# Mauro Formica

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Mauro Formica Galatasaray'da (mı?)

O takımda hiç kimsenin topun arkasına geçme gibi bir niyeti yok, top nerede kaptırılırsa kaptırılsın topa basıyorlar. Aslında büyük takımların çoğu ligde ki küçük takımlarla oynarsa bunu yapıyor yada yapmaya çalışıyor.

sadece zorluk derecesi yüksek maçlarda topun arkasına geçmeye çalışıyorlar ama Hagi Konya maçında bile topun arkasına geçilmesini istiyor, böyle büyük takım olunmaz :o

Haklısın fakat kadro kaliten büyük takım olmaya yetmiyorsa ve sende maçı kazanmak istiyorsan küçük takımlar gibi düşünmek zorundasın.

Yani takımının ne olduğunu veya neler yapabileceğini bilmeli bir antrenör. Sadece ismimize bakarak biz büyük takımız deyip senin dediğin taktikle oynayınca neler olduğunu önceden gördük.

Gerçekleri görmemiz lazım bu kadro büyük takım kadrosu değil. Sende bu kadroyla büyük takım oyunu oynayamazsın malesef.

Gelsin body building yapsın önce yarım sezon uzakdoğu sporları öğrensin bi yandan bi sonraki sezon oynasın :D

Kardeşim takım bitik durumda,yerin dibindeyiz resmen,orta saha denen şey yok ve hala bir oyuncu için 100-200 bin Euronun hesabını yapıyorsa bunlar Allah belasını versin böyle yönetimin daha ne söylenebilir buna.Yetti lan artık!Şimdi araya Fener girse 5 milyon verse alır götürür topçuyu mal gibi kalırız ortada,daha geçen başımıza geldi bu.Hala neyin muhasebesini yapıyor bunlar,bu kadar yüzsüzlük olur mu?

Kardeşim takım bitik durumda,yerin dibindeyiz resmen,orta saha denen şey yok ve hala bir oyuncu için 100-200 bin Euronun hesabını yapıyorsa bunlar Allah belasını versin böyle yönetimin daha ne söylenebilir buna.Yetti lan artık!Şimdi araya Fener girse 5 milyon verse alır götürür topçuyu mal gibi kalırız ortada,daha geçen başımıza geldi bu.Hala neyin muhasebesini yapıyor bunlar,bu kadar yüzsüzlük olur mu?

Kesinlikle katılıyorum..Yemin ederim bıktırdılar artık..Sanki üst düzey herkesin peşinden koştuğu bir adam alıyoruz..Yahu neyin pazarlığı bu 2 gün,3 gün olmadı 1 hafta yetmiyormu..Nasıl bir düşüncedir bu nasıl bir mantıkdır bu anlamak mümkün değil...Mevkisini,iyi.kötü oluşunu geçtim al getir yahu niye uzatıyorsun...Bu kadar beceriksizlik olur mu...

50€(ya da 50bin€'ydu tam hatırlamadım)'nun pazarlığını yaparım diyen Sezgin bu takımda olduğu sürece o pazarlık imkan olsa hazirana kadar sürer,ne deyim ki.

Yazıyı yazan Aceto değil Emre Atasoy.Arjantin'de yaşıyor adam, bilen bilir.

Melih daha dikkatli okursan göreceksin;

'' Mehmet Yalcin Nickli Üyeden Alıntı

Formica için Aceto'daki yazıyı baz almayın derim. Çünkü her ne kadar yazıyı kendisi yazmasa da Aceto söz konusu Arjantin oldu mu, objektiflikten son derece uzak biçimde, tutkuyla bağlıdır Arjantin futboluna. Takip edenler bilir.

Birçok sevdiği tuttuğu Arjantinli oyuncu sonrasında fos çıkmıştır. İnanılmaz bir Arjantin hayranıdır.''

Melih daha dikkatli okursan göreceksin;

'' Mehmet Yalcin Nickli Üyeden Alıntı

Formica için Aceto'daki yazıyı baz almayın derim. Çünkü her ne kadar yazıyı kendisi yazmasa da Aceto söz konusu Arjantin oldu mu, objektiflikten son derece uzak biçimde, tutkuyla bağlıdır Arjantin futboluna. Takip edenler bilir.

Birçok sevdiği tuttuğu Arjantinli oyuncu sonrasında fos çıkmıştır. İnanılmaz bir Arjantin hayranıdır.''

Kendi yazmadigi yaziya nasil asiri sevgisi etki edebilir ki?

Oyle deme arada 23.157 dolarlik fark kaldi. Onu da halledip getirir Adnan reis.

