# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Başlığı değiştirin,modlara sesleniyorum.Bu adam teknik direktör değil.Bu adam Galatasarayda top toplayıcı bile olamaz ama Sezgin için iyi bir oyuncak bence vermiş Polat onun eline oynasın diye,oda oynuyor onunla.

Skibbe ile şampiyon olacağımıza inanmıyorum inanmak istesem de inanamıyorum

Nonda'nın son dakikalarda koşacak hali yoktu.Çıkar be kardeşim.Birde niye Topal solbek oynadı?Hiç mi adam yoktu?

Bırak artık şu 3-5-2 taktigini :mad: deli olacak ya Nonda ayyaşını oynatmak için saçmalamaya başladı

Kewell sakatlandıktan beri 3-5-2 oynuyoruz :mad:

Bunu fark edemeyen yorumcularda neden Hakan Balta yerine Volkan oynamadı diyorlar biz zaten Emre-Servet-Hakan üçlüsü ile oynayacaktık onun yerine M.Topal yaptı yani taktik filan degiştirdigi yok ... kendiside dedi bizim taktikten özürlü yorumcularımız şunları göremiyor.

Mehmet topal ı sol bek oynattı,Mehmet Güven desen naptığını o da bilmiyor büyük bi disiplinsizlik var takımda ve skibbe tüm bu olanlar karşısında bişey yapmıo

Mehmet topalı sol bek oynatmak icad çıkarmaktan başka birşey değil.Sol bek için alparslan gibi bir yeteneği hiç düşünmedi ve göz göre göre harcıyor.Sivasa karşı emre güngörü sağ bek oynatıyor asıl yeri stoperde yüzüne bile bakmıyor geçen senenin kasetlerini izlemesinde yarar var.Mehmet güvene güveniyor orta sahanın en fit adamı topalı sağ tarafta harcıyor.Linderothu hiçbir maç ısındırmadan bu maç ikinciş yarı tak diye koyuyor.Hazır olmayan bir linderothu 10 kişi kalmış bir takıma monte ediyor.Birde bu takım 2 forvetle oynayamaz diye bas bas bağırıyor.Maalesef işler kötü giderken skibbeden hiçbir teknik direktörlük emaresi göremiyoruz müdahalesi yok izliyor.

Beni saskınlıklar içinde bırakıyorsun hocam resmen beni eleştirin diye millete fırsat veriyorsun öyle işler yapıyosunki aklım mantıgım almıyor guvendigimiz daglara kar yagmasın hocam aklını basına al

Ya nerenizle izliyorsunuz sol bek filan yok takım Ankaragücü maçından beri 3-5-2 oynuyor :mad:

Emre-Servet-Hakan oynayacakken bunu Emre-Servet-M.Topal olarak degiştirdi,barış girdikten sonra 4-4-2 taktigine döndük.

-----Meira-Servet-Hakan-----

Sabri--------------------Arda

Kewell iyileşirse 4-4-2'ye döncez :o

Volkan yamana bayılmıyorum bizde oynayacak kapasitede değil ama elindeki kadroya tek sol bek olarak bu adamı alabiliyorsan oynatacaksın bu volkan değil herhangi bir sol bek olabilir yeter ki orta sahanın en iyi adamını sol bek yapma.

Ayrıca 4-2-3-1den ne zaman vazgeçsek o dönem bocalıyoruz bunu görerek hala aynı hataya düşmek saçmalık.

Sabri içinde birşeyler söylerdim ama skibbenin suçu yok sabri bu eti budu bu kadar.Oynatmasa yerine kimi oynatacak skibbe?

Ya nerenizle izliyorsunuz sol bek filan yok takım Ankaragücü maçından beri 3-5-2 oynuyor :mad:

Emre-Servet-Hakan oynayacakken bunu Emre-Servet-M.Topal olarak degiştirdi,barış girdikten sonra 4-4-2 taktigine döndük.

-----Meira-Servet-Hakan-----

Sabri--------------------Arda

Kewell iyileşirse 4-4-2'ye döncez :o
Gözümüzle izliyoruz maç boyu sabri-emre-servet-topal yan yanaydılar maalesef.

3-5-2yi kaydırmalı oynatıyordu skibbe onu yapmak içinde kanat beki kullanırsın.Hakan baltayla yapılabiliyordu ancak mehmet topalı koyunca direkt sol defansa kilitledi kendini normaldir çünkü o mevkinin adamı değil.

