Mehmet Helvacı, Basın Tribünü'ne konuk oldu | TRT 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Mehmet Helvacı, Basın Tribünü'ne konuk oldu | TRT 3

neyse, helvaci baskan, Gs sampiyon diyip, uykunun tadini cikarmaya gidiyorum.

bu arada takimin kalitesi cok kotu degil artik bilmem farkindamisiniz

devra arasi transferleri biraz adam etti takimi

guvenilir adamlar artti

sablon belli artik

kaliteyi arttirmak kolay artik

sakinha beni bastan yarat olayina girilmesin

buyuk hata olur

Ekstra oynayan oyuncularin bazilari diger takim oyunculari gibidir yani vasat birsekilde siradandir fakat forma oynatir tarzinda soylemi programda. Modern futbolda islemez bu kural bana gore. Hepsinin cikis noktasi 2000'ler fakat o kadro Turkiye'nin gordugu en iyi kadro idi. Gene 2006 vs. vs. o donem Turkiyedeki kulupler ile simdiki kulupler arasinda cok fark var. Mentalitesi sabitse ki o televizyon programina cikali uzun sure olmamis bana gore vizyonu yanlis Ali Durust'un.

Yani benim istedigim tarzda profesyonellesme ve futbol akli yok o akildan hesap soran bir yonetim de yok cunku transferlere karisiyor.

Yani Mete kurdugun mantikta Ali Durust sportif direktor olsa dahi ki orda baskan adayligi seklinde gecmis tartisma Lucescu td olsa bile yonetim mudahale edebilir transferlere falan.

Kesinlikle etmelidir, dahası beraber yürümelidirler. Luce, Elano icin ne demisti? "Keske önce bana danıssalardı." Rijkaard nasılolsa Barca'da bunu sunu onu yaptı deyip sorgusuz sualsiz gidip Elanoya 8 milyon euro bastılar, 2.9 milyona sattılar. Ali Durust ise donemine en iyi bir iki santraforundan Jardeli ve akabinde Fransanın en iyi kalecisi Mondragonu Lucenin önüne koyup vizyonunu konusturdu.

Team olarak hareket etmenin kimseye bir zararı yok. Menejer sistemini Turkiye'de beklerseniz, bos hayallere kapılmıs olursunuz.

guvenilir adamlar artti

sablon belli artik

buyuk hata olur

Öyle birsey mümkün degil zaten hocam. 3-4 yabanci futbolcu alirsin, istikrarli kaliteli olanindan. 2-3 de yerli aldikmi tamamdir.

guvenilir adamlar artti

sablon belli artik

buyuk hata olur

kesinlikle abartili para harcamaya gerek yok, seneye avrupada yokuz zaten.

kazmalari gönder baris, sarp, zan, aydin, cana, balta, ufuk, zapata

kaliteli yerli topcularin pesine düs, selcuk inani mesela, firsat eline gectiyse ama parasina bakmadan al

ve 2-3 saglam yabanci aldin mi, tamamdir.

kesinlikle abartili para harcamaya gerek yok, seneye avrupada yokuz zaten.

kazmalari gönder baris, sarp, zan, aydin, cana, balta, ufuk, zapata

kaliteli yerli topcularin pesine düs, selcuk inani mesela, parasina bakmadan al

ve 2-3 saglam yabanci aldin mi, tamamdir.

canayi sil ordan sinirlendirme adami:)

Kesinlikle etmelidir, dahası beraber yürümelidirler. Luce, Elano icin ne demisti? "Keske önce bana danıssalardı." Rijkaard nasılolsa Barca'da bunu sunu onu yaptı deyip sorgusuz sualsiz gidip Elanoya 8 milyon euro bastılar, 2.9 milyona sattılar. Ali Durust ise donemine en iyi bir iki santraforundan Jardeli ve akabinde Fransanın en iyi kalecisi Mondragonu Lucenin önüne koyup vizyonunu konusturdu.

Team olarak hareket etmenin kimseye bir zararı yok. Menejer sistemini Turkiye'de beklerseniz, bos hayallere kapılmıs olursunuz.

Transferlere yonetimin karismasi yanlis karisti ve sonucu gorduk. Sportif direktor gelir td olur birlikte karar verirler. Zaten Durust'un dedikleri Aysal ile ters. Genel birseyden bahsediyorum iyi oyuncu almistir kotu oyuncu problem degilki o sistemi yanlis. Aysal profesyonellesecegiz ve hesap soran olacagiz diyor. Transferleri yonetim yaparsa nasil sportif direktor ya da futbol akli ve td'den hesap sorabilir. Hesap sorma dedikleri kendi hatalarini td'ye yukleyip en ufak birseyde hatayi kendi uzerlerinden td'ye atmak seklinde ilerler. Zaten bu zamana kadar var olan sistem hemen hemen buydu ve bu nedenle 10 tane td gitmis son kac yilda.

Yani Aysal'in bize su an sundugu vizyon ile Ali Durust vizyonu birbirine ters.

