Mahkeme İddianameyi Kabul Etti

Cevap: Mahkeme İddianameyi Kabul Etti

murat şahin ifadesinde: .... mehmet yenice'nin fenerbahçe - ankaragücü maçı öncesinde kendisiyle irtibata geçerek şike konusunda aracılık yapmak için teklifte bulunduğunu , bu teklifi kabul etmediğini beyan etmiştir.

:)

Ibrahim akin fb-ibb macinda para aldigini itiraf etmis,fotolarla belgelenmis.

Murat Sahin itiraf etmis,ankaraguclu futbolculara ulasmak icin aramislar murat'a.

Sekip eskisehir maci icin tesvik gitti duyumlari aldim bende demis.

gözünü seveyim devamini getir, durma

platini hemen bu aksam git ,ucak biletin,yeme icme,otel masraflari benden ;)

İbrahim Akın müdafi eşliğinde alınan savcılık ifadesinde: “ Daha önce Beşiktaş Spor kulübünde futbolcuydum. 3 yıldır Büyükşehir Belediye’de futbol oynuyorum. ..Yusuf Turanlı benim menajerimdir. Kesinlikle iddia edildiği gibi hiç bir şike olayına karışmadım…Dosya kapsamında bildiklerimi anlatmak, olayların açığa çıkmasını sağlamak istiyorum. Benim menajerim Yusuf Turanlı'dır. Yusuf Turanlı'nın bana ismini okuduğunuz Ahmet Çelebi ile irtibatını bilmiyorum…Bana okuduğunuz fiziki takipler doğrudur. Ben menajerimle maçtan 3 gün önce kendisinin talebi üzerine BİG CHEFS isimli restorantta buluştum. Kendisi bana Fenerbahçe’den; maçlarında gol atmamam karşılığında 100.000 dolar teklif edildiğini söyledi. Ben ilkin sıcak karşılamadım. Benim dini duygularım kuvvetlidir. Kendisi de bilir. Bana bunun dinen günah olmadığını, bir sakıncasının olmadığını, gerekirse bu hususu tanıdığım bir hocaya danışmamı ısrarla söyledi. Ardından ayrıldık. Ben daha önce İstanbul'da iken tanıştığım şuan Erzurum'da imamlık yapan Ahmet isimli şahsı aradım. Bana böyle bir teklif olduğunu, karşılığında para vadedildiğini, bu parayı kabul etmemin günah olup olmadığını sordum. Bana dinen bir sakıncası olmadığını söyledi. Ardından maçımız oynandı. Ben maçta gol atmadım fakat oynarken psikolojikmen rahatsız oldum ve elimden geldiğince iyi oynamaya çalıştım. 60.dakikada hoca tarafından, bu maçtan sonra Türkiye kupası maçı olduğu için çıkarıldım. Bir hafta kadar sonra aynı restorantta Yusuf Turanlı ile tekrar buluştuk. Bana poşet içerisinde para getirmişti. Sonra saydığımda daha önce 100.000 dolar getireceğini söylemiş olmasına rağmen 50.000 dolar getirdiğini gördüm. Bu önceden maçta gol atmamam karşılığında Yusuf Turanlı'nın vaat ettiği paraydı. Takım arkadaşlarından kimsenin bu paradan haberi yoktu. Ben Yusuf Turanlı'nın bu parayı hangi Fenerli yöneticiden aldığını bilmiyorum. Aramızda başka bir konudan kaynaklı bir para alışverişi, kendisinin bana borcu yoktur. Ben bu parayı harcamadım. 10.000 dolar civarını Erzurum'da’ki hocaya kurban kesip dağıtması için gönderdim. Geriye kalan parayı da tanıdığım fakir fukaraya dağıttım. Bu paraya zaten ihtiyacım yoktu. Yusuf Turanlı'nın zorlaması ile bu parayı almıştım. Benim İBB'deki mukavelemde attığım gol karşılığında 50.000 TL para alma maddesi vardır. Gol attıkça bu katlanarak artmaktadır. Ben bu maçta gol atmayınca zaten bu paradan yoksun kalacaktım.

Fiziki takip tutanakları okundu, Yusuf Turanlı ile yaptığı görüşmeler hatırlatıldı: Doğrudur. Belirtilen tarihlerde menajerim olan Yusuf Turanlı ile buluşmuştum. Kollukta bana bu husus sorulduğunda poşet içerisinde İbrahim Toraman'dan alınan Beşiktaş forması olduğunu söylemiştim. Bu doğru değilir. Doğru olan o gün benim Yusuf Turanlı'dan bana vaat ettiği paranın bir kısmını aldığımdır.

27.04.2011 günü Yusuf Turanlı'ya"100 dolar değil 100 euro abi öyle dedi" şeklinde mesaj yazdığı hatırlatıldı, içeriği soruldu: Ben kollukta bu mesajın Yusuf Turanlı ile Okan Buruk arasındaki bir ev satışına ilişkin olduğunu söylemiştim. Bu doğru değildir. Ben bu şike parası ile ilgili hoca ile yaptığım görüşmede hocanın bana "daha fazla iste ona göre yardım yapalım."şeklinde talebi üzerine Yusuf Turanlı'ya mesaj çekerek talebi karşılığında 100.000 dolar değil 100.000 euro istediğimi beyan ettim. Bu ona dair bir görüşmedir.

