Cihan Kabadayı
Sarı Üye
- 1 Ekim 2013
- 586
- 0
- 266
Kabul edelim ki o terör ortamında, bu hakemlerle şampiyon olmamız mucize...Ama olay sadece bu değil...
Yıllardır Türk sporunun her branşında Fenerbahçe lobisinin siyasetten ve ekonomi çevresinden aldığı bir güç var. Her defasında istediklerini yaptırtıyorlar...Biz sadece açıklama yapmakla yetiniyoruz ki çoğu zaman yönetim taraftarın gücünü ya hissedemiyor ya da bilmiyor. Hoş biz de taraftar olarak ancak pc başından iş yapabiliyoruz,uygulamalı,hak koruyucu şeyler içine girmiyoruz. Böyle olunca spor alanında faaliyet gösteren federasyonlar Fenerbahçe korkusu veya sempatizanlığıyla veyahut Galatasaray düşmanlığıyla bize açık bir tavır alıyorlar. Çünkü biliyorlar ki Galatasaray ancak konuşur konuşur susar. Ama Fenerbahçe'nin tarafında olmazlarsa hem o koltuktan olurlar hem de taraftarlarının tepkisi nedeniyle sosyal olarak istenmeyen olaylar sebebiyet verir...
Bu düşünce ile federasyonlar hem futbol hem de basketbolda Fenerbahçe egemenliğinde...Şimdi alınan bu karar da durumun bir tezahürü...Yani bizi hiçe sayıp o hakemler verilmiş ve sahaları kapanmamış. Bizi konu mankeni yapmışlar bir nevi...Bunu siz içinize sindirebiliyor musunuz ? Radikal bir tepki koymadan,oraya kurbanlık koyun gibi gitmek açıkçası bana en az bazılarının "maça çıkmamak enayiliktir" söylemi gibi "enayilik" geliyor...
Yönetim açık ve net olarak "hiçbir takımın şüphe ile bakmadığı bir hakem verilmediği ve saha yaptırımı gerçekleşmediği takdirde maça çıkmayacağız" demeliydi,demekle kalmamalıydı hatta... Maalesef geç kaldı...Adamların hem sahası kapanmadı hem de verilen hakem bir skandal... Şimdi verilen karar zaten değişmez...Elimize bombayı verdi TBF ve Fenerbahçe...Ha biz böyle açıklama yapsak sahaları kapanır mıydı ? Tabii ki hayır,çünkü inandırıcılığımızı kaybettik ve en büyük neden belki de bizden korkmamaları. Türkiye'de zalimsen iş yaparsın bu kadar net...Fenerbahçe de bu şekilde Türkiye'de her daim işini götürecektir. Çünkü bunlara "dur" diyebilen hukuki bir yapı yok.
e nolacak o zaman? Bundan sonra fb maçlarına çıkmayacak mıyız?