Mancini Hakkında Birkaç Şey

Atıf Kansu

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Mancini'yi linç etmeye çalışanlara artık dayanamıyorum birader.

Sorularım var :

1. Bu adam geldiğinde Juventus'u geçip gruptan çıkacağımıza dair kimsenin ümidi var mıydı o 6-1'lik maçtan sonra?

Hayır.

2. Bu adam geldiğinde "Adamsa Juventus'u yensin" dediniz mi?

Evet.

3. Üstelik adamın daha yeni geldiği takımla Juventus gibi 2 tane 11 çıkartabilecek kadar kapasiteli bir takımı yenmesi mucize miydi?

Evet.

4. Bu adam Galatasaray'ı gruptan çıkardı mı?

Evet.

5. Bu adamı "önemli olan juventus maçı" dediği için linç etmeye çalıştınız mı önceden yine?

Evet.

6. Bu adam sizi madara etti mi dediğinin haklılığıyla?

Evet.

7. Galatasaray geçen sene, yani o süper fFT varken, şu ankinden daha mı iyiydi?

Hayır. İnanmayanlar okusun: Üye Görüşü - Ruh Saçmalığına Bir Son Verilmeli! | Sayfa 2 | Transfer Forumu, Transfer Haberleri, Galatasaray Forumu

8. Takıma alışmış bir FT mi avantajlıdır, daha yarım sezonu anca çıkarmış Mancini mi? Fatih Terim.

9. Buna rağmen ikisinin de başarıları aynı mıdır? Evet. Mancini 1 puan daha fazla almıştır "oynatamadığı", "tanımadığı", "bilmediği" takımla, Fatih Terim'in çok bildiği, imparatoru olduğu, mükemmel oynattığı takımına kıyasla.

10. Kör müsün?

11. Hain misin?

12. Aptal mısın?

13. Bu adam sözümona tanımadığı takımla, "istikrarlı oynatamadığı" takımla bu sonuçları alıyorsa, e o zaman bir bekle de adam alışınca anasını belleyecek milletin demek ki. Haksız mıyım?

Hayır.

14. Bu adama "taktikten anlamaz" deniliyor şu an değil mi?

Evet.

15. Bu adam taktik üzerine tez yazmış mı? Evet.

16. Bu adam bu taktikleri çatır çatır uygulayabiliyor mu? Tartışılır, bence evet.

Şu Mancini'nin takımı oynatamadığını iddia eden futbol cahilleri bence bıraksın gitsin. Azıcık futbol birikimi, gözü, beyni olan insanın idrak edeceği üzere Mancini 3-5-2 ve 4-1-3-2 üzerine kurar tüm oyunlarını. bu iki taktiği de alt varyasyonlarla oynatır. 11/12 sezonunda Fatih Terim de çok güzel orta hat merkezli bir oyun kurmuştur pek tabii. Fakat sonrasında o 4-4-2 aşkı için bu anlayıştan vazgeçmiş, rezil oynayarak şampiyon olmuştur. Madem siz "takımın oynadığı oyundan" rahatsızdınız, geçen sene neredeydiniz? Mancini ile Fatih Terim neredeyse aynı puanları topladı, eşit şartlar altındalar, üstelik FT kaynaşmıştı takıma, Mancini ise iddianız üzere bir taktik özürlüsü, bir Aykut Kocaman taklitçisi, bir teknik direktör değil, Hatta bazılarının iddiasına göre "türk futbol tarihinin en kötü teknik direktörü".

Samimi söylüyorum, kim size ne kadar para veriyorsa bana özel mesajla ulaşın, iki katını teklif ediyorum. bir insan kendisini bu kadar aptal göstermemeli, bu kadar aşağılamamalı. ha eğer para için bile yapmıyorsanız, o zaman körkütük cahilsiniz ki, o çok daha kötü bir ihtimal.

Kıyaslamayı çok seviyorsunuz ya, devam ediyim yukarıdaki postumdan farklı olarak.

Terim vs Mancini

Avantaj kıyası:

-Terim takıma alışıktı.

-Terim lige alışıktı.

-Terim takımı kendisi kurmuştu.

Bu avantajlara göre Terim, Mancini'den avantajlı başlamıştır.

Buna karşın sizin iddialarınıza göre mancini;

-Taktikten anlamaz.

-Takımın işleyen ahengini de bozar.

-Geçmişteki başarıları yalnızca paraya bağlıdır. Teknik direktör falan değildir.

Yani bu dezavantajlara sahiptir.

Bu dezavantajlara rağmen Fatih Terim ile Mancini'nin lig performansı aynı mı?

Evet.

Yani Mancini dezavantajlı haline göre Terim'le eşit mi? Evet.

yani , Mancini Terim'den iyi mi? evet.

