# Michael Skibbe

Cevap: Teknik Direktörümüz : Michael Skibbe

Skibbe, bildiğiniz gibi teknik direktörlük hayatına çok genç yaşlarda başladı. Gençlere önem veren ve hücum futbolunu seven bir yapısı var. Galatasaray'a geldiğinde çok hatalar yaptı, kadroyu tanımıyordu, Galatasaray kültürünü tanımıyordu, üstüne sakatlıklar, milli takımdan geç gelen futbolcular, daha tam takım antreman yapamadan Bükreş maçına çıktık ve elendik. 6 stoperle oynadığımız maçta zaten iyi bi skor almamız imkansızdı. O günlerde gerçekten kızyordum Skibbe'ye ama zamanla takıma ve Galatasaray'a ısındı. Galatasaray yaklaşık 15 seneden beri topu havaya dikerek oynuyordu ve futbolcular buna alışmıştı. Topu şişir, Hakan indirsin, Arif veya 2. forvet gol atsın. Şimdi baktığımızda takımımız yerden oynamakta, organize atak yapmakta. Son dakikalarda bile, takımımız topu şişirmiyor. Bu da göze hoş gelen bir futbol ortaya çıkmasını sağlıyor. İşbu sebeplerden dolayı Meira Galatasaray'ın olmazsa olmazı durumunda. Galatasaray çok pas yaparak, karşı takımı yorup, bezdirip, karşı kaleye yığılmaya çalışıyor ve başarıyor da. Yanlız bu oyun tipinin bir kaç dezavantajı var, bunlardan birisi defansımız öne çıktığı zaman yapılan ara paslar, kalemiz için ciddi sıkıntılara sebep oluyor. İkincisi ise pas yüzdesi düşük oyuncular, maçlarda acaip sırıtıyorlar.Servet olsun, Sabri ara ara Hakan Balta olsun, sıkıştıklarında topu şişirme eğilimindeler ancak; oyun kurgusu gereği yerden oynadıkları için top kaptırıyoruz.Bu da kalemize tehlike olarak geri dönüyor. Aslında bu iki konu için de çare belli . Emre Güngör.. Hem agresif, hem hava toplarında iyi, hem uzun pasları iyi hem hamleli(ara paslarının tehlikeli olmasının sebebi 2 stoperimizin de hamleli futbolcular olmaması) hem hızlı, hem de yerden oynayabiliyor. Hızlı ve hamleli olmasının avantajını, çok yakında araya atılan toplarda ki başarısını izleyerek göreceksiniz. Ayrıca Servet'ten iyi oyun kurduğu için Skibbe'nin vazgeçilmezi olacak. Bence Skibbe gelecek sezon için, teknik bir sol bek-sağ bek isteyecek ve ozaman sistem tam olarak oturacak.

Ben Skibbe'nin hep arkasındayım, oyun kurgusuna inanıyorum

Skibbe, bildiğiniz gibi teknik direktörlük hayatına çok genç yaşlarda başladı. Gençlere önem veren ve hücum futbolunu seven bir yapısı var. Galatasaray'a geldiğinde çok hatalar yaptı, kadroyu tanımıyordu, Galatasaray kültürünü tanımıyordu, üstüne sakatlıklar, milli takımdan geç gelen futbolcular, daha tam takım antreman yapamadan Bükreş maçına çıktık ve elendik. 6 stoperle oynadığımız maçta zaten iyi bi skor almamız imkansızdı. O günlerde gerçekten kızyordum Skibbe'ye ama zamanla takıma ve Galatasaray'a ısındı. Galatasaray yaklaşık 15 seneden beri topu havaya dikerek oynuyordu ve futbolcular buna alışmıştı. Topu şişir, Hakan indirsin, Arif veya 2. forvet gol atsın. Şimdi baktığımızda takımımız yerden oynamakta, organize atak yapmakta. Son dakikalarda bile, takımımız topu şişirmiyor. Bu da göze hoş gelen bir futbol ortaya çıkmasını sağlıyor. İşbu sebeplerden dolayı Meira Galatasaray'ın olmazsa olmazı durumunda. Galatasaray çok pas yaparak, karşı takımı yorup, bezdirip, karşı kaleye yığılmaya çalışıyor ve başarıyor da. Yanlız bu oyun tipinin bir kaç dezavantajı var, bunlardan birisi defansımız öne çıktığı zaman yapılan ara paslar, kalemiz için ciddi sıkıntılara sebep oluyor. İkincisi ise pas yüzdesi düşük oyuncular, maçlarda acaip sırıtıyorlar.Servet olsun, Sabri ara ara Hakan Balta olsun, sıkıştıklarında topu şişirme eğilimindeler ancak; oyun kurgusu gereği yerden oynadıkları için top kaptırıyoruz.Bu da kalemize tehlike olarak geri dönüyor. Aslında bu iki konu için de çare belli . Emre Güngör.. Hem agresif, hem hava toplarında iyi, hem uzun pasları iyi hem hamleli(ara paslarının tehlikeli olmasının sebebi 2 stoperimizin de hamleli futbolcular olmaması) hem hızlı, hem de yerden oynayabiliyor. Hızlı ve hamleli olmasının avantajını, çok yakında araya atılan toplarda ki başarısını izleyerek göreceksiniz. Ayrıca Servet'ten iyi oyun kurduğu için Skibbe'nin vazgeçilmezi olacak. Bence Skibbe gelecek sezon için, teknik bir sol bek-sağ bek isteyecek ve ozaman sistem tam olarak oturacak.

Ben Skibbe'nin hep arkasındayım, oyun kurgusuna inanıyorum

Aynen öyle.Artık ''Topu şişir, Hakan indir, Arif bitir.'' dönemi geçti.Yerden ayağa paslarla çağın futboluna ayak uyduruyoruz.Skibbe'nin her zaman arkasındayım.

Skibbe: "Zor günler bizleri bekliyor"

Hocamız Skibbe, antrenman sonrası yaptığı açıklamada zor günlerin kendilerini beklediği belirterek, Sivasspor ile oynayacakları maçlara kastederek "İki kaliteli takımın maçlarının kötü hava koşullarına denk gelmesi üzücü" diye konuştu.

