Maradona: "Messi'nin lider olabilecek bir karakteri yok"

Tartışmayı takip eden, o dönemi hem maradonayı hem messiyi seyreden kimse messiyi maradonanın önüne koymaz.

Siz Maradonayı seyretmeden işkembeden sallarsınız.

İş 1 kişinin bir takıma katkısı ise adam napoli gibi tarihi boyunca şampiyon olmamış napoliyi platinilerin, sacchininmilanı önünde şampiyon yapmış adamdır.

Messi yokken Barca battı mı ? Yooo !! Gitti Reale madridde 4 attı. Liderdi. Messi sağlam döndü barcelonada reali yenebildiler mi ? Yo yenildiler.

Messi madem büyük Maradonadan neden dünya kupasını arjantine getiremiyor ? Hani maradonadan büyüktü ???

Çok basit, Diego 1 numaradır. Messi 2 !

Yav 2 gündür aynı şeyleri söylüyorsun o dönemle bu dönem bir mi? Messi WC2014'te o kadar da etkili değildi demişsin etkili olması için yarı finalde elle gol atarak finale taşıması gerekiyordu galiba? Ben Maradona'yı canlı izlemedim oyun tarzı olarak daha iyiydi falan desen sen benden daha iyi bilirsin der kenara çekilirim ama Arjantin ve Napoli üzerinden Maradona daha iyi demek saçmalık.

Kesinlikle değildi,o maçları izleyen herkes de görmüştür adam tek başına takımı pozisyona sokuyordu çoğu zaman.En büyük şanssızlıkları finalde bu kadar kuvvetli Almanya'nın olması oldu,yoksa kesin alırlardı kupayı.

Ya her şeye bir bahane bulabiliriz,en kolay rakipler vs.,Kerim açıklamış Serie A'da 3 takım tarihinin ilk şampiyonluğunu elde ettiği bir dönem.

Maradona daha yetenekli olabilir ama iyi futbolcu olmakla yetenekli olmak çok farklı şeyler,yeteneğini de çalışarak,kendini geliştirerek taçlandırmak lazım.Messi net olarak daha iyi futbolcu bana göre Maradona'dan.Maradona değişik işlere bulaşmasaydı çok daha fazlasını başarabilirdi.

Valla 89-90 ac milana bakin. Sampiyonlar ligi sampiyonu. Kadroya bakin.

O milan onunde sampiyon olan napoliye bakin. Onun kadrosuna bakin.

Bugunku Barca dan evvel dunya futbol tarihinin en iyi kadrosu gosteriliyordu o ac milan!!

Valla 89-90 ac milana bakin. Sampiyonlar ligi sampiyonu. Kadroya bakin.

O milan onunde sampiyon olan napoliye bakin. Onun kadrosuna bakin.

Bugunku Barca dan evvel dunya futbol tarihinin en iyi kadrosu gosteriliyordu o ac milan!!

Şahsım adına konuşacak olursam,Napoli'nin UEFA Kupası'nı,şampiyonluklarını falan küçümsemiyorum,hiçbir başarıyı küçümsemem.Ancak bunları gösterip de Messi'ye bok atmak saçma olur,o dönemki futbolla şimdiki futbolun farkı bir yana,Messi'den bahsediyoruz başka birinden değil.

Yav 2 gündür aynı şeyleri söylüyorsun o dönemle bu dönem bir mi? Messi WC2014'te o kadar da etkili değildi demişsin etkili olması için yarı finalde elle gol atarak finale taşıması gerekiyordu galiba? Ben Maradona'yı canlı izlemedim oyun tarzı olarak daha iyiydi falan desen sen benden daha iyi bilirsin der kenara çekilirim ama Arjantin ve Napoli üzerinden Maradona daha iyi demek saçmalık.

Burda bireyleri karsilastiriyoruz.

Bana gore en iyi oyuncu 1 kisi olarak 1 takimi nereye tasidigi ile ilgilidir. Yoksa attigi gol sayisi asist sayisi hep gorecelidir.

Ehh messi arjantini nereye tasidi?? Maradona nereye?

Messi bugun la liga tarihinde hic sampiyon olmamis bir takimi sampiyon yapabilir mi 2 kez??

Diego bunlarin hepsini yapti.

Yok O zaman futbol oyleydi, simdi boyle muhabbetleri yersiz. Her futbolcu donemi icinde degerlendirilir. Yoksa birileri de 40 yil sonra "messi bugunku futbolda olsa hic bir halt yapamaz " der gecer.

Diego herzaman haklidir!!

