Mesut Özil Fenerbahçe'de

Tam bir evlere şenlik Fenerbahçe transfer politikası. Takım orta sahadan geçilmiyor. O bölgede Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Sosa var. Pelkas var. Var oğlu var. Çok mu paraları var da böyle isimleri hala takıma dolduruyorlar. Battılar hala uslanmadılar.

Bu adamlar bu kadar fazla yıllık ücreti nasıl verebiliyor? Düşük bütçeli bir takıma Mesut 'u alıp yıllık 5-6 milyon verebilirsin tamam da hali hazırda bir sürü oyuncusu yüksek maaş alıyor zaten. Daha geçen gün Kruse'ye de bayıldılar en az 5 milyon euro.
Doğru düzgün 11'de oynamayan Serdar Aziz ve Mert Hakan bile ligin en çok kazanan yerli oyuncuları şuan. Perotti'si, Sosa'sı, Samatta'sı, Pelkas'ı, Gustavo'su var daha. Yazmadığım bir sürü yabancı topçusu var. Tamam medyaya yalan söyleyip kap a açıklama yapmıyorlar da kaç yıldır başarı görmemiş bir takım 1.5 yıl şampiyonluk görmedi diye neredeyse lige 11 kurmaktan aciz başlayan bizden nasıl bu kadar daha rahat olabiliyor? Başak'ta vardı bi ara bu olay, Cengiz Ünder parası diye diye almadıkları oyuncu kalmamıştı.

Ben sadece tebrik ederim arkadaş. Adamlar eksik gedik ne varsa heryere fazlasıyla transfer yaptı.
Biz üç senedir forvetsiz oynuyoruz.

Perotti'si, Sosa'sı, Samatta'sı, Pelkas'ı, Gustavo'su var daha.
Açıklamıyorlar. Muhabirlerine göre bu sene yaptıkları transferlerin maaşları toplam 10 milyon etmiyor. Ki yapılanlar da ortada. Gustavo sadece 3.5 falan alıyor açıklananlara göre

Aliyosa alsinlar onemli degil bizimkiler de belki gaza gelir duzgun transfer yapar aytacla salihle ugrasacaklarina

pelkasi bize versinler yeni hocamızla seneye is yapar

Bu sene de avrupa kapısını açamazlarsa gelir konusunda donsuz gezecekler ortalıkta. O yüzden bütün cephaneyi harcayacak Ali Koç

Soyle bir durum var. Bizim kuluplerin borclarini bitirebilmeleri veya dusurebilmeleri icin sponsorluk gelirlerini anormal arttirmalari gerekiyor. Su anki gelir gider dengelerinde borclarin azalmasinin imkani yok.

Sampiyonlar Ligi zaten su noktadan sonra dusuk ihtimal. Oradan gelecek parayi hayal edip, luks transfer yaparak bir yere varamazsin.

Ayrica sen dahil bazi taraftarlar sunu gozardi ediyor.
Fenerbahce Avrupa Sampiyonlar Ligi'ni gelecek sene kazansa bile, batmis bir kuluptur.
Sampiyonlar Ligi'ni kazanan takimlar yaklasik 100-120 milyon Euro kasalarina koyuyor diye biliyorum. Bunu ceplerine koydular diyelim...

Fener'in borcu 1 milyar Euro. Bunun yillik faizi nedir? :)
Hadi ben abartiyorum diyelim. Ali Koc bunca basarisizliga, bunca berbat transfere, buyuk butceye ve azalan gelir kalemlerine ragmen goreve geldiginde 700 milyon Euro civari borcumuz var dedigi rakami ayni seviyede tuttu diyelim...
700 milyon Euro'nun faizi nedir? Fener'in su gelirlerle bu borcu odemesi nasil mumkun?

Borcun faizini bile odeyemezler.