Alman hoca yaptığı açıklamada; "İkinci devrenin başlamasından dolayı sevinçliyiz. Ama aynı zamanda cezalı ve sakat oyuncularımız var bu yüzden de sıkıntılarımız çok. Stoper mevkiiinde özellikle eksiklerimiz bulunuyor, ama Emre Aşık'ın yanında oynayabilecek alternatif isimler Mehmet Topal ve Hakan Balta gibi oyuncularımız mevcut. Bizim için zorlu bir dönem başlıyor ama tabii ki hedeflere ulaşmak için 3 kulvarda da bu zorlu mücadelelerin üstesinden gelmeliyiz. Sakatların aramıza dönmesiyle işlerimiz daha da kolaylaşacak. Aslında Sivasspor maçlarımızın çok kaliteli maçlar olması gerekir normalde, yüksek tempoda oynanması kuvvetli karşılaşmalar olurdu. Böyle kaliteli iki takımın maçının zor ve kötü hava şartlarına denk gelmesi üzücü" diye konuştu.

Skibbe, Servet'in tam olarak iyileşmediğini de belirtirken, oyuncusunun farklı bir yapıda olduğunu söyledi. "Servet herkesten farklı bir oyuncu. tedavisi sürüyor, %100 oynayamaz diyemem, fedekar bir oyuncu , maç gününe kadar tedavisini sürdüreceğiz, o günkü durumuna göre karar vereceğiz" diyen Alman teknik adam, Malatya maçında dizine darbe alan Lincoln'ün ise tedavisi ve antrenmanlarının sürdüğünü ve oynama oranının yüksek olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

(kişisel fikrim)

geçen sene kalli ile başlayan yeniden yapılanma bu sene skibbe ile devam ediyor. skibbe nin takıma daha önce alışkın olmadığı bir şablon oturtmaya çalıştığı açık. Galatasarayın futbol felsefesi değişiyor. ama tekrar iddaa ediyorum asıl patlama skibbe den sonra gelicek teknik direktörle olucak. geçen sene temizlik yapıldı. bu sene şablon değişiyor ve ufak bir temizlik daha olucak. sonrasında ise yepyeni bir Galatasaray.

kalli-skibbe-????

başka bir yerde daha önce de bunu yazmışım

Çağdaş KÖKSAL' Alıntı:
skibbe bence iyi bir antrenördür, ama iyi bir teknik direktör değil. skibbe nin oynatmaya çalıştığı pozitif futbola, gençlere eğilmesine lafım yok ama teknik direktörlük bunların dışında karakter olarak farklı meziyetler gerektirir. en önemlisi "winner" olmak gerekir, iyi bir td olabilmek için. liderlik ruhu, özgüven, cesaret ister, iddaalı olmak gerekir. mesela skibbe leverkusene iyi bir altyapı oturtmuştur, temellerini onun attığı leverkusen bu sene almanyada kafaya oynamaktadır. skibbe nin Galatasaraya da bu yönde katkıları olacaktır, skibbeden kendinden sonra gelicek td nin işini bir bakıma kolaylaştıracaktır.

skibbe nin gelmesine ilk günden beri karşı çıktım ama bugün de istifasına karşı çıkıyorum. skibbe istifa etse bir anda herşey düzelecek mi?? hayır. en azından takımı, türkiyeyi tanımaya başladı. birşeyler yapmaya başladı yavaş yavaş. kendisine geldiği günden beri güvenmedim ama istifa etmesini de istemiyorum. en azından bu sene boyunca şans verilmesinden yanayım.

çoğu kişi skibbe yerden oynatıyor, futbolcularla arası çok iyi (bunlara bir itirazım yok zaten) ve bunlardan dolayı iyi td olduğunu iddaa ediyor. şimdi benim farklı düşündüğüm nokta burda başlıyor. Benim için bunlar bir td için yeterli meziyetler değildir. Biraz taraflı bir ifade gibi görünebilir ama işlerin iyi gitmesiyle td nin iyi olduğu anlaşılmaz, işler kötü giderken iyiye çevirebiliyorsan o zaman iyi teknik direktörsündür, lidersindir. Tamam skibbe bize 5 tane attı Almanyada, peki biz ASY de 90 dakika Leverkuseni topa tutarken ne yapabildi? Şansımıza gol atamadık orası ayrı. Birçok insan (ben dahil) Fatih Terim in milli takıma oynattığı toptan nefret eder, hatta bana göre euro 2008 üçüncülüğünü biz oynadığımız topla değil, inançla kazandık. Her maç özellikle ilkyarıları izlerken kahroldum, iki pas arka arkaya yapamıyorduk. ama Terim artık ne yapıyorsa bi şeyleri değiştiriyordu, takım çıkıp maçı çeviriyordu. İşte Skibbe nin eksik kaldığı nokta burda başlıyor benim gözümde. ha Terime mükemmel demiyorum, anlatmak istediğim Skibbe nin eksik olduğunu düşündüğüm yanı. bu yazdıklarım daha çok bir öngörü ve bu eksiklik gerçekten varsa kaliteli top oynarsınız ancak kupayı alamazsınız. Skibbe ile uzun vadeli anlaşılsın Wenger-Arsenal gibi istikrar yakalansın diyenler var. Ben şahsım adına o tarz bir istikrar istemiyorum, adamlar iyi oynuyor, standardları var ama kupa alamıyor.

başka bir yerde daha önce de bunu yazmışım

çoğu kişi skibbe yerden oynatıyor, futbolcularla arası çok iyi (bunlara bir itirazım yok zaten) ve bunlardan dolayı iyi td olduğunu iddaa ediyor. şimdi benim farklı düşündüğüm nokta burda başlıyor. Benim için bunlar bir td için yeterli meziyetler değildir. Biraz taraflı bir ifade gibi görünebilir ama işlerin iyi gitmesiyle td nin iyi olduğu anlaşılmaz, işler kötü giderken iyiye çevirebiliyorsan o zaman iyi teknik direktörsündür, lidersindir. Tamam skibbe bize 5 tane attı Almanyada, peki biz ASY de 90 dakika Leverkuseni topa tutarken ne yapabildi? Şansımıza gol atamadık orası ayrı. Birçok insan (ben dahil) Fatih Terim in milli takıma oynattığı toptan nefret eder, hatta bana göre euro 2008 üçüncülüğünü biz oynadığımız topla değil, inançla kazandık. Her maç özellikle ilkyarıları izlerken kahroldum, iki pas arka arkaya yapamıyorduk. ama Terim artık ne yapıyorsa bi şeyleri değiştiriyordu, takım çıkıp maçı çeviriyordu. İşte Skibbe nin eksik kaldığı nokta burda başlıyor benim gözümde. ha Terime mükemmel demiyorum, anlatmak istediğim Skibbe nin eksik olduğunu düşündüğüm yanı. bu yazdıklarım daha çok bir öngörü ve bu eksiklik gerçekten varsa kaliteli top oynarsınız ancak kupayı alamazsınız. Skibbe ile uzun vadeli anlaşılsın Wenger-Arsenal gibi istikrar yakalansın diyenler var. Ben şahsım adına o tarz bir istikrar istemiyorum, adamlar iyi oynuyor, standardları var ama kupa alamıyor.