Valla sahada lider karakter deyince ben Hagi yi bilirim. Adam takimi, hakemi hattta nerde ise rakip takimi yonetirdi!! :)

Ya ibretlik mactir. Biz uefayi aldiktan sonra Turkiye kupasi finali oynuyoruz anteple. Bizim takim " ya bu mac nereden cikti" der gibi zoraki oynuyordu. Atiyoruz yiyiyoruz atiyoruz yiyiyoruz. Mac 2-2 oldu . Hagi kipkirmizi herkese bagiriyor. Gozleri ofke saciyor. Sonra 3-2 oldu sonra yine 3-3 Hagi artik kizarmayi gecti morarmaya basladi. Yine sirayla herkese giydiriyor. Takim maci birakmak istiyor ama Hagi asla!! Cildiriyor. Sonra 4-4 oldu Hagi artik siyah!! Gozlerinden kan fiskiriyor. Takim resmen "Ya Hagi cok yorgunuz birak kaybedelim bu sefer" diyor adeta. Seyirci bile o modda!! Umrumuzda bile degil. Ama hagi ates saciyor, ofkeden derisi siyahlasti. Korktuk. Derken M.yozgatli 5. Golu atti ve 5-4 kazandik rahatladi Hagi!! :)

Hey gidi! Dinmeyen bir özlemle hatirliyoruz seni Gica! ;)

Postun yüzde 90'ı yanlış.Kupa finalini UEFA finalinden sonra değil,2 hafta önce oynamıştık.Diğer yanlışlar söylenmiş zaten.

Şahsım adına konuşacak olursam,Napoli'nin UEFA Kupası'nı,şampiyonluklarını falan küçümsemiyorum,hiçbir başarıyı küçümsemem.Ancak bunları gösterip de Messi'ye bok atmak saçma olur,o dönemki futbolla şimdiki futbolun farkı bir yana,Messi'den bahsediyoruz başka birinden değil.

1.si eger Messi icin dunya futbol tarihinin gelmis gecmis bana gore en buyuk 2. Futbolcusu demek bok atmaksa evet bok atiyorum.

2.si bir kisiyi en iyi futbolcu yapan ozellikler sana gore nedir?

Ben yazdim. 1 futbolcu tek basina 1 takimi ne kadar yukariya tasiyorsa o kadar buyuktur. Iste Messi bana gore burada tum zamanlarin 2. Si!!

Son düzenleme:
Koray kardesim yeterli, kenara cekil artik. Savunmak istedigin Efsanelerin, ile ilgili tüm sehir efsanelerini cürüttün iki gün icinde. Tamam abim, tamam.

1.si eger Messi icin dunya futbol tatihinin gelmis gecmis bana gore en buyuk 2. Futbolcusu demek bok atmaksa evet bok atiyorum.

2.si bir kisiyi en iyi futbolcu yapan ozellikler sana gore nedir?

Ben yazdim. 1 futbolcu tek basina 1 takimi ne kadar yukariya tasiyorsa o kadar buyuktur. Iste Messi bana gore burada tum zamanlarin 2. Si!!

1. cisi bok atmak dediğim Messi'siz fark atıyorlar Messi geldi kaybettiler ve gitsin Getafe'ye şampiyon yapsın demen.

2. cisi en iyi futbolcu tanımı bana göre tek bir başlık adı altında değil,yeteneğinin iş ahlakının çalışmanın,kazandığın başarıların hepsinin averajıdır en iyi futbolcu olmak.

Arkadaşlar da yazmış,Messi 2006'dan beri düzenli oynamaya başladı,Barcelona'nın başarıları ortada.Evet Barça bir sistem takımıdır ama Messi de bu sistemin en önemli parçasıdır,takıma katkılarını inkar edemezsin.

Postun yüzde 90'ı yanlış.Kupa finalini UEFA finalinden sonra değil,2 hafta önce oynamıştık.Diğer yanlışlar söylenmiş zaten.

Dogrudur ama bana gore %5 i yanlis.

Cunku anlatilmak istenen sey macin skoru , rakip, 2 hafta once mi sonra mi degildi.

Bunlar hep minor detaylar.

Sampiyon olmus, uefa finali oynayacak takimda kimse o maci sallamiyorken, mac icinde cildirip kimsenin onem vermeyen maci almak isteyen lider Hagiyi anlatmakti.

Ama bizde adettir anafikir degil detaya takilinir! :)

Her futbolcu donemi icinde degerlendirilir.

Bu cümlenin yazdıklarını haksız çıkardığının farkında mısın? Daha fazla tartışmayacağım ama son olarak şunu söyleyeyim, formunda bir Maradona şimdi gelse Getafe''yi şampiyon yapabilir miydi? Objektif olan herkes hayır der bu soruya. Önceden yıldız oyuncuyla kupalar kazanmak o kadar da zor değildi (gerçi o dönemin Napoli ve Seria A'sına bakınca senin yanlış hatırlamalarla söylediklerinin aksine Maradona çok da büyük bir iş yapmamış). Şimdi kadro olarak zayıf bir takımın başarılı olması için tek şansı takım olarak çok iyi oynamaları ve buna en güzel örnek Leicester..

