Maltepe Belediyesi İşçilerle Anlaştı, Net Ücret 4 Bin 700 Lira Oldu

Tüm Kamu çalışanları bence aynı ücret skalasında olmalı sonuçta buralar, siyasi yerler, taşeron tamamen kaldırılmalı, Mersin'de bir ilçe belediye başkanı aday gösterilmedi diye ütopya sözleşme imzaladı ondan sonra herkes emsal göstererek aynı işi yapıyoruz arada fark var dediler, bu konuda devlet elini taşın altına koymalı, her çalışan sözleşme zamanı seçim olsun diye bekliyor maalesef, örneğin biz sözleşmeyi yeni imzaladık ay başında ama geriye dönüklerde anlaştık, hepsini anlaştığımız fiyat farkından olmak üzere 01.07.2020 tarihinden itibaren olan dönemi de alıyoruz, tüm belediyeler alabiliyor mu bilemiyorum, ayrım yapmak istemem 10-11 yıldır belediye çalışanıyım ama Sosyal Demokrat Belediyelerde haklarını savunma olayı daha kolay, sağ partilerde daha zor olduğunu Genel-iş emekçileriyle konuşmalarımızda ortaya çıkıyor, işin özü Maltepe Belediyesi çok almıyor, diğer Belediyeler alması gerekenin altında alıyor.

Seckin Hasseli kardesim özel kalem müdürüsün galiba ?
Özellik ile son yazdigina katiliyorum. Peki AKP´li bir belediyede iscilerin grev yapma sansi var mi, yada oluyor mu ?

Maşallah güzel.para götürüyorlar yıllarca uğraşan emek veren öğretmenden çok maaş nerdeyse tamamen siyasi show uğruna hemde
Ülkede gelir adaletinden en çok kimler yakiniyorsa en çok onlar uyguluyor maalesef

Seckin Hasseli kardesim özel kalem müdürüsün galiba ?
Özellik ile son yazdigina katiliyorum. Peki AKP´li bir belediyede iscilerin grev yapma sansi var mi, yada oluyor mu ?
Genel olarak zaten Disk Genel iş ten uzak tutuyorlar işçilerini, diğer sendikalara yöneliyorlar(isim zikretmek istemiyorum), ben işçiyim 6 yıl Biyosidal Ürün Uygulayıcısı, 4-5 yıldır da büro olarak çalışıyorum, 1050 kişilik işçinin 6 temsilcisi var belediyemizde hepimizde seçimle geldik, yukardan işaret edilerek değil, örgütlü mücadele edildiği sürece kabul edilebilir maaşlar ve haklar alınabilir burada da temsilcilerin doğru seçilmesi gerekiyor, biz khk dışında ara sözleşme imzalamamıştık 2500 tl di en düşük maaş, arkadaşlarla görüşmeler yaptık talebimiz 3500 oldu mesela başkanda teklifini CHP nin açıkladığı 3100 yaptı sonra 3 aşağı beş yukarı 3250 6. aydan sonra %12 koydurarak yukardaki rakamlara imzaladık ve %90-95 memnun oldu, %100 oldu mu sıkıntı vardır zaten, iktidar belediyelerinde ilk sıkıntı temsilcilerin seçimlerinde oluyor, sen haklarını savunamayan iş kanunu ve iş sağlığı ve güvenliği alanında 0 bilgisi olan biriyle yola çıkarsan korkarsan asla hakkını alamazsın savunamazsın. Sen 2 gün çöp alma kanalizasyon temizleme cenaze hizmetlerini yapma bakalım ne oluyor ? Bugüne kadar hangi kamu kurumu 500 kişi 400 kişi işten çıkarabilmiş, tut ki çıkardı yerine aldığı adam ne zaman başlayacakta ne zaman işi öğrenecek gerekli eğitimleri alacakta iş yapacak ? Olay Örgütlü mücadele, bireysellikle olmuyor bu işler, gerektiğinde özel hayatında tartıştığın arkadaşınla omuz omuza verecek davanı savunacaksın, bizde bu ortama gerek kalmadı ama kalsa bizde giderdik, Lüleburgaz'da mesela CHP belediyesi onlarda iş bırakmaya gitti, iktidar belediyesi gideni daha duymadım.

Maşallah güzel.para götürüyorlar yıllarca uğraşan emek veren öğretmenden çok maaş nerdeyse tamamen siyasi show uğruna hemde
Ülkede gelir adaletinden en çok kimler yakiniyorsa en çok onlar uyguluyor maalesef

Dostum belediye veya diğer kamu kurumlarında çalışanlar çok almıyor ÖĞRETMENLER EMEKLİLER vs BUNLAR HAKKINDAN AZINI aldıkları için çok gözüküyor, bugün tredaş tan emekli bir elektrik işçisi emekli maaş 6-7 bin lira, DSİ den emekli komşum var peper cavit okuma yazmayı bilmiyor 5.300 emekli maaşı var, bu adam bana göre çok almıyor diğer sektörler gereğinden az alıyorlar ACI AMA GERÇEK.

cahapa belediyesinde biri osursa cnn türk isimli tv kanali fahrettin altun'un hosuna gidecek sekilde 1.gündem maddesi olarak ele aliyor

diger partide taciz tecavüz yolsuzluk vb seylerin haberi bile yapilmiyor
Varsa paylas reis. Sadece burada degil, butun SM mecralarda. Yapanlari rezil rusva edeceksinki digerleri 2x dusunecek yaparken.

