Marmara ve Ege Bölgesinde Deprem Oldu!

Herkese geçmiş olsun ben hissedemedim sanırım Avrupa yakasından daha şiddetli hissedildi. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

6.5 az buz değil. Yıkıntı olmaması çok iyi....Acaba 99 depreminden sonra alınan önlemler işe yaradımı ?

Depremin ilk 10-15 saniyesi dusuk siddetliydi. Canakkale merkezde depremi yasayan biri olarak soyluyorum bu surecte cok rahattim haftada bir yasadigimiz dusuk sddetli bir deprem olarak goruyordum. Fakat 15. Saniyeden sonra siddeti birden yukseldi oturdugm binadan sesler gelmeye basladi. Yani siddetli depremin suresi 10 saniyeyi gecmedi. Binalar saglam diye aldanmamak gerek, nir cok binada yarim kalmis catlaklar var, yani ev yarilmaya baslayacakken deprem sonuyor. Eger deprem 1 dk civarinda olsaydi yikilan ev olurdu mutlaka. Bizim icin sansti diyebilirim. Kesinlikle onlem alinmali, haftaici ilk isim yapi denetimci birilerini.bulup hasar tespiti yaptirmak olacak. Tabi ulkede isini duZgun yapan insan cok az oldugu icin nasil bulacaz onu da bilmiyorum.

GT-S7500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Çanakkale'de deprem anı ve sonrası;

Videonun başında görünen cami eski oturduğum evin hemen yanındaydı. Dün oradan geçtik.

Siyah araba hala duruyordu orada. Polis ekipleri güvenlik şeridiyle çevirmiş heryeri.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=cKc-giX-tEU[/media]

Bir diğer görüntü yine Çanakkale'den;

Bu arada ilginç olan şey; Cepten twitter'a giriyorsun, oyun oynuyorsun ama konuşma yapamıyorsun.

harika !!! teknoloji altyapımızın eseri...

[media]https://www.youtube.com/watch?v=TWYT2XIiets[/media]

Şu an yine kuvvetli bir artçı meydana geldi. Oldukça sallandık :(

Ve yine sallandık. Bu biraz daha küçük ama. 4 civarı falan.

Hatta devam ediyor sallantı

Yok bu böyle olmayacak. Evden dışarılara kaçacağız yine. Geceyi de muhtemelen dışarıda geçireceğiz.

Yine sallandı demin.

30 küsür yıllık yığma binada oturuyoruz hayırlısı...

Dünkü depremi küçük bir çatlak dahi olmadan atlatmamız baya iyiymiş Ahmet abinin falan anlattıklarına göre.

Çanakkale Merkez'den...

Geri
Üst Alt