Üye Görüşü # Michael Laudrup

Talha Küllü

Onursal Üye
Onursal Üye
zcUaRM3.jpg

Futbolculuk kariyerini birçok kişi biliyordur muhtemelen. Dönemin en iyi futbolcularından biriydi...

Swansea'deki teknik direktörlük kariyeri ilk sezonunda başarılı geçti. 12/13 sezonunda Swansea ile ligi 9. sırada tamamlayıp League Cup'a sahip olmuştu. Bir sonraki sezona yeni sözleşme imzalayarak başlamasına rağmen çıkan spekülasyonlar ve kötü performans nedeniyle de kovulmuştu. Şu anda Katar'da Lekhwiya takımını çalışıyor ve 1 sezonluk kontratı var.

Taktiksel Anlayışı

Pek uzatmayacağım, ne de uydurduğum veya sadece okuduğum şeylerle kafa ütüleyeceğim. Kendisini teknik direktör olarak Swansea kariyerinden önce pek tanımazdım. Swansea gibi lige bir sezon önce çıkmış, Rodgers gibi önemli bi hoca ve birkaç da önemli oyuncularıyla yollarını ayırmış bi takımla oldukça iyi bir futbol ve başarı yakaladı.

Takımına ofansif futbol oynatmayı ve top tutmayı seven bi hoca. Sıklıkla kullandığı formasyon 4-2-3-1, çoğumuzun görmeyi hayal ettiği diziliş. Alışılagelmiş 4231'den farklı olarak kanat oyuncularını biraz daha merkeze yakın oynattığını fark ettim ben, yanılıyorsam düzeltiniz. Bu nedenle de kanat oyuncularından pas oyununa dahil olmalarını istiyor. Ofansta öldürücü paslarla sonuca giden, rakibi top tutarak ve devamlı paslaşarak defansta boşluk bırakmaya iten ve bu boşlukları da değerlendirmeye çalışan bir Swansea ekibi vardı 12/13 sezonunda. Takıma Michu gibi özel bir futbolcuyu da kazandırmıştı görev aldığı süre içerisinde ve Michu için yalnızca 2.5m€ harcanmıştı. Ayrıca Pablo Hernandez gibi kariyerinin başlarında potansiyelli gözüken ancak sonradan gözden düşen bi oyuncuyu da takım için önemli bir isim yapabilmişti.

Galatasaray'da görmek istediğimiz ofansif futbolu oynatabilen bi hoca. Maçları domine etmeyi ve pas oyununu oynatmayı da sever. Katar'da sezon sonuna kadar kalır mı bilinmez, veya biz Prandelli'yi ne zaman dehleriz orası da bilinmez ama teknik direktör alternatiflerimizden biri olmasını temenni ederim şahsen.

Teknik direktörlüğünü çok detaylı olarak bilmiyorum. O yüzden görüşlerinizi yazınız, özellikle defansif anlayışının ne şekilde olduğu konusunda pek fikrim yok.

Siz ne düşünürsünüz Laudrup hakkında?​

boyle modern futbolu bilenler lazim bize.

tucelden bielsa gibi isimlerden sonra mantikli geliyor. yasli ve eski kafa td gelmesin

Bizim yerli kazmalar bunun futboluna ayak uyduramaz

olmaz başarılı olamaz
Sebep rica edeyim. Ben de zaten çok iddialı değilim "Laudrup müthiş olur" falan diyemeyeceğim ama stilini beğenmiştim Swansea'de. Ama ben futbolsever olarak sadece keyif aldığım noktalara dikkat ettim, negatif yönlerini pek bilmiyorum yani. Paylaşırsan sevinirim.

Sakin adam istemiyorum artık. Mesela Magath'ı hep istemişimdir. Bizim yürüyecek hali olmayan futbolcuların nefesini keser sabah akşam.

