# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Takimi Lincolnsuz oynatamayan bir hocadan daha ne umuyosunuz anlamadim gitti. Sezonu hayirlisiyla bitirsin ve bu takima Louis van Gaal gibi bir futbol dehasi getirsinler.

Bu takim daha tac kullanamiyo yahu. Suan Avrupa'da devam ediyosak, ismimizin buyuklugunden ve kadromuzun kalitesindendir.

70'lik Kalli'yi biraksalardi takimin basinda, su kadroyla ciktigi her kuluvarin en buyuk favorisi olurdu.

Sanli GALATASARAY ne zamandan beri beraberlige sevinir oldu arkadaslar, hemde tarihimizin en kaliteli kadrolarindan birine sahipken?

Bi adam düşünün geçmiş sezonda şuandaki çalıştırdığı takıma 5 gol atıyor.Daha sonra bu kulübe geliyor.Bu kulüpdeki T.Direktör sezonun son 6 maçı kala şampiyonluğa giderken bırakıp gidiyor.Şimdi bi adam düşünün demişdim ya şuan yazıcağımı iki defa okuyun.

5-0 yendiği takımda T.Direktörlük yaparken üstüne teknik danışman diye takımı son 6 hafta kala bırakıp giden kişi geliyor.

Şimdi bu portreyi inceledikden sonra siz olsanız ne yapardınız diye sorası geliyor insanın.Burda bi hata varsada bu konuda suçlu TAMAMİYLE YÖNETİMDİR...

Skibbe’nin kafası karışık

382000188.jpg

Direktör Michael Skibbe, Fransa'da takımın ortaya koyduğu başarılı performans nedeniyle zor durumda kaldı.

Skibbe’nin aklı karıştı

Bordeaux maçında sahaya sürdüğü kadro ve 3-5-1-1 sistemiyle herkesi şaşkına çeviren Teknik Direktör Michael Skibbe, sarı- kırmızılı takımın ortaya koyduğu başarılı performans nedeniyle zor durumda kaldı.

Tercih ettiği ilk 11 yüzünden eleştirilen Alman hocanın, Emre Aşık’ın yanı sıra ikinci yarıda forma giyen Nonda ve Sabri’nin performansından da çok memnun kaldığı ve kadroda yeni bir değişime gidebileceği kaydedildi. Emre Aşık’a lig maçlarında yer açmak isteyen Skibbe’nin, formsuz olan Baros’un yerine Nonda’yı oynatmayı düşündüğü ifade edildi.

SKIBBE TUR İÇİN İDDİALI KONUŞTU!..

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; G.Saray’ın Alman teknik direktörü, "Üçlü defansı başarıyla yaptık. Rakipte 6 tane uzun adam vardı. Dörtlü savunma yapsaydık, oyun planımız bozulurdu. Futbolcularım oyun felsefelerinden hiç şaşmadılar. Fransa’dan memnun döndük. Evimizde kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Galatasaray, Bordeaux karşısında Fransa’da aldığı golsüz beraberlikle UEFA Kupası’nda 4. tur yolunda avantajı İstanbul’daki rövanşa taşırken, sergilediği futbolla da son dönemdeki kötü performansın izlerini sildi. Galatasaray’ın Fransa’dan memnun ayrılmasının altında iki önemli unsur yatıyordu. Birisi teknik direktör Michael Skibbe’nin yardımcısı Burak Dilmen ile futbolcularına yaptığı konuşma ve onları motive etmesi, diğeri ise Skibbe’nin Bordeaux’da düşündüğü oyun felsefesini takımın sahaya yansıtmasıydı. Bordeaux’ya ayak basıldığı andan itibaren Skibbe, Burak Dilmen ile futbolcularına neşe ve moral aşılamaya başladı. İkili, esprili yaklaşımlarıyla futbolcuların kötü sonuçları unutması ve UEFA Kupası maçı stresinden uzaklaşmaları için büyük çaba harcadı. Skibbe maçtan önceki gün futbolcularına "Hepiniz buraya geldiniz. Biz tahtaya kim oynayacak diye yazar, oyun kalıbını sizlere anlatırız. Ancak bunu uygulayacak sizsiniz. İş size düşüyor" diyerek ateşledi.

