Mesut Bakkal: "Kimsenin penaltıyı konuştuğu yok"

Şampiyon olursak "hangi maçla şampiyon olduk" sorusunun cevabı Alanya maçı ve bu maçta gerçekleşen hakem hatası.

Ofsayt kararı verilmese, Muslera kırmızı kart görse ligi dördüncü bitirir hastanelerden randevu almaya başlardık. Kendi içimizde rezil bir karar olduğunu kabul edelim. Rakip takımdakilere de "kudurun" diyelim.

İyiki bir kerede yan hakem bizim lehimize hata yapmış. Şimdi lig sonuna kadar bunu konuşurlar 5 metre ofsayttan gol atan kuşlar.

Kritik bir hata oldugu gercek ama arkasindan verilmeyen , ekrana gelen net 1 , bir de yine sag tarafa atilan bir top daha vardi , ortalandi tehlike yaratmadi ama tekrari gelmedi , onu da ofsayt gordum

Bu arada VAR sistemi olsa ne olacakti ? Acaba oyuncu durmayip devam ettigi icin penalti mi verilirdi ? O zaman duran olursa ne olacak , kaleci birakacak mi ? Vesaire

Bana serdar azizin pozisyonunda neyin penalti oldugunu soyleyin.. dunden beri lafi edilmiyor nesi penalti onun 5 kez izledim yine anlamadim

Bana serdar azizin pozisyonunda neyin penalti oldugunu soyleyin.. dunden beri lafi edilmiyor nesi penalti onun 5 kez izledim yine anlamadim
Vallahi o pozisyonda o şekilde müdahale edilmez, bideda fizik kurallarına aykırı. Hele ceza sahasında hiç edilmez, resmen ben penaltı yaptıracağım demek. Serdar çok dengesiz müdahelerde bulunuyor, saatli bomba gibi.

O pozisyonda karate yapiyor resmen ve topa dokunamiyor ve rakibe geçiriyor. Aynisini Gomise yapmis olsalar net kirmizi derdik, ki kırmızı.

Orda top havada, gölge savunması yapması gerekirken adama geçiriyor.

Serdar in pozisyonu elbette faul , bu dengesiz hareketleri fb stadinda da yapti , kasimpasa macinda da yapti

Bir faulu irdelerken bakilmasi gereken 2 sey var . Birincisi bu faul rakibin dengesini veya pozisyonunu etkiliyor mu ? Etkilemedigini soyleyebilir miyiz

Ikincisi kurallarin izin verdigi sekilde topa bir mudahalesi var mi ? O da yok

Bir de topa mudahalesi olsa bile , yine kurallarin cercevesini cizdigi seklin disinda mudahale yaparsa faul olarak degerlendirilecektir

Eger savunma oyuncusu olarak dezavantajli bir durumda isen , ve rakibini engellemeye yonelirsen elbette fauldur

serdar iyi ama dengesiz bir stoper . penaltısında tartışma yok adama vuruyor düşürüyor. ikinci pozisyonda ise ofsayt olmadığı gibi penaltı+kırmızı var . CL'de olsaydık kesmişlerdi cezayı ama iyi oldu bir kere de bizim lehimize vermesinler. tinerspor olsaydı kimse konuşmazdı bile .

f2fDW4.jpg

bu goruntude sorun var , simdiden yazayim da , yarin baska takimlarla ilgili aleyhimizde de konustugumda suclanmayim .. pozisyon ofsayt olmayabilir .. fakat goruntu yaniltici

perspektif ve derinlik kavramindan bunlarla hasir nesir olanlar icin soyluyorum , cizgi nerede ? yerde . nereye gore cizilmis ,yerdeki ayaga gore .. sorun yok

peki beyazli egik duran oyuncunun kafasinin izdusumu nerede ? video da vardiysa burada goremiyorsam beinsportstan ozur dilerim ama bu haliyle bu goruntu bakani yaniltir

ustelik ben topa vuranin ayagindan cikip cikmadigini da tesbit edemiyorum videoyu izleyip tekrar fikir beyan ederim

Alanya'nın düşmesini istemem. Susic hocadan bu yana sürekli pozitif futbol oynuyorlar. Ligde o kadar iğrenç futbol oynayan takım varken Alanya'ya yazık olur.

