# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Tebrik ederim kelimesi kelimesine katiliyorum.92-96 sezonu araligi gibi olacagiz.Skibbeyle birlikte Adnan sezginde gitse yerine futbolu ve Galatasarayi iyi bilen biri gelse daha iyi olur.

Aynen öyle hocam. İşe karışan yöneticiler ile 1 cm ilerleyemezsin. Her işe karışılar. Zaten bu karışmalar hocanın otoritesini sarsan en önemli etken. Futbolcu cin gibi, her şeyi anlar. Hocanın arkasında durulmadığını gördüğü anda da sorumluluğun kendisinde olmadığını görür ve ayarı ona göre verir.

96-2000 sezonu GS için nelerin yapılması gerektiğinin en önemli örneğidir. Öyle avrupa ya açılmaya da gerek yok. Oysa şu an GS de yapılanların bu dönemdeki anlayış ile yakından uzaktan alakası yok.

Her işe karışan, teknik direktörlükte liderliğin ve otoritenin önemini bizden daha iyi bilmesine rağmen otorite zaafı olan birini takıma musallat eden bir genel müdür, 75 model almanlardan halen medet uman bir başkan...

Bu şekilde mi başarılı olacağız, inanın kahroluyorum bunları yazarken. Çünki antrenör değişse de bir şeylerin değişmeyeceğini bilmek işin en acı terafı.

Bakın bjk 5-6 teknik direktör değştirdi, ne değişti? Baştaki vizyon değişmedikçe başarı gelmiyor. İşin özeti bu

Adnan başkan 'ın gözleri dolu doluydu maçın son dakikalarında; radikal kararlara hazır olun...

Adam sadece transfer yapmadı aslantepe ve riva peşinde koştu çok sportif a.ş ve futbol a.ş birleşsin diye gecesini gündüzüne kattı.Takım yenildi federasyona savaş açtı kendini öne attı bugün tüm bunları uğruna yaptığı takım futbola benzer birşey oynadı taraftarı önünde 5 yedi.O taraftar bir ara 10 saniyede olsa Adnan Polat istifa dedi adamın gözleri domaz mı?

Cevat Gülere niye şans verilmesin?Hem masrafsız hem de sene sonuna kadar yine başarılı bir çizgi tutturursa alın size mis gibi teknik direktör.

Hagi benim için futbolda tanrı gibidir ama Galatasarayın başına geçmesin derim gerek yok yeni hoca gelecekse daha iyisi olmalı..

Adam sadece transfer yapmadı aslantepe ve riva peşinde koştu çok sportif a.ş ve futbol a.ş birleşsin diye gecesini gündüzüne kattı.Takım yenildi federasyona savaş açtı kendini öne attı bugün tüm bunları uğruna yaptığı takım futbola benzer birşey oynadı taraftarı önünde 5 yedi.O taraftar bir ara 10 saniyede olsa Adnan Polat istifa dedi adamın gözleri domaz mı?

Taraftar Baskana istifa cagrisi yaptimiki? Ben duymadim. Eger yaptilarsa cok üzülürüm harbiden. Ben Adnan Polati seviyorum istifaya degil cagirmak aklimdan bile gecirmem su an onun istifa etmesini..

kusura bamya skibbe... destek mestek veremem sana daha fazla... hayat zevkimi aldınız elimden... kusura bakmayın... beni nasıl üzdüyseniz; aynen iade ediyorum... kanatsız 3'lü defanslara playstation'da devam et...

Bu adam fm bile oynayamaz o kadar anlamıyor bence.

Taraftar Baskana istifa cagrisi yaptimiki? Ben duymadim. Eger yaptilarsa cok üzülürüm harbiden. Ben Adnan Polati seviyorum istifaya degil cagirmak aklimdan bile gecirmem su an onun istifa etmesini..

Çok kısa bir süre "istifa istifa adnan polat istifa" diye bağranlar oldu ama dediğim gibi 10 saniyeden fazla değildir.

Pes'de 2 kere 3-5-2 oynadım ikisinde de 3 gol yedim ...

Evimin balkonundan izledigim amatör küme takımı bile kademeli mademeli 4'lü harika defans uyguluyor bizimkiler ise seyrediyor..

defol artık skıbbe..ne yuzsuz adam ya..daha ne olması lazaım gıtmen ıcın bu takımdan!!!?

Adnan Sezgin yerine takıma bir tane ismi ve kariyeri belli olan menajer getirip (atıyorum mesela Fatih Terim) futbol takımını ve altyapıyı tek kişiye emanet etmek en mantıklısı olurdu.

Bu ne ya bi tarafta Kalli, öbür tarafta Sezgin arada Skibbe. bu iş böyle yürümez.