Kilit üçlü defans

Skibbe ardından analiz ettikleri Bordeaux karşısındaki oyun planlarını futbolcularına anlattı. Alman teknik adam Bordeaux karşısındaki oyun anlayışlarını şu sözlerle özetledi:

"Bordeaux karşısında üçlü defans oynamayı tercih ettik ve bunu da başarıyla yaptık. Rakipte 6 tane uzun adam vardı. Dörtlü savunma yapsaydık, oyun planımız bozulurdu. Merkez savunmada oynayan Emre, Meira ve Servet oyun felsefelerinden hiç şaşmadılar. Hedefimiz kanatlarda oynayan Arda Turan ve Kewell ile rakibin dengesini bozmaktı. Arda da bunun başarı ile yaptı. Kewell ise maç eksiği olduğu için oyunun bir bölümünde görev yapabildi. Yerine giren Sabri de bu yükün altından kalktı. Sonuçta galibiyet çok iyi olacaktı, ama beraberlik ve istediğimizi sahaya yansıtabilmek de bizi memnun etti."

İlgiyi seviyorlar

Ve Skibbe, 26 Şubat Perşembe günü oynanacak rövanş öncesi daha da iyi olacaklarının altını çizerek şöyle dedi:

"Geçtiğimiz haftalarda futbol olarak sahada istediklerimizi yapamadık. Bu da bizi ve futbolcularımızı üzmüştü. Futbolda zaman zaman bir takım dibe vurur. Biz bunu atlatmak için çaba gösterdik, şimdi Bordeaux maçıyla yukarı doğru çıkmaya başladık. Bunun devamı gelmeli. Bizim teknik, taktik anlayış verme yanında bir görevimiz de futbolcularımızı motive etmektir. Oyuncularımız onure edilmeyi, ilgi görmeyi çok seviyorlar. Biz de bu doğrultuda bir yol çizdik. Bordeaux’da futbolcularım istediğimiz oyun felsefesini sahaya yansıttılar. Bu da beni memnun etti. Ama bu oyunun birinci raunduydu, ikinci raundda daha istekli oynayacağız. O gün geldiğinde Ali Sami Yen Stadı’nda oyun felsefemiz daha değişik olacak. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız."

Rövanşta bu turu geçeceğiz

Galatasaray savunmasının kilit ismi Servet Çetin, Bordeaux karşısında Ali Sami Yen’deki rövanşta turu geçeceklerini söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Bordeaux’da bir de gol atsak daha mutlu olacaktık. Ali Sami Yen’de bu işi bitirir turu geçeriz. Avrupa’da daha iyi bir performans sergiliyoruz. Ancak bundan sonra ligde de aynı başarılı sonuçları alacağımıza inanıyorum. Bunu takım olarak ortaya koyacağımız performansla çözeceğiz" dedi.

Skibbe kötü oynadıktan sonra, çıkıp iyi oynadık diyor ya, en son maçtan sonra bile Nonda'dan memnunun diyor ya, işte orda benim şarteller atıyor.

Skibbe: Kesinlikle istemiyorum

818487366.jpg

Galatasaray'da Kocaelispor maçı öncesi futbolcularıyla bir toplantı yapan Teknik Direktör Michael Skibbe'nin hakem kararlarına itiraz edilmemesini istediği öğrenildi. Sarı ve kırmızı kartlar nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini belirten Skibbe'nin "ne olursa olsun hakemlerle konuşmanızı istemiyorum... Verilen kararın yanlış da olduğunu görseniz, yine de arkanızı dönün, girin. Kart görmek yok" dediği belirtildi.

Skibbe'nin özellikle kart sınırında bulunan Baros, Nonda, Arda ve Sabri'den dikkatli olmalarını istediği ifade edildi. Bordo maçında sakatlanan Baros'un düzeldiği, sakatlığı geçen Hakan Balta'nın da Kocaelispor maçında oynayabileceği öğrenildi. Bu arada Adnan Sezgin, Meira'ya transfer teklifi yapıldığı haberlerinin doğru olmadığını açıkladı. Sezgin, "Bu futbolcumuz için 6 milyon Euro bonservis bedeli teklif edildiği bazı basın yayın organlarında çıktı. Ancak bize şu ana kadar gelen herhangi bir teklif yok" dedi.

ligtv

Çok tehlikeli bir takımla çıktı Bordeaux karşına.

