Marmara ve Ege Bölgesinde Deprem Oldu!

bende yaşadım o depremi hemde gebzedeydim ancak deprem eğitimi verilmeli çaresizlikle alakası yok

1-derrem ilk başta 10 saniye içerisinde binayı yıkar zaten daha sonra yıkılmaz bina yapılacalar

a-masa altına girmek ya da ona benzer güvenli bir yere

b-deprem bitince bina kolonlarını kontrol etmek bu çok önemli hasar açısından

c- bişey yoksa çık evde otur daha birşey olmaz

dışarı çıkmanın atlamanın anlamsızlığını anlatmalılar bu millete ya da dışarda yatmanın anlam ifade etmediğini...

bu dediğiniz şey aslında yapılıyo ama bizim insanımız gerçekten çok zor. eğitim olayını çok daha ağırlıklı yapmalı, okullar falan tamam ama tv mutlaka kullanılmalı, insanlar her reklam arasında mı izlerler bilmem ama beyinlerine işlemeli.

deprem olursa yapılacak en son şey dışarı kaçmak olmalı, çünkü ev sapasağlam kalsa bile merdivenler yıkılabilir, hele ev biraz hasar alırsa merdibenler kesin gider. evde kalsa bişey olmayacaklar merdivende hayatını kaybediyolar. vanda çok ciddi can kaybı oldu bu nedenle.

ev yıkılacaksa zaten kaçmanın anlamı yok, o zaman yaşam alanı oluşturmak lazım.

her türlü ev yıkılacak diye düşünüp ona göre konum almak gerekli.

pek alakası yok olası İstanbul depremi ile bunun gazı falan alınmadı 15 yıldır alınmayan önlemler alınmalı artık

çok ciddi önlemler alınıyo, en başta dask diye bi durum var. evler sürekli yenileniyo bu sayede. ama senede 100 lira cebimden çıkmasın deprem sigortası yaptırmayım, bşey olmaz nasılsa diyen milyonlarca insan var.

çok ciddi önlemler alınıyo, en başta dask diye bi durum var. evler sürekli yenileniyo bu sayede. ama senede 100 lira cebimden çıkmasın deprem sigortası yaptırmayım, bşey olmaz nasılsa diyen milyonlarca insan var.

nasuh mahrukinin dediğine göre 99 depremi sonrası afet alanı olarak kullanılacak 600 bölgenin yarısına inşaat yapıldı.ne kadar doğru bilmiyorum

nasuh mahrukinin dediğine göre 99 depremi sonrası afet alanı olarak kullanılacak 600 bölgenin yarısına inşaat yapıldı.ne kadar doğru bilmiyorum

muhtemelen doğru, ben işin içinde olduğumdan biliyorum.

bir alanı afet alanı olarak belirliyorsunuz, sonra bi kamu kurumu o alana bina yapmak istiyo. mümkün değil ama vali size olacak dediği anda bişey yapma şansınız yok.

ama afet alanı dediğimiz deprem olduktan sonra insanların toplanacağı, barınacağı alanlar, şu an tüm türkiyede her ilde bu alanlar belirlidir, bişey yapılırsa da tekrar belirlenir, bu konuda iyi çalışmalar var. ama sorun deprem olana kadar.

biraz uzun olacak ama bu işin en önemli kısmı tüm evleri yenilemek, bu ha diye olacak bi durum değil malesef. bu olana kadar insanlara depremde ne yapmaları gerektiğini öğretmek gerekli, bu yapılıyor mu evet, yeterli mi hayır. abartıyo olabilirim ama afrikadaki insanlara türkiyede verilen eğitim verilse onlar depremde çok daha bilinçli davranır, bizde inanılmaz bi direnç var malesef.

dediğim gibi bunun tek yolu tv yolu ile insanların gözüne sokmak, yeter artık öğrendik dedirtmek.

