek?

Ergin Ataman boşuna mı o salonda can güvenliğimiz yok diyor? O salonu kapatmayan federasyonun bunlar gram umurlarıında değil hakem 3lüsü de gayet güzel ayarlanmış azıcık basket takip edenler bilirler bu hakemlerin ne mal olduğunu bir güzel meze yapacaklar takımı bizim isyanımız buna.

kimse şikecilerden korktugu için maça çıkmayalım demiyor.göz göre göre hakkımız yeniyor.çifte standart uygulanıyor.klübümüzü aciz zannediyorlar.en kötü dönemimizde bile bu kadar haklarımız gaspedilmedi.rahmetli Özhan Canaydın Ali aydın o düdüğü asacak dedi ve ali aydına hakemligi bıraktırdı.bu yönetimle olmayacak başkan tek başına nereye kadar.yönetim revze edilsin demekten bıktık artık.

eğer çıkmazsak onların istediği olmuş olacak. sen çıkarsın, aslanlar gibi mücadele edersin, gerekirse seyirciyi tahrik edersin ve en ufak bir olayda soyunma odasına gidersin. ama bu maça çıkmamak koca sezonun emeğini göz göre göre çöpe atmaktır. böyle bir saçmalığı ben bir taraftar olarak kabul edemem. o şerefsizlerin kirli oyunlarına en büyük cevap da orada kazanıp kupayı gözlerine sokmak olur

Çıkınca ne değişecek nasıl gönlünüz el veriyor bu oynanan oyunlara adamlar bizi kullanıp atıyor takımın hocanın can güvenliği bile umurlarında değil.

Diyelim ki çıktık maça kazandık o salonda can güvenliğini kim sağlayacak futbol stadına da benzemez o anda yapabileceğin hiç bir şey yok bunların olmamasının garantisini kim verecek?

Ergin Ataman boşuna mı o salonda can güvenliğimiz yok diyor? O salonu kapatmayan federasyonun bunlar gram umurlarıında değil hakem 3lüsü de gayet güzel ayarlanmış azıcık basket takip edenler bilirler bu hakemlerin ne mal olduğunu bir güzel meze yapacaklar takımı bizim isyanımız buna.

Bizim oyuncu/teknik heyetimize bir zarar gelirse bu TBF'nin ve bu düzenin parçalarının da işine gelmez zaten.

Kim ne derse desin bu sefer yeterli güvenlik önleminin alınacağı düşüncesindeyim. Lakin bunu bizim için değil kendileri için yapacaklar.

Bazıları olayı yanlış anlamış heralde ya da kupa aşkı gözlerini kör etmiş. kimsenin Fener'den korktuğu falan yok gelsinler başka bir zamanda sahayı da kendileri seçsinler ızdıraplarını dindirip yollayalım ama konu artık çığırından çıktı ve biz tepki göstermedikçe daha da yüzsüzleşiyorlar resmen meydan bunlara kaldı.Bu maç da tepki göstemek için son derece müsait . Ben şahsen böyle bir düzende gelecek kupayı da istemiyorum, Gs haklarını artık koruyamayan basiretsiz yönetimi de. Koyarız gömerizci arkadaşlar maç sonu ''ama hakem hep Fenev'i tuttu pislik tbf ,kaka aziz püfff. :sad007: '' diye ağlamasınlar. Tezgah var tezgah görün artık şunu.

koyucaz ondan sonra da milli takıma td oyuncu vb... hiç bir şey göndermeyeceğiz

Bazıları olayı yanlış anlamış heralde ya da kupa aşkı gözlerini kör etmiş. kimsenin Fener'den korktuğu falan yok gelsinler başka bir zamanda sahayı da kendileri seçsinler ızdıraplarını dindirip yollayalım ama konu artık çığırından çıktı ve biz tepki göstermedikçe daha da yüzsüzleşiyorlar resmen meydan bunlara kaldı.Bu maç da tepki göstemek için son derece müsait . Ben şahsen böyle bir düzende gelecek kupayı da istemiyorum, Gs haklarını artık koruyamayan basiretsiz yönetimi de. Koyarız gömerizci arkadaşlar maç sonu ''ama hakem hep Fenev'i tuttu pislik tbf ,kaka aziz püfff. :sad007: '' diye ağlamasınlar. Tezgah var tezgah görün artık şunu.

Anlamıyorsunuz ki tezgahı görmeyen falan yok. Sinir bozucu bir hal almaya başladınız iyice.

Tepki gösterince ne değişecek bir Allah'ın kulu çıkıp anlatmadı ki!..

Kupayı ellerine vermekten başka hiç bir şey yapmış olmayacağız...

Aziz, TBF seçimlerinde her defasında tam destek verdi Turgay' a, hemde ortalara düşerek, adeta otağ kurarak!...Bir kulüp başkanının günlerce kulis faaliyetleri yürüterek -sözümona- tüm kulüplerin üstünde olması gereken bir federasyonun bütün kurullarını dizayn edebilmesi ortalama bir Avrupa ülkesinde düşünülemeyecek bir skandaldır, başlı başına...Mesele bugün ortaya çıkmış bir şey değil ki!, bu tür durumlarda böyle kararlar alması için oluşturulmuş kurullar görevlerini liyakatla(!) yerine getiriyorlar işte!...

Futbolda da aynı tezgahı görmedik mi, yıllar yılı?...''Genç'' Semih in ASY de taraftara dönerek ana avrat sinkaf ettiği apaçık ortaya çıkmış, karşılığında 3 maç ceza almışken, tahkim kurulu utanmadan cezayı sıfırlayabilmişti de bir izahata bile ihtiyaç duyulmamıştı, e Fenerin diğer iki santrforu sakatlık vs nedeniyle sonraki maçta oynayamayacaktı, koskoca FB santrforsuz mu çıksındı maça?!; Semih çıktı aslanlar gibi iki tane de çaktı!...Yanlış hatırlamıyorsam o dönem Hukuk Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu idi ve bir kez daha Adaleti sağlamıştı!...Başka söze gerek var mı?...

Bu tür faaliyetlerin, direkt şikeden bile çok daha kirli ve karanlık olduğunu hep söylerim...Bu kadar aleni ve pervasızca yapılagelenleri birilerinin dile getiremiyor oluşuna da ülkem adına üzülürüm...Spordan çok daha önemli konularda da aynı dümenler dönmüyor mu?...

Ulen anlamıyorsunuz ki tezgahı görmeyen falan yok. Sinir bozucu bir hal almaya başladınız iyice.

Tepki gösterince ne değişecek bir Allah'ın kulu çıkıp anlatmadı ki!..

Kupayı ellerine vermekten başka hiç bir şey yapmış olmayacağız...

Anlamayan sizsiniz, biz sustuğumuz için bunlar böyle yapıyor ve susmaya devam ettikçe de daha da azıtacaklar. Sokayım kupasına ya ne kupası. Galatasaray yönetimi bu kadar aciz mi , günlerdir her yerden saldırdık ne oldu 40 bin lira ceza bu mudur.

Bunlara verilecek en güzel cevap Ergin hocanın Milli Takım görevinden istifa etmesi olur.O Turgay denilen serefsiz nasıl bulacak bakalım sonra hoca.Maça çıkıp her türlü pisliği yapmalıyız gerekirse seyircilere küfür etsinler.O maç yarıda kalır.Bir laf vardır öyle .öte böyle y... diye.Bu serefsizlere müstahak.

Geri
Üst Alt