# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Bordeoux maçı ölüm kalım maçıdır.

Skibbe hiç gelmemeliydi bu takıma. Şimdi gitmesi Galatasaray kültürüne uymaz.

Ne diyelim, hayırlısı!

şu adamın yanına td yazmayın ya görevli fln yazın..

Adamda TD belgesi var :o yazmazsan olmaz :o

Hiç sanmam.Lincoln iyi oynarsa kabus yaşatırız onlara.

Bende onu hiç sanmıyorum birader tek kişiyle olcak gibi değil kafa yapıları değişmeli yada Skibbe birşeyler yapabilmeli ama inşallah dediğin gibi olur.

Bende onu hiç sanmıyorum birader tek kişiyle olcak gibi değil kafa yapıları değişmeli yada Skibbe birşeyler yapabilmeli ama inşallah dediğin gibi olur.

İşte bende bu takımın tek kişiye bağlı olduğunu anladım.Keşke böyle olmasa ama böyle.Bence Lincoln ve Kewell ve Baros oynasın yeneriz.Ancak sadece Lincoln bile eksik olunca olmuyor işte.

İşte bende bu takımın tek kişiye bağlı olduğunu anladım.Keşke böyle olmasa ama böyle.Bence Lincoln ve Kewell ve Baros oynasın yeneriz.Ancak sadece Lincoln bile eksik olunca olmuyor işte.

Fb maçında bunlar vardı da ne oldu yenildik, sorun bunların olmamasında deil sorun bu takımı oynatamayanda geçen sene bunların hiçi biri yoktu son 6 hafta 6 maçı da kazandık oynadımız takımlar da Trabzon Sivas ve fener...

Bu takımın başında futboldan az çok anlayan bir insan olsa Skibbe den daha iyi yönetir...

Bu adama karşı tüm inancımı yitirdim. Bugüne kadar az çok oyunu okuyabildiğini düşünüyodum ama bugün oyun okumakla uzaktan yakından alakası olmadığını ve korkak bir futbol mantalitesine sahip olduğunu anladım.

1-0 mağlubuz. Arkadaşım senin yapacağın iki tane iş var ya. Parmağı dönen Volkan'ı çıkar yerine Yaser yada Ümit'i al, kendini duran top ustası sanan hiçbirşey yapamayan çapsız Sabri'yi çıkar Mehmet Güven'i al, çek Mehmet Topal'ı defansın ortasına üçlü defansa dön.

Sonra Barış mı etkisiz çıkartırsın, yerine Aydın mı alıyosun kimi alıyosan alıyosun. Risk böyle alınır. 4-4-2 ile zaten sonuç gelmemiş. Antalyaspora 1-0 mağlupsun. Çıkar defanstan birini dön 3-4-3 e kardeşim ne kaybedeceksin? Ne bu korku?

Yani uzun lafın kısası bu adam Galatasaray'ın hocası değildir.

Bu adama karşı tüm inancımı yitirdim. Bugüne kadar az çok oyunu okuyabildiğini düşünüyodum ama bugün oyun okumakla uzaktan yakından alakası olmadığını ve korkak bir futbol mantalitesine sahip olduğunu anladım.

1-0 mağlubuz. Arkadaşım senin yapacağın iki tane iş var ya. Parmağı dönen Volkan'ı çıkar yerine Yaser yada Ümit'i al, kendini duran top ustası sanan hiçbirşey yapamayan çapsız Sabri'yi çıkar Mehmet Güven'i al, çek Mehmet Topal'ı defansın ortasına üçlü defansa dön.

Sonra Barış mı etkisiz çıkartırsın, yerine Aydın mı alıyosun kimi alıyosan alıyosun. Risk böyle alınır. 4-4-2 ile zaten sonuç gelmemiş. Antalyaspora 1-0 mağlupsun. Çıkar defanstan birini dön 3-4-3 e kardeşim ne kaybedeceksin? Ne bu korku?