Sadece inanç ve hırs ile bi kere başarabilirsin, ama iyi oynayarak bi kere başaramazsın. Barcelona'da oynayan futbolcularda sence ne kadar hırs vardır? Veya Guardiola sence Barcalı topcuları maçtan önce, Allah yardımcınız olsun diyerek motive ediyor mudur? Öncelikle aşmamız gereken şey bazı şeyler sadece inançla olmaz. Olursa kısa dönemli başarılardır. UEFA yı aldık, Süper Kupayı aldık, sadece inançla yapılabilir miydi ? Tabi ki hayır. + sene boyunca işleyen bir sistem sayesinde oldu.

Sadece inanç ve hırs ile bi kere başarabilirsin, ama iyi oynayarak bi kere başaramazsın. Barcelona'da oynayan futbolcularda sence ne kadar hırs vardır? Veya Guardiola sence Barcalı topcuları maçtan önce, Allah yardımcınız olsun diyerek motive ediyor mudur? Öncelikle aşmamız gereken şey bazı şeyler sadece inançla olmaz. Olursa kısa dönemli başarılardır. UEFA yı aldık, Süper Kupayı aldık, sadece inançla yapılabilir miydi ? Tabi ki hayır. + sene boyunca işleyen bir sistem sayesinde oldu.

dostum yanlış anlamışsın heralde. ben sadece inançla olur gibi bir ifadede bulunmadım. Skibbe de eksik gördüğüm yanın Terim de olduğunu belirttim orda. yoksa Terim savunucusu falan değilim, oynattığı futbolu şahsen hiç beğenmiyorum. ama onda bulununan diğer özelliklerin iyi bir td de mutlaka bulunmalıdır diye düşünüyorum. Mesela Barça şuan makina gibi top oynuyor, şu oynadığı topla her takımı ezer geçer diye düşünüyoruz. Guardiola Henryi kazandı vs. ama Guardiola nın asıl olayını CL de çeyrek-yarı final maçlarında görücez. Barça istediği kadar makina gibi oynasın, Ferguson yada Scolari gibi bir kurt hoca oyunu kitlerse ne olucak, 1-0 la elenicek belki. Bakalım olası bir Chelsea yada MAnu yada İnter eşleşmesinde, Scolari veya Fergusona karşı çevirebilecek hamleleri yapabilecek mi.

dostum yanlış anlamışsın heralde. ben sadece inançla olur gibi bir ifadede bulunmadım. Skibbe de eksik gördüğüm yanın Terim de olduğunu belirttim orda. yoksa Terim savunucusu falan değilim, oynattığı futbolu şahsen hiç beğenmiyorum. ama onda bulununan diğer özelliklerin iyi bir td de mutlaka bulunmalıdır diye düşünüyorum. Mesela Barça şuan makina gibi top oynuyor, şu oynadığı topla her takımı ezer geçer diye düşünüyoruz. Guardiola Henryi kazandı vs. ama Guardiola nın asıl olayını CL de çeyrek-yarı final maçlarında görücez. Barça istediği kadar makina gibi oynasın, Ferguson yada Scolari gibi bir kurt hoca oyunu kitlerse ne olucak, 1-0 la elenicek belki. Bakalım olası bir Chelsea yada MAnu yada İnter eşleşmesinde, Scolari veya Fergusona karşı çevirebilecek hamleleri yapabilecek mi.

Ne demek istediğini gayet anladım renktaş ama futbolun endüstrileşmesi ile malesef bazı şeylerin önemi kaybolmaya başlıyor. Dünya'da hem motive tarzı iyi hem de taktik bilgisi iyi 10 tane teknik direktör sayamayız. Arsen Wenger, Alex Ferguson, Jose Mourinho, hadi Scolari'yi de ekleyelim..5. si zor çıkar malesef. Bu sebepten dolayı, bir tercih yapmamız gerekir, Galatasar yönetimi de opportunity costunun düşük olduğunu düşündüğü Skibbe'yi tercih etti. Bence ne kadar eksiği de bulunsa, Skibbe biçilmiş kaftandır bizim için.

Winner değil diye, Şenol Güneş'i yedik,Rasim Kara'yı yedik, Abdullah Avcı'yı yemek üzereyiz. Bunu yapmayalım, sırada ki Skibbe olmasın

Ne demek istediğini gayet anladım renktaş ama futbolun endüstrileşmesi ile malesef bazı şeylerin önemi kaybolmaya başlıyor. Dünya'da hem motive tarzı iyi hem de taktik bilgisi iyi 10 tane teknik direktör sayamayız. Arsen Wenger, Alex Ferguson, Jose Mourinho, hadi Scolari'yi de ekleyelim..5. si zor çıkar malesef. Bu sebepten dolayı, bir tercih yapmamız gerekir, Galatasar yönetimi de opportunity costunun düşük olduğunu düşündüğü Skibbe'yi tercih etti. Bence ne kadar eksiği de bulunsa, Skibbe biçilmiş kaftandır bizim için.

Winner değil diye, Şenol Güneş'i yedik,Rasim Kara'yı yedik, Abdullah Avcı'yı yemek üzereyiz. Bunu yapmayalım, sırada ki Skibbe olmasın

İşte benim de ilk mesajımda ima ettiğim bu oldu, bu geçiş döneminde Skibbe tercih edildi, maliyet düşük, kaprisli değil, transfer istemedi, takıma yerden oynatmayı öğretiyor, Galatasaray ın son yıllardaki futbol felsefesini değiştiren bir aracı olarak görüyorum. Asıl ciddi başarılar, Skibbe den sonra gelicek td zamanında olucak diye tahmin ediyorum. Dediğim gibi sadece öngörü, amacım Skibbe yi harcamak değil.

"Ona şevkatle yaklaşmak lazım. 3 gün izin istedi, 4 verdim. Söz verdiği gün ise İstanbul´a döndü ve gerçek bir futbol yıldızını bütün Türkiye gördü..."