Üstelik bu dezavantajların üstüne Mancini ilk geldiğinde sakatlık sorunu da vardı. Takımın en önemli 3 ismi yoktu. Semih Kaya, Sneijder, Muslera.

Fatih terim'in 20 dakika oynayıp 70 dakika Galatasaray'ı ezdirdiği real madrid maçı kaç kaç bitti? 6-1.

3 tane Dany'nin, 1 tane Eray'ın direkt şahsi hatalar ve neredeyse kasıtlı şekilde gol yedikleri Real Madrid maçı kaç kaç bitti? 4-1.

Fatih Terim varken gruptan çıkmaya inanan kaç kişi vardı? az.

Mancini geldiğinde de nitekim durum aynıydı.

Peki mancini ne yaptı? Gruptan çıkardı

Geçen sene bu gruptan 10 kat daha kolay gruptan son anda çıkmış Fatih Terim'e karşı, Juventus ve Real Madrid'in olduğu 10 kat zor gruptan son anda çıkmış Mancini.

Yani bu açıdan da bakarsak Mancini > Terim

Şu saatten sonra ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiler ve istatistikler bu postta.

Daha da yüzsüzce gelip bu adamı linç etmeyin.

Ama;

Eğer Mancini kendine verilen fırsatlara rağmen gidip Amrabat gibi birine 8 milyon verip o parayı çöpe atarsa, (ki o para Galatasaray tarihinin nadide ihracatlarından Arda Turan'ın karı kadardır), eğer ki Mancini gidip "biz kendi oyunumuzu oynayacağız" gibi gerçekten uzak söylemlerle birtakım futbol cahili ve skora göre takım tutan köpekleri eğleyip Real Madrid karşısında tecavüze uğrarsa, eğer ki Mancini gidip Galatasaray'a çıkarmadığı zorluk kalmayan Yıldırım Demirören'le anlaşıp Galatasaray'ı satarsa, ancak o zaman Mancini ile Terim kıyası kabul edilebilir. o durumda da halihazırda bu yazıda çıkarmış olduğumuz istatistikler yeterli gelecektir. Yaptıkları, oynattıkları oyun, topladıkları puan, attıkları yedikleri goller belli. Komik olmaya gerek yok.

o yüzden, Galatasaray taraftarı olarak biz,siz,hepimiz ne idüğü belirsiz uA ve basında kalemi satılık 5 kuruşluk adamların kışkırtmasına gelmemeli, bu adamı kaçırmamalıdır. Şu anda dünya üzerinde Mourinho dışında şu takımı daha iyi oynatabilecek tek bir tane dahi teknik direktör yoktur. Adamlar gelmiş "mancini taktik bilmiyor" diyor. Adam bunun üzerine tez yazmış,gelmiş burada adamı cehaletle suçluyor.

Futboldan anlamıyorsanız, gidin skora bakıp "koyduk mu" muhabbeti yapın. Gelip burada çapınızın yetmediği, bilginizin olmadığı, gerçeklerini göremediğiniz adamlara bok atmaya çalışmayın. Hele hele bunu Galatasaray taraftarı kimliğinin arkasına saklanıp hiç yapmayın.

Bu seneki durumun tek nedeni vardır: Fenerbahçe'nin iyi oynaması. "geçen sene nasıl fark attık yæ" diyen gerizekalılar var. Be cahil, geçen sene de Galatasaray aynı puanları topladı, hem de "takımı tanıyan imparator" hocasıyla. Ulan yüzsüzlük etmeyin be. Futboldan anlamamakla itham ettiği adamı kıyasladığı herif Galatasaray'ı satmış, yani bırak taktik kıyası, Galatasaray için adını anmak dahi şu saatten sonra onursuzluktur, Herifçioğlu gelmiş burada utanmadan onunla aynı performansı hem de "taktikleri deneye deneye", "istikrarsız oynayarak", "takımı/ligi tanımayarak" gösteren adamı yeriyor.

Böyle futbol cahilleri, bilgisiz köpekler sabahlara kadar bi tarafını yırtsın. Bu adam isterse 10. olsun, hiçbir zaman abuk sabuk adamlar yüzünden Galatasaray'ın kasasını söğüşlemeyecek, Amrabat ve Dany gibi fantezi transferler yapmayacak, taktik varyasyon diye takımı ruhsuz rezalet oynatmayacaktır. Buna karşın geçen sene gördüğümüz üzere Fatih Terim'in bu ruhsuzlukla direkt bağlantısı vardı. Formsuzluk vs. olabilir, istisnalara bulaşmıyorum. ama eğer ki Mancini tüm bu dezavantajlara ve iddia ettiğiniz "bilgisizliğiyle", sizin o "imparatorunuzla" aynı performansı gösterdiyse, bu adam yeterince büyüktür.