Bu ne kadar saçma ve boş bir yorum. Lafa bak arjantin liginde oyuncu kalmamış!!! Gülücem ama gülemiyorum. Bi de gitmiş 10.sınıf TSL ile kıyaslamış. Harbiden bazılarına fazla "BAM" seyretmek yaramıyor. TSL'deki topçuları orda malzemeci bile yapmazlar.

Tarkan uslubun için sagol, o zmana otur bir ara kimiş bu topçular yaz sıkıysa, ok? Adam gibi okumuyorsunuz yazılanı, evet Brezilya'da da Arjantin'de de 21-22 yaş ve altı oyuncular dısında dogru durust oyuncu sayısı son derece azıdr aynı TSL'de oldugu gibi. Anlamıyorsun bari tek tek yazayım: Ey Tarkan, Arjantin ile TSL arasındaki benzerliği nerden kurmuşum yaz bakalım dogru anlamışmısın yazdıgımı. Liglerin kalitesini direkt karsılastırmadım, ikisininde ortak ozelliği neredeyse ust duzey butun oyuncularının liglerinde oynamayışı demişim, kim bilir sen ne anladın? Ayrıyetten River-Boca diğer takımların formalarını giymiş bayagı bir isim sayarım ki, tsl^de sıradan yabancı olur. Bu adamlar yıllarca bu formaları giyip Arjantin'de oynadılar. Bu arada ihraç edilen ve tutmayan Arjantinlileri yazayım bari ancak oyle anlarsınız.

Kendi yazmadigi yaziya nasil asiri sevgisi etki edebilir ki?

Biraz dusunurseniz cevabını bulursunuz aslında. Sonuç itibarıyla, misal Burak Yılmaz'ı Turkiye'den bazı basın mensuplarına/t.adamlara sorsanız begenir bazıları begenmez. yani hem sorulan yazısı/gorusu alınan kişi seçimi bu gorusu etkiler. Yazan sahsında Bulent Timurlenk gibi sempatizan olma ihtimali var. Bunu geçmiş yazılarına dayanarak soyluyorum, çunku River-Boca derbisine giden arkadası da kendi de zamanında bazı oyuncuları oldukça onplana cıkarmıştı ama o oyuncuların buyuk çogunlugu tipik Arjantinli sendromu yaşayıp basarısız oldu ya da zamanında abartılmış oldugu anlaşıldı. 100'e yakın isim çıkar. Yazayım diyecegim ama cok vakit alır üşeniyorum. Sırf ligimize gelenler bile maliyet/performans/beklenti açısından oldukça kotu çıktı, Cangele dısında Arjantin'den gelip başarılı oldu diyebileceğimiz adam yok. Delgado Avrupa'dan gelmesine ragmen basarısız oldu, Colman'da direkt Arjantin'den gelmedi, Belçika'dan geldi.

transferde durum ne arkadaşlar ? yılbaşı dolayısı ile takip edemedik bir anda tepeen düşme oldu bu isim :D

gerçi hafta içinde ismi gündeme gelmişdi ama net değildi,balonmu yoksa görüşülüyormu? kişisel yorumlardan transfer gidişatını anlayamadım ben..

İtalyan pasaportlu bir stoper vardı Talamonti galiba River'da genç yetenek muamelesi yapıldı o şekilde pazarlandı Lazio'ya ya adam Seria A 'da tutnamadı bırak Lazio'yu. kayseri'nin aldıgı Santana (çifte vatandaş) zamanında River orta sahasının en iyi adamıydı Wolfburg'da kadroya giremesi, Bayern'li Sosa gelmeden önce Arjantin ligini sallıyordu, esamasi okunmadı Bundesliga'da. Cavenaghi ilk çıktıgında dunya yıldızı olması bekleniyordu Rusya'da felaket sezonlar geçirdi, Fransa'da topladı kendini ve ancak orta sınıf takımların yıldızı olabildi. 100'e yakın çıkar cok rahat. Sırf yetenek olarak almayın, gençliğinde Arjantin'in pazarlama ve beklenti çıtası ile gerçekleşen arasında dağlar oluyor, Saviola'yı beğenirim ama odenen bonservisleri ve performasnı dusununce Barca Saviola'dan hiç memnun kalmamıştır. İspanya ve biraz da İtalya dısında fayda oranları felaket. Pahalı, abartılmış, istikrarsız, uyum sorunu yaşayan oyuncular oldu çogu. Bu yuzden temkinli olmak lazım.