Sabri-Emre-Servet-Topal

-------M.G-Ayhan-Arda

----------Lincoln-------

-----Baros--Nonda-----

Böyle bir taktikmi olur allah aşkına

--Emre-Servet-Topal--

-Sabri-M.G-Ayhan-Arda-

-------Lincoln--------

-----Baros--Nonda-----

Biz hep böyle sahaya çıktık,Skibbe'de maçtan sonra "biz bu maça 3'lü defans olarak hazırlandık ve son dakikada olan sakatlık yüzünden 3'lü defansın solunda oynayabilecek oyuncu olarak M.Topal'ı tercih ettim" dedi.

[Mod Tarafından Düzeltildi]

Gözümüzle izliyoruz maç boyu sabri-emre-servet-topal yan yanaydılar maalesef.

3-5-2yi kaydırmalı oynatıyordu skibbe onu yapmak içinde kanat beki kullanırsın.Hakan baltayla yapılabiliyordu ancak mehmet topalı koyunca direkt sol defansa kilitledi kendini normaldir çünkü o mevkinin adamı değil.

Gözünle izliyorsan maçın ilk 25 dakikasında ters kademe yapan Arda'yı görüp bu taktiğin 3-5-2 olduğunu anlarsın zaten. Kırmızı karttan sonra Mehmet sol tarafa geçti. Gayet de etkili oynadı zaten Arda'yla. Sağ kanatları Mehmet Eren kanat değiştirmek zorunda kaldı maç boyu. Cangele hiç silindi oraya geçince. Hakan Balta yokken yürüyemeyen Volkan Yaman'ın yerine Mehmet Topal'ı sol stopere koyup ortasahayı 5'leme düşüncesi gayet mükemmeldir. Zaten kırmızı kart olana kadar Kayseri'nin ortasahada ezilmesi de bu yüzdendir.

Sabri'de defansif olarak çok iyiydi. Çok fazla top çaldı. Fakat klasik Sabri hücumları denediği için oyunu göze hoş gelmedi. Mehmet G. 2-3 maçtır varolan iyi oyununu sürdürdü zaten. Linderoth girip Ayhan'dan olan farkını hemen gösterdi. Çok fazla top çaldı. Ben bu kadar fazla süre oynamasını beklemiyordum fakat fizik olarak oynadığı süre boyunca hiç düşmedi.

Ayrıca Galatasaray Sivasspor'la 120 dakika oynadı. Üstüne gelip 10 kişi oynadı. Buna rağmen fizik olarak çok diriydi. Zavallı yorumcular neresiyle Galatasaray'ın oyundan düştüğünü gördü acaba? Ne bekliyorlardı ki? 10 kişiyle rakibi sahasına hapsetmeyi mi?

Skibbe çok akıllı davrandı bu maçta. Fakat Lincoln'ün kırmızısı işleri bozdu. Bu kötü halde bile Barış ve Linderoth hamlesiyle oyunu ileriye taşımasına rağmen çok basit bir gol yedik. Gerçekten çok ucuz bir goldü. Tam da istediğimiz gibi oyun giderken yemek gerçekten kötü oldu.

De Sanctis çok erken atladı zaten topa. Üstüne bir de zemin eklenince maalesef golü yedik.

4 puana çıktı yine liderle aramızdaki fark yanılmıyorsam. Çok çok rahat kapanacak bir fark. Can sıkmaya gerek yok. Bu sene şampiyon Galatasaray.

Gordüğüm tek hatası Nonda ya bu kadar sabretmesi...

Kayseri 90 dakika pozisyon mu bulabildi.Bir iki şutları dışında pozisyonları yoktu.

GS on kişi olmasına ve bunca yorgunluğa rağmen...

3-5-2 sevdası nerden geldi bu adama :o anlamıyorum

Gözünle izliyorsan maçın ilk 25 dakikasında ters kademe yapan Arda'yı görüp bu taktiğin 3-5-2 olduğunu anlarsın zaten. Kırmızı karttan sonra Mehmet sol tarafa geçti. Gayet de etkili oynadı zaten Arda'yla. Sağ kanatları Mehmet Eren kanat değiştirmek zorunda kaldı maç boyu. Cangele hiç silindi oraya geçince. Hakan Balta yokken yürüyemeyen Volkan Yaman'ın yerine Mehmet Topal'ı sol stopere koyup ortasahayı 5'leme düşüncesi gayet mükemmeldir. Zaten kırmızı kart olana kadar Kayseri'nin ortasahada ezilmesi de bu yüzdendir.