Galatasaray taraftarı da, böyle cahil it köpeğin oyununa, dolduruşuna gelmeyecek, yalanlarına inanmayacak kadar büyüktür.

Bosuna nefes tuketiyorsun kardesim. Bu ulkede yabanci teknik direktorlere basinin da buyuk doldurusuyla muthis bir dusmanlik var. Zamaninda Derwall'e de boyle yapmislardi. Adam kac kere istifanin esiginden donmustu. Lucescu'yu takimi sampiyon yaptigi sezonun ertesinde Fatih Terim'i getirmek icin kovdular, o da gitti Besiktas'i sampiyon yapti. Fatih Terim de nal topladi, ama o doneminden hic bahsetmezler imparatorumuzun muritleri.

Terim Terim diye diye her antrenoru yerler bu ulkede. Kendi kurmadigi bir takimla, devre ortasinda devraldigi bir takimla Sampiyonlar Ligi'nde 16 kalmis, kupada yari finalde, ligde de gecen sene sampiyon olan takimla ayni puani toplamis bir adami kovdurmak icin demediklerini birakmadilar.

Noktasına virgülüne katılıyorum parmaklarına sağlık. Mancini'nin tek hatası bazı oyuncu tercihlerinde ısrarcı olması Selçuk, Burak gibi Wesley'i solda oynatmak gibi. Ama şu açıdan da bakarsak Selçuk'u çıkar yerine girecek adamlar Yekta, Ceyhun, Burak'ı çıkar yerine girecek adamlar Umut, Drogba(ruhsuz ve umursamaz). Wesley'i ortaya çekelim diyelim 4-2-3-1 oynasak kanat adamı yok, 4-3-1-2 oynasak defansif anlayışı kıt forvetlerle halimiz harap olur. Yani ne yaparsa yapsın aynı b.k. Hiç kimse gelip devre arasında o kadar transfer yaptırdı diye söylenmesin devre arasında kaliteli adam alma şansı çok az ve de alsan bile inanılmaz pahalı. Mancini bunun yerine genç adamlara yönelip takıma bir gelecek hazırlama ve daha az maliyet harcama yolunu seçti. Ama inanıyorum ki her zaman olduğu gibi oyuncuların ruhsuzlukları yüzünden Td gönderilmez, Mancini'nin arkasında durulur, uygun ücretlerle de istediği transferler yaptırılırsa çok başarılı olacağız.

Yalnız dikkatimi çeken Atif sürekli grup ve juventusu tekrar etmişsin bunlar birkaç şey değil

Noktasına virgülüne katılıyorum parmaklarına sağlık. Mancini'nin tek hatası bazı oyuncu tercihlerinde ısrarcı olması Selçuk, Burak gibi Wesley'i solda oynatmak gibi. Ama şu açıdan da bakarsak Selçuk'u çıkar yerine girecek adamlar Yekta, Ceyhun, Burak'ı çıkar yerine girecek adamlar Umut, Drogba(ruhsuz ve umursamaz). Wesley'i ortaya çekelim diyelim 4-2-3-1 oynasak kanat adamı yok, 4-3-1-2 oynasak defansif anlayışı kıt forvetlerle halimiz harap olur. Yani ne yaparsa yapsın aynı b.k. Hiç kimse gelip devre arasında o kadar transfer yaptırdı diye söylenmesin devre arasında kaliteli adam alma şansı çok az ve de alsan bile inanılmaz pahalı. Mancini bunun yerine genç adamlara yönelip takıma bir gelecek hazırlama ve daha az maliyet harcama yolunu seçti. Ama inanıyorum ki her zaman olduğu gibi oyuncuların ruhsuzlukları yüzünden Td gönderilmez, Mancini'nin arkasında durulur, uygun ücretlerle de istediği transferler yaptırılırsa çok başarılı olacağız.

Genel olarak tepkilerin boyutu abartılı olsa da iç sahada lig sonuncusuna yenilince hocanın tepki çekmesi normal. Sadece Mancini hoca özelinde bir durum değil bu geçen sene Terim hocaya da benzer eleştiriler yapılıyordu kayıplar yaşadığımızda. Bu durumu normal karşılamak lazım.

Ayrıca insanların geçen sene de aynı puanı almışız çerçevesinden bakmasını bekleyemeyiz. Geçen sene lider bu sene 3. olduğunu görür herkes.

Yani işin özü bizde her zaman eleştiride kantarın topuzu kaçırılır ama bizim futbolumuzda işler böyle yürüyor ve Mancini hoca özelinde ''hadi hocaya vuralım'' durumu yok ortada. Şu an Terim olsa ya da Luce ya da başka birisi aynı şeyler onlar için söylenecekti. İşler kötü gidince hep böyle olur

Bu kadar yazmışsınız da, Deha mancini takımı 2. Bile yapamayacak bu gidişle. İkinci yarı boyunca 1 tane deplasman galibiyeti göremedi bu deha. Lig gitti ikincilik bile tehlikede. Hala neyle neyi kıyasladık da başarılı dedik anlayamadım ben. Benim için başarı ligi şampiyon bitirebilmek ve cl de gruptan çıkmaktır. Gerisi hikaye.