Biraz dusunurseniz cevabını bulursunuz aslında. Sonuç itibarıyla, misal Burak Yılmaz'ı Turkiye'den bazı basın mensuplarına/t.adamlara sorsanız begenir bazıları begenmez. yani hem sorulan yazısı/gorusu alınan kişi seçimi bu gorusu etkiler. Yazan sahsında Bulent Timurlenk gibi sempatizan olma ihtimali var. Bunu geçmiş yazılarına dayanarak soyluyorum, çunku River-Boca derbisine giden arkadası da kendi de zamanında bazı oyuncuları oldukça onplana cıkarmıştı ama o oyuncuların buyuk çogunlugu tipik Arjantinli sendromu yaşayıp basarısız oldu ya da zamanında abartılmış oldugu anlaşıldı. 100'e yakın isim çıkar. Yazayım diyecegim ama cok vakit alır üşeniyorum. Sırf ligimize gelenler bile maliyet/performans/beklenti açısından oldukça kotu çıktı, Cangele dısında Arjantin'den gelip başarılı oldu diyebileceğimiz adam yok. Delgado Avrupa'dan gelmesine ragmen basarısız oldu, Colman'da direkt Arjantin'den gelmedi, Belçika'dan geldi.

Sempatizan olmama ihtimali de var ama. Gelip burda oynamadiktan sonra bir soylemek mumkun degil aslinda. Sonucta bu adami Galatasaray icin calisan grup izlemis, begenmis ve onermis. Bize de iyi cikmasini icin umit etmek kaliyor.

Sadece River maçını izleyerek edindiğim bilgi bu. Daha fazla maçını, özellikle de Newells takımının daha hücuma yönelik oynadığı maçları izlemekte fayda var tam bir değerlendirme yapabilmek için.

Newells takımı oyunu kendi yarı sahasında kabul etmesine rağmen, top kazanmadığı gibi, pek alan da kapatmadı.

Genellikle sol çizgiye yakın oynadı. Topsuz oyunda neredeyse hiç yok. Zira arada gelişen ataklarda boş alana kaçmayı denemedi. Bu da statik bir oyuncu görüntüsü koydu ortaya.

Top ayağında süratli bir oyuncu ama River maçında bunu pek menfi kullanamadı.

Ama bunlar tabii ki tek maçlık bir değerlendirme. Newells takımının geriden oyun kuramadığı ve River'ın geride bıraktığı geniş alanlara topu taşıyabilecek yetenekte oyuncusu yokmuş izlenimi oluştu bu maç için.

Hangi pozisyonda oynadığını bilmeyen arkadaşlar var. İhtiyacımız çift yönlü bir oyuncu olduğu için bu kategoride değerlendirip, defansif orta sahanın önündeki iki B2B oyuncudan biri olarak değerlendirme yanlışına düşülmesin istedim.

Yaşı itibari ile geleceğe dönük bir transfer olarak düşünülebilecek bir hamle. Ama GS'nin sorunlarını çözer mi, hayır.

Formica'nın oynayacağı bölgede elinde alternatif oyuncular varken, gidip o bölgeye tekrar transfer yaparsan bunun adı vasıfsızlıktır.

River maçında top ayağına gelmeden katkısı olmayan bir oyuncunun, topu ileri taşımayaman, üçüncü, hatta onu da geçtim ikinci bölgede bile top tutamayan bir takımda nasıl iş yapabilir?

Orta sahada top yapabilecek, oyun kurabilecek, oyun takibi ve bilgisi yüksek oyuncun olmadan ancak Hagi'nin yaptığı gibi savunabilirsin.

8 tane savunma ağırlıklı oyuncuyla rakibin bloklar arasındaki bağlantıları koparıp; kaptığın topları olumlu kullanabilirsen sonuca gidebilirsin. Yani klasik Anadolu takımı taktiği gibi.

Haklısın hocam. Aslında bizim bu futbolcuya da ihtiyacımız yok. Bizim aradığımız; geriden oyun kurabilicek, teknik, pasör bir orta saha oyuncusu. 10 numaraya, şu an ihtiyacımız yok.

PES 2011'de ve FM 2011'de nasıl? Önemli olan bunlar bence:D

ligtv.com hala adamın forvet olduğunu söylüyor saçmalıyorlar galiba

PES 2011'de ve FM 2011'de nasıl? Önemli olan bunlar bence:D

PES 2011 kıstas olarak alınmamalı bence ama FM 2011'de nasl olduğunu söyleyebilirim. ( Her ne kadar aslında bu tür şeylerin hiç biri kıstas olmamasına rağmen FM daha güvenilir ve doğru olur.)

FM'de iyi yapmışlar; teknik, pas, üretkenlik, dribling, uzaktan şut gibi özellikleri 15 veya 16. Fiziksel özellikleri genel olarak iyi. Buda gösteriyorki arkadaş Messi gibi kalıplı olmamasına rağmen fiziksel eksiklik çekmiyor. Mental özellikleri de fena değil, hatta iyicene. Ben bu adamın maçını hiç izlememiştim. FM'ye baktım, videolarını izledim; sonuç olarak aklımda iyi bir izlenim bıraktı ama dediğim gibi FM tek başına kıstas olarak alınmamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt