Mancini Hakkında Birkaç Şey

Mancini'den çok sorun ruhsuz oynayan futbolcu topluluğunda. Mancin'nin tek hatası Sneijder'i yanlış yerde oynatması bence.

Mancini bu sene şampiyon yapsa bile geleceğe umutla bakmamızı asla sağlamaz. Maalesef futbolculuğu kadar iyi bir hoca değil.

★★★SⅢ Tapatalk★★★

Bakın ben Mancini'nin değişikliklerinden söz ettim mi? Aksine sürekli taktik değiştiren biri olarak bahsettim. Benim de izah edemediğim değişikliklerine rağmen adam geçen sene aynı haftaya nazaran daha fazla puan toplayıp, Türkiye Kupası'nda devam ediyor mu? Ediyor.

Ben istatiklerden yola çıktım, buna göre değerlendirin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öyle olmuyor işte. Tek değişken yok elinde "PUAN !".

Oyuncu, iklim, rakipler, rakiplerin transferleri vs.. vs..

Öyle olmuyor işte. Tek değişken yok elinde "PUAN !".

Oyuncu, iklim, rakipler, rakiplerin transferleri vs.. vs..

Bizim elimiz armut mu topluyor peki? Oyuncu desen Alper Potuk'u biz de alabilirdik ( Ünal başkanın cimriliği )

İklim desen, tam bir kumar oyununda rezalet bir zeminde Juventus'dan 5 de yiyebilirdik, galip geldik ( Evet arkadaşlar yine Juventus...)

Rakipler desen, geçen seneye göre çok daha zorlu bir gruptan çıkan, EPL birincisi rakibini evinde domine edebilmiş bir takım.

Velhasıl kelam önceden bahsedilen gibi günün sonunda alınan "puan" ile başarı ölçülmüyor mu ligimizde?

kayserı macında hajro korner kullanacak o dakıkaya kadar da takımda çırpınan kaleyı yoklayan bir hajro var kenardan tabela kalkktı hajro çıkıyor oyundan hajronun yuzunu gören o çaresızlıgı gören bu mancınıye TD falan demez.bir futbolcu nasıl kaybedılır canlı canlı görduk.

Bizim elimiz armut mu topluyor peki? Oyuncu desen Alper Potuk'u biz de alabilirdik ( Ünal başkanın cimriliği )

İklim desen, tam bir kumar oyununda rezalet bir zeminde Juventus'dan 5 de yiyebilirdik, galip geldik ( Evet arkadaşlar yine Juventus...)

Rakipler desen, geçen seneye göre çok daha zorlu bir gruptan çıkan, EPL birincisi rakibini evinde domine edebilmiş bir takım.

Velhasıl kelam önceden bahsedilen gibi günün sonunda alınan "puan" ile başarı ölçülmüyor mu ligimizde?

Ölçülüyor ancak sene sonuda ölçersen farkı görürsün. Tek koşul değildir. Gerets o zaman gelmiş geçmiş en iyi hoca olur :) Ya da Lucescu FT'den daha başarısız.

O sezon Fiorentina'nın büyük maddi krize girmesi, oyuncularının maçlara çıkmaması da not edilsin.

Bak bak bak dünya kadar para harcamış. Amrabat'a 8 milyon euro sayan Taffarel'di değil mi?

Yine istatistik koyalım.

Mancini'nin şu ana kadar harcadığı toplam bonservis: 18.900.000 Euro

Alınan futbolcu sayısı: 8

Kişi başı ortalama bonservis bedeli: 2.362.500 Euro

aldığı oyuncuların yaşları: 18-18-18-20-21-21-23-24

ortalama yaş: 20.3

Fatih Terim'in sadece geçen sezon yaptığı harcama (13-14): 22.750.000

Alınan futbolcu sayısı: 5

kişi başı ortalama bonservis bedeli: 4.550.000 Euro

aldığı oyuncuların yaşları: 18-28-29-30-30

ortalama yaş: 27

Bundan bile Mancini'nin ne yapmaya çalıştığını süzebilirsiniz. Devre arası hangi aklı başında, futbol kültürü olan bir takım formda bir oyuncusunu gönderir? Hadi gönderdi diyelim, ederinin en az 2 misline satar adam. Sneijder İnter'de oynasaydı 20 milyon euro'dan aşağı alamazdık devre arası onu. Ya da Drogba'nın maaşı ödenseydi gelmez di, maaş dediğimiz tahahüt edilen 10 milyon euro.

