Cevap: # Miroslav Stoch
1 - Eleştirilmesi gerekenleri eleştiriyorum.
2 - Arda'yı eleştirmedim, aksine her zaman arkasında durdum.
3 - Doğruları söylüyorum. Doğrular insanların ilgisini çekiyor demek ki.
4 - Türkçe'ye biraz özen gösterirsen fena olmaz.
Türkçe konusuna katılıyorum, '-de'lerin ayrımına, ve bazı kelimelerin yazılışına 'hiç biri, birkaçtarzı' fazla dikkat etmiyorum. Genellikle anlatım bozukluğu yapmamaya özen gösteriyorum. Bazen o da gözden kaçıyor.
2. konuya gelirsek, Arda'yı eleştirme konusunu diğerlerine ithafen söylediğimi zaten belirttim.
3. maddeye gelirsek, eleştirmek iş değildir. Eleştiri neye benzer biliyor musun?
Burdaki gibi sadece yapılan bir işe bakıp, hiç olumlu katkı yapmamaktır. Madem birşeyler bildiğini iddia ediyorsun, aç bir konu, yaz oraya. De ki, gözlemlerime göre şu şu futbolcu şurda hata yaptı, onun yerine bilmem ne takımında bilmem ne mevkiinde oynayan bir oyuncu var onu alabiliriz de. Taktiksel yanlışları örnekleriyle belirt. Nerelerde hata yapıldığını anlat.
Genel gözlemim, bir topiğe giriyorsun, misal Elano topiği, direk olarak, bu adamı alan yönetime yazıklar olsun, oyuncu mu bu? tarzı komik eleştiriler. Senin yaptığına doğruları söylemek denmez, populizm denir, ilgi çekmek denir. Bu iki olayın, doğruları söylemekle uzaktan yakından alakası yoktur. Madem doğruları söylüyorsun, birazda olumlu şeylere yorum yap, mesela gir şirket birleşmesi topiğine, yönetim güzel işler yapıyor de.
Yapıcı eleştir. Bu forumda eleştirdiği halde yazılarını keyifle okuduğum bir sürü arkadaşım var, katılırım katılmam o ayrı konu, ama senin yazdıklarını okuduğumda, eleştiriden de öte. Hıncal Uluç özentisi desem yeridir, herkesi irrite ediyor. Dersen hiç mi doğruları söylemiyorum?, tabii ki doğru söylediğin noktalar yok değil, ama öncelikle üslubu değiştir. Sadece eleştirmek için yazma. Yapıcı eleştiri yap, zaten o zaman en keyif alarak okuyacağım insanlar arasına girersin.
Birde son olarak, kendini büyük görme olayını bırak lütfen, yanlış anlama, futbol bilgine, Türkçe kullanımına saygı duyarım, ama sende başkalarına saygı duy. Mesela biraz önce bir mesajını okudum, 'Forumda en güzel Türkçeyi ben kullanıyorum' yazmışsın. Futbolu size öğretirim isterseniz tarzı yazıların var. Lütfen, buna burnu büyüklük bile denmez, Hıncal Uluç bile bu kadar ileri gitmiyor, kendim ben herşeyi bilirim havasında değil.
:melek::tiphat:
Edit: Doğruları söylediğin için dikkat çektiğini düşünüyorsan, milletin senin hakkındaki görüşlerini, mesajlarını bir gözden geçir derim. En son çay muhabbeti vardı sanırım. Pek ciddiye almıyorlar, ben ciddiye alıp bir uyarayım dedim haddim olmayarak.