Önünüzde iki yol var ve birine sapmak zorundasın. Sağa dönersen Lig Şampiyonluğu, sola dönersen UEFA Şampiyonluğu. Sağa mı dönersin, sola mı, yoksa direkt patikadan mı devam edersin!

Kulübümün menfaatleri açısından Süper Lig Şampiyonluğu önemli. Çünkü takım direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılacak ve yaklaşık 15 milyon EURO gelir kasanıza girecek. Kişisel kariyerim açısından elbette sola dönerim! Bakın Galatasaray’ın müzesine; 17 lig kupası var, ama 1 tane UEFA Kupası.

Kadıköy’deki finale hak kazanırsanız, ezeli rakibinizin stadında Avrupa finali oynayan ve yüzde 50 ihtimalle kupayı kaldıran ilk ve tek Galatasaray Teknik Direktörü olabilirsiniz.

Bu gerçekleşirse sürprizlerim olabilir. Mesela, Souness’dan o efsane bayrağı isteyebilirim! Hatta o bayrağı stadın tam ortasına dikebilirim. Ancak şundan da eminim; eğer Kadıköy’de şampiyon olursak, Başkan Adnan Polat, Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin benden önce orta sahaya varabilir!

Galatasaray’da bulunduğunuz süre içinde canınızı en çok yakan olay neydi?

Hiç şüphesiz yardımcılarım Ümit Davala ve Edwin Boekamp’ın gönderildiği o an... Ümit Davala ile hâlâ konuşuyoruz gerçi, çünkü o benim sevdiğim bir dostum.

Neredeyse tümü millilerden oluşan bir takımınız var. Sizi kim durdurabilir?

Emin olun abartmıyorum; Galatasaray gününde olsun, sahaya ideal kadrosuyla çıksın, Avrupa’da bile yenemeyeceği bir takım yok. Takımımla gurur duyuyorum...

İkinci yarı başlıyor. Sivasspor ile üst üste 3 maç oynayacaksınız. Bu arada UEFA ve lig de sürecek. Trafik hayli yoğun. Önlem aldınız mı?Fikstürü kim yaptı, anlamak zor. UEFA’da devam ediyoruz diye söylemiyorum. Çünkü burada Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor da olabilirdi. Düşünün; kışın ortasındayız, Türkiye’nin en güzide kulüplerinden biri Sivas’a gidiyor. Hadi gitti diyelim, peki bu kupa maçları ne oluyor? Üstelik 2 tane de çok önemli Avrupa maçına çıkacağız. Açık söylüyorum; Bu fikstürü yapanlar bunları hesaba katmamış. Kupa maçları Nisan-Mayıs’ta oynanamaz mı?

Avrupa’daki tek Türk takımısınız ve yakında Bordeaux maçları var. Rakibinizi analiz ettiniz mi? Taraftara zafer sözü

verebilir misiniz?

Biz, pozitif ve açık futbol oynayan rakipler karşısında zorlanmıyoruz. Yani Bordeaux bizim için iyi rakip. Daha önce böyle takımlar karşısında ne yapabileceğimizi gösterdik. Berlin ve Benfica açık oynadı, dağıldı. Bu nedenle Bordeaux karşısında başarılı olacağımızı düşünüyorum. Tek bir tehlike var.

O da Gourcuff. İnanılmaz bir golcü. Dikkatli olmalıyız. Bir tur sonra ise Hamburg değil de NEC Nijmegen çıkarsa karşımıza şahane olur.

Galatasaray tıkır tıkır futbol oynuyor, ama o yerden yere vuruluyor. Yapılan eleştirilerin dozu ağır, gösterilen saygının ölçüsü hafif... Peki ya ne yer ne içer bu adam! Hatta bu nasıl bir Alman! Fener restorana götürdük yardımcısı Burak Dilmen ile birlikte, sorduk yanıtladı, sormadık yine yanıtladı! Peki o geceden bize ne kaldı? Bir elimizde Michael Skibbe gerçekleri... Diğer elimizde ‘teknik’ olmasa da ‘ADAM’lık konusunda gerçek bir liderle tanışmış olmanın verdiği haz... Paylaşalım o halde, huzurlarınızda Michael Skibbe...

Lincoln’e ne yaptınız!

Devre arasına uzun bir süre vardı. Lincoln geldi ve ‘Arkadaşlarım iki günlük izinde bile Avrupa’ya gidip dostlarıyla görüşüyor. Ancak benim yakınlarım Brezilya’da ve bu şansım yok. Devre arasında 3 gün ekstra izin istiyorum’ dedi. Ona şu yanıtı verdim; ‘Belki ben burada olmam, ama sana bir gün ekstra izin de benden. Lütfen 5. gün burada ol...’ ‘Hocam, senin burada olman için elimden geleni yapacağım’ diyerek gitti, döndü. Sonrasını Türkiye gördü.

Artık gülüyor, çalışıyor ve büyülüyor. Sizinle birlikte yaşandı bu süreç...

Evet, Lincoln ile aramız iyi. Bunun nedenini kimse bilmiyor. Anlatayım. Dede, Lincoln’ün kardeşi gibi. Onun Dortmund’a gelmesini ben sağladım. Ben, Dede’nin kariyerine katkı yaptığım için, Lincoln ile ilişkimiz süper gelişti. Ona şevkatle yaklaşmak lazım. Çoğu zaman yönetimden çekiniyor, kendisini anlamayacaklarını düşünüyor. Ama onunla konuşursan, iyi niyetli bir insan olduğunun farkına varıyorsun.

Lincoln, Arda, Kewell, Baros... Hepsinin birarada oynaması takım savunması için problem değil mi? Mesela Steaua, Kharkiv maçlarının kaybedilmesinde, bu bir etken miydi?

Hayır... Beni Galatasaray’a getirmek istemelerinin tek bir nedeni vardı. Buraya gelmemde başrolü oynayan Adnan Sezgin’dir. Ona teşekkür ederim. Bana, ‘Bu takım zaten savaşıyor ve kazanıyor. Ama biraz da estetik, hücum ve aksiyon katmalıyız’ dedi. Benden iyi futbol istediler, ben de iyi futbol oynatıyorum.

Avrupa’da işler yolunda!
Evet, UEFA Kupası’ndaki maçlarımız hepimiz için büyük sükse oluyor. Vitrine çıkıyoruz. Avrupa’daki meslektaşlarım; özellikle Hertha ve Benfica maçlarında bütün kulüpler tarafından gözlendiğimizi söylediler. Futbolcularıma talip olan yöneticiler işte bu maçları izlemişler. Benim geleceğim için de iyi bir referanstı, çünkü iki maçta da futbolun gerektirdiği herşeyi yaptık; harikaydık.