Buyuk diye nitelendirdigimiz kulupler arasinda borcunu sifirlayabilecek tek kulup bizdik. 9 ayda 490 milyon TL zarar ile, biz de sanirim artik diger kuluplerin yoluna girdik maalesef.

on numara transfer ne olursa olsun
bizim gibi takımlar 1-2 tane böyle süperstar bulundurmak zorunda. ama yapılan en önemli hata kadronun tamamını buna benzer oyunculardan kurup babayı almak genelde

halbuki gençlerin koşan futbolcuların yanına böyle 1 2 cila takımın çehresini tamamen değiştirir. (fb nin şu an öyle bir kadrosu yok o ayrı)

Soyle bir durum var. Bizim kuluplerin borclarini bitirebilmeleri veya dusurebilmeleri icin sponsorluk gelirlerini anormal arttirmalari gerekiyor. Su anki gelir gider dengelerinde borclarin azalmasinin imkani yok.

Sampiyonlar Ligi zaten su noktadan sonra dusuk ihtimal. Oradan gelecek parayi hayal edip, luks transfer yaparak bir yere varamazsin.

Fenerbahce Avrupa Sampiyonlar Ligi'ni gelecek sene kazansa bile, batmis bir kuluptur.
Sampiyonlar Ligi'ni kazanan takimlar yaklasik 100-120 milyon Euro kasalarina koyuyor diye biliyorum. Bunu ceplerine koydular diyelim...

Hadi ben abartiyorum diyelim. Ali Koc bunca basarisizliga, bunca berbat transfere, buyuk butceye ve azalan gelir kalemlerine ragmen goreve geldiginde 700 milyon Euro civari borcumuz var dedigi rakami ayni seviyede tuttu diyelim...
700 milyon Euro'nun faizi nedir? Fener'in su gelirlerle bu borcu odemesi nasil mumkun?

Buyuk diye nitelendirdigimiz kulupler arasinda borcunu sifirlayabilecek tek kulup bizdik. 9 ayda 490 milyon TL zarar ile, biz de sanirim artik diger kuluplerin yoluna girdik maalesef.
Herhangi bişeyi göz ardı etmiyorum. Bu borç meselesini forumda da sosyal medyada da defalarca konuştuk. Bahsettiğin borç, faiz, banka olayı standart bir ülkede olsaydı zaten konuşulmaz kulüp kim olursa olsun kapısına kilit vurulurdu.
Sponsorluk zaten tamamen Koç holding iştiraklarına ait. 3 gösterir 5 verir ya da 10 verir bilemem. Bildiğim tek şey bizim kulüplerin transfer politikası CL'ye gidebilmek üzerine dizayn edilmiş.Mesut'u getirdim CL'ye gidiyorum olursa sezon sonunda kimse oturup konuşmaz.
Bi yere varıp varmamaları da umrumda değil açıkçası ben sadece onların gidiş yolunu söylüyorum ama doğru ama yanlış.

Su an icin sacma bi transfer.1 senedir top oynamiyo olabilir,oyun zekasi yuksek ve cok yetenekli.buna kimsenin lafi yok ama laf ettiginiz aboubakarda okuz gibi fizik var,sadece dizi problem adamin.arda dogrudur 1.5 sene top oynamadı ,ama arda mucadeleci,hirsli,gelip savunmaya yardim eden ve kosan bi adam.mesut kayitsiz biri,fiziksiz ama formunu bulursa katki verir hucumda tabiki.ha tatmin eder mi?bilemem.o fizikle ve son durumunu goz önünde bulundurursak sakat sezonlar gecirirken,fenere de gecirir

Son açıklamaya göre FB Bankalar Birliği ile 2 yıl anapara ödemesiz toplam 9 yıl anlaşmış.Ayrica bu anlaşmaya göre Sportif AŞ ve Derneklere Bağlı amatör şubelerin bütçeleri ayrılarak bütün gelirler konsorsiyumun belirlediği havuzda toplanarak öncelikle faiz ödemesi, oyuncu ve çalışan maaşları gibi giderlere kullanılarak mali disiplin sürecine girmiş olacak.
Bu açıklama göre Ali Koç'un yaptığı basit,iki yılda ne var ne yok harcayacak ve başarı gelmezse kulübü bırakıp kaçacak.Ayriyetten bu iki yıl sonrasında bütün amatör şubelerin bütçesi kısıtlanıp sıradan takımlar hâline gelecek.Basari gelirse ek gelir ile kulübü döndürecek ve yüksek maaşları ödeyecek(Şampiyonlar Ligi vs.). Başarı gelmezse Ünal Aysal başkanımız gibi hadi eyvallah deyip Dursun Özbek vari vizyonsuz bir başkana yönetimi bırakıp kaçacak.
Bize düşen bu yönetim anlayışına karşı tek avantajımız Fatih Terim'in eline iyi transferler yapıp sahada netice alıp onların bu planlarını bozmak.Hicbir şey yapmaz isek BJK,Alanya,Antep gibi takımlardan sürpriz başarı beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Paşa: Drinkwater
Fener: Mesut
Galatasaray : Ömer Bayram ile yeni sözleşme için görüşmelere başladık

