Cevap: Mauro Formica Galatasaray'da (mı?)
Kaciya Dedi ki ;
Öncelikle bir yanlış bilgiyi düzeltme gereği duyuyorum. Formica, Maradon'nın sadece Arjantin'de oynayan Arjantinlileri kadroya çağırdı bir hazırlık maçı içinde Arjantin kadrosuna çağrıldı. Sakatlığı nedeniyle oynayamadı. Daha sonra ise adı bile geçmedi milli takım için. Bu davranış brezilya'da da çok görülür. Özellikle Avrupa'ya satış potansiyeline sahip oyuncular hazırlık maçıyla ya da çok ciddi olmayan bir resmi maçla kadroya alınır. Böylece Avrupa'ya pazarlanması daha kolay olur.
Peki bu, Formica'nın kötü bir oyuncu olduğunu mu gösteriyor? Elbette hayır.
Burada farklı bir durum var. Formica iyi bir oyuncu. Çok fazla takip ettiğimi söyleyemem. Amerika kıtasındaki futbolu izlesem bile oralarda oyuncuları izleme fırsatım da istediğim de yok açıkçası. Ben Avrupa futbolunun içinde bulunan genç Amerikalıları izlemeyi tercih ediyorum. Fakat Formica'nın da bir kaç maçına denk geldim. Özel bir oyuncu. Kendisini fark ettiriyor. Ama fizik güç olarak çok çok yeterli olmadığını kanısındayım. Ayakları yere iyi basıyor. İkili mücadeleden korkmuyor belki ama gücünü maçın tamamına yayamıyor. Bunun yanında maçlar arasındaki devamlılık da bir problem olduğunu duydum. Üst üste 3 maç aynı performansla pek oynayamadığı kulağıma geldi.
Şans verilebilir bir isim. Ama bizim bu şansı verecek zamanımız ve en önemlisi sabrımız var mı? İşte bu tartışılır. Son dönemlerde yaşanan fiyaskolar ve ancak bu sezon sonunda sözleşmesinin bitmesiyle kurtulacağımız ve pek çoğumuzun adını bile unuttuğu bir Carrusca faciası önümüzde dururken taraftarın Formica'ya ne kadar sabır göstereceği tam bir muamma. Daha doğrusu pek sabır gösterebielcek gibi görünmüyor. 2 tane üst üste mağlubiyet sonrasında ilk ıslıklanan isim olacaktır.