Her teknik adam, geldiği takımdan transfer ister. Siz yapmadınız, neden?

Eski takımınızdan bir futbolcu aldığınızda, onu oynatmak zorunda kalabilirsiniz. Yani o oyuncu, sizin üzerinizde adeta bir ipotek haline gelebilir. Hatta kariyerinizde sıkıntı yaşatabilir.

Kiessling’i düşünmez miydiniz mesela...

Kiessling süper futbolcu, ama bonservisi 15 milyon Euro... O halde kalsın! Süper bir takım yaratmak istiyorsanız, süper bütçeniz olmalı. Süper isimler almak istiyorsunuz ve elinizde sadece kağıt mendil var! Olur mu sizce.

Ligde Bursa, Eskişehir ve Fenerbahçe’ye yenildiniz. Neleri eksik yaptınız?İki maçta hakemler büyük hata yaptı. Eskişehir’de yediğimiz gol, açık bir ofsayttı. Göremediler. Ama onlar da insan. Fenerbahçe maçında ise hakem çift vuruş olduğunu sahadaki hiç bir oyuncuma açıkça gösteremedi. Uyarmalıydı. Elini havaya kaldırdığında görüntüden çıkmıştı, kimse onu görmedi. Lincoln’ün golü geçerli olsa, o maçı kaybetmezdik.

Taraftarlarla aranız nasıl?

Bursaspor’a mağlup olmuştuk. Ertesi gün yürüyüş yapıyordum. Arkamdan bir el dokundu ve ‘Hocam takma kafanı. Her takım yenilebilir. Biz size güveniyoruz, rahat olun’ dedi. Çok duygulandım.

Türkiye’nin en pozitif takımı, neden bazı maçları boş tribünlere oynuyor?

Mesela Malatyaspor maçı... Sadece 5 bin kişi vardı. Bu Galatasaray gibi büyük bir camia için utanç verici. Yetkililer şunu yapamaz mı; gidin okullara, biletleri 1 liradan verin. O çocuklar gelsin; Arda’yı, Kewell’ı, Baros’u izlesin. Kötü mü olur?

O maça nasıl hazırlamıştınız takımı?

Biz her maç için hazırlık yaparız. Malatyaspor maçında 36 numaralı rakip futbolcunun (zannedersem boyu da 1.96’ydı) duran toplarda gelip bize gol atabileceğini biliyorduk. Rakibi izlemiştik ve bunu futbolcularımıza iletmiştik.

Bu sezon penaltılarda bazı anlaşmazlıklar yaşandığını gördük. Neden?

Penaltı kazandık, topun başına Ümit Karan geçti. ‘Hayır’ dedim, Baros’un atmasına istedim. Skor 4-1, 3-0 olsa sorun değil, Ümit de atabilirdi. Ancak skor tehlikeliyse, bu konudaki tercihi ben yaparım. Çünkü o penaltı gol olmazsa ve puan kaybetsek bütün eleştiriler beni bulacaktı. Herkes ‘6 ay gol atmayan adama nasıl penaltı attırdın’ diyecekti. Eleştiler bana gelecekse, kararları da ben vermeliyim.

Devre arasında kimleri göndermek istediniz?

Ferdi’yle görüştüm ve bu oyuncular içinde kendisine çok şans veremeyeceğimi söyledim. ‘Ben oynasam da oynamasam da burada mutluyum. Çünkü bir şeyler öğreniyorum ve sizinle kariyerime katkı yaptığımı düşünüyorum. Bu nedenle burada kalmak istiyorum. Ben uzun yıllar Rize’de kaldım, ama hiç gelişemedim, sadece koştum’ dedi. Oynatamadığınız bir futbolcu bile böyle düşünüyorsa, o takımda işler gerçekten yolunda demektir.

Hakan Şükür kalsa tercihleriniz nasıl olurdu?

Hakan Şükür kalsaydı da çok şey değişmezdi. Çünkü benim bu konudaki düşüncem çok net:?Milan varsa Milan oynar... Şu an onu kimse kesemez.

Skibbe için kariyerindeki zirve nedir?

Ben o zirveyi 2002’de kaçırdım. Finalde Brezilya bizi (Almanya) mağlup etti ve Dünya Kupası Şampiyonu olamadık.

Türk Futbolu hakkındaki gözlemleriniz neler?

Hızlı bir kıpırdanma var. İyi futbol oynayan takım sayısı her geçen gün artıyor. Şu an 3 büyük-4 büyük deniyor, ama zamanla bu durum değişecek. Bakın Sivas’a: Çok dirençli bir takım. Kayserispor’un mükemmel bir defans anlayışı var. Onları alt etmek zor. Gaziantepspor ise en tehlikeli olanı. İyi bir gününde Antep, Tabata gibi yıldızıyla rakip için kâbus olabilir.

Galatasaray’ı bir kenara bırakırsanız, Türkiye’deki en iyi oyuncu kim?

Trabzonsporlu Selçuk İnan... Müthiş bir futbolcu, ama bundan çok daha iyi olabilir. Holosko’yu da inanılmaz beğeniyorum. Genç, ayaklarına hakim, süratli ve savaşçı. Geleceği çok parlak.

Türkiye’de teknik adamlık kolay mı!

Buraya gelmeden önce, Türkiye’de kimler görev yapmış diye ufak bir araştırma yaptım. Gözlerime inanamadım. Hiddink, Beenhakker, Parreira, Löw, Lazaroni, Del Bosque, Tigana, Toshack... Hepsi dünyaca ünlü hocalar, ama gelip 1 yıl dolmadan dönmüşler. Daha fazla kalmış olsalar, Türk Futbolu’na daha büyük katkı kapmış olurlardı. Aslında bunu irdelemek lazım.

Türk futbolculara bakışınız...

Daha eğitimli olmaları herkesin yararına. Bence genç yaştan itibaren yabancı dil eğitimi almalılar. Çünkü futbolcular kariyerlerini Avrupa’da devam ettirmek isteyince önlerine en büyük engel olarak lisan çıkıyor. Bu yüzden eğitim şart.

Son sözleriniz...

Özel hayatıma saygı duyulmasını istiyorum. Bazı haberler beni üzüyor. Aslında benim için önemli değil, fakat 16 ve 18 yaşında iki kızım var ve onlar için ileride sıkıntı yaratabilir.

Galatasaray’da kalırım ama...