Adam andropozda beyler anlayış gösterelim klavyelerden ellerimizi çekip sıhhati için dua eyleyelim.

Cunku anlatilmak istenen sey macin skoru , rakip, 2 hafta once mi sonra mi degildi.

Sampiyon olmus, uefa finali oynayacak takimda kimse o maci sallamiyorken, mac icinde cildirip kimsenin onem vermeyen maci almak isteyen lider Hagiyi anlatmakti.

Şimdi sen Messi yokken Barca Real'i deplasmanda 4-0 yendi ama Messi varken içeride 1-2 yenildi deyip Messi'ye sallıyorsun ya.Aynısını ben de övdüğün Hagi için diyebilirim.

99-00 sezonunda Hagi oynarken Hertha Berlin'le içeride 2-2 berabere kaldık ama Hagi yokken deplasmanda 1-4 yendik.Yine aynı sezonda Hagi oynarken Fener'e içeride 0-1 yenildik ama Hagi yokken deplasmanda 1-2 yendik mesela.

Bu konuda baya saçmaladığını düşünüyorum.

Haklısın ama ufak tefek hatalar değil,bütün minör detaylarının hepsi yanlış neredeyse. :)

Koray kardesim yeterli, kenara cekil artik. Savunmak istedigin Efsanelerin, ile ilgili tüm sehir efsanelerini cürüttün iki gün icinde. Tamam abim, tamam.

haha ya yapmayın. Sonuçta burası forum.lig yok , transfer yok.

Saracak konu lazım.

Zaten burada önemli olan bakış açılarıdır bana göre. Yani en iyi ne demek ile başlar.

Bizler tartışmayı kavga etmek, karşındakini aşağılamak gibi bir algıya sahibiz.

Halbuki seviye korunursa bakış açısı olarak zenginleşebilir herkes.

He arada admin adı altında paso küfür eden insanlar çıkabiliyor güzel tartışma konusunu dinamitliyor . Ama napalım. hayat bu!!

Tarihin en iyi Milanını madara eden Sampdoria'nın en iyi oyuncusu kimdir gençler? Hahah

Şu adamı konudan atın ya da şu konuyu kilitleyin burası bir şizofrenin işkembeden yorum yapıp ego tatmin edeceği yer değil.

Tartışma doğru argümanlarla yapılır.

Şimdi sen Messi yokken Barca Real'i deplasmanda 4-0 yendi ama Messi varken içeride 1-2 yenildi deyip Messi'ye sallıyorsun ya.Aynısını ben de övdüğün Hagi için diyebilirim.

99-00 sezonunda Hagi oynarken Hertha Berlin'le içeride 2-2 berabere kaldık ama Hagi yokken deplasmanda 1-4 yendik.Yine aynı sezonda Hagi oynarken Fener'e içeride 0-1 yenildik ama Hagi yokken deplasmanda 1-2 yendik mesela.

Bu konuda baya saçmaladığını düşünüyorum.

yok kesinlikle değil. Ya Messiye salalyan çarpılır. Zaten 1 maçlık performansla ne messi olunur ne bişey.

Ben orada tamamen Barca denen takımın kusursuzluğundan bahsediyorum. Messi gibi bir süperstarın yokken bile sen Barcasın.

Hepimiz hissediyoruz ki Messi gitse bile aynılar herifler.

Zaten Xavi az adammı. Gitti ne değişti ? Xavi sıradan mı ? Çarpılırız valla. Ama Cruyf denen futbol aklının kurduğu yapı o Massa denen yer ürettikçe üretiyor. Üst yapı ile alt yapı felsefesi birebir aynı. 9 yaşında başlıyor herifler MEssili takım felsefesinde oynamaya!! Rijkarda da şampiyon yapıyor, pep de, yardımcı antrenör de şampiyon yapıyor. Xavisiz de , messisiz bile sistem aynen yürüyor.

Tarihin en iyi Milanını madara eden Sampdoria'nın en iyi oyuncusu kimdir gençler? Hahah

Şu adamı konudan atın ya da şu konuyu kilitleyin burası bir şizofrenin işkembeden yorum yapıp ego tatmin edeceği yer değil.

92 de barcaya uzatmada ilk şampiyonlar ligi şampiyonluğu kupasını son anda kaptıran sampdoria nın mı ? evet mutlaka dandik takımdır ! :)

Mancini mi yoksa ?

92 de barcaya uzatmada ilk şampiyonlar ligi şampiyonluğu kupasını son anda kaptıran sampdoria nın mı ? evet mutlaka dandik takımdır ! :)

Mancini mi yoksa ?
Benle muhattap olma sen futbolu kendi sanal dünyanda şizofrenik arkadaşlarınla izleyen bir adamsın.

Vakit harcamaya değmezsin daha fazla.

Geri
Üst Alt