Ne yapmaya çalıştığını çoğu kişi anlamıştır eğer FT'inin gönderilmeden önce demeçlerini izlediyseniz (TOP BİZDE-KANAL TÜRK) genç oyuncuları almak istediklerini, uzun vadeli takım düşündüklerini söylemişti.

Alper Potuk (21)'u istedik hocaya ya Melo ya Alper dediler Fenerbahçe aldı.

Hakan Çalhanoğlu(19)'nu istedi, 5 Milyon Euro çok bulundu alınamadı.

Emre Can(19) ile ilgilendik gelmek istemedi, sonra gelmek istemiyorsa kendi bilir dedi.

Serdar Aziz'(22)i istedi Bursa fahiş fiyat çekti. (İyi ki çekmiş gerçi)

Ömer Toprak'ı istedi Chedjou ile işi çoktan pişirmiştik ilgilenmedik bile (2012-2013 devre arası)

Carlinhos'u(25) istedi alamadık. (Kapalı kutuydu)

Önceki sezon Shaqiri'yi istedi iş bitme noktasına gelmişken 1.5-2 Milyon Euro yüzünden sezon sonu Bayern'e kaptırdık.

Eğer dedikleri yapılsa şu an

------------------------------------------Muslera(27)---------------------------------------------------------------

-Eboue(30)-------------Semih(23)-------------------------Ömer(24)-------------Carlinhos(26)--------

----------------Alper(22)--------------Melo(30)-------------------------------Inan(29)------------------------

-Bruma(19)--------------------------------------------------------------------Shaqiri(22)------------------------

------------------------------------Burak Yılmaz(28)---------------------------------------------------------------

Yedeklerde

Ufuk

Sabri

Hakan B

Hakan Ç

Emre Çolak

Amrabat/Engin/Hamit

Umut

11'i olacaktı. Selçuk bu kadar düşmüşken Alper alırdı formayı.

Ekstra maliyet

Shaqiri-11 Milyon Euro Senelik 2 Milyon Euro

Hakan Ç.-8 Milyon Euro Senelik max-2 Milyon Euro

Alper Potuk-6.5 Milyon Euro Senelik max-1.6 Milyon Euro

Sneijder-7.5 Mmilyon Euro Senelik 4.5 Milyon Euro+ 500.000 Euro (garanti maç başı)

Drogba -10 Milyon Euro 1.5 sezon

+

Bu dönem yapılan bütün transferler olmazdı.

Takım da SELÇUK 2 MİLYON EURO ALIRKEN , MUSLERA 2 ALIRKEN DROGBA 7 ALMAYACAKTI, SNEİJDER 5 ALIRKEN SEMİH KAYA 1 MİLYON EURO ZOR KAZANMAYACAKTI.

11'e TÜRK OYUNCU YAZARKEN HAJROVİC TÜRK OLSA FAYDALI OLUR ASLINDA DEMEYECEKTİN. Juventus'u yendiğinde tesadüf oldu bizden güçlüydü yendik, Chelsea'ye karşı şansımız %20, kendi sahanda yenemedikten sonra %40 demeyecektin.

Kendi sahanda belki Bursa'yı 6-1, Eskişehir'e 2-0 yeneyecektin ama KAYSERİ'ye de yenilmeyecektin. Belki Juventus'u hiç yenemeyecektin ama KOPENHAG'A DEPLASMANDA YENİLMEYECEK BERABERE KALIP ÇIKACAKTIN, BELKİ JUVE'YE ELENECEKTİN AMA UEFA DA FAVORİ OLUP 2.KUPA'YI BİR KEZ DAHA KAZANACAKTIN.