“Sözleşmem 1+1. Yani bir yıllık opsiyonum var. Ancak benim seneye de burada kalmam için 3 faktör gerekli. Birincisi, Galatasaray takımının performansı, kalitesi, geleceği. Aynı ekiple devam edersek, yıldızlarımızı kaybetmezsek bu olumlu bir gelişme olur. İkincisi, yönetimin bana ve takıma olan tavrı, güveni. Onlar bizden memnun ise, birlikte yola devam etmek istiyorlarsa, bu imza atmamda önemli bir etken olacaktır. Sonuncusu ise benim kararım. Çünkü şu an ben de teklifler alıyorum. Beni de isteyenler var. Ancak kararı, yani son kararı ben vereceğim.”

13_240554_24FAN01KALLI414.jpg

KALLİ KARARLARIMA ASLA KARIŞAMAZ...

“Kalli’nin gerçek anlamda görevi, Galatasaray Yönetimi’nin danışmanı. Ancak şu an ne yapıyor derseniz, ben tam anlamıyla bilmiyorum. Hatta Galatasaray Yönetimi’nin dahi tam anlamıyla bildiğini zannetmiyorum. Bildiğim tek şey var: Kalli benim kararlarıma müdahale edemez, zaten böyle olduğunu o da biliyor ve ona göre davranıyor. Zaman zaman bizim için maçlar analiz edecek. Mesela Bordeaux’yu izleyecek. Ama unutmadan söyleyeyim; Bordeaux’yu Burak ile ben de tekrar çıplak gözle izleyeceğim ve sonuçta kararları daha önce de dediğim gibi, biz vereceğiz!”

Almanya’da bile ‘enişte’ diyorlar

“Almanya’ya gidiyorum, havalimanında taksiye biniyorum ve şoför ‘enişte’ diyor. Aylin hanımla birlikte olduğumu biliyorlar. Hatta geçen gün bir taksiye bindim, birkaç dakika sonra babası şoförü aradı ve ‘Şu an taksinde Galatasaray’ın hocası var, biliyor musun?’ dedi. Şoför, ‘Evet de sen nereden öğrendin’ deyince; babası, ‘Arkadaşların arayıp haber verdi’ dedi. O şoför neredeyse beni evine götürecek, babasıyla tanıştıracaktı! Bunlar güzel şeyler. Türk insanının sıcak ve samimi tavırları memnun edici.”

15_240556_arda414.jpg

Arda garip bir adam!

“Bazen düşünüyorum, bu nasıl bir adamdır böyle! Müthiş oynuyor, muhteşem bir futbolcu. ‘Bir futbolcu hiç yorulmaz mı’ diye geçiriyorum içimden. Çünkü hem çok dayanıklı hem de çok güçlü. Üstelik yetenekli ve zeki...”

9_240552_24FAN01AYHAN-C-B414.jpg

Ayhan’ın aklı Barcelona’da

“Benfica karşılaşmasını kazanmıştık. Ayhan Akman soyunma odasına geldi ve ‘Hocam, vallahi bugün Barcelona gibiydik’ dedi. Çok tecrübeli, ama hâlâ futbolda hedefleri var. İşte bu yüzden takım için çok önemli.”

Servet insan olarak büyüdü

“Leverkusen-Galatasaray maçındaki Servet’i düşünüyorum, bir de şu ankini. Aslında İstanbul’daki maçta iyiydi, ama Almanya’da tüm Galatasaray takımı gibi kötüydü. Servet gerçeği şu: O, insan olarak çok büyüdü...”

12_240553_24FAN01BALTA414.jpg

Benim adamım Hakan Balta

“Elbette Lincoln, Arda, Baros ya da Kewell çok önemli oyuncular. Ancak benim adamım Hakan Balta. Çünkü onun futbolunun bir çizgisi var ve performansı asla bu çizgiden aşağıya düşmüyor. Hem çok istikrarlı hem de zeki...”

14_240555_24FAN01MEIRA414.jpg

Meira 5 dil biliyor ama...

Meira; Servet-Sabri-Topal üçgeninde oynuyor. 5 dil konuşuyor, ama üçgendeki arkadaşları anlamıyor. İki gerçek var. İlki, Meira’nın uyum sorunu sürüyor. İkincisi o üçgenin kariyerlerini de düşünerek Meira’yı anlayacak girişimde bulunmaları.

FANATIK

sene sonunda skıbbe ıle yollar kesın olarak ayrılacaktır bu takım cok agır geldı ona

Skibbe gençlere önem veren deniyor;o zaman sivas maçında neden aydın oynamıyor,neden serkan kurtuluş oynamıyor,neden defansın ortasında sorun varken gelecekte kaptanımız olacak semih kaya oynamıyor neden ümit karan formsuzken yaser yıldız da formdayken yaser yıldız oynamıyor bence görünüşte önem veriyor ama gerçekler öyle değil...

Skibbe gençlere önem veren deniyor;o zaman sivas maçında neden aydın oynamıyor,neden serkan kurtuluş oynamıyor,neden defansın ortasında sorun varken gelecekte kaptanımız olacak semih kaya oynamıyor neden ümit karan formsuzken yaser yıldız da formdayken yaser yıldız oynamıyor bence görünüşte önem veriyor ama gerçekler öyle değil...

Şimdi Sivas maçında eğer Serkan ve Aydın oynasaydı şunları derdiniz.Serkan neden oynadı?Sabri varken Serkan oynar mı?Serkan daha çok tecrübesiz.Böyle önemli maçda neden Serkan'ı oynattı ki?Aydın sakatlanmaya zaten hazır bi futbolcu.Neden Aydın bu zeminde oynadı ki?Yerine mücadele gücü yüksek olan Barış oynasaydı.Aydın'ın fiziği zayıf.

Skibbe'yi şu güne kadar nerdeyse hiç savunmadım ama Aydın'la Serkan'ı oynatması çok büyük bir saçmalık olurdu.Adamlar düzgün sahada çok iyi performans veremiyor bu sahada ayakta duramazlar.Semih daha kaç dk. süre almışki liderle oynadığımız maçta direk sahaya sürülsün?Hazırlık maçı değilki bu.Çıkartması gereken kadroyu çıkardı ama Barış ve Baros'u oyundan alması çok büyük bir saçmalıktır.Hala ve hala kendisinin oyun okuyamadığını düşünüyorum.Bjk maçında bu görüşüm kesinleşmişti yenmemize rağmen.Bu maçta da aynı şekilde devam etti.