27.04.2011 günü Yusuf Turanlı ile bu amaçla yaptığı görüşme ve mesajlaşmalar soruldu: Doğrudur ben 100.000 euro hususunda ısrar ettim. O görüştüğü şahıslara bunu kabul ettiremediğini ima etti. 100.000 doların da uygun olduğunu söyledi. Ancak ben ısrar ettim. Fakat görüşmede geçen "adidas" krampon mevzuu gerçekten ayakkabıya ilişkindir . Bir şifre değildir.

28.04.2011 günü daha önce Beşiktaş'ta beraber oynadığım Fahri Tatan ile akşam görüşme yaptım. Bana okuduğunuz görüşme buna ilişkindir. Ben bu görüşmede Fenerbahçe'den bana şike amaçlı maçta iyi oynamamam için para teklifinde bulunulduğunu samimi arkadaşım olan Fahri Tatan'a ima ettim. Bu görüşme ona ilişkindir.

29.04.2011 günü saat: 15:49 da telefonla görüştüğüm şahıs at antrenörümdür. Kendisi ile 5000 TL lik bir para işini konuştuk.

29.04.2011 ve 30.04.2011 günü Yusuf Turanlı ile yaptığım görüşmeler şike parası ile ilgilidir. Fahri Tatan ile yaptığım görüşme 6'lı ganyan oynamıştım ona ilişkindir.

Fahri Tatan ile 02.05.2011 ve 05.05.2011 günü yaptığım görüşmelerde Cuma günü alacağımı kastettiği para şike parası ile ilgilidir.

06.05.2011 günü Yusuf Turanlı'ya yazdığım mesajda "ne yaptın abi erzuruma gidecem akşam" derken kısmen Erzurum'daki hocaya göndereceğim şike parasını kastetmiştim.

Ben bana dosya kapsamında okuduğunuz Ahmet Çelebi ve diğer şahısların Yusuf Turanlı ve birbiriyle yaptıkları görüşme içeriklerini biliyorum. Bu şike parasını teminine yönelikte olabilir ancak ben onları tanımıyorum. Ben sadece Yusuf'u tanıyorum. Ben sadece Yusuf Turanlı ile muhatap oldum.

06.05.2011 günü Yusuf Turanlı ile yaptığım görüşme doğrudur. Kendisinin Kıbras'ta oynadığı kumardan dolayı borcu vardı. Bunu biliyordum. Onun için 14.000, 16.000 de ayrıca kendisi için bu şike parasından ayırmasını ve almasını söyledim. Geriye kalan parayı ben dağıtmayı düşünüyordum. Bu ona dair bir görüşmedir.

06.05.2011 günlü fiziki takip tutanağı doğrudur. O gün Yusuf Turanlı'yla buluştuk. Bana bu parayı getirdi. Parayı kendi evime gidince saydım. 50000 dolar olduğunu gördüm.

07.05.2011 günü Fahri Tatan'la yaptığım görüşmede "parada cebimde, balyalar..." derken kastettiğim Yusuf'tan aldığım şike parasına ilişkindir.

Ben bu parayı aldığım için rahatsız oldum. 11.05.2011 günü Yusuf Turanlı’yla yaptığım görüşmede bunu kastettim. …

Bana şimdiye kadarki futbol hayatımda 3 maç için bu yönde tekliflerde bulunuldu. Bunlardan biri Yusuf Turanlı aracılığı ile Fenerbahçe maçında şike yapmam ile ilgiliydi... Pişmanım, sadece şikeden 50.000 dolar para aldım. Bunu da dağıttım “ demiştir.

sıf ibonun bu sözleri bile yeter fenerin gitmesi için ... keza buolay fotoğraflanmışda . geçmiş olsun febecim :asd:

UEFA olmasa TFF şikeyi serbest bırakırdı, (Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın) felsefesi. Bunlar değilmiydi hiç bir şey olmamış gibi davranan

kanaltürke mail mi atsak napsak.gargamel program yapsada neselensek biraz ;)

Fenerbahçe bu ülke de bundan sonra '' Bir zamanlar edasıyla '' anılacak artık.:)

Kim Kardashian'la ilgili bölüm kaçıncı sayfadaydı fazla vaktim y..

ibrahim akin o macta gol atmamis belki ama simdi inanilmaz bir gol atmis

fener gidici de bjk ile ilgili ne var? okudum ben şike&at teklif etmemişler. olaylar zaten yusuf turanlı ibrahim ve iskender üçgeninde geçmiş. aslında ibrahim ve iskenderde de bir şey yok. yusuf turanlı komisyonunun gitmemesi için relax oynayın demiş onlarda kabul etmemiş. başka konuşmalar falanda mı var yoksa?

Aynen. Bütün olay paragöz menajer yüzünden patlamış. Ne adalı nede tayfur böyle bir telkinde bulunmuş. Hele ahmet ateş niye içerde o zaten tam skandal. Adamın ekmek parası o yahu adalı nın şoförü. Şunu şuraya getir şunu şuraya götür dese hayır bu futbol etiğine aykırı yapamam falanmı dicek anlamadım.Hayır zaten telefon dinlemeleriyle adam suçlanamaz normalde o anda adamın mimikleri duygusu ne söylemeye çalıştığını bilemezsin ama hadi olsun diyelim yinede oynamasınlar diye hiçbir telkin yok. O menajer akın a rahat oynayın diyosa kendi kendine aman şimdi bunlar gol falan atar bjk bunları almaz diye düşünüp bunları söylerse burada beşiktaş ın ne suçu var?

Geri
Üst Alt