Kadroyu ilk duyduğumda 3'lü savunma garibime gitmişti,herkes en az 1 tane yeriz vs. diyordu.Ama 3 savunma oyuncusuda çok iyiydi.Özellikle Servet ve Emre Aşık çok başarılıydı.Onlar üstümüze geldikçe biz 2 kat iyi savunma yaptık ve kaleyi gole kapadık.

Riskli bir kodroydu ama risk alınmadan başarı gelmiyor,Skibbe biraz geç de olsa kavradı bunu..

Skibbe kötü oynadıktan sonra, çıkıp iyi oynadık diyor ya, en son maçtan sonra bile Nonda'dan memnunun diyor ya, işte orda benim şarteller atıyor.

Sana göre iyi oynamak ile Skibbe'nin bir olmayabilir. Zira Nonda'ya Skibbe'nin verdiği taktiği biz bilemeyiz. Eğer Nonda bu görevlerinde başarılı olduysa elbette ki memnun olacak.

Böyle adamları birde onursal yönetici yapmışlar millieti provoke etmekten başka bir şey yapmıyor. Ben memnun değilim takımımın daha iyi olmasını istiyorum zorla beni memnun edemezsin eleştirileri saygıyla karşılaman gerekir herkes aynı fikirde olamaz herşeyi sen biliyorsun sanma bu benim fikirim oda senin fikirin herkes saygı çercevsesinde istediği yorumu yapabilir...

Ümit Allah aşkına ne provoke etmesi.Anıl kendi düşüncelerini söylemekten başka ne yapmış da provoke etmiş.Sen de kendin demişsin herkes istediği yorumu yapabilir diye.Kimsenin kimseye bişey yaptığı yok.Sana göre SKibbe kötü hocadır,Anıl'a göre mecburiyetten 3-5-2 oynatıyodur.Bu kadar basit yani.

Sami Yen'de yine 3-5-2'yle çıkmasın Skibbe.

Takimi Lincolnsuz oynatamayan bir hocadan daha ne umuyosunuz anlamadim gitti. Sezonu hayirlisiyla bitirsin ve bu takima Louis van Gaal gibi bir futbol dehasi getirsinler.

Bu takim daha tac kullanamiyo yahu. Suan Avrupa'da devam ediyosak, ismimizin buyuklugunden ve kadromuzun kalitesindendir.

70'lik Kalli'yi biraksalardi takimin basinda, su kadroyla ciktigi her kuluvarin en buyuk favorisi olurdu.

Sanli GALATASARAY ne zamandan beri beraberlige sevinir oldu arkadaslar, hemde tarihimizin en kaliteli kadrolarindan birine sahipken?

Son 5-6 yılda Avrupa'da deplasman maçlarında geçin galibiyeti,beraberliğimiz bile yok.

Ne konuşuyorsunuz hâlâ ? :)

Ayrıca bu takımın o taç kullanamama hastalığı yıllardır var,o da genelde oyunculardan kaynaklanan birşey.

Son 5-6 yılda Avrupa'da deplasman maçlarında geçin galibiyeti,beraberliğimiz bile yok.

Ne konuşuyorsunuz hâlâ ? :)

Ayrıca bu takımın o taç kullanamama hastalığı yıllardır var,o da genelde oyunculardan kaynaklanan birşey.

Boşver Murat konuşsunlar. Kadro kuşbakışı kaliteli evet. Ama içi boş maalesef. Lincoln'süz oynamanın belli koşulları vardır. Bu koşulları gerçekleştirmek için oyuncular gerekli fakat Galatasaray'da bu oyuncular yok. Futbol bilgisi Fotomaç ve Fanatik ile sınırlı adamlar boş mideden sallarlar. Önemli değil. Benim üzüldüğüm kadrodaki bu çarpıcı eksikleri bizim yönetimimizin de görmemesi. Şu takım Lincoln olmayınca nasıl oynar diye hiç düşünmemişler. Bir sağ kanat, bir uzun boylu santrafor almamışlar. Yıllardır sağbek yok bizim takımda. Bunu da görememişler. Sonra garibim Skibbe suçlu olmuş. Sebebi ise ülkeye "One Touch Football" öğretmeye çalışması.

Lanet olsun bu Skibbe'ye. Ne güzel top şişiriyorduk!:mad:

Louis Van Gaal'da oturmuş,Galatasaray bana ne zaman teklif yapacak diye bekiyor zaten...