Okumayanlar için özet geçiyorum :

Mancini takımı gruptan çıkardı, Juventus'u yendi, nankörlük etmeyin, hainler, beyinsizler, çapsızlar, gerizekalılar vs. vs. bir yığın hakaret.

(Amme hizmeti)

Edit : Şunu söylemek istiyorum, sırf bir hocaya sinirlendiğimiz için neden diğer hocayı can siperane savunma ihtiyacı duyuyoruz? Abicim Terim'in oynattığı futbolu veya yaptığı işleri beğenmeyebiliriz, ki benden çok beğenmeyen de olmamıştır herhalde. Ama bu benim Mancini'nin her yaptığını savunmamı gerektirmez.

Takım günden güne eriyor, bjk'nin bile arkasında kalınmış, biz ise hala bireyleri savunma peşinde koşuyoruz, bu yanlış. Hocalara, verdikleri olumlu şeyler için tabi ki teşekkür edelim ama sırf yaptıkları olumlu şeyleri görüp de verdikleri zararları da görmezden gelmekten vazgeçelim artık.

Saçmalık. Bu adam kariyeri olmayan taktiksel bilgiden yoksun beceriksizin teki. Fatih Terimle kıyas haddine bile değil. Hocanın takımıyla italya kupasını aldı. Hocanın taktigiyle gruptan çıktı. Sonra kendi taktigiyle agzimiza sicti.

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

Sana bir soru Mancini Beşiktaş'ı yönetse ilk 10'a girer miydi girmez miydi? {Delikanlı gibi}

Sana bir soru Mancini Beşiktaş'ı yönetse ilk 10'a girer miydi girmez miydi? {Delikanlı gibi}

Kadro kalitesi 2 katı olan Manudan son dakikada bir şampiyonluk alabildi. Şimdi o Mcity başka bir beceriksizin elinde az attığına 3 4 atıyor

Masallah kardes... Okuyup ta sacmalamak isteyenler simdi hangi bahane ile cevap yazacaklarini dusunuyorlar..

(ozellikle Terim in daha iyi takim futbolu oynattigini savunanlar varya cidden komedi zaten, gecen sezon nasil sampiyon oldugumuz belli, rezil futbolla yine, fener ve bjk da rezildiler)

Peki sana bi soru bu adam takım önde değilken 90. dakikada Drogba yerine Ceyhun u soktu mu? Evet.

Kendi takımını kurmadi deniliyor ben de önümüzdeki seneyi bekleme düşüncesindeyim ama adam 9 topçu aldırdı hangi biri oynuyor Koray, Ontivero neden oynamadı kaç mactir neden Veysel form tutsun demiyor da Sabriyi oynatıyor iç sahada lig sonuncusuyla oynuyoruz kesici ön liberoyla başlıyor oyuna ne anlamı var neden Yektayla başlamıyor ben de hoca başarılı olsun takımı yukarılara taşısin istiyorum ama aklımın almadığı taktikler ortaya koyuyor inşallah önümüzdeki seneye bir şeyleri değiştirir

Iyi niyetli Galatasaray aşkı ile yazılan bir yazı olduğu için itiraz hakımı kunlanmıyorum. Saygılar

Saçmalık. Bu adam kariyeri olmayan taktiksel bilgiden yoksun beceriksizin teki. Fatih Terimle kıyas haddine bile değil. Hocanın takımıyla italya kupasını aldı. Hocanın taktigiyle gruptan çıktı. Sonra kendi taktigiyle agzimiza sicti.

:D :D Dogru Fatih Terim gitmeden once takimi 3-5-2 oynatiyordu.

:D :D Dogru Fatih Terim gitmeden once takimi 3-5-2 oynatiyordu.

Rezalet bi post.

Elinde Türkiye Ligi'nin en iyi ve en pahalı kadrosu var mı? Evet.

Buna rağmen devre arasında 9 transfer yaptı mı? Evet.

Geçtim şampiyonluğu, üç kuruşluk Beşiktaş'ın arkasına düştü mü? Evet.

Juve maçına çok takılmayan, olağanüstü bir maçtı o kar vs. yüzünden.

Demirören ile yaptığı hareketler yüzünden kendisine çok kızgın ve kırgın olsam da, Mancini Fatih Terim'in tırnağı etmez. Bu yanlıştan derhal dönmezsek Fener seneye 4. yıldızı takacak.

Geri
Üst Alt