Sebep rica edeyim. Ben de zaten çok iddialı değilim "Laudrup müthiş olur" falan diyemeyeceğim ama stilini beğenmiştim Swansea'de. Ama ben futbolsever olarak sadece keyif aldığım noktalara dikkat ettim, negatif yönlerini pek bilmiyorum yani. Paylaşırsan sevinirim.

ben cevap vereyim istersen

yabanci hoca getiriyosan kadronun %90'i yabanci oyunculardan olusmalidir benim fikrime gore. Cunku yerli oyuncular ile yabanci oyuncular ve hocalar farkli frekanslarda calismaktadir. Bu yuzden yabanci bi hocanin boyle bir ligde, turk oyuncularla ve sacma sapan yabanci kurali olan rezil bir ligde basarili olma olasiligi cok azdir.

yakin zamanda bielsa ornegi verildi. onceki takiminda oynattigi oyun belliydi, simdi fransada neler yaptigi belli. Eger zamaninda yonetim iyi bir is yapip getirseydi bize, onun elindeki Galatasaray, suanki takimi marseille'nin yarisi kadar basarili olamicakti. hocalar kesinlikle iyi hocalar ama turkiyedeki futbolun avrupadakinden cok farkli oldugunu dusunuyorum

Mancini'de ulkesinde, Turkiye'de ilginc kurallar var kadro kurmakta zorlaniyoruz gibi birsey demisti. Problem bizden kaynakli hocalardan degil. ama onerdigin isim mantikli

Öyle gözüküyor ki avrupa'ya bu sene devam edemeyeceğiz. Bu sene bizim için çok önemli olan bir 4.yıldız savaşı var. Şuan bizim amacımız günü kurtarmak olmalı. Prandelliyi yollayıp Türk bir hoca ile devam etmek daha mantıklı.Yabancı sınırı devam ettiği sürece yabancı hocaya karşıyım ben.

Bu tarz isimlere yönelmek lazım ama bazı konularda özellikle Burak ve Selçuk hakkında bilgilendirilmezse bu takımda yeni bir teknik direktörün geldiği gibi doğruları bulması mümkün değil.

İtalyan başta olmak üzere tüm yabancı hocalar benim için büyük soru işareti. Bize gelen sapıtıyor.

Sıklıkla kullandığı formasyon 4-2-3-1, çoğumuzun görmeyi hayal ettiği diziliş.

Bize gelirse favori dizilişinin 4-3-1-2 olacağına şüphe yok.

Normal bir ülke, normal bir futbol anlayışımız olsa kesinlikle gelmesini isterim. Çok şey kazandırır bize.

Ama normal bir futbol anlayışımız olmadığı için harcanır Türkiye'de.

Son 2 senedir iki isimle bi yerlerimi yirttim . Laudrup ve Bielsa . Bielsa'yi nah getiririz bu saatten sonra . Laudrup da zor gelir ama sartlar zorlanmali . Ucuncu bir isim olarak da Martin O'Neil .

Sene başı bu adamı önermekten bi hal olmuştum heralde:D Yabancı t.d gelecek ama aynı sorunları tekrar tekrar yaşamaktan sıkıldım artık. Yok ligi çözecek, yok takımı tanıyacak yok kıldı tüydü iş baya uzar. Yabancı t.d konusunda soğuğum bende yerliden yanayım ama öte yandan yerli gelince de Burak-Selçuk gibi çapsızların yeri iyice sağlamlaşacak, evladımızdır mantığı yürütülecek Sabri vs. affedilecek büyük ihtimal tekrar. Ayrıca hepsinin Sneijder'le kötü bi anısı var sanırım eleştiriyor çoğu tv'de falan hep. .O yüzden iki ucu b.klu değnek durum bu resmen. Hikmet Karaman bi denenebilir belki bilemiyorum.

Gelecekse yerli hoca gelsin yabancı alıp riske atmamalıyız..