Öncelikle herkese geçmiş olsun, doğal afetler gerçekten insanın elini kolunu bağlıyor.

Hani böyle birşeyin de hayırlısı olur mu, böyle denir mi bilmem ama böyle kayıpsız, sıkıntısız atlatılan ufak olaylar bir nevi hayırlı oluyor olabilir. Hem bilimsel olarak enerji birikmesi engelleniyor, hem de insanlar unutmaya meyilli oldukları doğanın her zaman kendilerinden güçlü olduğu gerçeğini bir daha hatırlıyor.

Sonuçta doğal afete engel olamayız ama önlemlerimizi alabiliriz. Bilinçlenebiliriz. Açıkçası herhangi bir kayıp olmadığını öğrenince, belki biraz daha bilinçlenme ve daha ciddilerine daha özenli hazırlık yapmaya ön ayak olur mu diye düşünmedim değil.

Bizzat Canakkale'de yasadim. Ölume bu kadar yakin hissetmemistim kendimi.

GT-S7500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hepinizden Allah razı olsun. Sağolun.

Şu an çatlaklardan biri tam karşımda duruyor. Mutfakta benim PC. Ve PC nin arkasındaki duvar da çatladı.

Bugün kalkan sıvayı kaldırdım. Yatay bir oynama yok çok şükür. Zaten deprem alttan vurdu.

Eğer yatay sallama kuvvetli olsaydı şu ankinden çok daha acı bir tablo çıkabilirdi.

Depremin ilk saatlerinden itibaren dışarı attık kendimizi. Bu saate kadar dışarıdaydık. Şimdi girdik içeri.

Ama tedbiri elden bırakmıyoruz. Geceyi uykusuz geçireceğiz sanırım.

Tekrar hepinize çok teşekkürler. Yine herkese büyük geçmiş olsun.

Hepinizden Allah razı olsun. Sağolun.

Şu an çatlaklardan biri tam karşımda duruyor. Mutfakta benim PC. Ve PC nin arkasındaki duvar da çatladı.

Bugün kalkan sıvayı kaldırdım. Yatay bir oynama yok çok şükür. Zaten deprem alttan vurdu.

Eğer yatay sallama kuvvetli olsaydı şu ankinden çok daha acı bir tablo çıkabilirdi.

Depremin ilk saatlerinden itibaren dışarı attık kendimizi. Bu saate kadar dışarıdaydık. Şimdi girdik içeri.

Ama tedbiri elden bırakmıyoruz. Geceyi uykusuz geçireceğiz sanırım.

Tekrar hepinize çok teşekkürler. Yine herkese büyük geçmiş olsun.

Geçmiş olsun Ahmet abi

Sağolasın @Arda Kuyumcu; kardeşim.

Bu arada bi daha PES oynayamam herhalde. Deprem anında PES Ana Lig de ŞL de Fenerle final maçı oynuyordum :( Ve de 2-1 öndeydim.

Deprem başlayınca direkt fişi çektim. :oops:

@Ahmet KOLKOPARAN ,

hocam çatlaklar sıva boyutuyla kalmış ise sevindim , tekrardan geçmiş olsun .

Lojmanda oturduğumu söylemiştim daha önceden.Pazartesi günü bizim birliğin onarım ekibine durumu bildireceğim.

Gelsinler baksınlar. Oturulabilir veya oturulamaz. Artık ne olacaksa belli olsun.

Bu arada depremden sonraki tüm sarsıntılar. Malum depremin artçılarıda var diğerleride.

adsc4b1z.png

Bu arada bugün ki depremin ve artçılarının harita üzerinde gösterimi ;

KAYNAK

adsc4b1z2.png

Böyle depremler, psikolojiyi de çökertiyor .Cümleten geçmiş olsun,arkadaşlar.

Geçmiş olsun Ahmet abi, cana geleceğine mala gelsin. Allah yardımcınız olsun.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Geri
Üst Alt