Mertens Transferi Tamamlanmak Üzere!

bu adamı transfer etmek falcao transferinden bile buyuk aptallık olur. forum yine sürü psikolojisine girmiş.

bu adamı transfer etmek falcao transferinden bile buyuk aptallık olur. forum yine sürü psikolojisine girmiş.
Doğru sözleşme detayları ile transferine çok pozitif bakıyorum çünkü hala çok iyi performans gösteriyor. Bütün ileri uç oyuncularının performansını yükseltir.

Yaşı gerçekten sorun ama geçen seneye kadar hep yüksek performans sergiledi ve henüz futbol olarak pek gerilemedi. Zaten 28’i geçtim 32 yaşında bile olsa asla bize gelmezdi.

Falcao transferine de karşıydım bu arada konuşulan rakamlardan ve geçirdiği sakatlıklardan ötürü.

Bence Mertens Falcao’dan daha farklı bir durumda.

1+1 düşük garanti maaş ve bonusları olan bir sözleşme harika olur.

Gol sevinçleri ve insta paylasimlariyla 18 maç kaçırır cezadan. Zira 18den aşağı gol atmaz ligte, ama o dili çıkardı mi hakemler kirmiziyi yapıştırır😂

Geldi mi kardeşim? Bana transfer gösterin, geldi geliyor oldu olacak işlerini bırakın.

Nevzort kendine gel.

Mertens'in gelmesini ben de istiyorum ama sisteme nasıl oturtulacak şüphelerim var.

* 4-3-3 sisteminde ileri üçlü Kerem-Seferovic-Yunus şeklinde öngörülüyor. Bu saatten sonra çift forvetli yapıya dönüp Seferovic arkası Mertens yaparsak Kerem ve Yunus'u da düşündüğümüzde fazla ofansif bir tablo çıkıyor. Gerçi Toreira-Oliviera orta sahası bu açığı kapatabilecek yeterlilikte ama yine de özellikle derbilerde uygulanması zor görünüyor.

* Mertens'i kanatlara koyup Kerem-Yunus ikilisiyle dönüşümlü oynatmayı denesek 3 yerli kuralındaki en önemli iki oyuncudan birini kaybetmiş oluyoruz. Bu durumda arka tarafta Akbaba-Taylan-Berkan gibi isimlerin 11'e yerleşmesi demek. Bu da kalitenin azalması anlamı taşıyor.

* Seferovic'in sakatlık sıkıntıları olduğunu göz önünde bulundurarak Mertens'i almak fazla lüks. Zira o kadar maaş ödeyip yıldız statüsündeki bir oyuncuyu yedek bekletmek de mantıklı değil. Takım içi sorun yaratma olasılığı var. Seferovic sakatlanırsa Mertens'i o bölgeye monte edersek bu sefer pivot santrafor eksikliği hissedilebilir ki daha kulübede Gomis ve gelmesi beklenen Ali Akman da olacak.

* En mantıklı çözüm 10 numara pozisyonunda oynatmak gibi görünse de adam kariyerinde sadece 1 kez 10 numara pozisyonunda oynamış. O bölgeyle alakası olmayan birine para dökmek de riskli. Her ne kadar forvet arkası ile 10 numara birbirine yakın pozisyonlar gibi dursa futbolda mevki devşirmek pek olumlu sonuçlar vermiyor.

Bu sebeplerden dolayı yaşından ziyade takım içindeki konumunu pek oturtamadığım için alınmaması daha doğru olacak sanki.

''Yaşlı oyuncu getirisi olmaz'' anlamsız bir söylem. Yetiştirip/parlatıp satan bir kulüp değil galatasaray. Potansiyeli belirsiz bir oyuncu alıp gelecek yıl bedelsiz gönderecek kulüp aramak yerine geldiğinde katkı verecek yaşlı oyuncuyu tercih ederim.

Form önemli olan
Eğer formu yerindeyse 2 yıl oynar yani
Falcao 33 yaşında gelmişti ama pert gelmişti. Ona rağmen yine bir şeyler yaptı tabi isminin verdiği beklentinin altında kalsa da...

Mertens'in gelmesini ben de istiyorum ama sisteme nasıl oturtulacak şüphelerim var.

* 4-3-3 sisteminde ileri üçlü Kerem-Seferovic-Yunus şeklinde öngörülüyor. Bu saatten sonra çift forvetli yapıya dönüp Seferovic arkası Mertens yaparsak Kerem ve Yunus'u da düşündüğümüzde fazla ofansif bir tablo çıkıyor. Gerçi Toreira-Oliviera orta sahası bu açığı kapatabilecek yeterlilikte ama yine de özellikle derbilerde uygulanması zor görünüyor.

* Mertens'i kanatlara koyup Kerem-Yunus ikilisiyle dönüşümlü oynatmayı denesek 3 yerli kuralındaki en önemli iki oyuncudan birini kaybetmiş oluyoruz. Bu durumda arka tarafta Akbaba-Taylan-Berkan gibi isimlerin 11'e yerleşmesi demek. Bu da kalitenin azalması anlamı taşıyor.

* Seferovic'in sakatlık sıkıntıları olduğunu göz önünde bulundurarak Mertens'i almak fazla lüks. Zira o kadar maaş ödeyip yıldız statüsündeki bir oyuncuyu yedek bekletmek de mantıklı değil. Takım içi sorun yaratma olasılığı var. Seferovic sakatlanırsa Mertens'i o bölgeye monte edersek bu sefer pivot santrafor eksikliği hissedilebilir ki daha kulübede Gomis ve gelmesi beklenen Ali Akman da olacak.

* En mantıklı çözüm 10 numara pozisyonunda oynatmak gibi görünse de adam kariyerinde sadece 1 kez 10 numara pozisyonunda oynamış. O bölgeyle alakası olmayan birine para dökmek de riskli. Her ne kadar forvet arkası ile 10 numara birbirine yakın pozisyonlar gibi dursa futbolda mevki devşirmek pek olumlu sonuçlar vermiyor.

Bu sebeplerden dolayı yaşından ziyade takım içindeki konumunu pek oturtamadığım için alınmaması daha doğru olacak sanki.
Katılıyorum. Bence bizim kaliteli bir yerli sol bek bulmamız gerekiyor. Kazımcan'ı da kiraya vermek lazım. Eren Elmalı'yı alsak iyi olabilirdi.

Mertens isteniyorsa ilk 11'e düşünülüyor gibi görünüyor. Bu kadar parayı kendisine verip yedek kalacağını pek sanmıyorum. Ya 4-4-2 gibi bir düzende oynanacak ya da 4-2-3-1 Mertens sarkık forvet gibi oynatılacak.

10 numara bölgesinde Mertens ne kadar doğru iş yapar pek emin değilim. Benim ilk 11 tercihim Evander tarzı bir 10 numara olurdu. Görünen o ki Okan Buruk, sadece ilk 11'de değil rotasyonda da rekabet istiyor.

Torreira ve Midtsjö ile rakibi kendi sahasına hapsedecek seviyeye geliriz. Orada da Mertens gibi bir çilingir, Seferovic ile çok iş yapar. Maaşını nasıl çözeriz bilmiyorum ama şu an daha bir mantığa oturdu bence transferi. Evander tipi bir merkez oyuncusundansa daha forvet özellikli bir oyuncuyu tercih ederim şimdi.

Yalnız Tiner arenada gol atarsa maç garanti tatil edilir.

Geri
Üst Alt