Geticeksin menajeri, yetkiyi vericeksin istediğini kadro dışı bıraksın, istediğini satsın, istediğini satsın.

Biz demiştik olayına döndü keşke olmasaydı.Düzeyli bir şekilde tartıştıklarımı değil de bize kapak takmaya çalışanları,tabelacı diyenleri göremedik bu başlık altında bugün.

Aynen öyle hocam. İşe karışan yöneticiler ile 1 cm ilerleyemezsin. Her işe karışılar. Zaten bu karışmalar hocanın otoritesini sarsan en önemli etken. Futbolcu cin gibi, her şeyi anlar. Hocanın arkasında durulmadığını gördüğü anda da sorumluluğun kendisinde olmadığını görür ve ayarı ona göre verir.

96-2000 sezonu GS için nelerin yapılması gerektiğinin en önemli örneğidir. Öyle avrupa ya açılmaya da gerek yok. Oysa şu an GS de yapılanların bu dönemdeki anlayış ile yakından uzaktan alakası yok.

Her işe karışan, teknik direktörlükte liderliğin ve otoritenin önemini bizden daha iyi bilmesine rağmen otorite zaafı olan birini takıma musallat eden bir genel müdür, 75 model almanlardan halen medet uman bir başkan...

Bu şekilde mi başarılı olacağız, inanın kahroluyorum bunları yazarken. Çünki antrenör değişse de bir şeylerin değişmeyeceğini bilmek işin en acı terafı.

Bakın bjk 5-6 teknik direktör değştirdi, ne değişti? Baştaki vizyon değişmedikçe başarı gelmiyor. İşin özeti bu

Bu sirf Galatasaryin problemi degilki.Turk futbolundaki butun takimlar boyle.Zaten dedigin gibi Faruk Suren zamaninda takim mukemmeldi cunku kimse hocanin isine karimiyordu ve hocaya sozde degil gercekte guveniyorlardi.Simdi takimlar kotu gittimi yoneticiler hemen soyunma odasinda,futbolcularla teknik direktore haber vermeden yapilan toplantilar.Avrupada hangi yonetim yapar boyle birsey.Yarin gidecek insallah Skibbe ama yeni gelenede sanirim yapilmaz boyle seyler.Takimin iyi olmasi icin yapiyorlardir belki bunu tamam ama baktin fayda getirmiyor burnunu sokmayacaksin futbol takimina bilenleri getireceksin.Fatih Terim Ozhan Canaydin doneminde azmi yirtti kendini beni futbolun basina getirin tek sorumlu ben olayim diye.

Bu adam fm bile oynayamaz o kadar anlamıyor bence.

:):):) Oynasa bile hicbir takimda subat ayini goremeden kovulmusutr.Belki oyundada ilk once yardimcilarini yollamistir takimlar gozdagi vermek icin.:D:D

Bu aarada bir arkadas peste oynuyorum 3lu defans 3 gol yiyorum demis.Suan menejerlik oyundada rakibim Gaziantep.Skibbenin bugun yaptigi mukemmel kadroyu cikardim.3lu defans Kewell sagda Sabri solda:):)2-1 kaybettim.

Abdullah Avcı,Bülent Korkmaz,Hagi gibi isimler getirilsin yanınada Hakan Şükür'u koyun...

İlk başta leverkusen'in başında bize daha önce görmediğimiz, tatmadıgımız rezil bir skoru tattırarak Uefa hayallerimizi yarım bıraktı, daha sonra pişkin bir tavırla kendilerini baş tacı yaptık.

Önce, 7'li defans Meira'lı bir orta saha, transfer edildiği halde ilk 11'de forma şansı tanınmayan italyan kaleci, yine transfer edildigi halde forma şansı verilmeyen Kewell ve tarihimizde ilk kez şampiyonlar ligine veda. Şampiyonlar ligi namalupluğunu, şampiyonlar ligi elemelerinde elenmeyen, yenilmeyen tek takım olma unvanını kaybetmek o kadar acı vericiydiki...

Kadıköy'de final dedik unuttuk, Yardıcılarını kovup gözdagı verdik bir şans daha dedik, 5 yıllık sözleşme imzalansın forza skibe diyenlerimiz oldu... Olmadı, ardından arkasına Kalli'yi getirdik ' sana guvenmiyoruz yetersizsin dercesine '

Ardından türkiye kupasını kaybettik, lig yarışında ilk haftadan sonra zirve yüzü görmedik ve her hafta bi adım daha geriye düştük, 2lig seviyesindeki gariban anadolu takımlarına akıl almaz puanlar verdik, bellinzona'dan 3 yedik, metalist'e burda yenilip çıkış yakalamalarını sagladık ve şampiyonlugu % 75 kaybettik! bu kaybedilen sadece bir şampiyonluk değildi! 2009 yılında şampiyon olan takım direk şl gruplarına kalacak, kulbün kasasına dev bütce girecek, avrupada darmaduman olan prestijimizi kazanacak, yeni stadımızda bizim dengimiz olan Avrupa devleriyle Dunyanın en buyuk kupası için maçlar oynayacaktık! olmadı, ş.l'de en çok katılan takımlardan olma unvanımızda yitirdik, 3 yıl üst üste katılamayarak!