Belki bunların hiç biri de olmayacaktı bugünden daha kötü durumda olacaktık, bunları bilemeyeceğiz, tıpkı sizin Mancini'yi korumak uğruna sadece Juventus önünde ki skoru bir şey yerine birkaç şey olarak nitelendirmenizin yanlış olduğu gibi BENİM BU ANALİZİM DE FARAZİ, ÇÜNKÜ ARTIK GEÇERLİLİĞİ YOK.

Ama şu da bir gerçek BEN MANCİNİ'ye bakıyorum adam bıkmış, oyuncuların suratına bakıyorum hoca'yı takan yok, taktik kağıdına bakıyorum yere fırlatılmış.

Eğer şu son yazdığım da gerçek değilse SÖZ VERİYORUM gidene kadar MANCİNİ'yi sizin savunduğunuzdan daha ateşle ben savunacağım.

Saygılar.

O sezon Fiorentina'nın büyük maddi krize girmesi, oyuncularının maçlara çıkmaması da not edilsin.

Bak bak bak dünya kadar para harcamış. Amrabat'a 8 milyon euro sayan Taffarel'di değil mi?

Yine istatistik koyalım.

Mancini'nin şu ana kadar harcadığı toplam bonservis: 18.900.000 Euro

Alınan futbolcu sayısı: 8

Kişi başı ortalama bonservis bedeli: 2.362.500 Euro

aldığı oyuncuların yaşları: 18-18-18-20-21-21-23-24

ortalama yaş: 20.3

Fatih Terim'in sadece geçen sezon yaptığı harcama (13-14): 22.750.000

Alınan futbolcu sayısı: 5

kişi başı ortalama bonservis bedeli: 4.550.000 Euro

aldığı oyuncuların yaşları: 18-28-29-30-30

ortalama yaş: 27

Bundan bile Mancini'nin ne yapmaya çalıştığını süzebilirsiniz. Devre arası hangi aklı başında, futbol kültürü olan bir takım formda bir oyuncusunu gönderir? Hadi gönderdi diyelim, ederinin en az 2 misline satar adam. Sneijder İnter'de oynasaydı 20 milyon euro'dan aşağı alamazdık devre arası onu. Ya da Drogba'nın maaşı ödenseydi gelmez di, maaş dediğimiz tahahüt edilen 10 milyon euro.

Ne yapmaya çalıştığını çoğu kişi anlamıştır eğer FT'inin gönderilmeden önce demeçlerini izlediyseniz (TOP BİZDE-KANAL TÜRK) genç oyuncuları almak istediklerini, uzun vadeli takım düşündüklerini söylemişti.

Emre Can(19) ile ilgilendik gelmek istemedi, sonra gelmek istemiyorsa kendi bilir dedi.

Ömer Toprak'ı istedi Chedjou ile işi çoktan pişirmiştik ilgilenmedik bile (2012-2013 devre arası)

Önceki sezon Shaqiri'yi istedi iş bitme noktasına gelmişken 1.5-2 Milyon Euro yüzünden sezon sonu Bayern'e kaptırdık.

------------------------------------------Muslera(27)---------------------------------------------------------------

-Eboue(30)-------------Semih(23)-------------------------Ömer(24)-------------Carlinhos(26)--------

----------------Alper(22)--------------Melo(30)-------------------------------Inan(29)------------------------

-Bruma(19)--------------------------------------------------------------------Shaqiri(22)------------------------

------------------------------------Burak Yılmaz(28)---------------------------------------------------------------

Yedeklerde

Ufuk

Sabri

Hakan B

Hakan Ç

Emre Çolak

Amrabat/Engin/Hamit

Umut

Ekstra maliyet

Sneijder-7.5 Mmilyon Euro Senelik 4.5 Milyon Euro+ 500.000 Euro (garanti maç başı)

+

Takım da SELÇUK 2 MİLYON EURO ALIRKEN , MUSLERA 2 ALIRKEN DROGBA 7 ALMAYACAKTI, SNEİJDER 5 ALIRKEN SEMİH KAYA 1 MİLYON EURO ZOR KAZANMAYACAKTI.