Pratikte bu surec gene tum sorumlulugun td'ye atilmasi seklinde ilerler sportif basarisizlikta ve kendi hatalari golgelenir.

karkaterli adamlari bir tutacaksin futbol kalitelerini tartissan bile

bu adamlar takimi ayakta tutar

deplasman kazandirir

onlarin yanina guzel yetenekli bir iki adam koyacaksin

her turlu iyiler: baros arda

karakterli ortalama: cana culio neill yekta insua sabri

yetenekli soru isaretleri: pino stancu kazim

simdi bunlari tamalamamiz lazim

zor degil

kaleci

stoper

yetenekli 1 orta saha

yetenekli bir sol acik

ilk hedef bu olmali

gerisi icin para harcamaya gerek yok

parani varini yogunu bu adamlarin iyilerini almaya harca

kral gibi takimin olur

O zamanda fena kadro varmıs yanlız. Sergen, Hasan, Mondi, Ergün, Suat falan yerlilerin en iyileri yine bizdeymis.

Basarının tek yolu: yerli kalitesi + adam gibi bir omurga (kaleci, libero, kesici, defansif orta saha).

bence turk futbol tarihinde su barcada oynayabilecek tek adam (belki birde arda var)

ERGUN PENBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Transferlere yonetimin karismasi yanlis karisti ve sonucu gorduk. Sportif direktor gelir td olur birlikte karar verirler. Zaten Durust'un dedikleri Aysal ile ters. Genel birseyden bahsediyorum iyi oyuncu almistir kotu oyuncu problem degilki o sistemi yanlis. Aysal profesyonellesecegiz ve hesap soran olacagiz diyor. Transferleri yonetim yaparsa nasil sportif direktor ya da futbol akli ve td'den hesap sorabilir. Hesap sorma dedikleri kendi hatalarini td'ye yukleyip en ufak birseyde hatayi kendi uzerlerinden td'ye atmak seklinde ilerler. Zaten bu zamana kadar var olan sistem hemen hemen buydu ve bu nedenle 10 tane td gitmis son kac yilda.

Yani Aysal'in bize su an sundugu vizyon ile Ali Durust vizyonu birbirine ters.

Ben bir arada hareket etmekten bahsediyorum sen hocadan habersiz transferlerden bahsediyorsun ve bu ikisini bir tutuyorsun. Basitlesteriyim:

Ali Durust Luceye, "hocam Mondragon diye biri var. Gectigimiz sezon Fransa'da yılın kalecisi secilmis, ne dersin?" derken.

Adnanlardan biri zavallı Rijkaarda, "hocam bu oyuncuyu aldık veya alacagız. Bizi sampiyon yap, Avrupa kupasını getir" diyor.

Sence bu ikisi aynı sey mi?

bence turk futbol tarihinde su barcada oynayabilecek tek adam (belki birde arda var)

ERGUN PENBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Bence Rijkaardın Barcasında Deconun yerine kepce Sergen'de oynardı. Buyuk ama umursamaz bir yetenek.

Ben bir arada hareket etmekten bahsediyorum sen hocadan habersiz transferlerden bahsediyorsun ve bu ikisini bir tutuyorsun. Basitlesteriyim:

Ali Durust Luceye, "hocam Mondragon diye biri var. Gectigimiz sezon Fransa'da yılın kalecisi secilmis, ne dersin?" derken.

Adnanlardan biri zavallı Rijkaarda, "hocam bu oyuncuyu aldık veya alacagız. Bizi sampiyon yap, Avrupa kupasını getir" diyor.

yada hagiye

bak arkadasim madem transfer istiyorsun

misiyi kadro disi birak yoksa onun taksitlerini odememiz lazim sana istedigin adamlari almayiz diyor

arkadas nebicim adamlar yonetti bu klubu aklim almiyor

ali duruste salliyorum senin yzuunden ama bu adamlarin yaninda melek tabi

Bence Rijkaardın Barcasında Deconun yerine kepce Sergen'de oynardı. Buyuk ama umursamaz bir yetenek.

belki evet ama olsaydi yappsaydi falan filan salagin teki adam

her ulkede oyle yetenekler cikiyor yok oluyordur bence

ergun bildigin yakisirdi barcanin sol bekine

bide en dandik tarafi o taraf zaten

bugun puyol falan oynadi yedekleride yok doru duzgun

koy ergun reisi seyret raket gibi pas dagitsin

Ergün bir dunya devinde oynamayı en cok hakeden oyuncumuzdu. Fakat bir tek gitmeyende o oldu. Digerleri gittigi gibi geri geldi.

Ideal olani soyluyorsun fakat pratikte tam tersi surecler yasaniyor. Sonucta Rijkaard icin yapilan transferlerden de haberi vardir ona sunulan secenekler sinirlidir yetersizdir vs. vs. Bunun garantisi yok bu tarz sistemde ki bizim kulup hemen hemen bence 10 yildir temel mantigi bu sekilde ilerliyor. Polat 20:45 mantigi coktu. Forma oynatir mantigi da coktu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt