Mancini Hakkında Birkaç Şey

Yazıdaki çoğu şeye katılmamakla birlikte, Mancini'ye olan öfkenin aşırı derecede gereksiz olduğunu düşünüyorum.

ft'nin kariyeri boyunca 2011 sezonu haric hoca sifatina layik gorulebilmis olmasi gulunctur ,kendisi de aslen HAGI vasitasiyle turettigi +rep'i 1.5 decade suresince yemis kulubunu de dusmana satmis bir zattan otesi degildir ,bunu not duselim

mancini'ye gelince sneijder gibi ustayi oynamasi gerektigi gibi CM yahud CAM oynatmadigi icin SUCLU, inan ve yilmaz'i takimdan kesmedigi icin SUCLU ,ki herifler kendi kalesine shut cekse obur mac ilk 11'e ilk yazilan 2 isim oluyor. sira bir pl takiminda bu kadar kendi takimini sabode eden adam 2 ay kesik yer min.

mancini'nin kulubun geldigi shu noktada suc orani = 30%. kadro da zati terim'in lesleriyle dolu ,sneijder melo muslera telles'i eksilttigin vakid akhisar'in kadrosu daha ii su an. bruma'nin injury de mahfetti bizi tbh

ilk paraf dışında genel olarak good post demek gerekir,terime gelirsek 2000 döneminde 4-3-3 gibi bir sistemde,ümit suat okan/ hakan hagi arif ileri üçlüsünden mükemmel denebilecek bir organizasyon yaratmak önemli bir iştir bunu gözardı etmemek gerekir, bu sene ki kadronun da çöp olduğu konusuna katılmıyorum bu kadro ki juve gibi bir devi saf dışı bırakmıştır önemli olan oyunculardan gereken verimi almayı bilmektir:encouragement:

yanliz yazdigim yazimi 4-5 defa okudumda baya saglam yazmisim. orgasm yasiorum suan... bu yaziyi yazmamda emegi gecen forumdaki tum yazarlara teskur ederim :D

Geçen sezon Ft aynı haftalarda bu puanı aldı mancini bu sene şu kadar aldı diye olaya bakmak çok saçma, başka başlıklarda da bununla ilgili bir şeyler yazmıştım. Her sezon kendi şartlarına göre değerlendirilir. Geçen sezon daha az puan toplamıştık ama liderdik bu sezon ise üçüncüyüz maalesef gerçek bu. Hadi puan sistemiyle bakalım şu andan itibaren bütün maçlarımızı kazansak bile geçen seneki puanımıza geliyoruz aşağı yukarı. Ki öyle bir şey olmayacağı ortada.

Yani bu puan muhabbeti bence doğru bir perspektif sağlamıyor.

Onun dışında Ft'ye nefret kusulan kısımlar hariç katılıyorum. Mancini'yi de kafasındaki planı da destekliyorum. Yanlışlar elbette vardır aldırdığı adamlar tutmayabilir. Bunlar olur, direkt kazık muhabbetine girmeye gerek yok ki bu açıdan bütün Ft transferlerini f/p olarak da ayrıca analiz edebiliriz. Siz Amrabat kazığı falan diye atmaya başlamadan önce o listede muslera-melo-necati-engin-eboue-ujfalusi gibi isimler olduğunu hatırlatayım. Ek olarak alt yapıdan takıma monte edilen semih ve özellikle ilk sezonu için emreyi de dahil edelim. Kendi transferleri olmasa da yüzde yüz verim aldığı elmander-selçuk'u ekleyelim. Ne kadar eleştirilseler de 6,5 milyon euroluk maliyetlerine karşılık sezonu toplamda 50 golle tamamlamış umut-burak ikilisini de unutmayalım. Hamit transferi de o dönem için gerekliydi. Verilen paralar ve hamitin performansı eleştirilebilir ama asla kazık olarak görülemez. Ceyhun da genç bir adam mancini şu an yararlanıyor zaten. Drogba-sneijder başkanın transferleri olarak görüldüğü için tarafsız bölgeye alıyorum başarılı ya da başarısız diye yaftalamıyorum. Bruma'yı mantıklı bir yatırım olarak görüyorum. Çok istenirse kazık kısmına alabiliriz. Erman hakkında da bir yorum yapamıyoruz.