Benim anlamadigim Barosu neden cikartip yerine Yaseri aldiki?

Aydın oynasa futbol hayatı biterdi.Skibbe en ideal kadroyu çıkardı Sivas gibi bir takımı 10 kişi kalmışken yenmek hayaldir...

Beni uyuz eden tarafi oyuncu degisiklerini cok gec yapmasi.Daha oncede yazmistim ama hakla ayni.Rkip taktik degistiriyor,2 oyuncu degisikligi birden yapiyor,biz 75.dakikayi bekliyoruz.Birde oyuna aldigi oyuncuyu hep cikan oyuncunun yerine sokuyor.Mesela bugun Aydini cikardi Yaseri aldi sag koydu onu.Yaseri forvete cekip Barisi sag koymayi dusunmedi.Bu hatalari her macta yapiyor

75'ten önce oyuncu değiştiğini ben görmedimki.Hamle yapmak bu kadar mı zor?B. Uygun denen o herif çok mu üstün futbol bilgisine sahip?Ama adam cesurca 3 tane oyuncuyu birden değiştiriyor,yapacağı hamleler önceden belirlenmiş ve bu düzene göre ayarlanıyor herşey.Ama Skibbe'de asla böyle birşey yok.Kadro kısıtlı dahi olsa en kötü saha içinde bir değişiklik yapıp maça müdahale etmesi gerekir.Bazen ağzım açık kalıyor.Örneğin Aydın bi dk.dan sonra kayboluyor sağ kanatta ama müdahale 15 dk. gecikiyor.Kendisinin Lincoln'ü kazanmak gibi büyük katkıları var ama hala bu takımda birşeyleri oturtabilmiş değil ve kendisi çok iyi bir insan olmasına rağmen uzun süredir gelen en beğenmediğim hoca.Şu takımın eksik kısımları o kadar belli ki nasıl müdahalede bulunulmaz aklım almıyor.İnşallah sene sonuna kadar aynı hatalarda bulunmaz.

Şu Skibeci ler ne düşünüyolar şimdi. Yazık yani koca Galatasaray t.direktör kariyeri olmayan bi adama emanet ve hocanın sürekli bir şeyler yapmasını bekliyoruz. Çok adam gönderme meraklısı değilim istikrardan yanayım ama bu takım şampiyon olamadımı uefadan elendimi aklımız başımıza gelecek. Tabela yorumculuğu yapmıyorum işler iyi gittiğindede söyledim çok tepki aldım. Evet yine iyi gidecek şampiyonda olacağız çünkü kadro kalitemiz ortada. Ama eğer hedeflerimiz büyükse bu hocayla bu iş olmaz...

"Sivas'ta turu geçeriz"

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Galatasaray TV’de “Teknik Yorum” programında son iki Sivasspor maçı ve Denizli ile deplasmanda oynanacak karşılaşmayı değerlendirdi. Skibbe, sakat futbolcuların son durumunu, Ümit Karan’ın gördüğü kırmızı kartı anlattı. Sivas’taki kupa maçında kalede Aykut’a görev vereceğini belirtti. Alman hoca ayrıca Sivas’ta turu gecen taraf olacağımızı ve ligin 34. haftasını zirvede kapatacağımızı söyledi.

Sivasspor’la geçen dopdolu bir haftayı geride bıraktık. Önce lig ve sonrasında kupa. Lig maçıyla başlayalım ilk olarak. Lider Sivasspor karşısında alınan mağlubiyetin ve beraberliğin sebepleri nelerdir ?

Genel olarak zor oynanabilir bir sahada Ümit’in ihracına kadar aslında iyi bir maç çıkardık diyebiliriz. Maalesef hakemlerimizin kararlarından dolayı bizim için dezavantajlar serisi başladı. İkinci devre o yüzden de zorlu anlar yaşadık. Baskı yaparken kontrataklara açık bir duruma düştük ve geriye düştükten sonra oyun kurma adına hem kötü sahada hem eksik olunca istediğimiz şekilde gol fırsatları yakalayamadık.

Bu oyunda zeminin ve hava şartlarının payı nedir?

Aslında sadece bizim için değil Sivas için de aynı ortam geçerli. Skoru bir yana bırakın, iki takım da iyi oynamadı. Saha şartları buna müsaade etmedi. Her iki takımın Sivas olsun biz olalım iyi bir maç oynama imkanımız yoktu.

Hakemler skora etki gösterdiler. Bu konuda kasetleri tekrar seyrettiği zaman Skibbe nasıl bir yorum getirecek?

Şimdi ofsayt pozisyonlarında ben bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü orada da yaşadık zaten bize karşı olan bir pozisyon vardı. Aşağı yukarı aynı yerde ilk yarıda ofsayt kararı çıktı bizim aleyhimize. Ama bizim lehimize ofsaytı kaldırması gereken yerde kaldırmadı. Şimdi Ümit Karan’ın olayına gelince, zaten kendisi maçtan sonra ifade etti. Kesinlikle küfür olmadığını söyledi. Şimdi burada Ümit’e karşı verilen kırmızı kartı, bunun sebebi olan küfürü ben kabul etmiyorum. Objektif olarak bakarlarsa kesinlikle Ümit’in değil yan hakemin hatası olduğunu düşünüyorum.

Ümit kırmızı kart görmeseydi kupa maçında Baros’u tek forvet oynatır mıydı yoksa Ümit’i de yanına koyar mıydı?

Kesin olarak bir şey söylemek mümkün değil. Sahada olduğu müddetçe iyi olduğu gördük. O yüzden salı günkü kupa maçında oynama ihtimali yüksekti, ama oynatır mıydım oynatmaz mıydım belli değil tabii. Son kupa maçımızda yedek kulübemize baktığınız zaman ne kadar çok eksik olduğunu görüyorsunuz. Bir Karan’a ne kadar çok ihtiyacımız olduğu anlaşılıyor.

Her iki maçın da ortak noktası ikinci yarıda Balili’nin oyuna girmesi. Burada Skibbe gollerin gelmesini oyunun şekline mi bağlıyor yoksa kişisel hatalar mı?

Her iki maçta da ikinci devre Balili ile başlayacaklarını biliyorduk. Oyuncularımıza sahaya çıkmadan önce direktifleri verdik. Ama siz istediğiniz kadar bu sözleri söyleyin saha içerisinde mutlaka hatalar oluyor. Bir hatadan dolayı arka arkaya gelen ataklar, Balili gibi çabuk gelen adamın golü atmasını ve asist yapmasını engelleyemiyorsunuz oyun içinde. Sırf bu konuda değil her maçta olduğu gibi ölü toplarda uzun stoperler her zaman gelirler. Her zaman adam adama markaja girersiniz ama goller olur.

