Yasin Albayrak
Sarı Üye
- 19 Eylül 2021
- 515
- 309
- 438
2. saniyede çıkan mavili kıza bayıldım. Arap hatunlar yine bomba gibiler.
valla keyifler müthiş yerinde. Türklerden mutlular
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Suriyeli tabii, içlerinde azınlıklar da var ama. Yalnız her ülkenin kendine göre sınıfları var. Türkiye'ye kaçanlar daha çok islamcılar ve cihatçılardı. Çünkü suriye devletinin istemediği kesimlerin en başında islamcılar geliyor. Zira Suriye rejimi islamcılar ile savaşıyor. Suriye hükümeti ve devlet yapısı sekülerdir ve sekülerliği savunur.Bize gelenler suriyeli değil mi?
göt baş sevmez misin?Medeniyete hazırlıyorlar. Götünü başını açmak yeterli zaten bunun için
Medeniyet olarak ele alacaksak Suriyenin hazırlanmasına gerek yok. Bölgedeki en medeni ve zengin kültüre ve medeniyete sahip bir milletMedeniyete hazırlıyorlar. Götünü başını açmak yeterli zaten bunun için
SÜREYE DİYE BİR MİLLET YOK ingilizlerin ve fransızlrın uydurdukları bir devlet dostumMedeniyet olarak ele alacaksak Suriyenin hazırlanmasına gerek yok. Bölgedeki en medeni ve zengin kültüre ve medeniyete sahip bir millet
dostum devlet değil, millet. aynı şeyden bahsediyoruz. suriye siyasi bir isim. kazak, özbek gibi. suriyeliler levant araplarıdır ve mısırlılar gibi zengin bir kültüre sahiptir.SÜREYE DİYE BİR MİLLET YOK ingilizlerin ve fransızlrın uydurdukları bir devlet dostum
Suriye-Lübnan coğrafyasındaki bu durum I.Dünya savaşının sonuna kadar devam etti. Osmanlı Devletinin Suriye cephesinde Fransızlara karşı aldığı mağlubiyetlerin ardından Osmanlı ordusu Halep’e kadar çekilmek zorunda kalınca bölge Fransızların eline geçti. Böylece bölgede Fransız mandaterliği altında yeni bir dönem başladı. Fransa Lübnan- Suriye coğrafyasına hakim olduktan sonra bölgede böl ve yönet şeklinde bir politika izlemeye başladı. Gayrimüslim azınlıkları devlet yönetiminde ve ordu içerisinde güçlendirerek nüfusun çoğunluğunu oluşturan Sünnilere karşı azınlıkları destekledi. Fransızlar bölgenin idari yapılanmasında bu hususa özellikle dikkat ettiler. Fransa öncelikle Lübnan'ı Suriye’den ayırdı ve Beyrut başkent olmak üzere Lübnan devletini kurdu. Lübnan’ın dışında kalan Suriye topraklarında ise Şam ve Halep merkezli iki devlet kuran Fransızlar ayrıca birer Nusayri ( Arap Alevisi ) ve Dürzi devleti kurdu. Böyle bir idari yapılanmayı gerçekleştiren Fransa daha sonra bu devletleri Suriye Federasyonu olarak tek devlet haline getirildi. 1925 yılında ise devletin ismi Suriye devleti olarak belirlendi.dostum devlet değil, millet. aynı şeyden bahsediyoruz. suriye siyasi bir isim. kazak, özbek gibi. suriyeliler levant araplarıdır ve mısırlılar gibi zengin bir kültüre sahiptir.
somuç olarak arap kültürü ve dili dominanttır ve bölgedeki diğer ulusları etkisi altına alıp yutarlar. şekil a daki gibi.
yediğimiz yemekler bile onların. kebap, künefe vs
bunların hepsini ben zaten biliyorum. Suriyeli diye bir ırk var demişim gibi muamele ediyorsun hala. Suriye diye bir ırk yok. Bu adamlar levant arabı. Arap yani.Suriye-Lübnan coğrafyasındaki bu durum I.Dünya savaşının sonuna kadar devam etti. Osmanlı Devletinin Suriye cephesinde Fransızlara karşı aldığı mağlubiyetlerin ardından Osmanlı ordusu Halep’e kadar çekilmek zorunda kalınca bölge Fransızların eline geçti. Böylece bölgede Fransız mandaterliği altında yeni bir dönem başladı. Fransa Lübnan- Suriye coğrafyasına hakim olduktan sonra bölgede böl ve yönet şeklinde bir politika izlemeye başladı. Gayrimüslim azınlıkları devlet yönetiminde ve ordu içerisinde güçlendirerek nüfusun çoğunluğunu oluşturan Sünnilere karşı azınlıkları destekledi. Fransızlar bölgenin idari yapılanmasında bu hususa özellikle dikkat ettiler. Fransa öncelikle Lübnan'ı Suriye’den ayırdı ve Beyrut başkent olmak üzere Lübnan devletini kurdu. Lübnan’ın dışında kalan Suriye topraklarında ise Şam ve Halep merkezli iki devlet kuran Fransızlar ayrıca birer Nusayri ( Arap Alevisi ) ve Dürzi devleti kurdu. Böyle bir idari yapılanmayı gerçekleştiren Fransa daha sonra bu devletleri Suriye Federasyonu olarak tek devlet haline getirildi. 1925 yılında ise devletin ismi Suriye devleti olarak belirlendi.
Aslında Levantlilar Araptan ziyade Araplasmis bölgenin yerli halkı. Suriye'nin ismini aldığı Asur krallığı Araplardan çok daha eskidir. Çölden gelen Araplar Irak'tan Magrib'e kadar bölgeyi asimile etmiş.bunların hepsini ben zaten biliyorum. Suriyeli diye bir ırk var demişim gibi muamele ediyorsun hala. Suriye diye bir ırk yok. Bu adamlar levant arabı. Arap yani.
Arap kültürü de dili de zengindir ve dominanttır. Bölgedeki diğer milletleri de kendilerine benzetirler. Suriyeliler ARAPTIR.
günümüzde anadolu türklüğü en çok bu araplardan ve bölgedeki farslardan etkilenmişlerdir ve benliklerini kaybetmişlerdir.
genetik konuşmuyoruz dostum, kültür ve milliyet konuşuyoruz. bu mantıkla bakarsan anadoluda 1 tane türk göremezsin. suriyeliler kendilerini arap olarak tanımlar ve arapça konuşurlar. üstelik genetik olarak da yakınlar arap genetiğine.Aslında Levantlilar Araptan ziyade Araplasmis bölgenin yerli halkı. Suriye'nin ismini aldığı Asur krallığı Araplardan çok daha eskidir. Çölden gelen Araplar Irak'tan Magrib'e kadar bölgeyi asimile etmiş.
Öyle tabii.genetik konuşmuyoruz dostum, kültür ve milliyet konuşuyoruz. bu mantıkla bakarsan anadoluda 1 tane türk göremezsin. suriyeliler kendilerini arap olarak tanımlar ve arapça konuşurlar. üstelik genetik olarak da yakınlar arap genetiğine.
türkler de türkçe konuşur ve türk olduklarını iddia ederler. ama senin mantığınla baktığımızda anadoluda türk kalmaz. eski anadolu milletleri, ekseriyetle rum ve ermeni üstüne arap karışımı biraz da fars çerkes karışımı bir milletiz.
genetik konuşacaksak işin içinden çıkamayız