Her ne kadar ben katkı verdiğini düşünsem de kazık(!) listesine riera'yı koyalım. Amrabat-dany-chedjou-yiğit gökoğlan-furkan özçal-sercan yıldırım'ı da ekleyelim. Unuttuklarım olabilir. 5 transfer dönemi ve alınan adamlar bunlar, f/p olarak değerlendirebiliriz ya da direkt oyuncu sayısına oranlayabiliriz. Hata-tutmama payı elbette olacaktır. Bazı mevkilere gerekli takviyeler yapılmamış olabilir ya da bazıları fazla şişirilmiştir. Bunlar da ayrıca tartışılır.

Bunları değerlendirirken şunu unutmayın yarın Mancin'nin aldırdığı adamlar da aynı şekilde eleştirilecek. Hatta şu anda da başladı aşağı yukarı hepsi için kazık, beş para etmez yorumları dolanıyor ortalıkta. Ancak objektif bir şekilde olayları yorumlarsak sağlıklı bir sonuç elde ederiz. Diğer türlü Fatih terim için şu anda kullanılan üslup aynı şekilde Mancini için geri dönecektir.

Terim iyi bir hocaydı ama içinde bulunulan karmaşık dönemde ayrılması kulüp için daha hayırlı olacaktı.

Mancini iyi bir hoca ve içinde bulunduğumuz dönemde destek olunması kulüp için daha hayırlı olacak.

Terim iyi bir hocaydı ama içinde bulunulan karmaşık dönemde ayrılması kulüp için daha hayırlı olacaktı.

Mancini iyi bir hoca ve içinde bulunduğumuz dönemde destek olunması kulüp için daha hayırlı olacak.

fazla yapıcı bir post:tranquillity:,mancini keşke garip tercihler yapmasa da arkasında dursak geç kalmışta sayılmaz ama aynı kafa ile devam edecek gibi duruyor haftaya da burdisso, salih girer ilk 11 e:crushed:

fazla yapıcı bir post:tranquillity:,mancini keşke garip tercihler yapmasa da arkasında dursak geç kalmışta sayılmaz ama aynı kafa ile devam edecek gibi duruyor haftaya da burdisso, salih girer ilk 11 e:crushed:

Ben de eleştiriyorum kadro tercihlerini veya oyuncu değişikliklerini ama öyle acayip bir ısrarını görmedim. Burdisso mesela, 1 hafta denedi olmayınca daha da almadı kadroya. Salih de aynı şekilde ligde 1 kere oynadı yanlış hatırlamıyorsam. Selçuk-Burak ısrarı ve Sneijder'i solda kullanması şu an eleştirebileceğim şeyler, ama onlara bile bir açıklama getirebiliyorum. Yekta oynasın diyorduk Selçuk yerine, 1 maç iyi oynuyor sonraki 2 maç sahada yok. Veya Burak kesilse Umut oynayacak ondan beter neredeyse :D Sneijder desen Aydın-Bruma-Emre gibi eldeki 4 kanat oyuncusundan 3'ünün sakat olduğu bir döneme denk geldi, kaldı sol açıkta. Ortada kullansa daha çok verim alabileceğini gözardı ettiğini sanmıyorum ama muhtemelen takımın geri kalanı uymuyor planına. Yani elinde alternatif olsa, yanlışlarında sürekli ısrar ediyor diyeceğim ama kadro kapasitesi buna yakın zaten.

Ben de eleştiriyorum kadro tercihlerini veya oyuncu değişikliklerini ama öyle acayip bir ısrarını görmedim. Burdisso mesela, 1 hafta denedi olmayınca daha da almadı kadroya. Salih de aynı şekilde ligde 1 kere oynadı yanlış hatırlamıyorsam. Selçuk-Burak ısrarı ve Sneijder'i solda kullanması şu an eleştirebileceğim şeyler, ama onlara bile bir açıklama getirebiliyorum. Yekta oynasın diyorduk Selçuk yerine, 1 maç iyi oynuyor sonraki 2 maç sahada yok. Veya Burak kesilse Umut oynayacak ondan beter neredeyse :D Sneijder desen Aydın-Bruma-Emre gibi eldeki 4 kanat oyuncusundan 3'ünün sakat olduğu bir döneme denk geldi, kaldı sol açıkta. Ortada kullansa daha çok verim alabileceğini gözardı ettiğini sanmıyorum ama muhtemelen takımın geri kalanı uymuyor planına. Yani elinde alternatif olsa, yanlışlarında sürekli ısrar ediyor diyeceğim ama kadro kapasitesi buna yakın zaten.

kanat yok doğru ama terim sneijder gibi bir adamı solda çürütüyor diye eleştiriyorduk mancini de aynısını yapıyor yani sadece şu adamı mevkisin de oynatsın onun dışında kimi oynatırsa oynatsın yahu,emre çolak mesela hiç şans bulmuyor biz buraka merkez de tahammül edemezken, buraktan bir kanat yaratma fantezisi var,kayseri gibi bir potansiyel ptt takımına karşı ilk yarı pozisyon yok nerdeyse, ikinci yarı wesley ortaya geçti biraz pozisyon üretmeye başladık ,alternatif fln yok ama eldeki malzemeyi de iyi kullanmıyor maalesef

yatın uyuyun la saat 04:15 :disgust:

Bu mantıkla Mou Drogba, Ronaldo, Deco sayesinde buralara geldi.Guardiola Messi Ribery'e dua etsin...... Uzar gider.

what mantik. morinyo 2 ayri takimla cl kupasi kazandi gittigi her takima essek futbol oynatti ,premier lig kazandi. guardiola futbol oynatiyor keza. alay ettiginiz mancini'nin dahi ingiltere'de kendine gore sayginligi var. terim gs'yi 6s etmekten saga sola kufur etmekten baska napmis? oynattigi rezil topu gec 3 doneminden 2sinde 300 tane atboku adama kulubun dolarlarini sacmaktan baska bisey mi yapti terim. ha yapti evet 2011 sezonu icin hakkini vermisiz zaten bi onceki postta. bir de firenze halkina kazik atmaya binaen milan'dan 3.5 ayda shutlandiydi onu da anektod olarak not duselim.

ft'nin tr sinirlari disinda herhangi bir kulub tarafindan ciddiye alindigini gormek mumkun degil.

Yerli futbolcu cetesi ipi yine eline aldi, bazilari hala meseleyi baska yerlerde ariyor. Yabanci sinirlamasi kalkmadan ne bizden ne de Turk futbolundan bir halt olmaz. Istikrarin olmadigi yerde basari her daim gecicidir.

Yerli futbolcu cetesi ipi yine eline aldi, bazilari hala meseleyi baska yerlerde ariyor. Yabanci sinirlamasi kalkmadan ne bizden ne de Turk futbolundan bir halt olmaz. Istikrarin olmadigi yerde basari her daim gecicidir.

bizi itin köpeğin maskarası yapan başkan bozuntusuna selamlarımı(!) yolluyorum.. mancini ile lig 8.liği hayırlı olsun..

Mancini'yi hiç eleştirmemiştim ama sahada kararları ben alırım çıkışından sonra anlıyorum ki Burak'ın her maç ilk 11'de sahaya çıkması onun eseriymiş. Burak gibi bir kazmaya bile katlanıp banko 11'de oynatan bir hoca benim için bitmiştir.

Bu yaziyi yazan arkadas Juventus maclarindan baska mac gosterememis.Surekli formasyon degistirmek iyi taktisyen hoca oldugun anlamina gelmez bi sunu idrak edin.Adam saha icinde 50 bin kere kagit yolluyo sahaya daha bitanesinin tuttugunu gormedim.89 da drogba cikip ceyhun oyuna giriyor var mi otesi ya gol mu aticaz beraberlige mi geldik.Transferler tam bi fiyasko soylemeye bile gerek yok.Fatih terimle kiyaslamak dunya futbolu adina talihsizlik diyelim.

Futbolda olagan bir olay vardir bunu genelde herkez bilir.. 2 buyuk takim oynarken rakip takim 1-0 one gecerse genelde gol yiyen takim baski yapar... skoru 1-1 e getirmek icin cunku sartlar onu gerektirir bak bu 111111 cepte... 22222. sampiyonlar liginde olympiakos 2-0 yendi manchester uniteddi.. demekki United 3-0 yenmesi lazim olympiakosu.. sartlar onu gerektirir ve geneldede hep gol yiyen takim atak oynar bu sefer veya united 3-4 gol atar olagan seylerdir bunlar. futbolun gerektirdikleri.. bak buradan nereye gelicem

Gecen sene Fatih Terim Manciniyle ayni puan toplamasi o gunun sartlarina yeterli oldugu icin okadar :D eh be cahil. bunu dusunemeyecek kadar kus beyinlimisin ? Her macin ayri bi hikayesi her sezonun ayri bi puanlamasi vardir... O sezon fenerbahce 70 toplasaydi biz 80 toplardik ... fb 50 toplasaydi 60 toplardik yani kisacasi NABZA gore serbetlerdi kkocuuuuum.