11'e TÜRK OYUNCU YAZARKEN HAJROVİC TÜRK OLSA FAYDALI OLUR ASLINDA DEMEYECEKTİN. Juventus'u yendiğinde tesadüf oldu bizden güçlüydü yendik, Chelsea'ye karşı şansımız %20, kendi sahanda yenemedikten sonra %40 demeyecektin.

Kendi sahanda belki Bursa'yı 6-1, Eskişehir'e 2-0 yeneyecektin ama KAYSERİ'ye de yenilmeyecektin. Belki Juventus'u hiç yenemeyecektin ama KOPENHAG'A DEPLASMANDA YENİLMEYECEK BERABERE KALIP ÇIKACAKTIN, BELKİ JUVE'YE ELENECEKTİN AMA UEFA DA FAVORİ OLUP 2.KUPA'YI BİR KEZ DAHA KAZANACAKTIN.

Belki bunların hiç biri de olmayacaktı bugünden daha kötü durumda olacaktık, bunları bilemeyeceğiz, tıpkı sizin Mancini'yi korumak uğruna sadece Juventus önünde ki skoru bir şey yerine birkaç şey olarak nitelendirmenizin yanlış olduğu gibi BENİM BU ANALİZİM DE FARAZİ, ÇÜNKÜ ARTIK GEÇERLİLİĞİ YOK.

Ama şu da bir gerçek BEN MANCİNİ'ye bakıyorum adam bıkmış, oyuncuların suratına bakıyorum hoca'yı takan yok, taktik kağıdına bakıyorum yere fırlatılmış.

Eğer şu son yazdığım da gerçek değilse SÖZ VERİYORUM gidene kadar MANCİNİ'yi sizin savunduğunuzdan daha ateşle ben savunacağım.

Saygılar.

Yedeklerde

Ufuk

Sabri

Hakan B

Hakan Ç

Emre Çolak

Amrabat/Engin/Hamit

Umut

Ekstra maliyet

+

Saygılar.

olayın tam ve gercek analızı olmuş böyle sacma bır konuda kalması yazık olur..

Başlığı görünce aklıma Mustafa hakkında herşey filmi geldi nedense :)

Klavyene sağlık Alpay. Ben artık yoruluyorum. Elbet bir savunma noktası bulacaklar (doğası gereği) ancak müzemizdeki FT'nin katkısını unutup bugüne bakıp Aysal'ın politikalarını savunacaklar. Polat'da olduğu gibi. Sonra başa döneceğiz:

Yahu psikolojik olarak bitirmeye ramak kalmıştı rakipleri. Gıkları çıkmıyordu. Sahalarında kupa aldık 2 kez (şimdi muhtemelen onlar yapacaklar ) birçok şeyi kaybettik. Yemişim 2-5 mEurosunu.

Mancini giderken tazminatını da yazalım hele.

Aynı cümleler etrafında dönmüş, durmuş. Sonuna geldiğimde okuduğum tek şey Mancini'nin Real'li Juventus'lu gruptan çıkardığı. Tam da Terim'den kurtulmuşken niye Mancini? Kim ki Mancini ona güveneyim, ne başarmış?

@Alpay Asma sana haksızsın demiyorum, sadece kendin de belirttiğin gibi -farazi- durumlar üzerinden yazımı eleştiriyorsunuz anlamıyorum.

Ben bu seneki yaşanan olaylar ve sezon istatistikleri gibi reel verilerden yola çıkarak yazıyorum. Örneğin desen ki Fatih Terim'in deplasman istatistiği daha başarılı aha skorlar aha goller aha puanlar derim ki haklısın kardeşim.