Cumartesi günkü yenilgi salı akşamı oynanan kupa maçında futbolcuların ekstra motive olmaları, biraz daha hırslı olmaları onları olumsuz etkilemiş olabilir mi?

Ben öyle söylemek istemem… Biz iki maça da iyi motive olmuş durumdaydık. Yani siz ne kadar motive olsanız da bu tip kararlar Eskişehir'de olduğu gibi Kadıköy'de olduğu gibi takım etkileniyor, bunu önleyemiyorsunuz. Kupa maçına baktığınız zaman ilk maçta olduğu gibi ilk yarı topun genelde bizde olması. Bu Sivas’ın defansif oynaması demek, ilk yarıda bizim sahamıza da gelmediler.

Baros'un yalnız kaldığına inanıyor musunuz maç içinde?

Biz hiçbir zaman tek forvet oynamıyoruz. Biz her maçta en az üç forvetle oynuyoruz. Sol tarafta Arda, sağ tarafta Aydın.

Ayhan’ın performansını nasıl buldunuz?

Ayhan çok istekliydi, çok çalıştı, hem ileri hem arkaya. Artı şeyler yapmaya çalıştı ama şu görüldü; Ayhan’ın takıma bir pozisyon arkadan faydası olduğunu gördük. Hep alışık olduğu pozisyon değil bir öndeki pozisyonda oynatmayı düşündük. Ama Kewell gibi Lincoln gibi Baros’un yanında oynayamayan zaten alternatifimiz kalmıyor.

Maç içinde eksiklerin sıkıntısı hangi dakikalarda çekti?

İlk maçta olduğu gibi ilk devre pek adam değiştirme ihtiyacı görmedik. Yorgunluk olsun başka sebepler olsun. Aydın’ı alıp hücum oyuncusu alabileceğimiz bir Yaser vardı onu da kullandık. Ayrıca ileri ucu destekleyen bir futbolcu olarak Mehmet Güven’i kullandık.

Futbolcuların geri dönüş zamanları ile ilgili bilgi rica etsek...

Servet ile inşallah hafta sonu beraber olabileceğiz. Nonda için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Lincoln’le bir hafta 10 gün kadar daha zamanımız olacak. Kewell’a da üç hafta kadar beklememiz gerekecek. Hasan Şaş’ı da unutmamak lazım, bizi sevindiren topla çalışmalara başladı. O da bizim için çok önemli. Önümüzdeki hafta da katıldığı zaman bizim için de çok önemli katkı olacak. Linderoth birkaç gündür takım idmanına katılıyor. Birkaç gün takım idmanında değişiklik olmazsa Denizlispor kadrosunda görebiliriz.

Rövanş maçında da kaleyi Aykut’a mı verecek?

Önümüzdeki hafta Sivas’ta oynayacağımız kupa maçında yine Aykut oynayacaktır. Bu performansını gösterdikçe de oynatmayı düşünüyorum.

Rövanş maçının ligde oynanan maçtan farklı olabilmesi için ne gibi planlar yapılıyor?

Bizim oyunumuzda her zaman yaptığımız gibi agresif oynamamız gerekiyor. Gol pozisyonu yaratmamız gerekiyor ve bunu yaparken de o pozisyonları yakaladığımız zaman son vuruşlarda başarılı olmamız gerekiyor. Son maçlara baktığımız zaman 15 tane şut attıysak 6 pastan da olur, 20-25 metreden de olur, o şutların birkaç tanesi gol olması gerektiği gibi 2-3 tanesi gol olmamıştır. Bizim sıkıntımız o. Özellikle o pozisyonlarda daha dikkatli olmamız lazım.

Objektif bir değerlendirmeyle yüzde kaç görüyor Galatasaray’ın şansını?

Bizim oradaki şansımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Bizim takımımız her zaman iyi bir gününde Sivas’ta da olsa galip gelebilecek güçte. Bizim tabii Sivas’a hem lider olarak, hem kalite olarak saygımız var. Ama orada iyi oynayarak galibiyet çıkaracağımızdan eminiz.

Skibbe’ye göre yarı final için şanslı takımlar hangileri?

Beşiktaş tabii ki 2-0 galibiyetle turu geçti diyebiliriz. Diğer maçların skorları genel olarak ikinci maçın sonunu beklemeyi gerektirecek gibi.

Kupa sistemini doğru buldu mu?

Genel olarak sistemi ilginç buluyorum ve seyirciler açısından iyi buluyorum. Tabii diğer liglerde böyle olmadığı için bizim ligimizde daha çok maç oluyor. Bu şu anlama geliyor; bizim gibi Avrupa kupalarında devam eden takımlar kupaların dışında bir de milli takımları da sayarsak ocak ayından itibaren hep o İngiliz haftalarını yaşayacaktır. Şimdi ilgi çekici bir sistem derken bizim 30 kişilik bir takım kadromuz var, bizim gibi 14-15 sakatınız olursa bu sıkıntı yaratabiliyor. Bizim şu şanssızlığımız olmasa 20-24 kişilik kadroda maç trafiğini çok rahat kaldırabiliyorsunuz.

Ligde son şekillenme ile ilgili yorumu nasıl?

Ben eminim ki bu sezon sonunda foto finiş göreceğiz.. Dipdibe takımlar devam edecek ve sonunda her puana çok önem vereceğimiz gibi her gole de önem vereceğiz. Bizim hedefimiz 34. haftayı lider olarak bitirmek.

Cumartesi akşamı nasıl bir rakip bekliyor?

Şimdi zor bir maç olacağı kesin. Hem İstanbul’da hem Ankara’da olsun şanssız bir golden mağlubiyet gördüler. Denizli’de oynayacağımız için bizi mücadeleci, diri bir takım bekleyecektir ama tabii ki çok iyi konsantrasyonla mücadelemizi verdikten sonra üç puanı alıp dönmek istiyoruz.

Skibbe'den tek istegim su takımı frenlemesin yeter.

Anadolu takımlarını Sivasıydı Ankarasıydı gözünde büyütüp büyütüp tek forvet maca cıkıp 70'lerde oyuncu degistirerek nereye kadar gidecegız.

Kır zincirlerı hoca cift forvete dön frenden kaldır ayağını gölge etme yeter bu takım rakipsiz zaten bu ligde.

Geri
Üst Alt