Bugün, 18 takımlı ligde 18. sırada bulunan, ligden düşmeyi garanti etmiş takımdan kendi sahamızda, seyircimiz önünde, hagi'nin, fatih terim'in, erturul saglam'ın önünde 5 gol yedik. Tarihimizde ilk defa bir anadolu takımından Sami Yen'de 5 yedik Kalecinin sucuda yoktu bu gollerde... Takıma yeni Hagi olsun diye getirilen harry Kewell defansın solunda oynadı bir sure, ardından sabriyle, ardayla alan değiştirdi... Hakan balta oynamaya musaitti, senin bir volkan yaman'ın birde genç alpaslanın vardı, kaptan ayhan dahi rahatlıklar sol bek oynabilecek durumdaydı. Oynatmadın! serveti sol beke yakın bir yere koydun emre gungor defansın ortasında nerede oynadıgı bilinmeden sakatlanıp cıktı... Meira gibi agır bir adamı defansta tek bıraktın adamların her atagı gol oldu, kaleci ne yapsın!!! Ardından hatanı anladın Barış, Baroş, Arda isimlerine dondun ama çok geçti! Üstüne Servet'i, defansın bel kemigini kaybettin, oyuncu degisikligi hakkın kalmadıgından son 10 dakika 10 kişi oynadın, ve işte neticesi... Ali Sami Yen'de Kocaeliden 5 gol yiyen galatasaray ligde 5. duruma düştü. Pişkin bir şekilde taraftarın tepkisi dogal ifadeyle istifa etmiyorum dedin, neredeyse bu sonucu dogal karşıladın.

Futbolcularının kariyerleri altında ezilmiştin, söz geçiremiyordun, saygı görmüyordun, varla yok arasıydın, iskele babasıydın, Galatasaray'ın başında oldugunu unuttun ve kendini 2. sınıf bir alman ligi takımında hissettin...

Otoritenin memleketi olan almanya'ya mensuptun ama otoriten ve agırlıgın yoktu. Begenmedigimiz Kalli kadar bile saygıdeğer, otoriter, ağır, disiplinli, sözü geçer olamadın Futbol olarakta Kalli gibi 'Atak' olamadın, hep defansif durdun, korkak oynattın, çünkü amacın koltuguna sahip çıkabilmekti. Fakat Bugun Koltugunu da kaybettin... Sen bir kuklaydın Yarın bavulunu ve saglamca bir paket Euro'nu alıp gideceksin, Senin Gelmen bir hataydı, gitmende bir hata olacak! Tıpkı Vatandaşın Kalli gibi! Ama sen onun kadar bile olamadın, en azından gururluydu istifasını vermişti... İstenmedigi yerde durmamıştı. Ama sen: Sen her rezilligin ardından, her gazetecinin üstü kapalıda olsa '' istenmeyen adamsınız ayrılacak mısınız? '' türü sorularından utanmayıp, sıkılmayıp büyük bir pişkinlikle sözleşmem boyunca Burdayım kovsanızda gitmiyorum dedin!

Seni bu takımın başına getirenler utansın.

:):):) Oynasa bile hicbir takimda subat ayini goremeden kovulmusutr.Belki oyundada ilk once yardimcilarini yollamistir takimlar gozdagi vermek icin.:D:D

Bu aarada bir arkadas peste oynuyorum 3lu defans 3 gol yiyorum demis.Suan menejerlik oyundada rakibim Gaziantep.Skibbenin bugun yaptigi mukemmel kadroyu cikardim.3lu defans Kewell sagda Sabri solda:):)2-1 kaybettim.

Az yemişsin 2-1 birşey mi ya yine az yemişsin.Bu taktikle oynayan takım bilen varmı hiç ya?Varsa paylaşsın belki bazı arkadaşlar savunmak için bunu gösterir.

Gerçekten söylencek herşey söylendi bencede Hagı getirilmeli yanına da türk bi antrenör bülent korkmaz , hakan şükür , cevat baba üçlüsünden biri olabilir

3-5-2 nin solunda tam kondisyon toplamadan Kewell'ı oynatmak müthiş bir zeka ürünüdür.

hakan sukur mu ? ZUAHUahuahaHUHAuha.... bu skibbe puanları kaybettiği gibi akıllarımızada zararlı arkadaş ! :D

Geri
Üst Alt