- 14 Ağustos 2011
- 28.944
- 2.102
- 2.043

Futbolculuk kariyerini birçok kişi biliyordur muhtemelen. Dönemin en iyi futbolcularından biriydi...
Swansea'deki teknik direktörlük kariyeri ilk sezonunda başarılı geçti. 12/13 sezonunda Swansea ile ligi 9. sırada tamamlayıp League Cup'a sahip olmuştu. Bir sonraki sezona yeni sözleşme imzalayarak başlamasına rağmen çıkan spekülasyonlar ve kötü performans nedeniyle de kovulmuştu. Şu anda Katar'da Lekhwiya takımını çalışıyor ve 1 sezonluk kontratı var.
Taktiksel Anlayışı
Pek uzatmayacağım, ne de uydurduğum veya sadece okuduğum şeylerle kafa ütüleyeceğim. Kendisini teknik direktör olarak Swansea kariyerinden önce pek tanımazdım. Swansea gibi lige bir sezon önce çıkmış, Rodgers gibi önemli bi hoca ve birkaç da önemli oyuncularıyla yollarını ayırmış bi takımla oldukça iyi bir futbol ve başarı yakaladı.
Takımına ofansif futbol oynatmayı ve top tutmayı seven bi hoca. Sıklıkla kullandığı formasyon 4-2-3-1, çoğumuzun görmeyi hayal ettiği diziliş. Alışılagelmiş 4231'den farklı olarak kanat oyuncularını biraz daha merkeze yakın oynattığını fark ettim ben, yanılıyorsam düzeltiniz. Bu nedenle de kanat oyuncularından pas oyununa dahil olmalarını istiyor. Ofansta öldürücü paslarla sonuca giden, rakibi top tutarak ve devamlı paslaşarak defansta boşluk bırakmaya iten ve bu boşlukları da değerlendirmeye çalışan bir Swansea ekibi vardı 12/13 sezonunda. Takıma Michu gibi özel bir futbolcuyu da kazandırmıştı görev aldığı süre içerisinde ve Michu için yalnızca 2.5m€ harcanmıştı. Ayrıca Pablo Hernandez gibi kariyerinin başlarında potansiyelli gözüken ancak sonradan gözden düşen bi oyuncuyu da takım için önemli bir isim yapabilmişti.
Galatasaray'da görmek istediğimiz ofansif futbolu oynatabilen bi hoca. Maçları domine etmeyi ve pas oyununu oynatmayı da sever. Katar'da sezon sonuna kadar kalır mı bilinmez, veya biz Prandelli'yi ne zaman dehleriz orası da bilinmez ama teknik direktör alternatiflerimizden biri olmasını temenni ederim şahsen.
Teknik direktörlüğünü çok detaylı olarak bilmiyorum. O yüzden görüşlerinizi yazınız, özellikle defansif anlayışının ne şekilde olduğu konusunda pek fikrim yok.
Siz ne düşünürsünüz Laudrup hakkında?