Sag, sol parti marti ayirtmaksizin

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bir işçi olarak işçilerin hakkını almış olmasına sevindim.Diğer taraftan CHP belediyelerinde bu grevlerin yapılması dahi yıllardır süregelen korku egemenliğinin biteceğine işaret olmasını diliyorum.Herkesin hakkını aradığı bir topluma yıllardır hasret kalmış vaziyetteyiz.

Bir işçi olarak işçilerin hakkını almış olmasına sevindim.Diğer taraftan CHP belediyelerinde bu grevlerin yapılması dahi yıllardır süregelen korku egemenliğinin biteceğine işaret olmasını diliyorum.Herkesin hakkını aradığı bir topluma yıllardır hasret kalmış vaziyetteyiz.

en son soma'daki maden işçilerinin ankara'daki yürüyüşüne jandarmayla müdahele edilmişti. millet cenahına düşen bir özgürlük süreci olarak görünüyor. cumhurumuza bir aksi harekette yine işçinin hakları, kendileriyle birlikte kolluk kuvvetlerince ayaklar altına alınacaktır.

Chp belediyelerinde asgari ucret 3100 TL lennn

Yetmez, yetmiyor millet aç reissss

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bu gercekleri buraya yazsan ne olacak ki renktas halkimizin bir bolumu bunlara bakmiyor acliktan olse sucu yine chp'ye falan atar kafalari yanmis malesef. Yine de yazip insanlari bilinclendirmek lazim tabi, bir tarafta millet icin calisanlar diger tarafta hirsizlar, hak yiyip gak diyenler var.

Bağlı olduğum kurum 4.700 olarak düzenleme yaptı BES,SERVİS,SENDİKA,VREGİ KESİNTİSİ ve saymadığım bir kaç kesinti ile alınacak maaş miktarı ortalama 3500-3700TL . Yapılan sözleşmelerde 3 aşağı 5 yukarı altta çalışan temizlik personelinin maaşı belli bir miktar yükseltilirken(asla karşı değilim) yönetici konumundaki personele minimum seviyede zamlı bir sözleşme yapıldı. Büro personeli ile temizlik personeli arasında max 200 TL bir fark kaldı yöneticiler ile büro personeli arasında max uçurum devam etti.Ne diyelim Hayırlı olsun .

Bağlı olduğum kurum 4.700 olarak düzenleme yaptı BES,SERVİS,SENDİKA,VREGİ KESİNTİSİ ve saymadığım bir kaç kesinti ile alınacak maaş miktarı ortalama 3000-3700TL . Yapılan sözleşmelerde 3 aşağı 5 yukarı altta çalışan temizlik personelinin maaşı belli bir miktar yükseltilirken(asla karşı değilim) yönetici konumundaki personele minimum seviyede zamlı bir sözleşme yapıldı. Büro personeli ile temizlik personeli arasında max 200 TL bir fark kaldı yöneticiler ile büro personeli arasında max uçurum devam etti.Ne diyelim Hayırlı olsun .
Hangi belediye

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Özlük haklarınız iyileştiyse sorun yok ama bir sürü kesinti var

Hocam kesinti ve vergi kesintileri çok fazla maalesef .Bazen üzülüyorum insanların bu ülke topraklarında atıyorum mesela belediye çalışanlarının su kadar maaş bilmem kaç yıllık ünüversite diye başlayıp şu işi yapam adamında şu kadar maaş aldığını söylerken keşke düşünseler aslında onun aldığı maaşta örnek verdiğim süpürgeci bir belediye personelinin maaşınında az olduğunu. Sorun bu değil sorun maalesef bu ücretlere fazla dedirten sistemin.

Hocam kesinti ve vergi kesintileri çok fazla maalesef .Bazen üzülüyorum insanların bu ülke topraklarında atıyorum mesela belediye çalışanlarının su kadar maaş bilmem kaç yıllık ünüversite diye başlayıp şu işi yapam adamında şu kadar maaş aldığını söylerken keşke düşünseler aslında onun aldığı maaşta örnek verdiğim süpürgeci bir belediye personelinin maaşınında az olduğunu. Sorun bu değil sorun maalesef bu ücretlere fazla dedirten sistemin.
Sistemle hem alakalı hem de değil bunu söyleyen aklı sivrilerin sendikası yok talebi yok her şey eyvallah dersen buna ses çıkartamazsın

Yahu ne var bunda bu kadar söyleniyorsunuz? 5000 lira ücretle iki çocuğu olduğunu varsayalım. Adam, bu parayla kaç senede bir ev sahibi olabiliyor. Haliyle kira veriyorsa bir de... Bana kalırsa insanca yaşayacak düzeyde bir para değil. Milleti anlamıyorum; kendi ücretlerini insan gibi yaşayacak düzeye çıkarmak için uğraşmak yerine, başkalarının ücretlerini kendi düzeylerine düşürmeye çalışıyor. Şimdi çıkar birileri bizim vergimizle vs derse ağzına kürekle vurasım gelir. Evet, bir standardı da olmalı bu işin. Aynı şehirde(ya da farklı şehirde), aynı işe devletin farklı ücret tarifesi vermesi kabul edilemez. Devletin 10 kişi kapasiteli bir işte 100 kişi çalıştırması da kabul edilemez. Mesela belediyelerin Anka Park örneğinde olduğu gibi halkı açken böyle ütopik harcamaları hiç kabul edilemez. Sonuçta burada da insanlar istihdam edildi. Yıllardır süregelen ölü yatırımlar ve fuzuli istihdamlar milletin sırtına yük bindirdi.

Geri
Üst Alt