Ama gelmeyen Shaqiri ile yapacaklarımız ile Mancini'nin devre arası Messi'yi isteyip de gelmemesi durumu arasında absürdlük dışında ne fark var. Sonuçta ikisi de farazi durumda kalmış aksiyonlar olacaktı.

Arkadaşlar forumdaki bi saçmalıktan dolayı alıntı yapamıyorum, bu yüzden sondan başlayarak cevap verecem

@Cevher Aslan

Bak ben de yazımda bundan bahsettim, Fatih Terim geçen sene sürekli aynı 11 ve yedek kulübesindeki 7 adamın sabit olarak 2-3'ünü kullanarak götürürken şu anda Mancini'nin anlam veremediğin kararlarına rağmen şu anda Terim'den daha başarılı görünüyor. Mancini de insan, hata yapar. Bu hatalarına rağmen Terim kadar başarılı, kendi istediği oyuncular gelince ve bir hazırlık sezonu geçirince şans verilmeyi hak etmiyor mu bu adam.

@Mehmet Yavuz

Aynı mantıkla Almanya'da Dortmund'un da Bayern Münih'den şampiyonluğu alması imkansız olurdu değil mi? FT'nin kurduğu Galatasaray ligin en pahalı takımı da ne oluyor? Alex Ferguson ve ManU'dan bahsediyoruz, adamların şampiyon olamadığı son 10 sezonda namağlup Arsenal, Chelsea'nin ilk şampiyonluğu bu sırada ManU'nun yapılanması ( Ronaldo, Carrick, Rooney gibi isimlerin gelmesiyle) ardından tekrar domine etmesi ve yine araya giren şampiyonluklarda müthiş savunma yapan Chelsea ve City var. City Mancini ile şampiyon olduğu sene ligin en çok gol atıp en az gol yiyen takımı. Ve Mancini'ye ruhsuz diyenler, o sezon Mancini açıklamalarını ve City'nin son 5 hafta maçlarını izlesin. Özellikle son maç, o geri dönüşün gerçekleşmesi için gerçekten bir ruh lazım.

@Burak Tuğcu

Beşiktaş Fernandes ve Almedia gibi oyuncularla olan problemlerini çözüp, sakatlık problemleri yaşamasaydı onlar da bize 5-6 puan fark atmış olurlardı. Bilic çok kısıtlı kulüp kariyeri olan bir hoca bunları başardıysa, Mancini çok daha iyi olurdu. Çünkü BJK'nin kadrosu Mancini'nin sistemine daha uygun. Pivot santrafor(Almedia-Pektemek), oyun kuran ve adam eksilten kanat oyuncuları ( Olcay-Gökhan Töre), Oyun kurucu ( Fernandes), kesici ( Hutcinson-Veli-Necip) oyuncuları bizden daha efektif. İyi demiyorum, daha efektif kullanırdı.

Allah Allah ağa Fatih Terimden daha başarılı cümlesini senin aklın alıyor mu? Fatih Hoca ilk sezonunda Fenere bi koydu ikinci sezonun sonuna kadar lider götürdü. Banane kaç kişi sabit kaç kişi yedek.

Mancininin ne başarısı varki Fatih Hocayla kıyaslanıyor. Gitmesini/kalmasını tartışmıyorum ama birbirimizi kandırmayalım. Başarı mukayesesi çok saçma.

Hiçbir zaman ne mancini ne de terim sempatizanlığı yaptım. Ama Fatih hoca bu klübün yarısıdır. Ister kabul edin ister etmeyin. Bende bazı yönlerini sevmiyorum ve çok eleştriyorum ama inanılmaz şeyler verdi kulübe.

★★★SⅢ Tapatalk★★★

Allah Allah ağa Fatih Terimden daha başarılı cümlesini senin aklın alıyor mu? Fatih Hoca ilk sezonunda Fenere bi koydu ikinci sezonun sonuna kadar lider götürdü. Banane kaç kişi sabit kaç kişi yedek.

İlk sezonla kıyaslamadım ki zaten.