Buraya gelip Manciniyle Terim ayni puani topladi yeaaaaaaaaaaaa .d.d.d.d.d tribine giremezsin. ayni puan toplamismis .. kac puan gerisindeyiz fenerin? kac tane deplasman galibiyeti var? takim futbolmu oyniyor? ruh mu var? skor 2-0 beyefendi ayaklarini ust uste atip siritiyor?

Yanlisin var. Gecen sene'nin fikstürüne bak. Bunun o günün sartlariyla falan alakasi yok. Sirf rakip puan birakiyor diye geriye yaslanamazsin. Bu benzetme cok sacma olmus.

Senin mantigina göre önce Fener puan kaybediyordu, sonra biz. Ama gecen sene önce biz puan birakiyorduk, sonra da rakiplerimiz. Koltugumuz bir cok kez böyle sallanmisti. Gecen sene sampiyon olduk belki, ama burda sans da önemli bir faktör'dü. Daha dogrusu: rakiplerimizin beceriksizligi. Nasil biz bu sene tam Fener'i yakalamisken sacmalamaya basladik, rakiplerimiz de ona benzer gecen sene sacmaladi. 10 puan farki da son haftalarda olustu. Orda belirli bir istikrar (skor istikrari) yakalamistik. Yoksa güzel, güvenilr bir futbol yoktu ortada.

Bir konu'da katiliyorum, o da Mancini'nin sirf daha cok puan topladi diye (2 puan) onu basarili yapmasi. Adam gecen hafta'larda gercekten cok fazla sacmaladi.

Ama sunu da eklemek isterim. Aydin ve Bruma ne zaman sakatlandiysa o zaman Sneijder sol'da oynamaya basladi ve Burak/Umut'tan kanat yapilmaya calisildi. Bence hata, ama nedenini de göz önünde bulundurmamiz lazim.

Mancini'nin de hataları çok fazla BENCE ama yenilgilerde gelip Terim'le kıyaslamak çok büyük saçmalık. Geçen sezonun çok büyük bölümünü de kanserli futbol oynarak geçirtmişti Fatih Terim ilk senesi iyiydi tabi lafım yok. Selçuk İnan olayına benziyor bu bi kaç maç kötü oynadı yedirmeyelim falan adam geçen seneden beri takımın kangreni aslında bu olayda buna yakın biz geçen seneden beri bu topu oynuyoruz yeni mi uyandınız bilmiyorum. Fatih Terim kötü oynatıyordu Mancini geldi o da kötü oynatıyor. Terim'in sorunu aynı sistem aynı oyuncularla sürekli olmayacak şeylerde ısrar etmesiydi şimdi aynısını Mancini yapıyor yani hangisi daha kötü tartışması yersiz bence. Ne Sneijder Ronaldinho gibi sol çizgide oynar ne de Burak Thomas Muller gibi oynar.

Devre arasını da kötü geçirdi Mancini takımı ileri taşıyan tek oyuncuyu bence Amrabat'ı gönderdi Riera'da Melo'dan sonra en formda yabancımızdı. Yani klasik bi laf var Rıdvan kullanıyor biraz bunu Riera'yı koy 10 üzerinden 7 oynuyor en az. Çok kötü tercihler yaptı bence. Tabi ki kafasında uygulamak istediği bişey vardı Fatih Terim gibi. Terim'de çok uzun süre ısrar etti aynı sistemde ama sistem mükemmeleşeceğine batırdı bizi. Ama en büyük sorun iki hoca da futbolu biliyor olabilirler ama futbolcudan anlamıyorlar. Futbol taktikle değil futbolcuyla oynanıyor o yüzden Mancini başarılı olma şansı çok düşük. Çünkü ilerde yine iyi götürse bile saçma tercihler yapacağını düşünüyorum açıkçası.

Geri
Üst Alt