Onu geçtim Van Gaal'de AZ Alkmaar'ı bu hâle bir yılda getirmedi ki.Adam yıllardır AZ'nin başında,ilk defa ligde bu kadar iddialılar.

Van Gaal'in Barcelona'yı rezil rüsva ettiği günleri de biliyoruz ayrıca.Herkes te almış gidiyor bir hayranlık.

Sonra garibim Skibbe suçlu olmuş. Sebebi ise ülkeye "One Touch Football" öğretmeye çalışması.

Lanet olsun bu Skibbe'ye. Ne güzel top şişiriyorduk!:mad:

Garibin skibbe bir şey öğretmesin tüm dünyanın çağ dışı olduğu için terk ettiği 3-5-2yi 2009 yılında yeniden uygulayarak ne öğretebilir?.Doğu almanyalılar vazgeçti skibbe hala ısrar ediyor.Tandem oynamayan takımlar kolay kolay dünya futbolunda söz sahibi olamaz zira skibbenin de öyle bir derdi yok.

Lütfen artık birisi skibbeyi eleştirince 3lü 5li dalmaktan vazgeçin arkadaşlar herkesin futbol doğruları kendisini ilgilendirir.Skibbe fun club olduk.

Garibin skibbe bir şey öğretmesin tüm dünyanın çağ dışı olduğu için terk ettiği 3-5-2yi 2009 yılında yeniden uygulayarak ne öğretebilir?.Doğu almanyalılar vazgeçti skibbe hala ısrar ediyor.Tandem oynamayan takımlar kolay kolay dünya futbolunda söz sahibi olamaz zira skibbenin de öyle bir derdi yok.

Lütfen artık birisi skibbeyi eleştirince 3lü 5li dalmaktan vazgeçin arkadaşlar herkesin futbol doğruları kendisini ilgilendirir.Skibbe fun club olduk.

Gün neyi gerektirirse onu oynuyoruz.

Taktiğin yılı olmaz,3-5-2 çıktık,istediğimizi elde ettik geri döndük.Bu kadar basit. :)

Bak ne diyorum ? Yıllardır Avrupa deplasmanlarında beraberliğimiz yok.Gerets babayla gittik Bordeaux'a 3 tane çaktılar.

4-4-1-1 mi ne oynamıştık. :D

Onu geçtim Van Gaal'de AZ Alkmaar'ı bu hâle bir yılda getirmedi ki.Adam yıllardır AZ'nin başında,ilk defa ligde bu kadar iddialılar.

Van Gaal'in Barcelona'yı rezil rüsva ettiği günleri de biliyoruz ayrıca.Herkes te almış gidiyor bir hayranlık.

Rezil rüsva dediğimiz sezon barcanın liverpoola karşı 3o küsur pas yapıp gol attığını bilirim deplasmanda.Kaç dakika top çevirdiklerini hatırlamıyorum.En kötü performansıydı van gaalin defansında f. deboer vardı ve o adam 1 sene sonra bize geldi siyah ve beyaz gibi fark oldu performansında olay van gaal ve sistemindeydi çünkü.

Ben van gaalin takımını 15 dakikada yaptıkları paslardan tanıyorum az ile fenere karşı kopuk kopuk oynamışlardı ancak becerebildikleri kadar herkes görüyordu ve "İşte bu van gaalin takımı" diyebiliyordu.

Skibbe için bunlar söylenemez bu bir eleştiri değil kariyer ve ekol sahibi olmakla ilgili.

Gün neyi gerektirirse onu oynuyoruz.

Taktiğin yılı olmaz,3-5-2 çıktık,istediğimizi elde ettik geri döndük.Bu kadar basit. :)

Bak ne diyorum ? Yıllardır Avrupa deplasmanlarında beraberliğimiz yok.Gerets babayla gittik Bordeaux'a 3 tane çaktılar.

4-4-1-1 mi ne oynamıştık. :D

Geçen sene şu an bulunduğumuz seviyede leverkusene elendik değil mi?

Her sene bir aşama kaydetmemiz gerekirse bir üst tura çıkmak normaldir.Ancak geçen sene şampiyon olduk Türkiye kupasında yarı final oynadık.

Bu sene yapılan masrafla her alanda bir adım öne gitmemiz gerek.

Maalesef şampiyonluğun bir adım ötesi şampiyonlar ligiydi ama feragat ettik bu hakkımızdan.

En iyi teknik adam

Guus Hiddink'tir

Geri
Üst Alt