Fatih Terim gelirken ne demişti. Her sene üstümüze koyarak gidecez. Süper Final maçlarında zaten ilk sinyaller geldi, oynattırdığı bok gibi futbolla gidip son maça bıraktık şampiyonluğu.

O sezon kendi evimizde Süper Final'de Fener gelip bize çakmadı mı?

İlk sezonla kıyaslamadım ki zaten.

Fatih Terim gelirken ne demişti. Her sene üstümüze koyarak gidecez. Süper Final maçlarında zaten ilk sinyaller geldi, oynattırdığı bok gibi futbolla gidip son maça bıraktık şampiyonluğu.

O sezon kendi evimizde Süper Final'de Fener gelip bize çakmadı mı?

Normaldir. Süreci hatırlayalım. Gelip çaktı dediğin maçta olan biri olarak, mucize gerçekleşti o maçta. dünya gol kaçırdık. Mancini'nin öyle bir maçını hatırlamıyorum açıkcası. Üstelik forvetleri Nectai ve Elmander'di o takımın ayıp ediyorsunuz.

@Alpay Asma sana haksızsın demiyorum, sadece kendin de belirttiğin gibi -farazi- durumlar üzerinden yazımı eleştiriyorsunuz anlamıyorum.

Ben bu seneki yaşanan olaylar ve sezon istatistikleri gibi reel verilerden yola çıkarak yazıyorum. Örneğin desen ki Fatih Terim'in deplasman istatistiği daha başarılı aha skorlar aha goller aha puanlar derim ki haklısın kardeşim.

O dediğini zaten daha önce yapmıştım. Son 3 sezonda Fatih Terim ile deplasmanlarda

2011-2012

20 Maç 12 G 6 B 2 M -%60 galibiyet, %90 yenilmeme

2012-2013

Lig

17 Maç 8 G 6 B 3 M

UCL

5 MAÇ 3 G 2 M

22 11 G 6 B 4 M %50 Galibiyet %77 Yenilmeme

2013-2014

3 maç

1 G 2 B - %33 galibiyet %100 yenilmeme

TOPLAM: 45 MAÇ 24 G 14 B 7 M- %53 G %84 YENİLMEME

Mancini

LİG

2 G 6 B 2 M -%20 galibiyet %80 yenilmeme

UCL

4 Maç 0G 1 B 3 M %0 g %25 Yenilmeme

TK

3 MAÇ 1 G 1 B 1 M

Toplam: 3 G 8 B 6 M %15 Galibiyet %64 Yenilmeme

Bariz düşüş var.

R.Madrid ile 2 sene eşleştik.

Kopenhag ile Cluj benzer kategori takımı, Chelsea hariç ki o da geçen sezonun M.United'ına yakın bir takım.

O dediğini zaten daha önce yapmıştım. Son 3 sezonda Fatih Terim ile deplasmanlarda

2011-2012

20 Maç 12 G 6 B 2 M -%60 galibiyet, %90 yenilmeme

2012-2013

Lig

17 Maç 8 G 6 B 3 M

UCL

5 MAÇ 3 G 2 M

22 11 G 6 B 4 M %50 Galibiyet %77 Yenilmeme

2013-2014

3 maç

1 G 2 B - %33 galibiyet %100 yenilmeme

TOPLAM: 45 MAÇ 24 G 14 B 7 M- %53 G %84 YENİLMEME

Mancini

LİG

2 G 6 B 2 M -%20 galibiyet %80 yenilmeme

UCL

4 Maç 0G 1 B 3 M %0 g %25 Yenilmeme

TK

3 MAÇ 1 G 1 B 1 M

Toplam: 3 G 8 B 6 M %15 Galibiyet %64 Yenilmeme

Bariz düşüş var.

R.Madrid ile 2 sene eşleştik.

Kopenhag ile Cluj benzer kategori takımı, Chelsea hariç ki o da geçen sezonun M.United'ına yakın bir takım.

Geri
Üst Alt