Sene başı bu adamı önermekten bi hal olmuştum heralde:D Yabancı t.d gelecek ama aynı sorunları tekrar tekrar yaşamaktan sıkıldım artık. Yok ligi çözecek, yok takımı tanıyacak yok kıldı tüydü iş baya uzar. Yabancı t.d konusunda soğuğum bende yerliden yanayım ama öte yandan yerli gelince de Burak-Selçuk gibi çapsızların yeri iyice sağlamlaşacak, evladımızdır mantığı yürütülecek Sabri vs. affedilecek büyük ihtimal tekrar. Ayrıca hepsinin Sneijder'le kötü bi anısı var sanırım eleştiriyor çoğu tv'de falan hep. .O yüzden iki ucu b.klu değnek durum bu resmen. Hikmet Karaman bi denenebilir belki bilemiyorum.

Hikmet de Galatasaray'ı basketboldaki ABD gibi oynatacağım gibisinden absürd laflar ediyordu, o da bize gelip fantezilerini tatmin etme peşinde. Şu takıma futbolun basit doğrularını sürekli olarak uygulayacak birisi gelemiyor bir türlü. Bide hiçbir antrenör iyi ve kötü futbolcuyu ayırt edemiyor. 2 maçta kimin ne olduğu anlaşılır ama bize gelenler çoğunlukla futbolcudan da anlamıyorlar.

Laudrup da Swansea'den kovulduktan sonra neden Premier Lig'de devam edemedi bu bir soru işareti bence. Açıkçası 1-2 maç dışında da Swansea'yi takip etmediğim için yorum yapamam elbette. Bence kısa vadede bu takımı ancak Feldkamp adam eder. Şu yaşında getirsek ben hayır demem şahsen.

Hikmet de Galatasaray'ı basketboldaki ABD gibi oynatacağım gibisinden absürd laflar ediyordu, o da bize gelip fantezilerini tatmin etme peşinde. Şu takıma futbolun basit doğrularını sürekli olarak uygulayacak birisi gelemiyor bir türlü. Bide hiçbir antrenör iyi ve kötü futbolcuyu ayırt edemiyor. 2 maçta kimin ne olduğu anlaşılır ama bize gelenler çoğunlukla futbolcudan da anlamıyorlar.

Laudrup da Swansea'den kovulduktan sonra neden Premier Lig'de devam edemedi bu bir soru işareti bence. Açıkçası 1-2 maç dışında da Swansea'yi takip etmediğim için yorum yapamam elbette. Bence kısa vadede bu takımı ancak Feldkamp adam eder. Şu yaşında getirsek ben hayır demem şahsen.

Düşük bütçeyle iyi iş çıkarabilen bi adam Laudrup ayrıca o sene yaptırdığı transferlerle en azından futbolcudan iyi anladığını söyleyebiliriz. Bi de son 10 maçta 1 kere kazandılar aşırı düşüşe geçtiler o sene fizikiydi sanırım ona rağmen 9.bitirdiler çok daha üstte bitirtebilirdi takımı o sene. Bize de bence futboldan ziyade futbolcudan anlayan t.d lazım zaten.

bu futbolcu topluluğuna alemi cihan olsa top oynatamaz
burak ne yapsamda bir çakallık yapsam ellemi alayım faul mü yapayım 3 5 yalancı koşu presi yapaar tüm hatalarımı örterim kendimi geliştirmek için çalışmaya gerek yok ellerri mahkum beni oynatacaklar der

selçuk ulan biri bana dokunsa da yere atsam kendimi çok yoruldum ya dakika 5 ama sanki iki saattir top oynuyorum ben karakterli çok duygusal bir çocuğum der

semih ülkenin en iyisiyim geliştirme yapmama gerek yok zaten alt yapıdanım kimse bana bişey demez

melo takımda en çok koşup yıpranan benim takımda da bir numara yok bari zevk alayım hayalimdeki çalım ve hareketleri yapayım bari

olcan ben yıldızım defansa gelmem zaten hoca sakatım desem hiç kimse yalvarmıyor gönlümü almıyor

en kolay çalımı yiyen takım biziz en zor pas atan takımız sniejder dışında şut atan yok selçuk şut attığı zaman geri pası missali

.......................
saymakla bitmez laudrup ne yapacak bu adamlara

Geri
Üst Alt