Sabri'de defansif olarak çok iyiydi. Çok fazla top çaldı. Fakat klasik Sabri hücumları denediği için oyunu göze hoş gelmedi. Mehmet G. 2-3 maçtır varolan iyi oyununu sürdürdü zaten. Linderoth girip Ayhan'dan olan farkını hemen gösterdi. Çok fazla top çaldı. Ben bu kadar fazla süre oynamasını beklemiyordum fakat fizik olarak oynadığı süre boyunca hiç düşmedi.

Ayrıca Galatasaray Sivasspor'la 120 dakika oynadı. Üstüne gelip 10 kişi oynadı. Buna rağmen fizik olarak çok diriydi. Zavallı yorumcular neresiyle Galatasaray'ın oyundan düştüğünü gördü acaba? Ne bekliyorlardı ki? 10 kişiyle rakibi sahasına hapsetmeyi mi?

Skibbe çok akıllı davrandı bu maçta. Fakat Lincoln'ün kırmızısı işleri bozdu. Bu kötü halde bile Barış ve Linderoth hamlesiyle oyunu ileriye taşımasına rağmen çok basit bir gol yedik. Gerçekten çok ucuz bir goldü. Tam da istediğimiz gibi oyun giderken yemek gerçekten kötü oldu.

De Sanctis çok erken atladı zaten topa. Üstüne bir de zemin eklenince maalesef golü yedik.

4 puana çıktı yine liderle aramızdaki fark yanılmıyorsam. Çok çok rahat kapanacak bir fark. Can sıkmaya gerek yok. Bu sene şampiyon Galatasaray.

3LÜ defansta topalı düşünmek hatadır zaten 3-5-2ye dönmek başlı başına hatadır bizim oynayabileceğimiz yegane sistem 4-2-3-1 başka birşey değil.

Hepsini geçtim oyun kötü giderken ben oyuna müdahalesini görmekk istiyorum skibbenin.Dikkat edin hangi maçta ilk golü yedikten sonra biz oyunu çevirebildik.Bir kocaelispor maçı var aklımda kalan.

İşler kötü giderken bazen teknik direktörler bir müdahaleyle oyunun kaderini değiştirir ben skibbeden bunu görmek istiyorum.Ama işler kötü gittiğinde çoğu zaman o da bizim gibi izliyor.

Sabri konusu ayrı bir konu sabri iyi falan değil öyle kötü ki anlatamam;sol taraftan hiç gelmeyen rakip hep sabrinin açık bıraktığı sağdan geldi;sağ tarafta niye açık verdik çünkü sabri sık sık hücuma katıldı peki katıldı da ne oldu bir faydası var mı?

her hafta dani alvesi veya maiconu izliyoruz onlarda hep hücumda ama faydaları var.Sabri ise hücum da sıfır ama hep çıkıyor anlaması gereken mevzu şu kendisi ne alves ne maicon tekniği ve futbol zekası sınırlı durum buysa haddini bilecek defansif olarak yararlı olacak;ancak ne defansı tam ne ofansı.

Puan farkı önemli değil arkadaşlar hatta türkiye ligi önemli değil önemli olan bu takım tek forvetten vazgeçmemeli yoksa bordo acımaz bize.

Skibbe maçtan sonra biz bu maça 3'lü defans olarak çıkıcaktık,Hakan Balta sakatlandıktan sonrada 3'lü nün solunda oynayabilecek oyuncu olarak M.Topal'ı düşündük dedi...

Bordo maçına umarım 4-4-1-1 ( 4-2-3-1 / 4-5-1 hepsi aynı yola çıkar ) olarak çıkarız :o

Şu 3 lü defanstan vazgeçip çift forvete devam etmeliyiz böyle oynarsak her takımı kayseri maçının ilk 30 dk sı gibi hapsederiz. Dün Mehmet Topal fena değildi ama Arda canla başla oynadı onun açıklarını kapattı hafta içide 120 dk oynadığı içinde çok yoruldu bence son 10 dk değiştirebilrdi. Normal zamanda yapacağı asistleri yapamadı aynı şekilde Nonda da öle. Fizik olarak çok düşmüştük 3. değişiklikle hem zaman hem diri bi oyuncu kazanabilrdik. Diyebilrsiniz yedekte kim vardı kim olursa olsun farketmezdi. Yürüyecek hali kalmayan oyunculardan iyidir...

Geri
Üst Alt