Yani uzun lafın kısası bu adam Galatasaray'ın hocası değildir.

Bizim düşündüğümüzü düşünemiyorsa orada durmanın zaten bir anlamı yok renktaş.Çok haklısın vallahi.

Şimdi öncelikle şuna açıklık getirelim, Skibbe kesinlikle oyunu şablonunu Lincoln ün üstüne kurmuyor. Skibbe nin şablonu seri paslaşmalar üzerine kurulu. Eğer Lincoln yoksa onun misyonunu bir bakıma Nonda ya bırakıyor, Ayhan a yaptırmayı da denedi. Ama takım bu paslaşmayı kaldırabilcek oyuncular olmadığı zaman cezasahasında tehlike yaratmak da zorlanıyor. Top çeviriyor ama tehlike yaratamıyor. Ortasaha da Ayhan ın yanlamasına pasları ve Nonda nın geriye doğru pasları sonuca götürmüyor. Arda, Ayhan, Topal ve Barış tan oluşan ortasaha (hatta Nonda forvet arkası misyonu üsleniyor) topu rakip cezasahasına sokamıyor Arda hariç. Arda da tek başına nereye kadar, mesela bugün iyi değildi ve gördük sonuçlarını. Bu durumda da Lincoln üstüne kurulu bir görüntü ortaya çıkıyor. Lincoln ün olmadığı maçlarda, ortasahanın ortasında (önlibero diye ezbere bir terim var ama kullanmak istemedim) en azından dikine pas atabilen Linderoth olsa yine az-çok işler bu sistem. İkisi birden olsa şov olucak zaten.

Skibbe nin oyun şablonu bu. İyi, güzel tamam diyelim. Göze hoş gelen bir futbol ortaya çıkıyor.

Peki bir takımın alternatif bir düzeni olmaz mı, kanat ve duran top organizasyonları yer almaz mı? Böyle tek tip şablonla, Lincoln, Kewell olmadığı sürece, zor kazanırız biz ne yazıkki. Bu adamlar yoksa, kaos futboluna dönüp rakibi boğmak en mantıklısı gibi gözüküyor, modern olmasa da.

Çağdaş'a aynen katılıyorum.

Şimdi bizim en büyük eksikliğimiz aslında organizasyonu hiç bir zaman başaramadık. Lincoln, Kewell, Arda, Baros diyoruz ama bu adamların teknikleri gerçekten yüksek ve birbirlerinin yaptıkları hareketleri yapabiliyorlar. Kolay anlaşıyorlar çünkü zekiler. Bu adamlar olmadığı zaman doğal olarak organizasyonda kalkıyor ortadan.

Skibbe'ye iyi teknik direktör diyorsunuz. Onun yaptığı kadroyu bende yaparım. Ondan daha da risk alabilirim. Ancak ben antreman programı uygulayamam. Ben duran top organizasyonu planlayamam. Ben kademe dersi veremem. Ancak bu adamda bunları yapmıyor...

Bana bir tane duran top organizasyonu gösterin. Şu takımın frikikten bir tane golünü söyleyin Hagi'den beri.

İşte bundan dolayı adam gibi bir T.D. diyoruz.

Yeni mi anlıyorsunuz oyun okuyamadığını.Belkide fazla hoşgörülüyüz bile.Maç içinde katkısı 0 adamın ya ben çözemedim bu işi ama canımı sıkmaya başladı feci.

Yani. Adam oyunu okuyamıyo bugün bize en açık şekilde ispatladı bunu. Ya oyunu okuyamıyo ya da korkak.

Şöyle söyliyim bugün Gerets olsaydı mesela Ümit'i alırken Baros'u çıkarmazdı çünkü kaybedeceği birşey yok ama Skibbe yapamaz bunu.Sadece bir örnek :)

Skibbe'yi seviyorum. Hep destekledim.. Ama artık sabrımı zorlamaya başladı... Kendine gel ey deutsche !

Geri
Üst Alt