Goruntuyu videolu izledim , oncelikle lehimizde aleyhimizde hatali bir durdurma yapmislar , top ayaktan ayrildiktan sonra goruntu durmus , top ayaktan tam cikarken alanyali oyuncu "daha da ofsayt degil". Tamam bu pozisyon ofsayt degil , fakat size soruyorum , stadyum isiklarindan kaynakli golgelere bakin . hakim golge stadin diger yani alanya kalesinin arkasindan gelen isiga bagli olarak boylari hemen hemen ayni olan iki oyuncuyu neredeyse esit gosteriyor , yine optik mantigina gore bu golgelerde esitlik olabilecegi senaryolarin bazilarinda goruntu yine supheye dusurucu

bu mevzuyu uzatirsam 10 sayfalik yazi yazarim , cunku fotografcilik egitimim var ve bu goruntuye ben guvenmiyorum , burada dogru olan , tam yine guvenilir olmasa da piero cihaziyla vucudu egik alanyali oyuncunun kafasindan da izdusum yaparak ikinci bir cizgi cizmek ve iki cizgiyi karsilastirmaktir ,genelde oyle yaparlar ve santim verirlerdi , bunda her ne kadar ofsayt olmadigina katilsam da hic saglikli bir degerlendirme yapilmamis

Vallahi o pozisyonda o şekilde müdahale edilmez, bideda fizik kurallarına aykırı. Hele ceza sahasında hiç edilmez, resmen ben penaltı yaptıracağım demek. Serdar çok dengesiz müdahelerde bulunuyor, saatli bomba gibi.

O pozisyonda karate yapiyor resmen ve topa dokunamiyor ve rakibe geçiriyor. Aynisini Gomise yapmis olsalar net kirmizi derdik, ki kırmızı.

Neresiyle vuruyor serdar onu soyleyin hala ayni yuvarlak cevaplar.. tamam giris sekli hatali ayakta kalmali o kisimda sikinti yok bana surasiyla rakibe vurdu deyin..
Cogu kisi yan acidan izleyip ayagina sallamaina takiliyor cepheden bakarsaniz ayaginin rakiple en ufak alakasi yok..

Serdarin gelisi faul hareketi degil

Neresiyle vuruyor serdar onu soyleyin hala ayni yuvarlak cevaplar.. tamam giris sekli hatali ayakta kalmali o kisimda sikinti yok bana surasiyla rakibe vurdu deyin..
Cogu kisi yan acidan izleyip ayagina sallamaina takiliyor cepheden bakarsaniz ayaginin rakiple en ufak alakasi yok..

Serdarin gelisi faul hareketi degil
Rakibi bozuyor ve top 2 metre havada, karate yaparak müdahale etmeye çalışıyor, ve ceza sahası içinde. Zaten direk geçirde kırmızı.

Vallahi sen nasıl görüyorsun bilemiyorum ama benim gördüğüm net penaltı.

Net kırmızı kart penaltıydı vala. O saatten sonra beraberlik bile mucize olurdu.

ASUS_Z00ED cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

O kural değişti. Bariz gol şansı olunca kaleciler atılmıyor penaltı ise pozisyon.

Penaltı olurdu bir tek. Sonrasında zaten 50 cm ofsayt olan pozisyona devam denildi.

Bir yerlerinden sallama yine ne demek atılmıyor, güldürme insanı.

1 maç ceza alıyorlar sadece minimum 2 değil.

O kural değişti. Bariz gol şansı olunca kaleciler atılmıyor penaltı ise pozisyon.

Penaltı olurdu bir tek. Sonrasında zaten 50 cm ofsayt olan pozisyona devam denildi.

Yanlis bilgi sahibi oldugun bir kurali boyle ifade etme lutfen . Boyle bir kural degisikligi yok . Bununla alakali uzun bir mesaj yazdim .Okursan iyi olur

muslera topa doğru uzatmıyor mu ayağını ben mi yanlış görüyorum , ayrıca serdar rakibi bozmuyor arka açıdan yavaş yavaş izleyin , serdar dikey sıçrıyor topla havada buluşmak için douglas dirseğiyle beraber serdara yaslanıp çarpışınca yere düşüyor , kafaya çıkan adama doğru çarpıp yere düşmekten pek farkı yok

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet Alpay Asmadan kural değişikliğinin ispatını bekliyoruz.

Yoksa yine sağdan soldan toplayıp kendi yazmış gösterdiği gibi yazılar ya da yalan söyleyip durduğu konular gibi mi olacak?

Zaten biraz kafası çalışan adam bunun olamayacağını düşünür de işte.

Geri
Üst Alt