Mesut cubukluyu giydi

1609930150871.webp

Bu transfer ile Samatta 50 gol, Thiam 30 gol, Valencia 40 gol ve Ademi de 15 gole ulastilar bile.

Açıklamıyorlar. Muhabirlerine göre bu sene yaptıkları transferlerin maaşları toplam 10 milyon etmiyor. Ki yapılanlar da ortada. Gustavo sadece 3.5 falan alıyor açıklananlara göre
Açıklamıyorlar evet ama sonuçta bu yüksek ücretleri ödüyorlar yani. Kamuoyuna Gustavo 2 alıyor desen ne olacak ki, sonuçta sözleşme neyse onu alacak adam. Mevcut yüksek maaşlı oyuncuları yetmezmiş gibi Mesut ve Sokratis'i de almak istiyorlar. Nasıl bu kadar rahat oluyorlar finansal olarak covid gibi bir bela varken garip geliyor. Covid olmasa bile normal değil. 2013 den beri tek başarıları yok yav bunların. Ne oldu da bu yıl birden kuyudan petrol çıkardılar, madenden altın buldular.

Ağzımın suyu aktı doğruysa çok iyi transfer.
Aly Başkan taraftarı nasıl kazanacağını biliyor valla.

Son açıklamaya göre FB Bankalar Birliği ile 2 yıl anapara ödemesiz toplam 9 yıl anlaşmış.Ayrica bu anlaşmaya göre Sportif AŞ ve Derneklere Bağlı amatör şubelerin bütçeleri ayrılarak bütün gelirler konsorsiyumun belirlediği havuzda toplanarak öncelikle faiz ödemesi, oyuncu ve çalışan maaşları gibi giderlere kullanılarak mali disiplin sürecine girmiş olacak.
Bu açıklama göre Ali Koç'un yaptığı basit,iki yılda ne var ne yok harcayacak ve başarı gelmezse kulübü bırakıp kaçacak.Ayriyetten bu iki yıl sonrasında bütün amatör şubelerin bütçesi kısıtlanıp sıradan takımlar hâline gelecek.Basari gelirse ek gelir ile kulübü döndürecek ve yüksek maaşları ödeyecek(Şampiyonlar Ligi vs.). Başarı gelmezse Ünal Aysal başkanımız gibi hadi eyvallah deyip Dursun Özbek vari vizyonsuz bir başkana yönetimi bırakıp kaçacak.
Bize düşen bu yönetim anlayışına karşı tek avantajımız Fatih Terim'in eline iyi transferler yapıp sahada netice alıp onların bu planlarını bozmak.Hicbir şey yapmaz isek BJK,Alanya,Antep gibi takımlardan sürpriz başarı beklemekten başka yapacak bir şey yok.
Bankalar Birliği 1 milyar doları yapılandırmıyor

Kısa vadeli 500 milyon-1 milyar civarı bir borcu yapılandırıyor.

Bu konuda yanılgı var uzun vadeli borçlar da zaten bir süre sonra kısa vadeli borç olacak.

Fenerin yatacak yeri yok bu paraları harcamaya ama işte cepten sokuyorlar paraları

Adamların tüm sponsorları Koç her yerde Koç firmaları var statta, formada falan.

Neyse umarım Avrupa'ya dahi gidemezler yine, tüm işleri usülsüz.

Kağıt üzerinde gayet iyi bir transfer. Hayırsız olsun.

Geri
Üst Alt